Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

nineinchnails

#26 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by nineinchnails »

Ne idem na koncert samo zato sto svira u Banja Luci, pa da je dzaba.
Isao sam u Zagreb na koncert koji je otkazan u 8 navece, a koncert trebao poceti u 9. Kao razlog "prehladio se"........
To je drugi razlog zasto mu necu ici na koncert...........

Ionako, nije neki faktor. Najbolje ga je objasnio Elvis J.Kurtovich u jednoj radio emisiji. Prvo pusti Lenijevui neku stvarku, pa onda sa neke birvaktile ploce iz 1937 "original", i sve tako....

Nema Leni ni 5 svojih autorskih pjesama.
nineinchnails

#27 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by nineinchnails »

Bas wrote:Danas je pusteno i 300 VIP ulaznica u prodaju po cijeni od 100KM.
prica se da je vec preko 50 % ulaznica prodato od ukupno 12.000,te ako bude potrebe da ce se stampati jos 3.000 ulazica...
Ako prostor prima 12 hiljada, gdje ce sa tih dodatnih 3???
kirby

#28 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by kirby »

nineinchnails wrote:Ne idem na koncert samo zato sto svira u Banja Luci, pa da je dzaba.
Isao sam u Zagreb na koncert koji je otkazan u 8 navece, a koncert trebao poceti u 9. Kao razlog "prehladio se"........

Ionako, nije neki faktor. Najbolje ga je objasnio Elvis J.Kurtovich u jednoj radio emisiji. Prvo pusti Lenijevui neku stvarku, pa onda sa neke birvaktile ploce iz 1937 "original", i sve tako....

:thumbup:
gubarcina

#29 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by gubarcina »

kirby wrote:
nineinchnails wrote:Ne idem na koncert samo zato sto svira u Banja Luci, pa da je dzaba.

:thumbup:
ja vas stvarno ne kontam,,ne cinite vi nista lose leniju ako mu ne odete na koncert,,cinite sebi,,sa takvim stavom idite gledati dinu merlina u sarajevu,,,ako slusate muziku slusate je bez obzira na lokaciju,,a leni prije svega dolazi u BiH,i sto vise rasprodatih koncerata bude bolji ce izvodjaci dolaziti,, :bih:
staza

#30 Kravitz Lenny: Always on the Run: Live Madrid!

Post by staza »

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#31 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Nosferatu »

Za mene je Lenny muzika za klitorise, i to je Americka abominacija, tj. "emancipiranih zena" Lepa Brena za muziku i meso (seks). Lenny je mozda prije 20 godina, kad je izdao album, imao neku zvjezdu vodilju da bude poslje Jimmy Hendrixa, Jimmy, ali jedan je Jimmy, to je vrijeme pokazalo. Lenny je mnogo bolje islo da se prodaje, umjesto da svira i stvara. A, amerci je trebao barem jedan tamnoputi da bi rock&roll scena bila politicki korektnom. Danas reklamira farmerice i skida se gologuz po spotovima, a na koncertu nema selameta za one koji ne vole kite frustikovati.

To sto pali zene, sto vole one usne njegove debele, oci sakrivene iza djozluka, afro zunzicu, nos probijen svrsavaju na njegov status, stil, modu zbog kojeg bestidno zele da mu doniraju jos koju kinticu, nema nikakve veze s muzikom, jer, na njegovom koncertu ni nema muzike (ima zabave, a zabavljenje, bazirano na seksu je domen biznisa strip jointa, a ne koncertnih sala i dvorana). Imas show-biz, glitter i cover-up band koji izadje da svira muziku drugih ljudi i to je to. Najvece njegove hitove napisali su drugi, American Woman je pjesma The Guess Who, a Are you gonna go with me je u stvari pjesma koja je ukradena solaza s pjesme Easy Rider Jimmy Hendrixa koju je napisao za istovremni film koji je izasao 1970 (to je inace, godina u muzici koju je Lenny dobro prostudirao, izmedju casova zenske psihologije).

Bolje ti je kupiti mezu, litru gina, i pustiti jedinog i orginalnog crnog sina bjelacke muzike ljevorukog gitaristu koji bi i zice okrenuo uz to - naopako, a mogao i svirati desnom rukom, uglavnom genije, najveci muzicar te genre, 20 stoljeca, uz istoimeni gore film, Easy Rider...

Check 1:21... on = Are you gonna go my way.

American woman - the guess who 1970's, kad je Lenny imao 6 godina....

Rest my case with Lenny's "Rock and roll is dead"... (valjda sa njim - i svi rock stars..).
ljubav_aha

#32 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by ljubav_aha »

tip me uopste nije odusevio

a sto se tice usana,pa bolje su pune usne,umjesto dvije isprekidane linije :mrgreen:
mofo33

#33 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by mofo33 »

e pa jbg sad, od jednostavnog datuma koncerta dodje se do "intelektualnog" masturbiranja... :-)
Leni ciganke majke, Leni klitoris-star, Leni veze nema sa muzikom...haouuuuuuuu
zar je zivot stvarno tako komplikovan?
nexo

#34 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by nexo »

Nosferatu wrote:Za mene je Lenny muzika za klitorise, i to je Americka abominacija, tj. "emancipiranih zena" Lepa Brena za muziku i meso (seks). Lenny je mozda prije 20 godina, kad je izdao album, imao neku zvjezdu vodilju da bude poslje Jimmy Hendrixa, Jimmy, ali jedan je Jimmy, to je vrijeme pokazalo. Lenny je mnogo bolje islo da se prodaje, umjesto da svira i stvara. A, amerci je trebao barem jedan tamnoputi da bi rock&roll scena bila politicki korektnom. Danas reklamira farmerice i skida se gologuz po spotovima, a na koncertu nema selameta za one koji ne vole kite frustikovati.

To sto pali zene, sto vole one usne njegove debele, oci sakrivene iza djozluka, afro zunzicu, nos probijen svrsavaju na njegov status, stil, modu zbog kojeg bestidno zele da mu doniraju jos koju kinticu, nema nikakve veze s muzikom, jer, na njegovom koncertu ni nema muzike (ima zabave, a zabavljenje, bazirano na seksu je domen biznisa strip jointa, a ne koncertnih sala i dvorana). Imas show-biz, glitter i cover-up band koji izadje da svira muziku drugih ljudi i to je to. Najvece njegove hitove napisali su drugi, American Woman je pjesma The Guess Who, a Are you gonna go with me je u stvari pjesma koja je ukradena solaza s pjesme Easy Rider Jimmy Hendrixa koju je napisao za istovremni film koji je izasao 1970 (to je inace, godina u muzici koju je Lenny dobro prostudirao, izmedju casova zenske psihologije).

Bolje ti je kupiti mezu, litru gina, i pustiti jedinog i orginalnog crnog sina bjelacke muzike ljevorukog gitaristu koji bi i zice okrenuo uz to - naopako, a mogao i svirati desnom rukom, uglavnom genije, najveci muzicar te genre, 20 stoljeca, uz istoimeni gore film, Easy Rider...

Check 1:21... on = Are you gonna go my way.
I ti znas, nazalost jako cesto pretjerati! Ne moras gledati sve sa medicinske strane, jos bolje bi bilo da se okanis komentarisati bilo cega osim medicine. Ne zamjeri mi, tipcno balkanski komentarises! Jasno mi je da se ukusi razlikuju, ali na ovakav nacin popljuvati umjetnika koji je obiljezio jedan dio rock istorije svojom inovativnoscu, produkcijom, sjajnim aranzmanima covera koje je radio i uz to je multiinstrumentalista. Njegov scenski izraz moze biti plod njegove kreativnosti, ali mislim da je to ipak djelo tima koji radi sa njim. Kakogod, ostaje cinjenica da je doticni jedan od najtalentovanijih rock muzicara danasnjice, htjeli mi to ili ne!
superpujdo

#35 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by superpujdo »

nexo wrote:
Nosferatu wrote:Za mene je Lenny muzika za klitorise, :thumbup:
nexo
I ti znas, nazalost jako cesto pretjerati! Ne moras gledati sve sa medicinske strane, jos bolje bi bilo da se okanis komentarisati bilo cega osim medicine. Ne zamjeri mi, tipcno balkanski komentarises! Jasno mi je da se ukusi razlikuju, ali na ovakav nacin popljuvati umjetnika koji je obiljezio jedan dio rock istorije svojom inovativnoscu, produkcijom, sjajnim aranzmanima covera koje je radio i uz to je multiinstrumentalista. Njegov scenski izraz moze biti plod njegove kreativnosti, ali mislim da je to ipak djelo tima koji radi sa njim. Kakogod, ostaje cinjenica da je doticni jedan od najtalentovanijih rock muzicara danasnjice, htjeli mi to ili ne!
Ko poslije Lenny-a, Tokio Hotel? :D
mofo33

#36 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by mofo33 »

aaaaaaaaa superpujdo pao iz kaladonta :D
nineinchnails

#37 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by nineinchnails »

Sta bi?
Jel' bio koncert?
Friesian

#38 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Friesian »

ja mislim da je koncert otkazan...
chino

#39 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by chino »

Zbog bolesti lenny-a je prolongiran za 23.juli
nineinchnails

#40 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by nineinchnails »

Pa naravno.....Lenny je to.......
Odrze jedan koncert od zakazanih 10 :D

K'o da sam znao da ce ga otkazati kao onaj u Zagrebu 2004-te.
mofo33

#41 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by mofo33 »

aaaaaahahaha otkaz'o Lenny koncert!!!
mora da je vidio ovaj forum :mrgreen:
Bas

#42 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Bas »

nineinchnails wrote:
Bas wrote:Danas je pusteno i 300 VIP ulaznica u prodaju po cijeni od 100KM.
prica se da je vec preko 50 % ulaznica prodato od ukupno 12.000,te ako bude potrebe da ce se stampati jos 3.000 ulazica...
Ako prostor prima 12 hiljada, gdje ce sa tih dodatnih 3???
Prima "Gradski Stadion" mnogo vise...samo neznam sto su stavili samo 12.000 ulaznica u prodaju...
zivim poreds stadiona i dan pred koncert sam vidio namontiran stejdz koji je Main stage na EXIT-u valjda...
sve je bilo bruka dobro uradjeno na stadionu i otkaze majmun...
dina_arajevo

#43 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by dina_arajevo »

Sto se tice Sarajeva karte za Lenny-ev koncert se mogu kupiti u turistickoj agenciji OTAS u ulici Marsala Tita br. 8, sve informacije mmozete dobiti na broj telefona 033-221-410 i 033-221-420 :)
P.S. U istoj agenciji se mogu kupiti i karte za koncerte: U2, Massive Atack i Depeche mode u Zagrebu :)
svadbas

#44 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by svadbas »

par dana prije prvog datuma koncerta karte su se mogle kupiti i na platou Skenderije, vjerovatno ih ima i sada. otkako je otkriveno par slučajeva svinjske gripe i kod nas, bojim se da bi mu to mogao biti razlog za novo otkazivanje. lenny je to.
Post Reply