Jeste, samo kada bi mi imali parkova. Šta sad treba nekom kvadratu trave da dvije klupe i ljuljačkom na Dobrinji dati ime simbola stradanja i nesposobnosti vlasti da riješe bilo koji proble, pa bila to i maloljetnička delinkvencija.harisl wrote:Hvala na pojasnjenju. Toga sam se i plasio...mIRCerka wrote:jedan od clanova komisije za imenovanje ulica, ako nije i preCjednik, kaze "ma ko je mak dizdar, vlah hercegovacki"...tek kasnije sazna da je MAK u stvari Mehmedalija...harisl wrote:Izvinjavam se na skretanju sa teme (Denisa mi je zao i treba mu dati jednu ulicu, a ako neko zasluzuje vise - njemu i dvije i tri ako treba), ali nije mi bas jasno kako se to nekome 'daje' ulica. Mislim, necije ime ce se onda protjerati iz te 'mahale'. Ili se mora napraviti nova ulica?
i da, tako to rade...jednom uzmu, drugom daju...
Mozda bi trebali ko Ameri 'do semafora jedna, od semafora druga ulica'...
U sustini, nisam za mijenjanje naziva ulica 'eto samo tako'. Mozda bi bolje bilo napraviti park pa mu dati necije ime (hem bi se izbjegla kojekakva 'etnicka ciscenja', hem bi se povecao broj parkova...).
Ja ne mogu da vjerujem da neke osobe ovdje govore to što govore. Ako je ovo stav građana Sarajeva, onda se moramo duboko zamisliti i upitati kakvo smo to mi ljudi i da li neko ko sebe naziva čovjekom može biti tako ohol i ravnodušan.
Sram nas bilo.