6. april 2009

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Luke Perry

#26 Re: 6. april 2009

Post by Luke Perry »

jesu li to na slici sve ilegalci? :P
popajic

#27 Re: 6. april 2009

Post by popajic »

shuriken wrote:u Avazu ima rubrika "na danasnji dan"
e pa prema toj rubrici se na danasnji dan 1945 nije nista interesantno desilo
njima ocito i nije !Sarajevu jeste !!!
suncica24

#28 Re: 6. april 2009

Post by suncica24 »

Meni je ovo najdrazi od drzavnih praznika

SRETAN RODJENDAN GRADE! :) :) :)
Vozdra raja :-)

#29 Re: 6. april 2009

Post by Vozdra raja :-) »

Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...

Haram bilo "cuvenom" profesionalcu i moralisti Bakiru Hadziomerovicu koji u svojoj sestoaprilkoj emisiji nije ni spomenuo ovaj bitan dogadjaj.

Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece.

*ebo ti nas!!v :x
buzzer

#30 Re: 6. april 2009

Post by buzzer »

Vozdra raja wrote:Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...

Haram bilo "cuvenom" profesionalcu i moralisti Bakiru Hadziomerovicu koji u svojoj sestoaprilkoj emisiji nije ni spomenuo ovaj bitan dogadjaj.

Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece Taibu i Caci.

Babsy

#31 Re: 6. april 2009

Post by Babsy »

:|

#32 Re: 6. april 2009

buzzer wrote:
Vozdra raja wrote:Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...

Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece Taibu i Caci.

Znaci ti bi zbog manjine popljuvao vecinu!? Treba li onda popljuvati sve partizane i Tita zbog pojedinacnih zlocina koje su pocinili partizani(nedavno otkrivene grobnice) ???
burek_in_space

#33 Re: 6. april 2009

Post by burek_in_space »

Vozdra raja wrote:
buzzer wrote:

Znaci ti bi zbog manjine popljuvao vecinu!? Treba li onda popljuvati sve partizane i Tita zbog pojedinacnih zlocina koje su pocinili partizani(nedavno otkrivene grobnice) ???
Tako ti nadrazheg tvog,shta god to bilo,nemoj i ovu temu kvariti svojom prichom i skretati je u pogreshnom pravcu.Ovo je tema o 6.4. danu kada je ovaj grad dozhivio svoje oslobadjanje u drugom svjetskom ratu a ironija svega toga je da je na taj dan otpochela nova opsada.Samo nemoj,molim te...

#34 Re: 6. april 2009

burek_in_space wrote:[
Tako ti nadrazheg tvog,shta god to bilo,nemoj i ovu temu kvariti svojom prichom i skretati je u pogreshnom pravcu.Ovo je tema o 6.4. danu kada je ovaj grad dozhivio svoje oslobadjanje u drugom svjetskom ratu a ironija svega toga je da je na taj dan otpochela nova opsada.Samo nemoj,molim te...
Na ovaj datum se obiljezavaju oba dogadjaja!
Zasto je GVS zaobislo simbol boraca ABIH, mezarje Kovaci??
Jazz_Junkie

#35 Re: 6. april 2009

Post by Jazz_Junkie »

Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......

Viva Sarajevo!

#36 Re: 6. april 2009

Jazz_Junkie wrote:Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......

Viva Sarajevo!
Nisam ni rekao da je ovaj datum 1992 godine za slavlje, ali sigurno oni koji su stali u odbranu drzave zasluzuju da budu spomenuti. Zar ne?

Zelene beretke i PL su zajedno sa policijom prvi pruzili otpor. Ali se ovdje spominju samo jedni. Zato sto ovi ostali ne odgovaraju pojedinim mocnicima...!
zikamu

#37 Re: 6. april 2009

Post by zikamu »

Image
Visegradska/Vratnicka kapija

6. aprila 1945. kroz ovu kapiju je prosla 16. muslimanska brigada. To je bila prva partizanska jedinica koja je usla u Sarajevo i ucestvovala u njegovom oslobadjanju. Moj otac je bio politicki komesar pomenute brigade...

Sta imam reci?
Nista!
Moj otac je zivio i umro u ubjedjenju da je ucinio nesto golemo u svome zivotu (s cime se slazem), a ja...ja se osjecam k'o posljednje govno, jer sam morao otici iz grada i zivjeti na suprotnoj tacki zemaljske kugle, jer se sada stvari mjere nekim drugacijim arsinom...

Sarajevo moje, sretan ti rodjendan!
Jazz_Junkie

#38 Re: 6. april 2009

Post by Jazz_Junkie »

Vozdra raja wrote:
Jazz_Junkie wrote:Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......

Viva Sarajevo!
Nisam ni rekao da je ovaj datum 1992 godine za slavlje, ali sigurno oni koji su stali u odbranu drzave zasluzuju da budu spomenuti. Zar ne?

Zelene beretke i PL su zajedno sa policijom prvi pruzili otpor. Ali se ovdje spominju samo jedni. Zato sto ovi ostali ne odgovaraju pojedinim mocnicima...!
Ja mislim da ti jednostavno volis samo ujedat na svakoj temi bez ikakvog pruzenog razloga. Nitko ne zaboravlja ljude koji su stali u obranu Sarajeva, a sigurno ih ima dovoljno i na ovom forumu od kojih su se neki mozda oglasili i na ovoj temi. Za branitelje grada postoje teme i datumi i sa ovom temom koja obiljezava oslobodjenje Sarajeva zahvaljujuci partizanima to nema veze. Moderatori su te vec posavjetovali da prestanes kvariti teme sa spamovima i ispostuj to, jer nije tesko.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#39 Re: 6. april 2009

Post by ladyblue18 »

Jazz_Junkie wrote: Ja mislim da ti jednostavno volis samo ujedat na svakoj temi bez ikakvog pruzenog razloga. Nitko ne zaboravlja ljude koji su stali u obranu Sarajeva, a sigurno ih ima dovoljno i na ovom forumu od kojih su se neki mozda oglasili i na ovoj temi. Za branitelje grada postoje teme i datumi i sa ovom temom koja obiljezava oslobodjenje Sarajeva zahvaljujuci partizanima to nema veze.
upravo.
Covjece ovo je tema i praznik u cast oslobodjenja Sarajeva, a ti ako zelis da ga slavis zbog neceg drugog onda izvoli pa sam obidji Kovace umjesto sto ovdje palamudis!
Da te hoce mod. odstranit vise...
Post Reply