Ali ih je i najviše zaposleno, u Sa kantonu neznam ni jednog pravnika i ekonomistu da ne rade (a znam ih puno), e sada je druga stvar jesu li zadovoljni primanjima, ali tu se javlja upitnik i u drugim strukama u kojima su neki drugi uposleni. kada se završi fax, tek tada se "zapne" i uči.Cunt wrote:To je tacno jer vecina njih upisu ekonomiju ili pravo, a ako pogledate na birou najvise je ekonomista i pravnika nezaposleno.konrad wrote:Treba upisati ono sto volis i za sta imas sklonosti, definitivno. Medjutim ipak treba voditi racuna i ne treba upisivati sad neke uzaludne skole, sa kojima nema sanse naci posao. Onda je to gubljenje vremena, a nije niko da moze da radi samo jedan posao. Uvijek ima prihvatljiva alternativa.
"ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
-
fini dečko
#26 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
- 7777777
#27 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
kada se završi fax, tek tada se "zapne" i uči.
Slazem se...fakultet treba izabrati prema licnim afinitetima i prema interesovanjima, ali stvarni zivot tek pocinje nakon fakulteta...za vrijeme studija se uci da se polozi, a poslije se uci da se zna..i bas se "zapne"...fakultet dode kao neko vrijeme sazrijevanja i odrastanja, kako bi se posao poslije ozbiljnije shvatao.....
Ne treba se uvaljivati u neke oblasti,koje covjek ne voli i za koje zna da ih ne moze ni zavoliti, ali takoder ne treba ni trcati u nesto gdje unaprijed znas da nema nafake i da ustvari koristis samo izgovor za dangubljenje godina,govoreci da studiras
- alica.k
#28 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
melodija1 wrote:I iskreno, ne znam zasto engleski ulazi u tu kategoriju 'uzaludnih skola'itekako se moze unovciti i pritom uzivati
..i zasto se medicina smatra fakultetom "gdje ces dobro zaradjivati" ?
gdje ste bili prije 3-4 godine? tad su mi svi govorili da sam s engleskim nista...i i sad mi govore, samo sam sad malo pametnija, pa sama razmisljam.konrad wrote:Takodje mislim da engleski nije uzaludna skola.
da odgovorim za medicinu....vrtim se medju doktorima i vjeruj da imaju dobru platu......
-
melodija1
#29 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
I ja isto, zato i pitam. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#30 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
Sto bi rekli stari, da mi je ova pamet a one godine, ne bih nikoga slusala vec upisala sta hocu pa Boze moj
Ovako, sam ljuta prvo na sebe pa na ostale
Ovako, sam ljuta prvo na sebe pa na ostale
- lolita_xx
#31 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
imaju, ali mislim da su malo placeni za posao koji rade.alica.k wrote:
da odgovorim za medicinu....vrtim se medju doktorima i vjeruj da imaju dobru platu......
- ladyblue18
#32 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
Istina ziva. Doduse mislim da u drzavi nam, je rijetko koji posao placen koliko i zasluzuje, ali kod doktora je to bas nekako najvise vidljivo.lolita_xx wrote:imaju, ali mislim da su malo placeni za posao koji rade.alica.k wrote:
- alica.k
#33 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
istina, ne kazem ja, ali opet to nije da jedva sastavljaju kraj s krajem, ono, ne brinu se hocel prezivjet do kraja mjeseca. sto se mene tice, ja bi najvecu platu dala uciteljima, pa onda doktorima.lolita_xx wrote:imaju, ali mislim da su malo placeni za posao koji rade.alica.k wrote:
inace, u ovoj drzavi su svi potplaceni, jer im ljudi iz struke odredjuju plate. al od medicine/farmacije/stomatologije se moze lijepo zivjeti.
- ladyblue18
#34 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
Ne slazem se sa tom recenicom o uciteljima. Ne slazem se opcenito da ikome iz obrazovnog sistema treba povecati plate, dok god se ponasaju onako kako se ponasaju, narocito na fakultetima. Cast izuzecima, ali njih je jako malo.alica.k wrote:
istina, ne kazem ja, ali opet to nije da jedva sastavljaju kraj s krajem, ono, ne brinu se hocel prezivjet do kraja mjeseca. sto se mene tice, ja bi najvecu platu dala uciteljima, pa onda doktorima.
inace, u ovoj drzavi su svi potplaceni, jer im ljudi iz struke odredjuju plate. al od medicine/farmacije/stomatologije se moze lijepo zivjeti.
Oni od korupcije, kriminala, placanja ispita, i ostalih fazona imaju basnoslovne cifre...tako da
Doduse, mozda ucitelji jesu zasluzili, nisu oni krivi zbog ostalog sljama u obrazovnom sistemu
- alica.k
#35 Re: "ne zivi se samo od ljubavi" ili se zivi ? :D
mislila sam na ucitelje iz osnovne skole, to su ljudi koji su najodgovorniji za djecu, i kao backup plan za propale roditelje, ako znas na sta mislim. uz bolju platu, bili bi i oni bolji.ladyblue18 wrote:Ne slazem se sa tom recenicom o uciteljima. Ne slazem se opcenito da ikome iz obrazovnog sistema treba povecati plate, dok god se ponasaju onako kako se ponasaju, narocito na fakultetima. Cast izuzecima, ali njih je jako malo.alica.k wrote:
istina, ne kazem ja, ali opet to nije da jedva sastavljaju kraj s krajem, ono, ne brinu se hocel prezivjet do kraja mjeseca. sto se mene tice, ja bi najvecu platu dala uciteljima, pa onda doktorima.
Oni od korupcije, kriminala, placanja ispita, i ostalih fazona imaju basnoslovne cifre...tako da![]()
Doduse, mozda ucitelji jesu zasluzili, nisu oni krivi zbog ostalog sljama u obrazovnom sistemu