Najbolji terenac?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mišmaš

#26 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

Jeep Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade (i ovaj novi grand cherokee iz 2004-5-6 godine ima jaaaako dobre off road sposobnosti - govorim vam iz licnog iskustva, ni ja nisam vjerovao dok se nisam uvjerio :D) ... Takodje UAZ, Niva, Range Rover i slicni, ali jeep mi je favorit jer je (meni licno) ljepsi...

Image

Image

Image

Image

Image

Samo ne bi mi bilo svejedno uputiti se kroz sumu sa ovim grand cherokeejem iz 2006 iako bez sumnje moze izvuci iz jako nezavidnih situacija, al de ga ogrebi i prodaj kakav organ da popravis :D i uopste sa svim ovim novijim je tako, dok recimo ladu uzmes, nogom udaris ispravis blatobran i vozdra :D
Lawrence

#27 Re: Najbolji terenac?

Post by Lawrence »

mišmaš wrote:Jeep Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade (i ovaj novi grand cherokee iz 2004-5-6 godine ima jaaaako dobre off road sposobnosti - govorim vam iz licnog iskustva, ni ja nisam vjerovao dok se nisam uvjerio :D) ... Takodje UAZ, Niva, Range Rover i slicni, ali jeep mi je favorit jer je (meni licno) ljepsi...

Uh, gdje ga nadje. Auto koji je bio Americka ikona toliko upropasten od strane Svaba da su ga ljudi gotovo prestali kupovati. Kvari se na svakih sto kilometara. Sad ga kupuje FIAT... Kao bivshi vlasnik i ljubitelj Wranglera volio bi naci budalu koja se dosjetila da napravi model sa 4 vrata da mu opalim jednu dobru preko zuba.
mišmaš

#28 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

ma dobro švabe uglavnom upropaste auta, žalosno ali tako je ;)

nego ne znam opet o kojim modelima govoriš da su upropašteni? ja sa ovim grand cherokeejem iz 2006. godine sa jeepovim motorom (znaci benzin, ne onaj crd mercedesov) je drama, bez zamjerke ikakve (tj bez kardinalnih gresaka i kvarova za sad :D), kako me lijepo iznenadio sa off road performansama...
Lawrence

#29 Re: Najbolji terenac?

Post by Lawrence »

mišmaš wrote:ma dobro švabe uglavnom upropaste auta, žalosno ali tako je ;)

nego ne znam opet o kojim modelima govoriš da su upropašteni? ja sa ovim grand cherokeejem iz 2006. godine sa jeepovim motorom (znaci benzin, ne onaj crd mercedesov) je drama, bez zamjerke ikakve (tj bez kardinalnih gresaka i kvarova za sad :D), kako me lijepo iznenadio sa off road performansama...
Grand Cherokee od 2007 nadalje je djubre, Wrangler sa cetvora vrata je karikatura, firma bankrotirala...
Bullet Tooth Tony

#30 Re: Najbolji terenac?

Post by Bullet Tooth Tony »

Living in the city and buying an off-roader is like permanently wearing a condom for the one day a month you might get lucky, says Clarkson :D :D
Bakir1

#31 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

babicu moze li ovakva upotreba terenca?
Image
:D
ps zivim u gradu :lol:
Bullet Tooth Tony

#32 Re: Najbolji terenac?

Post by Bullet Tooth Tony »

ali ti se posrecilo :P :thumbup: :thumbup: salim se , sto da ne moze samo neka se koristi :D :D
Bakir1

#33 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

posreci mi se svakih vikend to sebi barem mogu priustiti bolje divljati po blatu nego po asfaltu moj moto :D
_tulumba_

#34 Re: Najbolji terenac?

Post by _tulumba_ »

Prije par godina sam na nekoj njemackoj televiziji gledao poredjenja Mercedes G, bio je VW tuareg i jos neki terenac...
Dobro se sjecam par testova, kada G nije mogao da savlada neke uspone po snijegu, dok su druga 2 bez vece "muke".Bilo je jos testova u kojima je G bio puno losiji..Tako da, meni bas i nije jasno toliko dizanje G u nebesa, terenac k'o terenac..Oke, sa tradicijom..Al' mnogi proizvodjaci, nekad losih automobila, su dostigli i prestigli nivo nekih "zvijezda"...
To sto noviji terenci pored funkcionalnosti i svestranosti za voznju, imaju jos i dobar izgleda, ne znaci da su samo "sminka"...
Bez uvrede svima, nisam ni 1 vozio, mada sumnjam da je mnogo forumasa probalo i G i Tuareg i X5 i ML..
Opet, svako ima svog favorita..
mišmaš

#35 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

ma to su uglavnom rezirana poredjenja ba, ponekad bas banalne stvari prikazuju... ali ne kazem opet da je mercedes g najbolji terenac ikad,tvrdim da ima boljih (i starijih, i novijih)...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#36 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Moj Adut!

Image

:thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#37 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Generalno, SUV Terenci (Off Road) odumiru, i samo par finansijsko sposobnih proizvodjaca je u mogucnosti nastaviti proizvodnju istih,
kao i generalno, SUV Crossrovers su predominantni na trzistu danas!
Prolaznik

#38 Re: Najbolji terenac?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:00, edited 1 time in total.
citroen

#39 Re: Najbolji terenac?

Post by citroen »

Jos da moze kako u ovu klasu pinzgauer,kakve on terenske sposobnosti ima :run:
Prolaznik

#40 Re: Najbolji terenac?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:58, edited 1 time in total.
corolla02

#41 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Ova su dva najbolja momentalno, dva kinga za ozbiljni off road activityy..

olensoner

#42 Re: Najbolji terenac?

Post by olensoner »

ovaj FJ Cruiser je meni jedan od najodvratnijih auta

ovo je terenac :thumbup:
corolla02

#43 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

@olensoner
Hey moj kriterij kad sam postavio onaj gore video je bio i mislio sam na terence koji se momentelno serijski proizvode i koje mozes sad pa sad otici i kupiti, te zahtjevati extremne performance od njih, i kao takvi ovi su kraljevi momentalno, a ne nesto staro, preradajeno/nadogradjivano i vojno!

Image

Image

Pa eto, ako imas pa postavi taj UAZ nov i da se serijski proizvodi, ili je to samo nekadasnja imaginacija? ;-)
mišmaš

#44 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

wrangler je to vozilo ;) :-D Tog FJ Cruisera nisam vozio nit suvozio :D tako da ne mogu puno pricat, al po izgledu mi izgleda mocan pravo i da ce tesko gdje zaglaviti... Naravno UAZ je dokazan kao jedan od ponajboljih po terenu to je definitivno, proizvode se novije verzije serijski ali malo je teze to nabaviti valjda :-? I naravno treba pomenuti i Ladu Nivu, gdje se samo to provlači :D
olensoner

#45 Re: Najbolji terenac?

Post by olensoner »

@corolla UAZ i dan danas proizvodi terence
http://www.uaz.ru/eng/ ;-)
corolla02

#46 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

OK, ovaj model Hunter mozda ima neke sanse, ne znam nisam ga gledo ali evo ti i video ovog gore tvog typa:

olensoner

#47 Re: Najbolji terenac?

Post by olensoner »

to je vec nesto OK, jer iskreno FJ Cruiser je vise cestovno auto, mislim mozda je on dobar za terena ali moras biti lud pa iskesirati pare i onda ici razvaljivati ga na terenu, dok vec H1, UAZ, Defender itd. to je cistokrvno terenesko :thumbup:
mišmaš

#48 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

olensoner wrote:to je vec nesto OK, jer iskreno FJ Cruiser je vise cestovno auto, mislim mozda je on dobar za terena ali moras biti lud pa iskesirati pare i onda ici razvaljivati ga na terenu, dok vec H1, UAZ, Defender itd. to je cistokrvno terenesko :thumbup:
upravo to jbg, aj ti uzmi tog fj cruisera iskesiraj masu love i aj sa njim u sumu sjebi blatobran i baci 1000$ za popravak, dok npr uaz-u kamenom ispravis lim i vozi dalje :D bas htjedoh napisat uaz hunter jako mocan ;) i ovima gore cistokrvnim terenskim bih dodao wranglera i ladu nivu jos... kakva su vam iskustva sa nivom? :D po cesti - ne daj boze nikom :D a off road prejako ;)
corolla02

#49 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

FJ i Wrangler su tvrda auta, mogu oni i po cesti ali su vec fabricki namjenjeni za extremni off road. Sad, imas tipova jos im daju malo vece i jace gume, i onda gazi kuda hoces. Takodjer prednost im je sto nisu teski pa kad idu uzastranu nema tezine da ih odvuce nazad! Oba su ko Kings!
mišmaš

#50 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

Evo ko ima vremena da cita:

http://www.caranddriver.com/reviews/com ... t/(page)/1

to su 4 "SUV-a" koje cijenim jer su moderno uradjeni (dizajn i to), prilicno dobri na cesti (ne treba mi nesto sto ide od 0-100 za 7-8 sekundi, a ima oblik terenca, da se odma razumijemo, u tom slucaju bih ganjao nesto sasvim drugo)

mozete pricati sta hocete, ali cinjenica je da, koliko god vi gotivili evropska vozila (nijemce posebno), ne znaju/nece napraviti, tj. nemaju dobro vozilo koje fino ide i cestom i koje je dobro na off roadu...
Post Reply