Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

exliberal

#26 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by exliberal »

Kako se nista slucajno nedesava u ovoj posranoj zemlji ( nemojte mi sad patriotizma)
Niko nije spominjao ovo selo ili neko drugo dok srbi nisu podigli tuzbe protiv harisa i ostalih....sad odjedanput ....ajde slucajnost...ma jok :-) :-)
......nadju popa pedera....preko noci eno hodja ganja curice....
Brankovic optuzen za kradju danas...sutra Dodik ....sistem spojenih posuda :)...kako ste samo naivni :run:
PeroKosoric

#27 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

exliberal wrote:...kako ste samo naivni :run:
Zasto naivni? Mislis da se ne treba suditi za ratne zlocine? Naslusao sam se svakavog cinizma, ali ovakav kao tvoj mi je izuzetno odvratan.
Fiore

#28 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by Fiore »

exliberal wrote:Kako se nista slucajno nedesava u ovoj posranoj zemlji ( nemojte mi sad patriotizma)
Niko nije spominjao ovo selo ili neko drugo dok srbi nisu podigli tuzbe protiv harisa i ostalih....sad odjedanput ....ajde slucajnost...ma jok :-) :-)
......nadju popa pedera....preko noci eno hodja ganja curice....
Brankovic optuzen za kradju danas...sutra Dodik ....sistem spojenih posuda :)...kako ste samo naivni :run:
Ma ja ovdje je svako naivan ko se zali na agresiju i posljedice iste.. Te svoje price prodaji agenturi koja te placa :thumbup:
kv99

#29 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by kv99 »

vecicanac wrote:Ovakvi slucajevi tek sljede..Vise mjesta u Bosanksoj Krajini sada priprema privatne tuzbe protiv RS, opstina u RS i vlasti RS..Cekali smo dugo na Vlasti i pojedine organizacije pri vladi da nam nadju kosti nasih ljudi kojih nema od 92.. Nismo do sada htjeli da to privatno gonimo, jer smo ipak na jedan nacin pokusavali da normalizujemo te "Komsijske" odnose sa normalnim Srbima, onima koji mozda i nisu ucestvovali u pokolju i progonu Muslimana iz Bosanske Krajine. Medjutim, dok smo mi cekali i pokusavali da zivimo u nekoj zajednici sa njima, oni pocinju da hapse nas za ratne zlocine. Zele da nasu osbranu svojih kuca, posjeda i familija, stave u isti kos sa svojim ubilacnim, zlocinakckim, krvolocnim i pljackaskim pohodima.E nece moci tako.
Moje mjesto, selo Vecici opstina Kotor Varos, priprema tuzbu protiv svih srba sa kotorvaroske opstine koji su bili pripadnici Vojske Rs-a,a ujedno protiv opstina Banjaluke, Laktasa, Celinca, Teslica, Skender Vakufa..Stasnovnici tih opstina su ucestvovali u napadima na nase mjesto, bombardovanju nasih kuca, i ubitstvima nase djece i naseg naroda ..Mozad bi cak trebali da tuzimo i Rumuniju, jer imamo dokumnte od par rumuna koji su poginuli u napadima na selo..
Postoje dokumentovani dokazi za sve ovo, svjedoci, audio i video snimci i nasi i njihovi, o dogovrima za napade, za zarobljavanje i ubitstva, avionsko bombardovanje sela i civilnog stanovnistva..
Mi smo samo uradili ono sto namm nalaze svaki ustavni i prirodni zakon u sve i jednoj normalnoj svjetskoj drzavi, branili svoje gole zivote, zvoje familije i svoje kuce, ono sto bi svako uradio da mu neko napane na kucu..
163 mjestana iz mog mjesta je zarobljeno i brutalno pogubljeno za jedan dan u selu Grabovica, opstina Kotor Varos..Za sve te ljude, se u tom istom mjestu moze izvaditi smrtovnica, ali se ne zna ko ih je ubio, kad su ubijeni i gdje su pokopani..
Znam da ce biti tesko i dugorocno, ali ovo se mora uraditi i mi pozivamo sve iz Krajine, koji su dozivjeli sto i mi da urade isto...
Svaka vam cast :thumbup: Kamo srece da ima vise kao vas jer ste pokazali i u toku agresije a i sada sta je srce i hrabrost. Ne dajte zlikovcima da na miru zaspu , ne dajte im da zaborave da ratni zlocin ne zastarjeva i da ima neko ko ce im doci na vrata kad se najmanje nadaju. Smiju se kad se spomenu ubijeni i muceni i neka osjete barem dio straha koji su mislili da nikad nece da osjete. Govore uvijek kako ih se Bosna I Hercegovina ne tice i kako im je lijepo i dovoljno u genocidnoj stvorevini i neka znaju da ima ljudi koji nisu zaboravili i koji nisu oprostili mucene i ubijene.
I nemoj se obazirati na ove prodane duse koji omalovazavaju vase napore da dodzete do istine o sudbini vasih najmilijih. Samo naprijed i zelim vam sve najbolje i siguran sam da necete odustati od trazenja istine i pravde.
exliberal

#30 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by exliberal »

PeroKosoric wrote:
exliberal wrote:...kako ste samo naivni :run:
Zasto naivni? Mislis da se ne treba suditi za ratne zlocine? Naslusao sam se svakavog cinizma, ali ovakav kao tvoj mi je izuzetno odvratan.

cinizam ?????
pa pogledaj malo oko sebe, razmisli malo ....zar se nisu mogle optuznice podici prije 10 godina....5 godina...prosle godine???
....ma jok evo sad cemo da ih podignemo ..onako naprasno :-) ....slucajno se desilo da je to poslije podizanja optuznica za harisa i co....
jesam li ti naveo primjer u vezi popova/hodja.....slucajnost?
Dodik/Brankovic......isto slucajnost?

pa cijelo vrijeme se pravi balans "obadviju strana"....ko je lud a ko naivan....i vi vjerujete u te stvari.....bas da vidim hoce li i jedan od tih optuzenih , prvo doci u tuzilastvo, drugo biti sudjen i eventualno osudjen....to isto kao da bi ja sutra izjavio da ce se haris odazvat sudskom pozivu iz beograda.....eh majko moja

ps.

fiore
agenture i te stvari...to je za malu djecu ...daj nesto bolje
PeroKosoric

#31 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

exliberal wrote:...i vi vjerujete u te stvari.....
exLiberali, ne morate nas persirati. Mi govorimo samo u nase ime. Kako bi bilo da nam prestanete govoriti "vi" nego da predjemo na "ti". Vasi cinizmi, ako poznajete znacenje rijeci, su ogromni.
shibonja

#32 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by shibonja »

Ovo je samo prvi od "odgovora" koji slijede,cetnici su prije gotovo 3 godine u Beogradu uhapsili Tuzlaka Iliju Jurisica,koji je u ratna doba obavljao znacajnu funkciju u tadasnjoj polici,tereta ga da je izdao naredbu da se ospe paljba po cetnickoj koloni 15.5.1992 koja je imala plan da okruzi Tuzlu(isti plan su nazalost ostvarili u Sarajevu),naravno nije im uspjelo jer smo ih skontali na vrijeme i reagovali tako sto smo ih poslali u vjecna lovista(moram napomenuti da su cetnici privi poceli pucati i ubili policajca ),ostalo se zna,to je bila prva u nizu pobjeda Armije BiH nad cetnickim okupatorom,..cekajuci pravdu za uhapsenog Jurisica Tuzilastvo TK je krenulo sa odgovorom,(neki ce pogresno shvatiti,ali ovo je za mene odgovor,znalo se i prije za ove zlocince iz Lopara samo se izgleda cekao pravi trenutak) sada slijedi i optuznica protiv cetnicke gamadi iz Bratunca,jednog od najvecih legla cetnika,poznato je da su Bratuncani najvise okrvarili ruke tokom GENOCIDA u Srebrenici,i poznati su i koljaci koji jos uvijek slobodno setaju i smiju se prezivjelim majkama i djeci u lice!!
ja_cura_

#33 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by ja_cura_ »

a tek da vidite koji su spomenik u glavnoj ulici u Loparama (i jedinoj) napravili za poginule borce RS u zadnjem ratu.....

uzas....

prije 4-5 godina sam sluzbeno znala cesto proci kroz Lopare... i sad mi se kosa dize... svugdje znaci i grafiti 4s, cetnicko velicanje...brrrr....
Luke Perry

#34 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by Luke Perry »

jel medju optuzenima i forumski dopisnik iz Pozarnice? :-)
primus-1

#35 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by primus-1 »

ja_cura_ wrote:a tek da vidite koji su spomenik u glavnoj ulici u Loparama (i jedinoj) napravili za poginule borce RS u zadnjem ratu.....

uzas....

prije 4-5 godina sam sluzbeno znala cesto proci kroz Lopare... i sad mi se kosa dize... svugdje znaci i grafiti 4s, cetnicko velicanje...brrrr....
pa i to su "zasluge" Tuzlaka ;-) :skoljka:
mig mig :run:
exliberal

#36 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by exliberal »

PeroKosoric wrote:
exliberal wrote:...i vi vjerujete u te stvari.....
exLiberali, ne morate nas persirati. Mi govorimo samo u nase ime. Kako bi bilo da nam prestanete govoriti "vi" nego da predjemo na "ti". Vasi cinizmi, ako poznajete znacenje rijeci, su ogromni.
govorim vi jer si me ti i fiore prozvali u vezi mog komentara....mnozina :)
ja pitah kako to da poslije svih ovih godina odjedanput neko selo iz nedodjije postade optuzeno.....ajde slucajnost :D

sta je cilj svih ovih optuzbi sa jedne i druge strane....cuvaj tor zajedno....nemoj im dat sanse da se mjesaju....sta ce bosnjaci u rs kad ih mogu optuzit za ratne zlocine preko noci....isto tako za srbe...cijelo selo optuzeno...sutra mozemo optuzit svako naselje...koji ce onda bosnjaci ici u rs a srbi u federaciju...eh da cinican sam jel da....a granice se cementiraju svakim danom
PeroKosoric

#37 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

exliberal wrote: ja pitah kako to da poslije svih ovih godina odjedanput neko selo iz nedodjije postade optuzeno.....ajde slucajnost :D

sta je cilj svih ovih optuzbi sa jedne i druge strane....cuvaj tor zajedno....nemoj im dat sanse da se mjesaju....sta ce bosnjaci u rs kad ih mogu optuzit za ratne zlocine preko noci....isto tako za srbe...cijelo selo optuzeno...sutra mozemo optuzit svako naselje...koji ce onda bosnjaci ici u rs a srbi u federaciju...eh da cinican sam jel da....a granice se cementiraju svakim danom
Zanimljiv pogled na rjesavanje pitanja odgovornosti za ratne zlocine. Ako sam te dobro shvatio, ti bi htio da se ne talasa. Neka banda slobodno vrslja okolo, svima ce nam biti bolje.

Pitao bih te kakav bi tvoj stav bio da ti je neko nedajboze stradao u ratu, i da li bi i tada mislio da je zlocince najbolje ostaviti na miru.
exliberal

#38 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by exliberal »

PeroKosoric wrote:
exliberal wrote: ja pitah kako to da poslije svih ovih godina odjedanput neko selo iz nedodjije postade optuzeno.....ajde slucajnost :D

Zanimljiv pogled na rjesavanje pitanja odgovornosti za ratne zlocine. Ako sam te dobro shvatio, ti bi htio da se ne talasa. Neka banda slobodno vrslja okolo, svima ce nam biti bolje.

Pitao bih te kakav bi tvoj stav bio da ti je neko nedajboze stradao u ratu, i da li bi i tada mislio da je zlocince najbolje ostaviti na miru.
Kakav bi stav imao da mi je neko stradao?
2 clana familije su ubijena u Sarajevu (federalnom dijelu)....jednog nismo nikad ni nasli i sta sad?...sve je uredno evidentirano u mup-u , crvenom krstu, kod tokace.....za drugog znamo ko mu je dosao na vrata kad je i ubijen.....
I pored svega toga imam ovakav stav ......
jel_u_vinklo

#39 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by jel_u_vinklo »

Mnogo zlocina,mnogo! VRS=zlocin
konrad

#40 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by konrad »

Fakat nevjerovatno, da se optuzi cijelo selo. Jos malo cijelo selo smrce bijelo.
Niko normalan ne bi optuzio cijelo selo. Ovo je u stvari atak na drzavu i raspirivanje medjunacionalne mrznje.
armin_tz

#41 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by armin_tz »

konrad wrote:Fakat nevjerovatno, da se optuzi cijelo selo. Jos malo cijelo selo smrce bijelo.
Niko normalan ne bi optuzio cijelo selo. Ovo je u stvari atak na drzavu i raspirivanje medjunacionalne mrznje.
Fakat nevjerovatno, da se UBIJE cijelo selo (sto se mnooogo puta desilo) Jos malo cijelo selo UBIJE drugo. Niko normalan ne bi UBIO cijelo selo. To je ustvari atak na drzavu, DRŽAVNOST, HUMANOST I LJUDSKO BIĆE UOPŠTE.
PeroKosoric

#42 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

konrad wrote:Fakat nevjerovatno, da se optuzi cijelo selo. Jos malo cijelo selo smrce bijelo.

Ovdje vjerovatno mislis na dogadjaje u Koraju 1992. ili na Sre*renicu 1995.
Pospanko

#43 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by Pospanko »

U mom selu, ubijeno je vise ljudi nego sto se stavljalo na teret nekim generalima Armije RBiH, u Hagu. Pobili su ih pripadnici vojske RS, tj. stanovnici susjednih sela. Cekamo vec predugo da neko podigne optuznicu protiv tih zlocinaca, ali bez uspijeha, mislim da je privatna tuzba jedini nacin da se nesto pokrene po tom pitanju. Zasto ne podici tuzbu protiv svih pripadnika VRS/e, iz okolnih sela, jer su svi do jednog ucestvovali u napadu na selo, koje je bilo naseljeno starcima i zenama koje su nakon toga strijeljali i poklali a neke i spalili.
konrad

#44 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by konrad »

Ovo shvatam kao zelju za nastavkom rata i osvetu do istrebljenja. Ludilo je da se ovako misli 14 godina poslije rata.
muha_sa

#45 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by muha_sa »

konrad wrote:Ovo shvatam kao zelju za nastavkom rata i osvetu do istrebljenja. Ludilo je da se ovako misli 14 godina poslije rata.
:-) :-)
ratni zlocin ne zastarjeva :? il mozda grijesim :?
konrad

#46 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by konrad »

muha_sa wrote:
konrad wrote:Ovo shvatam kao zelju za nastavkom rata i osvetu do istrebljenja. Ludilo je da se ovako misli 14 godina poslije rata.
Niko ne spori da ratni zlocin ne zastarjeva,
nego da je ideja da se optuze svi stanovnici jednog sela, najobicnije ludilo.
PeroKosoric

#47 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

Ako pod istrjebljenjem podrazumijevas trpanje ratnih zlocinaca iza resetaka, onda si dobro shvatio.
muha_sa

#48 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by muha_sa »

konrad wrote:
muha_sa wrote:
ako su optuzeni ne znaci i da su krivi.
odu ljudi na sud i dokazu nevinost--nikakav problem.
PeroKosoric

#49 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by PeroKosoric »

konrad wrote:
muha_sa wrote:
Ne svi stanovnici, kako bi nam ti zelio podvaliti, nego
Svi borci Vojske Republike Srpske iz sela Puškovac kod Lopara...
tuzlak-x

#50 Re: Bivši borci Vojske Republike Srpske iz Puškovca kod Lopara:

Post by tuzlak-x »

konrad wrote:
muha_sa wrote:

niko ne optuzuje cijelo selo, nego ubice iz sela puskovca koji su ucestvovali u napadu na koraj. a izgleda da je cijelo selo bilo umijesano.
Post Reply