Treca gimnazija, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Sunrise00

#26 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Sunrise00 »

HarisTG wrote: hahahahahhaah :D da, da matera joj je direktorica hahaah:D JA idem u Trecgu gimnaziju godinu dana i nikad nisam dozivio nikakvu neugodnost sto se tice sigurnosti!!! A, sto se tice profesora, ne moze ti svih 12, odnosno 13, ljudi odgovoravati. 13 ljudi koji meni predaju su fantasticni sto se tice predavanja, kao ljude, nemamo pravo da ih komentarisemo.
Ma da, neko vise, neko manje :D Niko nije savrsen, hvala Bogu :D
HarisTG

#27 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by HarisTG »

Sunrise00 wrote:
HarisTG wrote: hahahahahhaah :D da, da matera joj je direktorica hahaah:D JA idem u Trecgu gimnaziju godinu dana i nikad nisam dozivio nikakvu neugodnost sto se tice sigurnosti!!! A, sto se tice profesora, ne moze ti svih 12, odnosno 13, ljudi odgovoravati. 13 ljudi koji meni predaju su fantasticni sto se tice predavanja, kao ljude, nemamo pravo da ih komentarisemo.
pa ne znam sad bas :D hahahahhaha
Sunrise00

#28 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Sunrise00 »

HarisTG wrote:
Sunrise00 wrote:
pa ne znam sad bas :D hahahahhaha
:lol: :lol:

Elem, ovoj temi bi prijala neka zdrava diskusija sadasnjih, bivsih i buducih ucenika o profesorima, skoli :roll: :D :D
jOFLA

Post by jOFLA »

,
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 20:28, edited 2 times in total.
bombas_vera

#30 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by bombas_vera »

zanemarimo belaje,reci cu da su prof poprilicno losi,jer ipak skola je najbitnija zbog znanja....koje nisam nesto puno stekla tamo (a odlican sam ucenik) znaci nisam zabusavala,ali se nisu prof nesto puno trudili da nas uce....
ChataDodajStaHoces

#31 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by ChataDodajStaHoces »

Najljepsi period zivota, bez velikih briga i sa puno uzivanja :) Samo da nabrojim par profesora kojih se s prijateljima rado sjetim: Sadik, Gordana(informatika), Dzema, Alma(fizika), Javorka...
tech10

#32 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by tech10 »

Zasto III Gimnazija nema WEB site sa imenima i fotografijama bivshih ucenika, poput Prve(http://www.geocities.com/Pentagon/bunke ... album.html)?
gladna sam

#33 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by gladna sam »

Isla u Trecu :D
Profesori losi (cast izuzecima), rejting prenapuhan itd
Direktorica da Bog sacuva

Ihhhh kad se sjetim dana provedenih na vilsu :D
ProbuseniDolar

#34 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by ProbuseniDolar »

Zavrsio Trecu gimnaziju ... kao sto "gladna :D " rece prenapuhana skola ... od profesora jedino sto valja je Behija, profesorica sociologije, ostalo je smece tesko ... Direktorica ocajna, zamjenik direktora vjecno pjan ... uglavnom losa iskustva
lolo_lolo

#35 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by lolo_lolo »

ProbuseniDolar wrote:Zavrsio Trecu gimnaziju ... kao sto "gladna :D " rece prenapuhana skola ... od profesora jedino sto valja je Behija, profesorica sociologije, ostalo je smece tesko ... Direktorica ocajna, zamjenik direktora vjecno pjan ... uglavnom losa iskustva
hvala BOguneko pametan
beihija najpametnija zena tamo
4 kod nje :bih:
JThomas

#36 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by JThomas »

evo i ja ponosno da se upišem, i kažem da je prenapuhana :D

velika većina profesora ili neće, ili ne umije, ili obadvoje. behija je super :D al ja sam direktoricu gotivio, odlično je predavala matematiku, pa džema žigić recimo...ima i pozitivnih primjera.
kockica_kockica

#37 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by kockica_kockica »

zavrsih trecu gimnaziju nekad davno... dzema, trubelja, isakovic, potpara, ona profa mrvica matematiku sto je predavala cir na zeludcu mi navalila and CO nisu bili profesori za odbaciti.... :D ne znam kako je sada, ali krajem 80-tih je bilo pakleno zavrsiti trecu gimnaziju 8)

sjecam se i dzurasovica profesora ( mislim da je umro).. e taj je imao bisera... obozavao je Zdravka Colica, neformalne casove tadasnjeg srpskohrvatskog jezika i jezio se na moje dugacke sastave... natjerao me Gorski vjenac da procitam ... :-) :roll: ali sve u svemu njegovi casovi su mi bili odmor... :P
naqrnjak

#38 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by naqrnjak »

kockica_kockica wrote:zavrsih trecu gimnaziju nekad davno... dzema, trubelja, isakovic, potpara, ona profa mrvica matematiku sto je predavala cir na zeludcu mi navalila and CO nisu bili profesori za odbaciti.... :D ne znam kako je sada, ali krajem 80-tih je bilo pakleno zavrsiti trecu gimnaziju 8)

sjecam se i dzurasovica profesora ( mislim da je umro).. e taj je imao bisera... obozavao je Zdravka Colica, neformalne casove tadasnjeg srpskohrvatskog jezika i jezio se na moje dugacke sastave... natjerao me Gorski vjenac da procitam ... :-) :roll: ali sve u svemu njegovi casovi su mi bili odmor... :P

...pa nije bas umro, mislim, ne prirodnom smrcu, ubio se... :sad: ...a da su mu casovi bili neformalni tacno je, dobri, i to, da si na kraju balade neke stvari naucio sto ne bi na formalnim casovima, i to je tacno...gdje se jos u to vrijeme na casovima SH citao bukovski il' markes???? :-D dvije godine mi predavao, i pamtim ga...miokovicku i s(h)akalku...onako
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 19:58, edited 2 times in total.
naqrnjak

#40 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by naqrnjak »

jOFLA wrote:
kockica_kockica wrote:zavrsih trecu gimnaziju nekad davno... dzema, trubelja, isakovic, potpara, ona profa mrvica matematiku sto je predavala
... Biserka, Sadeta, Efa, Hršum, Jasna Hadžimurtezić, Rihtmanka...

....Divna, Dinopulo, Kusturica, Dzapo Ferida...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 19:59, edited 2 times in total.
dijaliza

#42 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by dijaliza »

Isaković, Puljiz, Potpara, Efa, Rihtmanka, Mrva, Rajevićka, Ferida Đapo, Košarac (fizičko), Savka Krčmar (najbolja predavanja iz istorije umjetnosti), Iskra (jedini današnji recidiv iz ljepših vremena u školi), Pintarka (Latinski),....
Mahalac

#43 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Mahalac »

kockica_kockica wrote:zavrsih trecu gimnaziju nekad davno... dzema, trubelja, isakovic, potpara, ona profa mrvica matematiku sto je predavala cir na zeludcu mi navalila and CO nisu bili profesori za odbaciti.... :D ne znam kako je sada, ali krajem 80-tih je bilo pakleno zavrsiti trecu gimnaziju 8)

Pozdrav generaciji.
kockica_kockica

#44 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Mahalac wrote:

Pozdrav generaciji.
Pozdrav pozdrav... :-D

nego me podsjetise... meni su predavali i Hrsum i Rihtmanka i ona Jasna Hadzimurtezicka i Sadeta ( e nje se sjecam sa ekskurzije kako smo padale od smijeha nas tri cavke u bungalovu zbog Sadete jer je bila zaokupljena vodicem ekskurzije, :lol: , na kraju zena bila u bungalovu do nas :roll: nije nas ruzila puno :oops: bilo joj smijesno dokle je nasa masta otisla :lol: )...
Jasna me vazda slala po spuzvu u staru zgradu....
Rihtmanka me naucila engleskom jeziku ...
Hrsum me mrzio jer sam vazda u pantalonama bila... :lol: i njega se uvijek sjecam kako se klatio donjim ekstremitetom dok je pisao po tabli :lol: :lol:
kockica_kockica

#45 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

naqrnjak wrote:

...pa nije bas umro, mislim, ne prirodnom smrcu, ubio se... :sad: ...a da su mu casovi bili neformalni tacno je, dobri, i to, da si na kraju balade neke stvari naucio sto ne bi na formalnim casovima, i to je tacno...gdje se jos u to vrijeme na casovima SH citao bukovski il' markes???? :-D dvije godine mi predavao, i pamtim ga...miokovicku i s(h)akalku...onako

eh da... cula sam da se on ubio :sad: tuzno je to... ne znam da li se sjecas onih njegovih tema za pismene zadace... ja sam uvijek padala od smijeha... a on udarao glavom o zid jer sam pisala citave knjge na te njegove besmislene teme... na kraju mi je dao veto na to pisanje... pa je uveo teror 4 stranice maksimalno a sve preko kao nece ni citati :lol: piskarane mi uvijek dobro islo :roll: i sjecam se jedne prilike da mi bilo mrsko pisati pa sam crtala kojekakve crtane likove... :lol: dao mi 4/5 :skoljka: :lol: :lol: iz likovnog i natjerao me slijedeci cas da pisem ponovo :cry:
naqrnjak

#46 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by naqrnjak »

kockica_kockica wrote:
Mahalac wrote:

Pozdrav generaciji.
Pozdrav pozdrav... :-D

nego me podsjetise... meni su predavali i Hrsum i Rihtmanka i ona Jasna Hadzimurtezicka i Sadeta ( e nje se sjecam sa ekskurzije kako smo padale od smijeha nas tri cavke u bungalovu zbog Sadete jer je bila zaokupljena vodicem ekskurzije, :lol: , na kraju zena bila u bungalovu do nas :roll: nije nas ruzila puno :oops: bilo joj smijesno dokle je nasa masta otisla :lol: )...
Jasna me vazda slala po spuzvu u staru zgradu....
Rihtmanka me naucila engleskom jeziku ...
Hrsum me mrzio jer sam vazda u pantalonama bila... :lol: i njega se uvijek sjecam kako se klatio donjim ekstremitetom dok je pisao po tabli :lol: :lol:
...i autoklave :lol: ...bio je ko navijen, tri table ispise a mi ni prepisati ne stizemo...al' dobar profesor, imao je znanje...ko i 99% profesora tih 80-tih...
downtoearth

#47 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by downtoearth »

kockica_kockica wrote:
naqrnjak wrote:

eh da... cula sam da se on ubio :sad: tuzno je to... ne znam da li se sjecas onih njegovih tema za pismene zadace... ja sam uvijek padala od smijeha... a on udarao glavom o zid jer sam pisala citave knjge na te njegove besmislene teme... na kraju mi je dao veto na to pisanje... pa je uveo teror 4 stranice maksimalno a sve preko kao nece ni citati :lol: piskarane mi uvijek dobro islo :roll: i sjecam se jedne prilike da mi bilo mrsko pisati pa sam crtala kojekakve crtane likove... :lol: dao mi 4/5 :skoljka: :lol: :lol: iz likovnog i natjerao me slijedeci cas da pisem ponovo :cry:
a ti si kriva što je poslije skresao na 2 stranice
kockica_kockica

#48 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

:roll: sta mogu kad mi preljevanje iz supljeg u prazno dobro ide 8) :lol: :lol: :lol: znaci poslije su bile samo 2 stranice :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Sunrise00

#49 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Sunrise00 »

Lud i ponosan wrote:
Sunrise00 wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovako,
da pocnem od pocetka..
Pistolji, nozevi po skoli, daj ba, jesi normalan?
Pred skolom niko nikog ne ceka, dobro, lazem, jest nekoliko puta belaj bio ali to nije bilo radi mobitela, novca nego neke interne stvari, itd.
Narkomani ako su u Bristolu, nisu u skoli..
A da, u gradu mozes biti opljackan bilo kada i bilo gdje, pa ne znam sto je tebi Bristol toliki problem. Izlazis li ti iz kuce?
Casovi se ne skracuju, radi automatskog zvona, blablabla. Nadoknadjivati subotom moras kad i svi moraju, tako da ne znam sta je tu toliki problem. Sto se tice profesora, ovih sto meni predaju i o kojima ja znam, sve je kako i treba biti :wink:

ZESTOKI STREBER NA VIDIKU! :D

JA JOS NISAM CUO ZA SKOLU U KOJOJ NEMA NENORMALNIH PROFESORA, TAKO DA SVE OVO STO RECE PADE U VODU...
Ma ima svugdje svasta, pa i u trecoj :D mene su zapali poprilicno fini profesori :roll: mada uvijek ima izuzetaka, nego ja necu o tome za svaki slucaj :roll: :D
bombas_vera

#50 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by bombas_vera »

kome je predavala prof Senada engleski,zna kakve su profe u gimnaziji hahahahha :D :D :D
Post Reply