Reis u Sandžaku maše prstom
-
ld
#26 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
ruku na srce,reis je covjek na mjestu
za svog mandata je odradio za islamsku zajednicu mnogo toga,a i za bosnjake
vjerovatno mnogo boli neke ljude sto ovaj reis govori par stranih jezika,sto je doktorirao,sto sirom svijeta se bori za bosnu i bosnjake
vjerovatno ti isti bi volili da je reis neki seljak,koji ne zna sastaviti prosto prosirenu recenicu
nakon isteka mandata 2012,kao da gledam da ce reis da se angazuje u politici
pitam se da li ce imati 95% ili 90% podrsku u bosnjackom korpusu
Ja sam srećan što imam uza se muftiju Muamera Zukorlića. Ovaj današnji skup i ovo što se dešavalo u Sandžaku je poruka za Beograd da dobro razmisli i da preuzme odgovornost za ono što ga duže svi zakoni ovoga svijeta, a to je da osigura ljudska prava i demokratiju svim građanima Republike Srbije. To je ono što mi tražimo, i ništa više i ništa manje. I ovo je naravno vrlo jasna poruka Sarajevu. Nemože se sarajevo pretvarati da ga ne interesuje šta se događa u njegovoj okolini. Nemože se sarajevo maćehinski i sebično odnositi prema Bošnjacima na Balkanu i u cijelom svijetu.
Vi pripadate meni i ja pripadam vama, i to svi moraju da znaju od sada pa do sudnjega dana.Sretan sam što imam za prijatelja Muamera, koji je shvatio da je naš spas u obrazovanju jer mi moramo biti najbolji u svemu onome što naša ruka dotakne. Jedino tako možemo opstati, da budemo školovani, da međusobno razvijamo povjerenje i da se nikog ne bojimo osim Allaha dž.š.
A ovi što nas sramote i što se dodvoravaju kao 'Sejde Bajramovići' njima će mo kazati da ako budete kao Ebu Leheb bićete spomenuti kao on. Mi ih nećemo još uvjek prozivati, pustićemo ih još malo da vidimo hoćel preć granicu, a ako je pređu biće zapisani i upamćeni za sva vremena kako nam se nikad to nebi više ponovilo“.
Na kraju je Rejsulema proučio na glas dovu za jedinstvo i slogu Bošnjaka.
vjerovatno mnogo boli neke ljude sto ovaj reis govori par stranih jezika,sto je doktorirao,sto sirom svijeta se bori za bosnu i bosnjake
vjerovatno ti isti bi volili da je reis neki seljak,koji ne zna sastaviti prosto prosirenu recenicu
Ja sam srećan što imam uza se muftiju Muamera Zukorlića. Ovaj današnji skup i ovo što se dešavalo u Sandžaku je poruka za Beograd da dobro razmisli i da preuzme odgovornost za ono što ga duže svi zakoni ovoga svijeta, a to je da osigura ljudska prava i demokratiju svim građanima Republike Srbije. To je ono što mi tražimo, i ništa više i ništa manje. I ovo je naravno vrlo jasna poruka Sarajevu. Nemože se sarajevo pretvarati da ga ne interesuje šta se događa u njegovoj okolini. Nemože se sarajevo maćehinski i sebično odnositi prema Bošnjacima na Balkanu i u cijelom svijetu.
Vi pripadate meni i ja pripadam vama, i to svi moraju da znaju od sada pa do sudnjega dana.Sretan sam što imam za prijatelja Muamera, koji je shvatio da je naš spas u obrazovanju jer mi moramo biti najbolji u svemu onome što naša ruka dotakne. Jedino tako možemo opstati, da budemo školovani, da međusobno razvijamo povjerenje i da se nikog ne bojimo osim Allaha dž.š.
A ovi što nas sramote i što se dodvoravaju kao 'Sejde Bajramovići' njima će mo kazati da ako budete kao Ebu Leheb bićete spomenuti kao on. Mi ih nećemo još uvjek prozivati, pustićemo ih još malo da vidimo hoćel preć granicu, a ako je pređu biće zapisani i upamćeni za sva vremena kako nam se nikad to nebi više ponovilo“.
-
_majevica_
#27 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
BaileyS wrote:A sto ce im reisulema? Oni imaju reisa i on sjedi u Sarajevu (bez obzira ko on bio, govorim o samoj instituciji). Zasto Sarajevo nema svog patrijarha? Zato sto se Srbi nikad nece podijeliti i uvijek ce centar svih Srba pravoslavaca biti Beograd, zivjeli oni u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni, Kosovu ili Srbiji. Katolicka crkva je organizovana na drugaciji nacin. Kod njih je drzava > kardinal ali zato imaju Vatikan kao centar svih katolika._majevica_ wrote:Srbija treba da ima svog Reisulemu.Kao sto ima Crna Gora Reisulemu.Medjutim problem je sto
srbija ima Reisa kojeg su postavili srbi.Reis Mustafa C.je trebao aminovati da i Sandzaklije imaju
i izaberu Reisa za Srbiju kojeg bi uvazavali svi susjedi a Beogradskog reisa ignorisali...
Sandzaklije trebaju sami sjesti i izabrati Reisa za Srbiju.
Uglavnom Bosnjaci jos jednom dokazuju kako im se nista nije slucajno desilo. Da se razumijemo koliko su krivi ovi u Sandzaku jer su se podijelili toliko je krivice i u Sarajevu. Na kraju krajeva mi svim Bosnjacima izvan BiH pocesto porucujemo (direktno ili indirektno) da oni nemaju nista sa nama. Uporedimo brigu npr Hrvatske za Hrvate u BiH ili Srbije za Srbe izvan matice sa onim sta smo mi uradili za Bosnjake Sandzaka, Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije...
Mi jos nismo sigurni ni da li smo jedan narod![]()
Pa primjer Hrvata kao sto rece dobar Kardinal-Drzava.Srbi imaju patrijarha i oni mastaju i dalje o velikoj srbiji
ali znamo kako prolaze i zadojeni tom idejom...
Ne znaci da smo razjedinjeni ako imamo Reisa u BiH,Srbiji,C.Gori..Cak sta vise mogu recimo ova trojica zbog
istog naroda Bosnjaka na skupovima u islamskim zemljama biti puno bolje prihvaceni jos ako imaju iste stavove
prijedloge i slicno.Znaci ne mora znaciti da ako imamo vise Reisa po Balkanu da smo razjedinjeni i sl...
I kao sto rece " Bosnjake Sandzaka, Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije..." zamisli da je tu u svakoj drzavi
Reis on bi prestavljao i predocavao probleme koje ima njegova IZ u drzavama bolje nego sto nas Reis uopste zna za
probleme Bosnjaka i IZ u tim sredinama..
-
dallton
#28 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
interesantno je recimo da istu izjavu kakvu je ceric dao u sandzaku (srbijanskom dijelu), takvu izjavu nikad ne bi dao u crnogorskom dijelu sandzaka, jer je tamo situacija za bosnjake/muslimane puno bolja radi politike crne gore (ne kazem da je sjajno) i trenutna se vlada trudi da recimo i bosnjake (a i albance) uvede u sve strukture drustva, nivoe vlasti itd, naravno u skladu s time koliko s obzirom na svoju brojcanost imaju glasacke snage ...znaci mora biti da postoji neka razlika zasto ceric ide bas u srbijanskia, ni po rijeci da kaze o crnogorskom dijelu sandzaka - razlog se zna, to su srpske zajebancije sa izmisljanjem zilkica i comp.
-
BaileyS
#29 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Srbi odlicno prolaze ako pogledas gdje su bili prije 500 god i gdje su sad. Krenuli sa Kosova a razmilili su se do Subotice i Zagreba. Nego to nije tema, Sarajevo treba da okuplja Bosnjake a jedan od nacina (posto nismo u mogucnosti institucionalno zbog problema BiH = drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata) je preko IZ-a. Da su pametni promijenili bi joj ime iz IZ BiH u IZ Bosnjaka.
- Jimmy_The_Saint
#30 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Ruku na srce, ti si propustio pročitati ono sure gdje se govori o munaficima.ld wrote:ruku na srce,reis je covjek na mjestu
-
dallton
#31 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
reis ti je najkorisniji kao "igrac prema vani", a sto se tice njegovih pokusaja da propisuje kako se unutar sekularne drzave ko treba ponasati (BiH) to treba odbaciti
-
bhxxl
#32 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
tragedija je u sto reisa kritikuju ljudi koji nemaju nikakve veze ni sa dzamijom ni vjerom a ni sa IZ ... Gospodo platite clanarinu u IZ pa onda se mijesajte u njen rad ... Sta kontate ako imate muslimansko ime da ste po ste automatski muslimani vijernici ... Ne zaboravite on je reis muslimana vijernika ...
- ružmarin-a
#33 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Rejs je pravo cool

- insajder 078
#34 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Nerijetko se ovdje moze procitati da ovdasnji Srbi i Hrvati ustvari to nisu vec su samo pravoslavci i katolici(bosanski),cak mislim da to velika vecina Bosnjaka tako nekako shvata.Sad ako idemo analogijom docemo do zakljucka da sandzacki Bosnjaci nisu Bosnjaci vec su Srbi(muslimanske vjeroispovjesti)i samim tim treba da imaju Reisa u svojoj domovini.Oni imaju svoju domovinu Srbiju i tamo treba da se rjesavaju njihovi problemi
Bar se nadam da ce se vecina forumasa sloziti sa ovim jer NIJE POZELJNO DA SE MIJESA U POSLOVE DRUGE DRZAVE 
-
ld
#35 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
jel to boli,jel te strecne u srcu kad vidis reisa?Jimmy_The_Saint wrote:Ruku na srce, ti si propustio pročitati ono sure gdje se govori o munaficima.ld wrote:ruku na srce,reis je covjek na mjestu
jel ga sanjas?
jel te progoni u snu?
sto si opterecen covjekom,on bar nesto radi,za razliku od ostalih
ja samo mogu da vidim jednu stvar,svi nasi politicari grade kuce,vikendice od 200,300 kvadrata,kupuju stanove u bosni i vani
maksimalno se ugradjuju u sve talove
i to bez ikakve razlike,pocevsi od brankovica,bakira,hareta,tu je i drug zlatko i co,i da ne nabrajam,svi su oni meni isti
ovaj reis gradi sjediste islamske zajednice,koje je i potrebno islamskoj zajednici,i svi vrli forumasi,i ulijevo okrenuti krenu sa napadima na njega
halo,ne gradi on to sebi,vec bosnjacima i islamskoj zajednici
a kad drug zlatko napravi skromnu ,,vikendicu,, na poljinama,ili onu viletinu ispod tranzita,to je ok,jer on je socijaldemokrata,kako on moze da bude neposten i korumpiran,to je za njega nemoguce
bosni i narodima u ovoj drzavi trebaju ljudi koji se rade za taj narod i tu drzavu,sad ako je to reis,to treba podrzati,ako je komsic i to treba podrzati,pa ako i drug zlatko napravi nesto dobro za ovaj narod,naravno da ga treba podrzati,kao i ostale stranke
a kad zaje.. stvar treba ih kritikovati i napadati za to
cericu se moze prigovoriti sto je dopustio da dautovicev klan u zenici zavlada islamskom zajednicom,sto tolerisu par hodja,koje su tebali davno da sikterisu
i to treba krtikovati
ako kaze da treba dati glasove sda,jer su oni ,,nasi,, to treba kritikovati,jer nama ,,nasih,, i ,,njihovih,, imamo samo politicare koji rade za narod i politicare koji rade samo za sebe,i pri tome narod je zadnja rupa na svirali
kad je drug zlatko pogurao zakon o reviziji privatizacije i zakon o dokazivanju stecenog bogatstva,to treba podrzati i ko god je iskren i moralan,treba je to da podrzi,bez obzira sto se radi o sdp i zlatku
a tako i ovaj reis,i on mnogo toga dobrog uradi,pa to treba podrzati
i ovo u sandjaku je vise nego dobro,jer srbija,tadic i ostali velikosrbi,pokusavaju da razbiju islamsku zajednicu i da kontrolisu bosnjake preko zilkica
vec su uspjeli da posvadjaju ugljanina i rasima
srbija od dejtona pa na ovamo konstantno se mjesa u bosanska pitanja,pri tome maksimalno pokusavaju da razbiju bosnu
pokusali su da i crnu goru sj....,pa sad ovo oko pravoslavne crkve u crnoj gori,oni nas nece da puste na miru i mjesaju se gdje god stignu
i umjesto reisa,bosnjacki politicari su trebali da odrade nesto prema bosnjacima u sandjaku
ali su oni zauzeti ko ce izgraditi vecu vikendicu i ko ce zaposliti kojeg rodjaka u kojoj firmi i da se natovari na budjetske jasle
- kiky
#36 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
da li treba osnovat pravoslavnu crkvu bih ... ??
poglavari spc- ruju po bih i niko im ništa ne kaže ...
čak četnike postrojavaju i blagoslove ...
zašto cerić nebi mogao posjetiti sanđak ...?
to mu je jedini dobar potez u zadnje vrijeme ... ??
a to kako se srbija odnosi prema sanđaku i bošnjacima i sav taj strah i panika od cerića ( a nemogu mu ništa jer bajden sjedi u bg-u ) samo dokazuje nečistu savjest srbije i njihov okupatorski odnos prema sanđaku i bošjacima ...
a to kako se srbija odnosi prema sanđaku i bošnjacima i sav taj strah i panika od cerića ( a nemogu mu ništa jer bajden sjedi u bg-u ) samo dokazuje nečistu savjest srbije i njihov okupatorski odnos prema sanđaku i bošjacima ...
- nokia6170
#37 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
tu imas jedan problem formalne prirode...Bosnjak ne ukljucuje nuzno i samo pripadnike islamske vjere.BaileyS wrote:Srbi odlicno prolaze ako pogledas gdje su bili prije 500 god i gdje su sad. Krenuli sa Kosova a razmilili su se do Subotice i Zagreba. Nego to nije tema, Sarajevo treba da okuplja Bosnjake a jedan od nacina (posto nismo u mogucnosti institucionalno zbog problema BiH = drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata) je preko IZ-a. Da su pametni promijenili bi joj ime iz IZ BiH u IZ Bosnjaka.
- nokia6170
#38 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
sve stoji, ali onda treba reci otvoreno da bastinimo srpski pristup poimanju religijskog uredjenja i da idemo logikom "klin se klinom izbija"kiky wrote:da li treba osnovat pravoslavnu crkvu bih ... ??
-
almin-78
#39 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Kada se osnuje Bosanska pravoslavna crkva onda cemo moci govoriti o Srpskoj islamskoj zajednici ,,do tada je reis Ceric reis svih bosnjaka!!!!! to narod Bosne i Sandzaka zeli!!
-
dallton
#40 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
upravo tako, ne mogu se preuzimati nekakvi nekorisni 18 vijekovni recepti po kojem je nacija i vjera jedno te isto - ako pogledas stanje pravoslavnih crkvi u odnosu na katolicku bit ce ti jasno ko je bolje prosao, i ko je prilagodjeniji modernom vremenu..da ne govorim o odnosu vjere i pojma drzavljanstva i gradjanstvanokia6170 wrote:tu imas jedan problem formalne prirode...Bosnjak ne ukljucuje nuzno i samo pripadnike islamske vjere.BaileyS wrote:Srbi odlicno prolaze ako pogledas gdje su bili prije 500 god i gdje su sad. Krenuli sa Kosova a razmilili su se do Subotice i Zagreba. Nego to nije tema, Sarajevo treba da okuplja Bosnjake a jedan od nacina (posto nismo u mogucnosti institucionalno zbog problema BiH = drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata) je preko IZ-a. Da su pametni promijenili bi joj ime iz IZ BiH u IZ Bosnjaka.
- hepek071
#41 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
A jel maho kažiprstom ili srednjim prstom?Azam wrote:To što je zavadio i podjelio Bošnjake u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, BH dijaspori glavni je "uspjeh" njegovog reisovanja. To što su Bošnjaci izgubili kompas pa više ne znaju ni šta rade ni kuda idu ni šta hoće "zasluga" je reisova. Zato je važan kongres SDA koji ako porodi Bakira I. za predsjednika SDA onda je to početak raspleta, odnosno rasula. Šta je reis postigao što je otišao u Sandžak da mašući prstom kaže da Srbija krši prava Bošnjaka? Napravio je budalu od sebe i od nas ostalih kompletno jer ta izjava bi imala smisla da reis uživa simpatije svih muslimana u Srbiji...
-
vemus
#42 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
da si malo bolje upucen znao bi da u Sandzaku odavno postoji podjela na pripadnike legalnog predstavnika islamske zajednice Zukorlica i ovog Zilkica, iza kojeg vjerovatno stoje srpske obavjestajne sluzbe a cij je cilj podjela bosnjaka u Srbiji..Azam wrote:To što je zavadio i podjelio Bošnjake u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, BH dijaspori glavni je "uspjeh" njegovog reisovanja. To što su Bošnjaci izgubili kompas pa više ne znaju ni šta rade ni kuda idu ni šta hoće "zasluga" je reisova. Zato je važan kongres SDA koji ako porodi Bakira I. za predsjednika SDA onda je to početak raspleta, odnosno rasula. Šta je reis postigao što je otišao u Sandžak da mašući prstom kaže da Srbija krši prava Bošnjaka? Napravio je budalu od sebe i od nas ostalih kompletno jer ta izjava bi imala smisla da reis uživa simpatije svih muslimana u Srbiji...
-
The Silent Man
#43 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Za situaciju u Sandzaku je kriv Kostunicin Reis Zilkic...Bez obzira na osobu u Rijesetu u Sarajevu...
Prije par dana je prijetio krvoprolicem prilikom Cericevog dolaska,dosao Ceric nema belaja,belaj bude samo kad Zilkic dodje..
Prije par dana je prijetio krvoprolicem prilikom Cericevog dolaska,dosao Ceric nema belaja,belaj bude samo kad Zilkic dodje..
- addem
#44 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Valjda ces se i ti probuditi jednog dana iz tog sna.insajder 078 wrote:Nerijetko se ovdje moze procitati da ovdasnji Srbi i Hrvati ustvari to nisu vec su samo pravoslavci i katolici(bosanski),cak mislim da to velika vecina Bosnjaka tako nekako shvata.Sad ako idemo analogijom docemo do zakljucka da sandzacki Bosnjaci nisu Bosnjaci vec su Srbi(muslimanske vjeroispovjesti)i samim tim treba da imaju Reisa u svojoj domovini.Oni imaju svoju domovinu Srbiju i tamo treba da se rjesavaju njihovi problemiBar se nadam da ce se vecina forumasa sloziti sa ovim jer NIJE POZELJNO DA SE MIJESA U POSLOVE DRUGE DRZAVE
-
Liska
#45 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Ne volim se petljati u vjerske stvari, jer i nisam vjernik, ali po meni stvari stoje ovako. Postoji jedna struja koja tezi postojanju nezavisne IZ Srbije, nezavisne od IZ BiH koja je bila i sada jeste nadlezna za taj dio Srbije i Crne Gore. Po meni tu ne vidim nista sporno, a one koji vide bih pitao kako bi oni zvali one Srbe koji bi sutra krenuli sa osnivanjem Srpske pravoslavne crkve u BiH, nezavisne od Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. I kako bi gledali na otimanje oko crkvi i manastira do kojeg bi doslo. Ne bi li za njih ovi koji hoce osnovati novu crkvu i oteti crkve i manastire bili izdajnici pravoslavlja ili nesto slicno?!
- negativ
#46 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Nisam znao da je Cera vladar?!? Ja mislio da vjerski poglavar i duhovni vođa muslimana! E jarane nek on tebi vlada, a meni Bogami neće.almin-78 wrote:pa hebiga on uziva ugled i istoka i zapada blam bi bio da zivi ko zadnja fukara
nigdje vladari ne zive isto kao obicni ljudi
Uz to je i poruka da Sandžak pripada Sarajevu, pa makar i u duhovnom smislu, poruka domaćim Srbima da je podjela BiH gotova stvar, tj da oni mogu isto da kažu da pripadaju Beogradu, Moskvi, nije bitno kome, ali da ne pripadaju Bosni. Dabogda mu Bog dao ono što on radi bosancima svojim postupcima!
Last edited by negativ on 20/05/2009 15:43, edited 1 time in total.
-
Liska
#47 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Teza ti ne pije vode u realnom zivotu. Jer da pije, to bi znacilo da Srbi u BiH inace ne pripadaju duhovno pravoslavlju i Beogradu kao centru pravoslavlja. Znaci po tebi, da je Ceric rekao kako Sarajevo nije duhovni centar Sandjaka, Srbi bi prihvatili Sarajevo kao svoj duhovni centar???!!!. U Sandjaku je Sarajevo bilo centar i prije nekoliko desetaka godina i te veze nitko ne moze unistiti silom. Niti su se gradile silo, niti ih netko moze ponistiti tek tako. Samo zamislite situaciju da se sada netko pojavi s idejom o osnivanju bosansko-hercegovacke srpske pravoslavne crkve i kako bi se gledalo na te ljude.
- ružmarin-a
#48 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
zašto smeta čovjek koji je poligota, koji je govornik i koji hoće da poveže Bošnjake i osvetla obraz naroda u inozemstvu
Poistovjećivanje Sandžaka i Sarjeva/BiH je samo kao simbolika jedinstva, al' ljudi to ne shvataju, ili ne žele da shvate
baš se nešto pitam
a najpametnije bi im bilo da se sastaju lijepo određeni broj puta u godini i imaju savjetovanja i dogovore (iz svih ex yu država) i mislim da je pohvalno što je došao u Srbiju, a čisto sujmam da je imao agendu posjete Bajdena (juče je bio u SA danas u BG) i da je posjeta isplanirana tad, njegovo gostovanje je 3-dnevno u Srbiji
Tačno je da ga i u Srbiji neke struje vole a neki ne
Tačno je da i neki tzv. sandžaklije više doprinose BiH nego neki Bosanci
Tačno je i da u svakom žitu kukolja ima
Tačno je i da se Muslimani u Srbiji zovu Bošnjacima i pričaju bosanski jezik, pa ko je onda matična država Bošnjacima u Srbiji?
...
Poistovjećivanje Sandžaka i Sarjeva/BiH je samo kao simbolika jedinstva, al' ljudi to ne shvataju, ili ne žele da shvate
baš se nešto pitam
a najpametnije bi im bilo da se sastaju lijepo određeni broj puta u godini i imaju savjetovanja i dogovore (iz svih ex yu država) i mislim da je pohvalno što je došao u Srbiju, a čisto sujmam da je imao agendu posjete Bajdena (juče je bio u SA danas u BG) i da je posjeta isplanirana tad, njegovo gostovanje je 3-dnevno u Srbiji
Tačno je i da se Muslimani u Srbiji zovu Bošnjacima i pričaju bosanski jezik, pa ko je onda matična država Bošnjacima u Srbiji?
...
-
F.G.R.
#49 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
zato sto ovdje mnogi vole one stereotipe da musliman mora biti primitivan, neuredan, neobrazovan, nepismen, neupucen, bez znanja i mogucnosti da nesto nauci, bez ikakvog utjecaja na drustveni, ekonomski, kulturni zivot...ružmarin-a wrote:zašto smeta čovjek koji je poligota, koji je govornik i koji hoće da poveže Bošnjake i osvetla obraz naroda u inozemstvu
baš se nešto pitam![]()
...
zato reis smeta ljudima..jer pobogu, kako ce reis u davosu pricati na istom nivou sa blairom, gordonom, kotlerom...
ne, ne moze, reis mora biti seljak, primitivac i covjek koji ne vidi dalje od svog muftiluka..
ti si musliman, suti i trpi, ne pitaj se nista i cekaj da drugi odluce za tebe...
e na zalost nekih, proslo je to vrijeme komunizma, jednoumlja, diskriminacije...
- addem
#50 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Reisu je ovo svakako posljednji mandat, tako da ga ljudi svakako nece gledati jos dugo. Al siguran sam da ce na celo islamske zajednice nakon njega doci isto tako obrazovan covjek koji ce zastupati interese muslimana kako u zemlji tako i inostranstvu. Islamska zajednica je zasigurno najjaca organizacija u ovoj zemlji, sa najvise clanova i simpatizera. To je prava snaga bosnjackog naroda. Bosnjaci sandzaka su se odlucili, i ne prihvataju nekakvog srbijanskog reisa i marionetu koji ce pricati ono sto odgovara prikrivenoj velikosrpskoj politici. Taj polupsimeni Zilkic nema pojma o zivotu a ni o Islamu. I takvi su srbima najbolji, glupi, nesposobni i potkupljivi. E narod nece, imami nece, moze on sad da reisuje koliko hoce al prihvacen biti nece.