6. april 2009
- Luke Perry
#26 Re: 6. april 2009
jesu li to na slici sve ilegalci? 
-
popajic
#27 Re: 6. april 2009
njima ocito i nije !Sarajevu jeste !!!shuriken wrote:u Avazu ima rubrika "na danasnji dan"
e pa prema toj rubrici se na danasnji dan 1945 nije nista interesantno desilo
- suncica24
#28 Re: 6. april 2009
Meni je ovo najdrazi od drzavnih praznika
SRETAN RODJENDAN GRADE!

SRETAN RODJENDAN GRADE!
- Vozdra raja :-)
#29 Re: 6. april 2009
Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...
Haram bilo "cuvenom" profesionalcu i moralisti Bakiru Hadziomerovicu koji u svojoj sestoaprilkoj emisiji nije ni spomenuo ovaj bitan dogadjaj.
Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece.
*ebo ti nas!!v
Haram bilo "cuvenom" profesionalcu i moralisti Bakiru Hadziomerovicu koji u svojoj sestoaprilkoj emisiji nije ni spomenuo ovaj bitan dogadjaj.
Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece.
*ebo ti nas!!v
- buzzer
#30 Re: 6. april 2009
Vozdra raja wrote:Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...
Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece Taibu i Caci.
*ebo ti nas!!v
#32 Re: 6. april 2009
buzzer wrote:Vozdra raja wrote:Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...
Haram bilo i gradskom vijecu Sarajeva jer su zaobisli da na ovaj bitan dan posjete mezarje Kovaci(najvecem simbolu boraca) i poloze cvijece Taibu i Caci.
*ebo ti nas!!v
Znaci ti bi zbog manjine popljuvao vecinu!? Treba li onda popljuvati sve partizane i Tita zbog pojedinacnih zlocina koje su pocinili partizani(nedavno otkrivene grobnice) ???
- burek_in_space
#33 Re: 6. april 2009
Tako ti nadrazheg tvog,shta god to bilo,nemoj i ovu temu kvariti svojom prichom i skretati je u pogreshnom pravcu.Ovo je tema o 6.4. danu kada je ovaj grad dozhivio svoje oslobadjanje u drugom svjetskom ratu a ironija svega toga je da je na taj dan otpochela nova opsada.Samo nemoj,molim te...Vozdra raja wrote:buzzer wrote:Vozdra raja wrote:Haram bilo FTV-u, jer nisu smogli snage da spomenu Zelene Beretke i Patriotsku ligu medju onma koji su 6 Aprila stali u odbranu tog grada. Valjda su ti borci nebitni...
*ebo ti nas!!v
Znaci ti bi zbog manjine popljuvao vecinu!? Treba li onda popljuvati sve partizane i Tita zbog pojedinacnih zlocina koje su pocinili partizani(nedavno otkrivene grobnice) ???
#34 Re: 6. april 2009
Na ovaj datum se obiljezavaju oba dogadjaja!burek_in_space wrote:[
Tako ti nadrazheg tvog,shta god to bilo,nemoj i ovu temu kvariti svojom prichom i skretati je u pogreshnom pravcu.Ovo je tema o 6.4. danu kada je ovaj grad dozhivio svoje oslobadjanje u drugom svjetskom ratu a ironija svega toga je da je na taj dan otpochela nova opsada.Samo nemoj,molim te...
Zasto je GVS zaobislo simbol boraca ABIH, mezarje Kovaci??
- Jazz_Junkie
#35 Re: 6. april 2009
Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......
Viva Sarajevo!
Viva Sarajevo!
#36 Re: 6. april 2009
Nisam ni rekao da je ovaj datum 1992 godine za slavlje, ali sigurno oni koji su stali u odbranu drzave zasluzuju da budu spomenuti. Zar ne?Jazz_Junkie wrote:Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......
Viva Sarajevo!
Zelene beretke i PL su zajedno sa policijom prvi pruzili otpor. Ali se ovdje spominju samo jedni. Zato sto ovi ostali ne odgovaraju pojedinim mocnicima...!
-
zikamu
#37 Re: 6. april 2009

Visegradska/Vratnicka kapija
6. aprila 1945. kroz ovu kapiju je prosla 16. muslimanska brigada. To je bila prva partizanska jedinica koja je usla u Sarajevo i ucestvovala u njegovom oslobadjanju. Moj otac je bio politicki komesar pomenute brigade...
Sta imam reci?
Nista!
Moj otac je zivio i umro u ubjedjenju da je ucinio nesto golemo u svome zivotu (s cime se slazem), a ja...ja se osjecam k'o posljednje govno, jer sam morao otici iz grada i zivjeti na suprotnoj tacki zemaljske kugle, jer se sada stvari mjere nekim drugacijim arsinom...
Sarajevo moje, sretan ti rodjendan!
- Jazz_Junkie
#38 Re: 6. april 2009
Ja mislim da ti jednostavno volis samo ujedat na svakoj temi bez ikakvog pruzenog razloga. Nitko ne zaboravlja ljude koji su stali u obranu Sarajeva, a sigurno ih ima dovoljno i na ovom forumu od kojih su se neki mozda oglasili i na ovoj temi. Za branitelje grada postoje teme i datumi i sa ovom temom koja obiljezava oslobodjenje Sarajeva zahvaljujuci partizanima to nema veze. Moderatori su te vec posavjetovali da prestanes kvariti teme sa spamovima i ispostuj to, jer nije tesko.Vozdra raja wrote:Nisam ni rekao da je ovaj datum 1992 godine za slavlje, ali sigurno oni koji su stali u odbranu drzave zasluzuju da budu spomenuti. Zar ne?Jazz_Junkie wrote:Ne kvari ljudima temu, covjece. Oslobodjenje (6.4.1945) je povod za proslavu, dok pocetak novog terora (6.4.1992) nije nikakav razlog za slavu. Dan aprila iz 1945 je daleko vazniji datum u povijesti grada Sarajeva. Ne mijesas tu kruske i jabuke, Zelene beretke i PL (ne spominjes prave organizatore otpora) itd......
Viva Sarajevo!
Zelene beretke i PL su zajedno sa policijom prvi pruzili otpor. Ali se ovdje spominju samo jedni. Zato sto ovi ostali ne odgovaraju pojedinim mocnicima...!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#39 Re: 6. april 2009
upravo.Jazz_Junkie wrote: Ja mislim da ti jednostavno volis samo ujedat na svakoj temi bez ikakvog pruzenog razloga. Nitko ne zaboravlja ljude koji su stali u obranu Sarajeva, a sigurno ih ima dovoljno i na ovom forumu od kojih su se neki mozda oglasili i na ovoj temi. Za branitelje grada postoje teme i datumi i sa ovom temom koja obiljezava oslobodjenje Sarajeva zahvaljujuci partizanima to nema veze.
Covjece ovo je tema i praznik u cast oslobodjenja Sarajeva, a ti ako zelis da ga slavis zbog neceg drugog onda izvoli pa sam obidji Kovace umjesto sto ovdje palamudis!
Da te hoce mod. odstranit vise...