Nisu imali na lageru ono što sam htio ( određenu boju, vrstu opreme), a i odgovaralo mi je da čekam 2 mjeseca obzirom da sam tada sticao kreditnu sposobnost. Nisam čekao 3, već 2 mjeseca. Uplatio avans zadnjih dana marta i oni su odmah telefonski nazvali i naručili model koji sam htio i sve ostalo. Clio mi je stigao krajem maja, a ja sam ga sedmicu nakon što su me obavijestili preuzeo, jer sam završavao oko kredita. Obzirom da sam imao pola love u kešu nisam morao uzimati veliki kredit, već samo da pokrijem drugu polovicu cijene i kasko osiguranje i nisu mi trebali žiranti obzirom da sam klijent banke kod koje sam digao kredit, odnosno primam plaću preko nje (riječ je o Intesa banci).beco wrote:Pa valjda je to znak da idemo ka Evropi, jer kad sam ja uzimao bas sam ih pitao, što u Dynamic opremi u Engleskoj dobiješ Aluminiske felge, a kod nas ne? A što si čekao majketi tri mjeseca? Mislim ako nisi imao nekih posebno zahtjeva, ja došao izabrao bilo sigurno 20 na lageru istih Clia i odvezao se!
Renault elektricari ili sam svoj majstor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#26 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
- beco
#27 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Ej imaš li problema sa potrošnjom? Ja doduše živim u brdskom dijelu grada i da znam da je ovaj motor preslab za težinu auta, ali prosječna potrošnja od 10.5 L iskuključivo u gradu je previše?! Zar ne?! 
-
Lesli Eldridž
#28 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Otišli ste od teme, a za potrošnju ti mogu reći da malo smanjiš broj obrtaja u vožnji. Ne mora vazda da bude 5000-7000 ob/min. Ima i viših brzina. A kako je benzin jeftin i nije neka ralika velika između 8 i 10 l/100 km, zar ne...
- beco
#29 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Prvo blokada je na 6500 rpm, a kad bih vozio tako visoko pa poludio bih od buke, to ti je jarane normalna potrošnja a obrtaje mjenjam na 3000-3500 rpm!
- Better Man
#30 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Obzirom da mi je kombinovana vožnja autoput i malo grad prosječna potrošnja mi je 6,4 L. Sva brdska vožnja mi je ulica gdje se parkiram kad dolazim na posao i vožnja uz Kobilju glavu.beco wrote:Ej imaš li problema sa potrošnjom? Ja doduše živim u brdskom dijelu grada i da znam da je ovaj motor preslab za težinu auta, ali prosječna potrošnja od 10.5 L iskuključivo u gradu je previše?! Zar ne?!
-
Lesli Eldridž
#31 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Mogu potvrditi, ja ne vozim Clia, ali danas nasuh goriva i dođoh preko Kobilje glave kući. Prosječna potrošnja 16,2 km/l ili u prevodu 6,17 l/100 kmBetter Man wrote:Obzirom da mi je kombinovana vožnja autoput i malo grad prosječna potrošnja mi je 6,4 L. Sva brdska vožnja mi je ulica gdje se parkiram kad dolazim na posao i vožnja uz Kobilju glavu.beco wrote:Ej imaš li problema sa potrošnjom? Ja doduše živim u brdskom dijelu grada i da znam da je ovaj motor preslab za težinu auta, ali prosječna potrošnja od 10.5 L iskuključivo u gradu je previše?! Zar ne?!
- Highlander_girl
#32 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Vozim i ja Renault ali NIKAD;NIKAD ne bih isla kod Bunje...Znam sta se desava i sta rade!!!! Zaobilazi ga u sirokom luku.Meni se do sada najbolje pokazao Halilovic,ali...niko od njih nije savrsen!!!!amrica wrote:off topic, skroz, ali da ne otvaram novu temu
Odvela auto kod Bunje na redovan servis, 2 godine, ni 15 hiljada nisam presla, a uzeli mi 250 KM... za ulje, filtera komada 3...![]()
.
To i nekako, prezivjece se, ALI UPRLJALI MI SUVOZACEVO SJEDISTE ULJEM NA 2 MJESTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DVIJE FLEKE, JEDNA NA SRED SJEDISTA, A DRUGA NA RUBU....
Kako sam dosla po auto, platila racun, otvorila suvozaceva vrata i ubacila jaknu i tasnu na sjediste, nista nisam skontala dok nisam dosla kuci....![]()
A ni auto nisu oprali, nego ga samo pospricali vodom, da se sjaji dok je mokar....
- Better Man
#33 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Kad znaš šta se dešava i šta rade, hočeš li biti ljubazna i navesti nam to? Čime konkretno nisi zadovoljna kod Bunje?Highlander_girl wrote:Vozim i ja Renault ali NIKAD;NIKAD ne bih isla kod Bunje...Znam sta se desava i sta rade!!!! Zaobilazi ga u sirokom luku.Meni se do sada najbolje pokazao Halilovic,ali...niko od njih nije savrsen!!!!amrica wrote:off topic, skroz, ali da ne otvaram novu temu
Odvela auto kod Bunje na redovan servis, 2 godine, ni 15 hiljada nisam presla, a uzeli mi 250 KM... za ulje, filtera komada 3...![]()
.
To i nekako, prezivjece se, ALI UPRLJALI MI SUVOZACEVO SJEDISTE ULJEM NA 2 MJESTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DVIJE FLEKE, JEDNA NA SRED SJEDISTA, A DRUGA NA RUBU....
Kako sam dosla po auto, platila racun, otvorila suvozaceva vrata i ubacila jaknu i tasnu na sjediste, nista nisam skontala dok nisam dosla kuci....![]()
A ni auto nisu oprali, nego ga samo pospricali vodom, da se sjaji dok je mokar....
- Highlander_girl
#34 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
To sve sto se desava je vrlo poznata cinjenica,ne bih o tome. Ali meni se cini da ti to dobro znasBetter Man wrote:Kad znaš šta se dešava i šta rade, hočeš li biti ljubazna i navesti nam to? Čime konkretno nisi zadovoljna kod Bunje?Highlander_girl wrote:Vozim i ja Renault ali NIKAD;NIKAD ne bih isla kod Bunje...Znam sta se desava i sta rade!!!! Zaobilazi ga u sirokom luku.Meni se do sada najbolje pokazao Halilovic,ali...niko od njih nije savrsen!!!!amrica wrote:off topic, skroz, ali da ne otvaram novu temu
.
- Better Man
#35 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Zaista ne znam , niti sam upoznat. Moje lično iskustvo sa Servisom kod Bunje nije loše. Bili su uvijek ljubazni i bio sam prisutan prilikom oba servisa kad su mi radili, kao i prilikom mjenjanja guma isl. i nisam imao nikakvu zamjerku. Zato te i pitam, jer očito je da se nešto deslio, neki propust u radu, tj. da ti nisu dobro uradili, odnsno da je nešto nestručno urađeno na tvom autu. Pa, ako nije tajna molim te da nam objasniš, da znamo obratiti pažnju na te stvari.
- Highlander_girl
#36 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
E pa tvoja je prednost u tome sto si musko,vjerovatno imas dovoljno godina i iskustva pa te ne mogu tek tako napraviti budalom. A i bio si prisutan za vrijeme servisa... Meni se desilo da su mi na racun pisali neke stvari koje uopste nisu zamijenili,ali ja to naravno nisam znala dok mi se nije desio kvar ubrzo nakon toga. A cula sam da nesto rade i na dekodiranju kljuceva pa onda imaju priliku da kradu ta vozila...Opet iz iskustva nekog meni bliskogBetter Man wrote:Zaista ne znam , niti sam upoznat. Moje lično iskustvo sa Servisom kod Bunje nije loše. Bili su uvijek ljubazni i bio sam prisutan prilikom oba servisa kad su mi radili, kao i prilikom mjenjanja guma isl. i nisam imao nikakvu zamjerku. Zato te i pitam, jer očito je da se nešto deslio, neki propust u radu, tj. da ti nisu dobro uradili, odnsno da je nešto nestručno urađeno na tvom autu. Pa, ako nije tajna molim te da nam objasniš, da znamo obratiti pažnju na te stvari.
- Better Man
#37 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Vidiš to je ozbiljan problem i za dobre tužbe i da se traži debela odšteta, a bogami i za zatvora odgovornih. Kad sam bio na servisima pratio sam šta rade i šta mjenjaju, ai prije samog servisa sam pitao šta treba mjenjati i na kraju kad mi naprave račun fino provjerim šta su stavili da su mjenjali i koliko naplatili. Inaće sam nepovjerljiv po pitanju ostavljanja svojih stvari drugom, pa tako i auta i zato sam uvijek tu prisutan dok se ne završi posao.Highlander_girl wrote:E pa tvoja je prednost u tome sto si musko,vjerovatno imas dovoljno godina i iskustva pa te ne mogu tek tako napraviti budalom. A i bio si prisutan za vrijeme servisa... Meni se desilo da su mi na racun pisali neke stvari koje uopste nisu zamijenili,ali ja to naravno nisam znala dok mi se nije desio kvar ubrzo nakon toga. A cula sam da nesto rade i na dekodiranju kljuceva pa onda imaju priliku da kradu ta vozila...Opet iz iskustva nekog meni bliskogBetter Man wrote:Zaista ne znam , niti sam upoznat. Moje lično iskustvo sa Servisom kod Bunje nije loše. Bili su uvijek ljubazni i bio sam prisutan prilikom oba servisa kad su mi radili, kao i prilikom mjenjanja guma isl. i nisam imao nikakvu zamjerku. Zato te i pitam, jer očito je da se nešto deslio, neki propust u radu, tj. da ti nisu dobro uradili, odnsno da je nešto nestručno urađeno na tvom autu. Pa, ako nije tajna molim te da nam objasniš, da znamo obratiti pažnju na te stvari.Cak se vodi i sudski postupak oko toga...Narod ih tuzio... Pa eto...Vodite racuna,zene pogotovo,jer mi nista ne znamo....Heheheheh
- amrica
#38 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
opet ja off topic
ide clio dvije joje s pjesmom
na 5,5 do 6 hiljada, a trosi 13 i nesto dok ubrzava, a kad se ustali ubrzanje, 8 i nesto...
A auto pun kao sipak, natovaren da vise igla nije mogla stati.
I nisam stisla pedalu do daske, ostalo jos prostora, ali nisam smjela forsirati.
A auto pun kao sipak, natovaren da vise igla nije mogla stati.
I nisam stisla pedalu do daske, ostalo jos prostora, ali nisam smjela forsirati.
-
Lesli Eldridž
- corsa
#40 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Ovo jedino mogu biti performanse Clia sport, 2.0 16V 
- amrica
#41 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
nije sport nego 1,4 100 (+3
) ks
- slavkoimamodilera
#42 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Ne mere dvije joje ne lazi!amrica wrote:opet ja off topic![]()
- amrica
#43 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
slavkoimamodilera wrote:Ne mere dvije joje ne lazi!amrica wrote:opet ja off topic![]()
I ja bih to rekla, jos prije 2 dana, 160 bio plafon, ali valjda autoputevi kroz Europu cudno uticu na aute, sve laganini, neprimjetno, 170, 180, kad je preslo 190 pocela sam da pazim kako vozim.
Kad se bidnem vracala dole, slikacu
- slavkoimamodilera
#44 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Pa to ti i govorim, 190 mozda i moze pokazati, ali 2 joje ne mere!amrica wrote:I ja bih to rekla, jos prije 2 dana, 160 bio plafon, ali valjda autoputevi kroz Europu cudno uticu na aute, sve laganini, neprimjetno, 170, 180, kad je preslo 190 pocela sam da pazim kako vozim.
Kad se bidnem vracala dole, slikacu
-
Lesli Eldridž
#45 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Ne more 200 km/h da ga jebeš... Ide oko 175 maximalno i neka laže sat 10% to ti je oko 190 km/h po pokazivaču. Inače ne može ni 180 km/h jer kao mali auto nema dobru aerodinamiku...
-
abdulazizsarajevo
#46 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
cega ba 200 sa Clio R. pa megane 2008g 1.6 16 V pa mu na 160 vec nije prijatno..mogao bi na 200 izaci ali...
ne znam mozda ali ne bi se usudio zaista...
hrabro..
ne znam mozda ali ne bi se usudio zaista...
hrabro..
- VR6
#47 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Ma moze se navuci, uz dobar put, dobro gorivo i povoljan vjetar. Ev i na jubito nadjoh jedan video tog Clia, preko 200 ga nagura.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PvOkEZnjhvI
Po brzinomjeru mogu auti jos brze nego idu u stvarnosti, jaran je Clia 1.6 16V (dvojku), gurao 215 km/h bez problema...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PvOkEZnjhvI
Po brzinomjeru mogu auti jos brze nego idu u stvarnosti, jaran je Clia 1.6 16V (dvojku), gurao 215 km/h bez problema...
-
abdulazizsarajevo
#48 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
ma nesto mi djeluje jako...kao da nije ovo 1.4 16V da nema sportsko srce? 
- amrica
#49 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Narode, pomoc!!!!
Kako da promijenim sijalicu, a pogotovo kako da izvadim onaj gumeni "krug" pokopac koji mi je upao u makinu? Da li da skidamo plastiku odozgo ili odozdo? Ideju, bilo sta.... Gledala sam momke kod Bunje kako to rade, i znam da nije sega za uraditi, ali u takvoj sam situaciji da mi nikako ne odgovara ici u servis, pa su neki iskusniji od mene probali zamijeniti sijalicu, ali samo dotakli gumeni poklopac i puuuufff nestao u ambisu.. I fakat je jako nepristupacno......
ovo mi je PETA (5.) SIJALICA na Cliu koju mijenjam u dvije godine, a auto presao 16.000....

Kako da promijenim sijalicu, a pogotovo kako da izvadim onaj gumeni "krug" pokopac koji mi je upao u makinu? Da li da skidamo plastiku odozgo ili odozdo? Ideju, bilo sta.... Gledala sam momke kod Bunje kako to rade, i znam da nije sega za uraditi, ali u takvoj sam situaciji da mi nikako ne odgovara ici u servis, pa su neki iskusniji od mene probali zamijeniti sijalicu, ali samo dotakli gumeni poklopac i puuuufff nestao u ambisu.. I fakat je jako nepristupacno......
- beco
#50 Re: Renault elektricari ili sam svoj majstor
Moja ti je preporuka pokušaj sama to da riješiš pogotovo ako imaš sitne ruke! Ja sam isto gledao 3 puta kako to rade, ali nisam siguran bili sam mogao, ne znam koji je far komplikovaniji onaj desni što pored njega je akumultor, ili lijevi gdje smetaju cijevi od klime. A poklopac ti je jedino mogao pasti na onu zastitnu plastiku, a tu plastiku bez rampe da podigneš nečeš moči skinuti, meni se čini da je drži 6 šarafa!