vecicanac wrote:Ovakvi slucajevi tek sljede..Vise mjesta u Bosanksoj Krajini sada priprema privatne tuzbe protiv RS, opstina u RS i vlasti RS..Cekali smo dugo na Vlasti i pojedine organizacije pri vladi da nam nadju kosti nasih ljudi kojih nema od 92.. Nismo do sada htjeli da to privatno gonimo, jer smo ipak na jedan nacin pokusavali da normalizujemo te "Komsijske" odnose sa normalnim Srbima, onima koji mozda i nisu ucestvovali u pokolju i progonu Muslimana iz Bosanske Krajine. Medjutim, dok smo mi cekali i pokusavali da zivimo u nekoj zajednici sa njima, oni pocinju da hapse nas za ratne zlocine. Zele da nasu osbranu svojih kuca, posjeda i familija, stave u isti kos sa svojim ubilacnim, zlocinakckim, krvolocnim i pljackaskim pohodima.E nece moci tako.
Moje mjesto, selo Vecici opstina Kotor Varos, priprema tuzbu protiv svih srba sa kotorvaroske opstine koji su bili pripadnici Vojske Rs-a,a ujedno protiv opstina Banjaluke, Laktasa, Celinca, Teslica, Skender Vakufa..Stasnovnici tih opstina su ucestvovali u napadima na nase mjesto, bombardovanju nasih kuca, i ubitstvima nase djece i naseg naroda ..Mozad bi cak trebali da tuzimo i Rumuniju, jer imamo dokumnte od par rumuna koji su poginuli u napadima na selo..
Postoje dokumentovani dokazi za sve ovo, svjedoci, audio i video snimci i nasi i njihovi, o dogovrima za napade, za zarobljavanje i ubitstva, avionsko bombardovanje sela i civilnog stanovnistva..
Mi smo samo uradili ono sto namm nalaze svaki ustavni i prirodni zakon u sve i jednoj normalnoj svjetskoj drzavi, branili svoje gole zivote, zvoje familije i svoje kuce, ono sto bi svako uradio da mu neko napane na kucu..
163 mjestana iz mog mjesta je zarobljeno i brutalno pogubljeno za jedan dan u selu Grabovica, opstina Kotor Varos..Za sve te ljude, se u tom istom mjestu moze izvaditi smrtovnica, ali se ne zna ko ih je ubio, kad su ubijeni i gdje su pokopani..
Znam da ce biti tesko i dugorocno, ali ovo se mora uraditi i mi pozivamo sve iz Krajine, koji su dozivjeli sto i mi da urade isto...
Svaka vam cast

Kamo srece da ima vise kao vas jer ste pokazali i u toku agresije a i sada sta je srce i hrabrost. Ne dajte zlikovcima da na miru zaspu , ne dajte im da zaborave da ratni zlocin ne zastarjeva i da ima neko ko ce im doci na vrata kad se najmanje nadaju. Smiju se kad se spomenu ubijeni i muceni i neka osjete barem dio straha koji su mislili da nikad nece da osjete. Govore uvijek kako ih se Bosna I Hercegovina ne tice i kako im je lijepo i dovoljno u genocidnoj stvorevini i neka znaju da ima ljudi koji nisu zaboravili i koji nisu oprostili mucene i ubijene.
I nemoj se obazirati na ove prodane duse koji omalovazavaju vase napore da dodzete do istine o sudbini vasih najmilijih. Samo naprijed i zelim vam sve najbolje i siguran sam da necete odustati od trazenja istine i pravde.