Hvala momci svakako. Nemojte da zbog mene zamjeri se neko nekome

. Ne zuri mi se nigdje. Odluka ce se prespavati nekoliko puta. Javnem vam sta je odluceno, i usput nadam se pomognem nekome u slicnoj situaciji.
Oticu pogledati i ford fiestu, iako je "akcija" vjerujem zbog skorog dolaska novog modela. Na ford.hr prodaju se novi modeli, a na ford.ba ni mukajet o novim modelima. Helem nejse, cijenom je to tu negdje, a novo auto iako stari model mi ne predstavlja problem.
Sto se tice koliko utice "drzanje cijene", uzimam auto da vozim dok se moze. Naravno nikada se ne zna, ali auto koje ce prelaziti oko 10 milja godisnje moze bez problema sto milja proci. A drzanje cijene poslije 10-15 godina mi ne igra nesta puno ulogu.
Sto se tice servisa, mijenjanje ulja, antifriza, krajnica, diskova, klinca palaca mogu i sam da radim. Sacekam naravno istek garancije. Prije sam znao nabavljati neke dijelove za skode (onaj brko iz autoagenta zaduzen za dijelove je prava legenda, a prodavnica skoda dijelova na grbavici ima skoro sve - a mislim da je najjeftinija). Malo me odbija sto je Bunjo u Sarajevu monopolist, ali vidim ima i u Visokom centar. A i je*o auto koje se ne kvari.
Ako ko ima jos kakvih saznanja i prijedloga, bujrum.
Hvala jos jednom.