Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

banjaluka078

#1 Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by banjaluka078 »

Leni Kravic u Banjaluci

Leni Kravic dolazi u Banjaluku. Zvuči kao prvoaprilska šala? Skepticima sigurno da. Ipak, ova vijest može postati stvarnost u junu ove godine.

"Agencija 'Front stage' iz Banjaluke dostavila je Vladi RS ponudu za održavanje koncerta Lenija Kravica u Banjaluci 9. juna 2009. godine na Gradskom stadionu, a u sklopu njegove evropske turneje 'Love Revolutin Tour - LLR 20 (09)'".

Ovu informaciju juče je zvanično potvrdila Vera Sajić, šef Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Agencija sa Sinišom Tomićem na čelu ima organizacijski predugovor za koncert Lenija Kravica u Banjaluci, a koncert bi bio održan u organizaciji "Front stagea" i "Love Nationa", najjače svjetske koncertne agencije iz Londona.

Sajićeva je na konferenciji za novinare kazala da je Vlada razmatrala ovu ponudu i zadužila Ministarstvo finansija, Ministarstvo za porodicu omladinu i sport i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da analiziraju mogućnosti podrške ovog projekta.

"Cijena organizovanja koncerta je 600.000 KM", kazala je Sajićeva. Objasnila je da je gradska uprava Banjaluke donirala 100.000 KM i besplatno korištenje Gradskog stadiona, a da se od Vlade RS traži 200.000 KM.

Ona je rekla da organizatori planiraju obezbijediti još oko 150.000 KM od sponzora, te se računa da bi od prodaje ulaznica moglo biti pribavljeno još oko 150.000 KM.

Pozitivnu podršku za ovaj projekat i moguću organizaciju ovog koncerta pružili su gradska uprava grada Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem.

"Sa predstavnicima grada, gospodinom Jasminom Komićem, zamjenikom gradonačelnika, i gospođom Ljiljanom Radovanović, načelnikom za društvene djelatnosti, imali smo prezentaciju u Vladi RS, gdje smo se sastali sa ministrom Antonom Kasipovićem i pomoćnikom ministra za porodicu, omladinu i sport Dariom Sandićem", potvrdio je Siniša Tomić.

Tom prilikom oni su, kako kaže, pozitivno se odredili prema organizaciji ovog koncerta, ali konačan stav Vlade RS za pomoć i sufinansiranje koncerta biće donesen na sljedećem zasjedanju Vlade RS.

"Vjerujem da će Vlada zauzeti pozitivan stav i da će Banjaluka dobiti najveći koncertni spektakl koji je ikad održan. To je najveći projekat ove godine u RS i BiH, a među pet u čitavom regionu", dodao je Tomić.

U ovaj projekat se uključila i Banjalučka pivara, potom jedna banjalučka banka koju Tomić nije još htio imenovati, a u narednom periodu, kako je istakao, vjeruje da će se uključiti i drugi privredni subjekti u funkciji sponzora.

"Značaj ovog projekta je u tome što je ovo jedinstvena prilika da se i kroz rok koncerte svjetskih zvijezda Banjaluka i RS pozitivno predstave cijelom svijetu, a posebno što će ovaj projekat zaposliti oko sto mladih ljudi na njegovoj realizaciji, dovesti hiljade turista i na taj način kroz turističke usluge grada omogućiti dodatnu zaradu našim ljudima", kaže Tomić.

Planirani koncert Lenija u sklopu navedene evropske turneje u našem regionu je jedino zakazan u Ljubljani i to 08. juna.

Leni Kravic je američki rok pjevač, muzičar, tekstopisac i producent. Do sada je snimio sedam studijskih albuma, a procjenjuje se da je prodato više od dvadeset miliona nosača zvuka sa njegovom muzikom.

Tokom karijere osvajao je mnogobrojne muzičke nagrade, a "Gremijevo" priznanje za najboljeg muškog izvođača osvojio je četiri godine zaredom. Osim što je tekstopisac i izvođač, Kravic aranžira, producira, a svira gitaru, bas, bubnjeve, klavijature i perkusije.

Godine 1987. oženio glumicu Lizu Bon, sa kojom ima ćerku Zoi Izabel. Razveli su se 1993. godine. Važi za jednog od najboljih, ali i najseksepilnijih muzičara na svijetu.

http://www.nezavisne.com/muzika/vijesti ... aluci.html
Last edited by banjaluka078 on 19/05/2009 12:23, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:16, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#3 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by SanskiBiser »

Ako ikad bude taj koncert, vec vidim mit u stvaranju da je Lenny Kravitz ustvari cokoladni Srbin porijeklom sa Kosova iz stare Srpske loze Kravicha. Bio bi to sigurno najveci kulturni happening u Miletovoj Banjaluci nakon onog organizovanog kamenovanja vjernika pred Ferhadijom :bih:
banjaluka078

#4 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by banjaluka078 »

Kupice njega Mile, bar na dan, da ga narod opet voli...malo mu opada popularnost ovih dana.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#5 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by Nosferatu »

Provlacila se je dugo ta prica po Bjeljini da je Lenny Kravitz zapravo Ilija Kravich - Nigrutinovic, tkz Hendrix iz Malog Zvornika.

Lennijeva mati je Romskog porijekla, a otac Kavkashki rus, koji je zaostao u povlacenju Chrvene soldateske pa pridruzio se partizanima 1945 godine.
mofo33

#6 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by mofo33 »

j.ga sad ti,nosferatu,
kao da si ti licno vez'o pupak lenny kravitzu!!!
roxi roker nije romkinja, nego porijekla sa bahamskih ostrva, rodjena sred USA (miami)
a lennyjev babo je ruski zidov samo porijeklom,
vidio on partizane koliko i ja...
nexo

#7 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by nexo »

banjaluka078 wrote:
Leni Kravic u Banjaluci

Agencija sa Sinišom Tomićem na čelu ima organizacijski predugovor za koncert Lenija Kravica u Banjaluci, a koncert bi bio održan u organizaciji "Front stagea" i "Love Nationa", najjače svjetske koncertne agencije iz Londona.

Live Nation, ne Love Nation
banjaluka078

#9 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by banjaluka078 »

Da, da, potvrdjeno i na sajtu. Mada, bilo je potvrdjeno i na Whitesnake sajtu, pa nije bilo koncerta, ali da ne baksuziram opet...

Nego, meni su sad koma ovakvi naslovi u novinama: "Krevic čeka Dodika". http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19370 :lol:
nokia6170

#10 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by nokia6170 »

sta ima lose u tome ako bude koncert u BL...ti ljudi su tamo odviknuti na bilo sta drugacije i njima je to dogadjaj. banja luka je objektivno provincija koja se nalazi u trouglu zagreba sarajeva i beograda...svojom gluposcu umjesto da iskoriste taj svoj polozaj za pametne stvari, oni su se ucahurili u svoj neki virtualni svijet fasizma i nacionalizma. da im bogdo dolaze cesce ljudi sa raznih strana svijeta, davnih dana bi se i utakmice repke igrale u bl, pa ne bi bilo incidenata kao sto je stavljanje kamena temeljca za ferhadiju.

da u2 dodje u Bl, bio bi prvi u redu za kartu, ovako leni neka svira drugima :)
banjaluka078

#11 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by banjaluka078 »

Mi, ili bar dobra vecina Banjalucana, bas koristimo to sto smo blizu ZG i BG, pa idemo gledati/slusati sve one koji ne sviraju u Sarajevu i Banjaluci.
asafa_powell

#12 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by asafa_powell »

banjaluka078 wrote:Da, da, potvrdjeno i na sajtu. Mada, bilo je potvrdjeno i na Whitesnake sajtu, pa nije bilo koncerta, ali da ne baksuziram opet...

Nego, meni su sad koma ovakvi naslovi u novinama: "Krevic čeka Dodika". http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19370 :lol:
pisalo je i na web site chris rea-e da dolazi u bl...pa nije dosao
suncica24

#13 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by suncica24 »

ccc, koja mahalska zavist :-)

Banja Luka je blize od BG i ZG, jeftinije otici, vise raje s kojom se moze ici i... suuupeeer je sto dolazi u BL :) :) :)
mofo33

#14 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by mofo33 »

dolazi u BL ili ne dolazi? ko moze, neka ide obavezno
ja sam sinoc bila na koncertu, tip je FeNoMeNaLaN :-)
ne obraca veliku paznju na scenu ali mu je svirka izasla iz raja, muzicari su mu sve sami genijalci (kao i on)
uz to, nikakve prepotencije;
ulazi u publiku,fotografise se sa narodom, fotografise on publiku za facebook, baca cale sa nosa, peskire, jakne :mrgreen:
Lenny prost k'o pasulj, veliki muzicar sa jednostavnim pristupom :thumbup:
ko moze neka ide obavezno vidjeti TO cudo

http://www.youtube.com/watch?v=CMGaljDZz4w

http://www.youtube.com/watch?v=Ghtlwa68ywk&NR=1
banjaluka078

#15 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009. (?)

Post by banjaluka078 »

AnchyVamp wrote:Navodno bi trebali i Uriah Heep da navrate?

Sto se tice Lenija, negdje sam jutros procitala da je organizator trazio da se u prodaju pusti 12000 karata, tako je i uradjeno i do sada je pola prodano.

Od ostalih svirki:
22.05. Josipa Lisac
29.09. Massimo
31.05. Bare&Majke
Letu Stuke, Rambo i Zoran Predin odsvirali u zadnje dvije sedmice.

(A bice i Brena. :D)
Totimoshi

#16 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Totimoshi »

Imal' kakvih informacija dolazi li Chris Cornell sa Kravitzom? Posto ovih dana zajedno turnejisu po Evropi pa rekoh da nece slucajno i njega dodik dovesti :-D
svadbas

#17 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by svadbas »

prodaja ulaznica za sad samo u BL. ima li informacija o prodaji i u drugim gradovima? (nisam baš u mogućnosti da "skoknem" do BL samo zbog toga, jedva ću organizovati slobodan dan i zbog samog koncerta :( )
chino

#18 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by chino »

U textu na pocetnoj stranici sa-x pise da ce se karte moci kupiti i u Sa. A ako nista, imas na kupikartu.ba da narucis ;)
mofo33

#19 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by mofo33 »

Totimoshi wrote:Imal' kakvih informacija dolazi li Chris Cornell sa Kravitzom? Posto ovih dana zajedno turnejisu po Evropi pa rekoh da nece slucajno i njega dodik dovesti :-D
chris je bio gost samo u francuskoj
ja sam namjerno izbjegla prvi dio koncerta, da ga ne vidim :-) ( kokuz-star me ne interesuju)
Better Man

#20 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Better Man »

mofo33 wrote:
Totimoshi wrote:Imal' kakvih informacija dolazi li Chris Cornell sa Kravitzom? Posto ovih dana zajedno turnejisu po Evropi pa rekoh da nece slucajno i njega dodik dovesti :-D
ja sam namjerno izbjegla prvi dio koncerta, da ga ne vidim :-) ( kokuz-star me ne interesuju)
Ne dirajte mi jednu od največih legendi grunge scene i čovjeka sa anđeoskim glasom Chrisa Cornella. Možda mu muzika nije na nivou Sundgardena ili Audioslavea, ali još uvijek ima fantastičan vokal. Lenny mu nije ni do koljena.
Totimoshi

#21 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Totimoshi »

Better Man wrote:
mofo33 wrote:
Ne dirajte mi jednu od največih legendi grunge scene i čovjeka sa anđeoskim glasom Chrisa Cornella. Možda mu muzika nije na nivou Sundgardena ili Audioslavea, ali još uvijek ima fantastičan vokal. Lenny mu nije ni do koljena.
Ma ne mogu se poredit. I ja sam razocaran sa posljednjim albumom. Ali Cornell je Cornell. Nenadmasiv.
mofo33

#22 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by mofo33 »

Better Man wrote:
mofo33 wrote:
:P ako mu lenny nije ni do koljena, zasto ne izvrnu uloge? :P
životinjsko carstvo

#23 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by životinjsko carstvo »

Da li neko zna gdje se u Sa imaju kupiti karte za Lenny-ev koncert, procitala sam da ce od danas (25.maja) biti i u ostalim gradovima BIH... al nigdje nista ne pise :sad:
sheilak

#24 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by sheilak »

Super, znaci Lenny Kravitz dolazi u BOSNU! :-D

Mozda i odem. Vidjecemo. :)
Bas

#25 Re: Lenny Kravitz u Banjaluci 9. juna 2009.

Post by Bas »

Danas je pusteno i 300 VIP ulaznica u prodaju po cijeni od 100KM.
prica se da je vec preko 50 % ulaznica prodato od ukupno 12.000,te ako bude potrebe da ce se stampati jos 3.000 ulazica...
Post Reply