Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
jedna

#26 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by jedna »

Žao mi je što ti se to dešava. Na nekim drugim temama sam pričala o svom iskustvu. Skraćeno, veza koja je sveukupno trajala 5 godina. Prve dvije godine - idealne, ostatak povuci-potegni. Nažalost, posle gotovo 5 godina po prvi put se pojavila treća osoba. Ja sam se trudila do maksimuma, sve dala od sebe, naivno se nadala da ako ima ikakvog traga ljubavi da ćemo se uspjeti iščupati. Baš mi je mnogo značio i svo ono lijepo što smo imali nisam htjela da ispustim. Na kraju je ispalo kako je ispalo, neko drugi je pokupio moje vrhnje. Ja sam sama. Idem isočetka i...jebiga. Nije mi lako, ali šta da se radi. Zato moj ti je savjet, pusti i desiće se šta treba da se desi. Znam da tebi to glupavo zvuči i meni su tako govorili mjesecima, ali ja umjesto da pustim - sve sam više stezala. Na kraju sam i sama uvidjela da druge opcije nema.

Sretno
tamara*

#27 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by tamara* »

Gile, da te pitam, a zašto kažeš da se djevojka ponaša nedolično :?
Pa zna se šta nije dolično ponašanje.
Rekao si da je nervozna, odsutna, skinula prsten, studije joj zakočile, nije kako kažeš šarala, pa što je nedolično onda, kada samo pokazuje znakove apatije i trenutno prolazi kroz krizu...ili ne bi ostala u vezi...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#28 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by anjusha »

Malo su cu sad da filozofiram i da parafraziram, da prepricavam stare mudrosti koje cak i osmoskolski spomenari znaju- iako mozda i ne shvataju.

Javi joj se jos jednom, daj do znanja da ti je (ako jeste) stalo do nje i da ces ti biti jos neko vrijeme za nju tu i zavrsi s tim. Pusti je. Apsolutno je pusti. Ako ti se ne javlja- ne javlja, nemoj ni ti njoj. Ako te ne trazi- neka ne trazi, nemoj ni ti nju. Odmakni se od svega i nastavi sa svojim zivotom.

Jer dvije stvari mogu biti u pitanju: 1. prolazi trenutno kroz takvu neku groznu fazu, mrzi sebe, mrzi cijeli svijet i potrebno joj je samoca i sl. Ako je to u pitanju- javice se kad je prodje i nakon sigurnog krmanja s tvoje strane mozete nastaviti gdje ste stali.
ili
2. ne voli te vise, dosadio si joj a ne zna kako da ti kaze. Najradije bi prekinula sa tobom, ali ne zna kako jer si ti jedan od onih dobrih momaka koje zensko jednostavno nema razloga da ostavi, pa onda poludi (pogotovo ako nije bas izgradjena i cvrsta licnost) pa onda pokusa da se tako izvuce iz veze kao prdo iz gaca, bez prevelike muke ali sa smradom koji ostaje.....
Nazalost- buduci da je tako "zaboravila" tvoj rodjendan, cini mi se da je ovaj drugi slucaj u pitanju.

Sta dobijas time sto ces "cekati" da se ona odluci tih nekih 7-10-15 ili mjesec dana? Pa 1. neces se kasnije kajati sto joj nisi dao sansu, 2. moci ces i sam da odlucis sta ti zelis, 3. moci ces polako da se vratis u single zivot .

Osim toga, kada hoces da saznas da li je neko "tvoj"- pusti ga da ide. Ako se vrati- jeste tvoj. Ako se ne vrati- nikad nije ni bio :D Zivjeli spomenari!
Aurora Borealis

#29 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:08, edited 1 time in total.
JThomas

#30 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by JThomas »

hinjav način za napucati nekoga s kim si 3 godine. da je muško u pitanju, rekao bih pičkast, ali ovako nema smisla :evil:
sodom

#31 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by sodom »

j...i je, to uvijek pomaže :D
slavkoimamodilera

#32 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by slavkoimamodilera »

anjusha wrote:... kao prdo iz gaca, bez prevelike muke ali sa smradom koji ostaje.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Uh 'bemti 'mal nisam okin'o sa stolice! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Truba »

i ja sam studij platio svojom stipendijom
a studij me doso 450 maraka bez diplomskog

a danas čujem jedan ispit 100 km :roll: :roll:
lord-executioner

#34 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by lord-executioner »

A, definicija nedolicnog ponasanja se promijenila, ja sam mislio da je usla u BBI u minichu i bez abdesta :D Ne ponasa se nedolicno, ponasa se kao osoba koja je dosla do raskrsnice u zivotu, i koja ne zna gdje da se okrene i kako da nastavi. Neki ljudi tesko podnose teret obaveza i pritisak, a nacin na koji se ona nosi jeste zbacivanje necega sto joj je u ovim okolnostima teret. Na tvom mjestu, ja bih sjeo i ozbiljno porazgovarao s njom o svemu, i pokusao saznati da li je to sustinski problem. Bude li insistirala na tome da joj je stalo, i da zeli biti s tobom, mislim da ne treba zuriti sa naglim odlukama; sutra ces mozda ti biti taj koji ce sest mjeseci, pa i duze, trpiti razne pritiske, i neces biti u stanju da se racionalno nosis sa problemima. Zivot je, nazalost, bitka, a ako kroz tu bitku mozete proci zajedno, to je prva varijanta na koju se trebas fokusirati. Da se okrenes i odes, tu ne treba ni hrabrosti, ni strpljenja, ni pameti. Sretno :)
atko

#35 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by atko »

slavkoimamodilera wrote:
atko wrote:Da ti ja kazem pravi razlog ;)

Hemija buraz ... u prosjeku nakon 2 god. vise ne fercera ... sve ono sto vas je drzalo skupa dvije godine, onaj osjecaj srece dok sjedite u mraku na klupi na darivi malo poksili jer kisa rominja ... sve su to samo molekule ... eh sad ... neko nastavi snagom svog razuma da bude sretan i dalje a neko zapadne u krizu jer nezna sta se dogadja i najcesce imamo situaciju da jedno pati za vezom i trpi a drugo histerise i najcesce je prvo musko a drugo zensko ... ma koliko zajebano zvucali lafci koji kazu nasamarj to izjebi i nabi nogom u zicugu ... kad ih to strefi pate ... tu se upatljaju i svakodnevni zivotni problemi, umjesaju se druge osobe i sve ispadne onako dramaticno ... eh sad ako je situacija ipak toliko podnosljiva da to mozes izgurati na svojim ledjima onda se bori za vezu ...

... i oko sedme godine veza zna biti dramaticna ... ali to se rjedje dozivi posto je to obicno 2-3 godina braka vec :D a to je vec drugacija igrica sa drugacijim crack-ovima :D
Sjoooo ja se slazem s atkom od prve do zadnje! :mrgreen: Ne mo'sh vjerovat! :mrgreen:
De bolje pogleda, mora da ima bar neka neprihvatljiva recenica :D :D :D
madner

#36 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by madner »

Ovo za podnosljivu situaciju je jedino upitno, tu mi se moglo rec:
Nemoj biti lud i borit se kada ocito hoce da ti da nogu ali nema hrabrosti da ti kaze.

Ostalo je ziva istina :D
negativ

#37 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by negativ »

Što je ne pitaš ŠTA ONA TAČNO HOĆE? Čovječe, 26 godina, znaš li ti šta sve čovjek već postigne u tim godinama? Ne znam, ovdje definitivno niko nema pravo da ti kaže da sve prekineš ili da nastaviš, to je tvoj izbor. Samo jarane, čuvaj se i razmisli šta će biti ako zasnujete porodicu. Hoće li se njeni roditelji i dalje petljati u vaš život, hoće li im ona i tada popuštati. Hoće li ona do 30-te završiti taj fax, a sat otkucava, šta je sa djecom? Milion pitanja bez pravog odgovora, čuvaj se....
Šta god odlučiš nosićeš to na svojim leđima.
missko

#38 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by missko »

Buraz kolko je prsten kostao? To mi nesto cudno cuj izrazila zelju da joj kupis prsten, pa ti ispade djjeda mraz .Od kad se pokloni narucuju u vezi.
Ako je prsten bio skup, znaci htjela te odjebati.
Idem po toj shemi ako negdje u lokalu nekoj trebi koja mi se svidi ponudim pice i ona uzme nesto skromno , znam da imam prolaz.A ako treba naruci neki koktel ili ti sta skupo ,znam da hoce da me tako odjebe.
Da se ogradim, ne mora bit tako al to je moja filozofija :D
illuminated

#39 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by illuminated »

missko wrote:Buraz kolko je prsten kostao? To mi nesto cudno cuj izrazila zelju da joj kupis prsten, pa ti ispade djjeda mraz .Od kad se pokloni narucuju u vezi.
Ako je prsten bio skup, znaci htjela te odjebati.
Idem po toj shemi ako negdje u lokalu nekoj trebi koja mi se svidi ponudim pice i ona uzme nesto skromno , znam da imam prolaz.A ako treba naruci neki koktel ili ti sta skupo ,znam da hoce da me tako odjebe.
Da se ogradim, ne mora bit tako al to je moja filozofija :D

jarane (postavljacu teme) ...meni ovo lici na "ili me zeni ili je gotovo" a moguce je i "gotovo je, samo tako"

rekla ti je da joj kupis prsten..."zeni me..." a ti si kupio neku igracku, i ona se naljutila i nece vise da cuje za tebe.
ona te ne voli, i rado bi se udala jer si fin, vjerovatno obrazovan i imas para, ali te ne voli.
udala bi se i da pobjegne od staraca koji je peglaju ali je to tebi preuvelicala, i vrlo vjerovatno da ima nesto s nekim drugim, ti si tu blechko.+
starci su stari i najgluplji izgovor, uglavnom .

digni rucnu, ne zovi i ne moj se ponizavati. imaj malo postovanja prema sebi.
kad ti se ne sjeti rodjendana, bez jakog razloga, to je katastrofa. Ti si joj zadnja rupa na svirali.
Budi musko, i kreni dalje. ako te treba, zvace, a onda razmisli sta ces. za sada,
izvukao si lose karte.
illuminated

#40 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by illuminated »

sheilak wrote:@Gile

Djevojka je pod velikim pritiskom, mozda joj je sve prisjelo, ne samo veza. Mislim da joj zaista treba prostora da malo predahne. Ocigledno ima dosta nerijesenih pitanja koja je muce, a niko je ili ne razumije ili joj postavlja nove zahtjeve ( roditelji, recimo). Mozda jos uvijek ne zna sta hoce jer ona ipak jeste mlada ,a put koji do sada slijedila nije onaj pravi. Sto se tice vase veze, mislim da je trenutno najbolje da sve ostavis kako jeste, i radi sebe. Kada bude vrijeme za to, sve ce se razjasniti, a onda trebate razgovarati da rascistite stvari izmedju sebe.
ma kakav pritisak. uobicajeno covjek trazi utociste u vezi, u partneru koji je u takvoj situaciji kljucna podrska.
ako je trazi na drugom mjestu ( u tudjem krilu) nema tu hljeba za Gileta.
dr.Gonzo

#41 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by dr.Gonzo »

Što je ne pitaš ŠTA ONA TAČNO HOĆE? Čovječe, 26 godina, znaš li ti šta sve čovjek već postigne u tim godinama?
I meni se ovo pitanje prvo namece :-? Tesko mi je razumjeti da neko sa 26 godina i dalje moze u tolikoj mjeri zavisiti od roditelja ili nekog drugog.

Zaista, cini se da ona mora puuuno stvari sama sa sobom rascistiti. Daj joj odredjeno vrijeme da skonta sta hoce od zivota, ali pazi da se suvise ne otegne.
ja.neron

#42 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by ja.neron »

Gile Šampion wrote:Eh ovako.Želim sa vama nešto da podjelim,ustvari interesuje me vaše mišljenje kako bi vi postupili da se nalazite u mojoj situaciji.

Naime ''u vezi sam'' sa jednom djevojkom otprilike nekih 3 godine.Prve 2,5 (dvije i pol) godine je bilo super.Ono ljubav kao iz filmova,međutim u zadnjih 6 mjeseci stvari počinju drastično da se mjenjaju.Postala je histerična,nekako sva izgubljena,kada nešto priča ta priča i nema baš neki smisao ali eto...ja sam sve to stavio po strani,nadajući se da će ''sve to jednom proći''.

Prije nekih 4 mjeseca smo bili i prekinuli ,jer zaista je bila postala toliko, jednostavno rečeno –nesnošljiva.
Ja zaista shvatam i donekle šta je razlog njenog takvog ponašanja.Izgubila je 2 godine faksa ,i sada je pod zaista velikom presijom svojih roditelja,jer fakultet ''MORA'' završiti,u čemu se i ja slažem zajedno sa njima,međutim po nekim postupcima i izjavama,ja sam ispao kao dežurni krivac zašto ona nije sve to završila na vrijeme !?
Pomirili smo se bili opet ,bilo sve ok ,da bi problemi opet se nastavili.

Bilo kako bilo,uglavnom ona je dobila zabranu od roditelja da se sa mnom viđa,da sa mnom izlazi,pa čak i da se čujemo preko mob-a,navodno dok ne završi to što treba završiti...(koliko ima osoba sto imaju vezu pa opet uspješno završavaju fax ali eto)

Ali da ne duljim,uglavnom što je bit svega toga što želim da vas pitam je sledeće: za 8 mart je izrazila želju da joj kupim za poklon-prsten.I ja sam kupio.Ne vjerenički,nego čisto onako 8-martovski poklon.Taj prsten je ona lično izabrala,i nosila ga je par dana ,nakon čega ga je skinula i pod izgovorom da joj smeta i da je žulja.Kad sam joj saopštio da ako treba i da zamjenimo dotični prsten,odustala je.Kap je prelila čašu kada poslije nekoliko dana se nije ni udostojila da nazove i da mi čestita rođendan,koji je tih dana bio(nikakav poklon nisam tražio,niti bih ga prihvatio od nekoga ko je student i ko trenutno ''sastavlja kraj s krajem'')...

Tako da je u meni proradio neki inat,i odlučio sam više da je ne zovem,niti više želim biti sa njom ma koliko je zaista iskreno volio.

Moram napomenuti da dok smo bili u vezi sa moje strane nije bilo varanja,dok sam isto tako ubjeđen da i ona nije ''šverala''.

Mene interesuje,šta bi vi učinili da ste na mom mjestu?
reci kolike su njezine mjere grudi/struk/bokovi pa će komisija sax-a službeno se očitovati o tvojem problemu sa dotičnom djevojkom :sax: :thumbup:
slavkoimamodilera

#43 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by slavkoimamodilera »

atko wrote:De bolje pogleda, mora da ima bar neka neprihvatljiva recenica :D :D :D
Pogled'o - nema! :mrgreen: Isto zona sumraka bokte :run:
:lol:
sheilak

#44 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by sheilak »

illuminated wrote:
sheilak wrote:@Gile

Djevojka je pod velikim pritiskom, mozda joj je sve prisjelo, ne samo veza. Mislim da joj zaista treba prostora da malo predahne. Ocigledno ima dosta nerijesenih pitanja koja je muce, a niko je ili ne razumije ili joj postavlja nove zahtjeve ( roditelji, recimo). Mozda jos uvijek ne zna sta hoce jer ona ipak jeste mlada ,a put koji do sada slijedila nije onaj pravi. Sto se tice vase veze, mislim da je trenutno najbolje da sve ostavis kako jeste, i radi sebe. Kada bude vrijeme za to, sve ce se razjasniti, a onda trebate razgovarati da rascistite stvari izmedju sebe.
ma kakav pritisak. uobicajeno covjek trazi utociste u vezi, u partneru koji je u takvoj situaciji kljucna podrska.
ako je trazi na drugom mjestu ( u tudjem krilu) nema tu hljeba za Gileta.
Vjeruj mi, ne reagiraju svi tako. Nekada veza i cjelokupan dotadasnji nacin zivota moze biti poput omce oko vrata. Naravno, postoji mogucnost da djevojka ima nekog drugog, ali mislim da bi mu u tom slucaju nesto rekla.

U svakom slucaju mi ne znamo nista o tom .:-D Moze biti hiljadu stvari, a i ne mora. :D
ladyada

#45 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by ladyada »

8) koliko vidim cuva te u rezervi , dok ne vidi sta ce dalje ..........
burek_in_space

#46 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by burek_in_space »

ladyada wrote:8) koliko vidim cuva te u rezervi , dok ne vidi sta ce dalje ..........
:oops:
anjusha

#47 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by anjusha »

haman danas nije ni tebi dobro..... :-?
:mrgreen:
anjusha

#48 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by anjusha »

anjusha wrote:haman danas nije ni tebi dobro..... :-?
:mrgreen:

uuuups, napisah ovo na pogresnoj temi :D
ali pravoj osobi, pa se racuna :D
zelenashica

#49 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by zelenashica »

zelenashica wrote:ma ne radi ništa care......ti si svoje odradio :D
ja samo da podvučem rečeno :D :dance:
fixer

#50 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by fixer »

kako moze da zaboravi rodjendan? sve mogu shvatiti s njene strane, ali ovo ponasanje nikako. :roll:
druze, tesko ce biti, mozda cak i ne slutis koliko, ali odjebi to! nadljudski napori su za to potrebni, ali, vjeruj mi, cim je ti odjebes garantujem ti da ce se nakon nekoliko vremena javit. to uvijek tako ide. samo je pitanje da li je 3 mjeseca, 3 dana, ili nesto malo duze?
Post Reply