Pera Trta wrote:Zato što je sve pobjeglo od motike u dijasporu ili u gradove, gdje žive na socijali, rade na crno ili kod privatnika koji ih izrabljuju. Ili u državnoj službi, nebitno. A na selu da su ostali i proizvodili, bili bi gazde. Ali ovako, oni su u gradu!Eborg wrote:Meni samo nije jasno kako je kod nas uzgajanje stoke (mislim na krave,ovce i sl. a ne pojedine primjerke nashe ljudske vrste) tako na niskim granama.Ipak smo u srednjem vijeku vishe bili okrenuti recimo ovcharstvu nego zemljoradnji (valjda manje zhuljeva,shta li
) pa imamo neko iskustvo i tradiciju u tom segmentu.
Ova ekonomska kriza mogla bi doprinijeti pomaku na bolje u tom pravcu, ako bude svijesti. Ostankom bez posla, mnogi će biti prinuđeni da se vrate u mjesta porijekla i prihvate posla. Zato je po cijeloj BiH zadnjih mjeseci sve više oglasa u kojima ljudi prodaju stanove.
Kako je jedan pametan čovjek meni rekao: U ovoj krizi onaj što ima zemlju i bude je obrađivao, ne da će preživjeti, biće gospodin!
ovo bi jako dobro bilo..ja ako kad love budem imao..planiram otici u neki grad koji je blizu HR,gdje ima obradivih povrsina....uzgajati ljekovito bilje..to ne zahtijeva puno ulaganja,a nosi dobre profite