mIRCerka wrote:straggler wrote:i na taj način dezavuisati svu čast i dostojanstvo veličanstvene Armije BiH i stavljati je u isti koš sa zločinačkom četničkom. E neće moći mile mi majke.

Rekoh, mi smo svoje zločince pohvatali, osudili i sada truhnu po zatvorima (i nek truhnu), dok četnici nisu niti jednog jedinog svog!!! I šta još MI to treba da dokazujemo? Treba još nekoga u guzicu ljubit' ? Šta?????
Niko ne govori o ljubljenju guzice, vec si i sam napisao KAD SE STVORE USLOVI. Hajde da mi stvorimo pritisak da te uslove RODE i da se povade skeleti svi, identifikuju i zatvore usta svima koji pricaju o hiljadama mucki ubijenih srba u sarajevu.
Pricom E NECE MOCI OVE NOCI ne radimo nista.
Evo ja cu prva sad skrenuti s teme djelomicno, jer nije vezano za Kazane, ali jeste za LAZIRANJE PODATAKA I IGRANJE IMENIMA UBIJENIH.
Unaprijed se izvinjavam mojim dobrinjcima na podsjecanju na ovaj zlocin.
TV FIVA ima snimak kako djevojka pretrcava malo brisanog prostora na Dobrinji 2, kod Dobrinjske Bolnice. Istu je pokosio snajper iz lukavice (ne znam tacno je li sa crkvenog tornja ili ne).
Djevojka se zvala Mirjana Malesevic. Njena slika i dan danas stoji u mojoj skoli na zidu.
A neki necovjek je napisao sljedece, pod SPISAK MASAKRIRANIH SRPSKIH CIVILA
26. Malešević Mirjana (Z)
Ubijena na Dobrinji 2, tijelo prebačeno na groblje "Sveti Marko", sahranjena 27.02.1993. godine
http://slavicnet.com/sarajevo/sarajevski_masakr_m.html
E to se sve treba, jedno po jedno ime, bez obzira sto je ovo neki privatni sajt, dokazati sta je i kako bilo, i ZACEPITI im usta.
Ovo nije 14.vijek gdje postoji samo usmeno predanje, lijepo cinjenicu po cinjenicu i stavljati tacku na svaki pojedinacni slucaj.
Niti je 'neko lijen' niti kome 'odgovara'. Tim stvarima se već uveliko i uspješno bavi Istraživačko dokumentacioni centar - IDC i već je na TV-u bilo mnogo emisija o radu tog centra, a ako neko želi detalje može pogledati na
Code: Select all
http://www.idc.org.ba/o%20nama.html
. Dakle, ne izmišljamo mi ovdje 'toplu vodu', već postoje institucije koje se na veoma temeljit način bave tim stvarima.
shalaedin wrote:
To što sam rekao nije filozofija. Ti mi rece da nije bilo zločina na našoj strani "otkud onda Kazani?". Ljudi koji su procesuirani i osudjeni u ovome slucaju su pojedinci koji su bili nerijetko prisiljeni vojnici da čine zločine i oni su dobili po desetak godina zatvora. Gdje su ostale glave? Caco nije mogao sve sam ... pa čak ni da prisili nekoga na zločin. Pročitaj svjedočenja osuđenika. Čuj Srbi nisu nijednog svog uhapsili, primjera imaš tonu od skorpiona kojim se sudilo u BG-u, do hapsenja o kojim svakodnevno cujemo na tv-u, a ticu se pojedinaca iz reda Srpskog i Hrvatskog naroda. Za Kazane se sudilo Samiru Bejtiću i to je bio najzvucniji aspekt sudjenja o Kazanima. Bio je u pritvoru od 2002 do 2008. Dobio je 14 godina i par mjeseci, medjutim u julu 2008 je oslobođen svih optuzbi.
Ja Cacu ne smatram 'našom stranom' , jer kako rekoh, kako neko može pobiti svoje suborce i ostati 'naša strana'. Na kraju krajeva, zbog svog odmetništva i nepovinovanju naredbama komande Korpusa i Vrhovne komande je poduzeta akcija protiv njega. Ponavljam, SVI koji su učestvovali u tim zločinima s njim su procesuirani a Samir Bejtić je samo jedan od njih. Neki su odrobijali svoje i izašli (A.Alibašić npr.) a neki su još u zatvoru. Na kojoj to ti tv čitaš o ovim hapšenjima od strane srba? Da nije procurio onaj snimak ne bi sudili ni škorpionima, a i to se desilo u Srbiji. Koga je to neki sud iz RS procesuirao i osudio zbog ratnih zločina? Čuj 'tonu primjera', ccc...
in33sa wrote:Broj zrtava iz Kazana je nemoguce odrediti, jer je veliki broj leseva naknadno odvezen na druge lokacije sa ciljem skrivanja zlocina, mnogi lesevi su pronadjeni na groblju Lav gdje su ukopavani duboko u zemlju, a iznad njih su naknadno pokopani ljudi u grobove sa obiljezljima.
Prije par godina su se radila iskopavanja na lavu, pronadjen je veliki broj leseva na velikim dubinama.
Ocit dokaz da je zlocin ipak sistematski uradjen. I da se ne radi samo o nedjelu "poludjelog Cace".
Uostalom, nije slucajno Cacinoj porodici godinama nakon rata u stan na Bistriku redovno dolazila delegacija iz stanovite stranke (necu navoditi koje da se pojedinci ne uvrijede, recimo samo da je u delegaciji obavezno bio Timur Numic) sa novcanom pomoci i ko zna cime. Ovo ce posvjedociti svi stanari zgrade na Bistriku, jedno svjedocenje cuo svojim usima.
DOKAZ !!! Dokaz za ovo što tvrdiš ???

Upravo ovako to rade i ovi četnički mediji i kojekakve organizacije, po principu rekla - kazala! Tako smo isto 'bacali srpsku decu lavovima', vješali srbe po Vilsonovom', 'na stadionu Koševo držali srbe u konc - logoru' i slična sranja. Jel' i ovo s Lavom iz sabranih djela Riste Đoge?