Droga na sarajevskim ulicama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#26 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by nosara »

uvjek dobar gost wrote:
nosara wrote:Sve to treba legalizovat pod kontrolom drzave... Otvorit "drug store" i bujrum... Lova za tesko bolesnu djecu, koja nam umiru zbog nedostatka sredstava, kao i za stipendije nadarenoj djeci... :thumbup:

I da, ukinuo bih komune... steta novca... :zzzz:
Prvi dio posta podržavam 100% dok je drugi dio po meni upitan,.... ovo tipkam a na pameti su mi tri pozitivna slučaja... ljudi koji su se izvukli zahvaljujući komuni..!
Da... Ali da se nisu uvlacili, ne bi se ni izvlacili... :D U stvari, ako je privatnim novcem osnovana, onda udure... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by mIRCerka »

Meni su komune u ovom obliku (religijske) kontraproduktivne, jer se narkoman skine sa ovisnosti o hemiji, a postane ovisnik o religiji...

Radna akcija, zatvorenog tipa, pod kontrolom strogom i lijeci se...
bierkof

#28 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by bierkof »

Nemam ni malo suosjecanja sa osobama koje su se navukle na bilo koji oblik droge...
(da i trava je droga, licno znam nekoliko slucajeva koji su pusili travu i sada sigurno vise ne mogu da funkcionisu kao normalne osobe)

Sto se mene tice, ja bi sve te narkomane pozatvarao u 'komunu' i dao im droge koliko im srce zeli, dok se sami ne uniste... To je komuna koju bih ja otvorio..

Recimo drzava kupi drogu, i otvori centre u kojima ce se moci drogirati narkomani do smrti (koja nastupi poprlicno brzo), recimo da droga bude na esencijalnoj listi... Nece vise biti dilera, da regrutuju nove narkomane jer im se ne isplati prodavati drogu, a sam broj trenutnih narkomana bi exponencijalno opadao... U kratkom roku rjesio bio se problem narkomana na ulicama, kao i trgovaca drogom.

Jeftinija alternativa, i bolje rjesenje je da im svima damo po jednu 9 milimetarsku tabletu u potiljak.

Ako neko ne cuva svoje zdravlje, ne vidim razloga zbog kojeg bi mu ga ja cuvao?!
Smrtna kazna je jedino rjesenje za konzumente i dilere. :)
uvjek dobar gost

#29 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by uvjek dobar gost »

bierkof wrote:Nemam ni malo suosjecanja sa osobama koje su se navukle na bilo koji oblik droge...
(da i trava je droga, licno znam nekoliko slucajeva koji su pusili travu i sada sigurno vise ne mogu da funkcionisu kao normalne osobe)

Sto se mene tice, ja bi sve te narkomane pozatvarao u 'komunu' i dao im droge koliko im srce zeli, dok se sami ne uniste... To je komuna koju bih ja otvorio..

Recimo drzava kupi drogu, i otvori centre u kojima ce se moci drogirati narkomani do smrti (koja nastupi poprlicno brzo), recimo da droga bude na esencijalnoj listi... Nece vise biti dilera, da regrutuju nove narkomane jer im se ne isplati prodavati drogu, a sam broj trenutnih narkomana bi exponencijalno opadao... U kratkom roku rjesio bio se problem narkomana na ulicama, kao i trgovaca drogom.

Jeftinija alternativa, i bolje rjesenje je da im svima damo po jednu 9 milimetarsku tabletu u potiljak.

Ako neko ne cuva svoje zdravlje, ne vidim razloga zbog kojeg bi mu ga ja cuvao?!
Samo da podsjetim da svi nismo dobili iste karte na dijeljenju i da su ovisnici posljedica sredine, vremena, društva i svih okolnosti u kojima živimo ! Samim tim ne slažem se naravno sa ovim radikalnim rješenjima..!
HAVANA

#30 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by HAVANA »

uvjek dobar gost wrote:
bierkof wrote:Nemam ni malo suosjecanja sa osobama koje su se navukle na bilo koji oblik droge...

Samo da podsjetim da svi nismo dobili iste karte na dijeljenju i da su ovisnici posljedica sredine, vremena, društva i svih okolnosti u kojima živimo ! Samim tim ne slažem se naravno sa ovim radikalnim rješenjima..!

:thumbup:
ovajonaj

#31 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by ovajonaj »

uvjek dobar gost wrote:

to ti mislis da su narkomani dobili najgore karte u zivotu ili sta? ima dosta ljudi koji su prosli tolike teskoce i probleme u zivotu kakve neko ni zamisliti ne moze pa se nisu prepustili drogama... to je samo bijeg od stvarnosti... ma ja se ovaj put slazem sa ovim bierkofom... to je sjeban um i to je tesko popraviti nekim komunama ili savjetima...
uvjek dobar gost

#32 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by uvjek dobar gost »

Ne najgore ali nedovoljno dobre, ima među njima i razmažene djece koja teže avanturi, ali kao što u svom drugom postu rekoh meni je na pameti uvijek par ljudi koji su se tokom opsade grada pokazali kao heroji, koji su bili na linijama sa nekih 17-18 godina... da bi se nekad 1999 navukli na gudru... jer niko ponavljam niko im nije ponudio slamku da se spase... vlas tada nije ulagala u bazene u rehabilitaciju u savjetovanja...

Sve u svemu kao što već rekoh svako ima svoj prag tolerancije... nismo svi isti i nemojte biti tako rigidni sa stavovima...

Istina je heroin nije nova droga i ne znam kako se bilo ko može na njega navući... no ponavljam ovisnici su posljedica stanja društva, posljedica sistema... sa druge strane droge je uvijek bilo i biće...

Znači ja samo kažem da stvari nisu uvijek crno-bijele....
bato99

#33 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by bato99 »

heroin je majka svih droga...svi ovi travari..bombonjere...kokadzije ako redovno se drogiraju vode prema samo jednoj drogi pogađate heroinu..a kad dođu do nje onda im je "ja sam budućnost da li ti se sviđam".....prestrašno nam izgledaju ulice gdje mladi kupuju gram žutog za 35 km a bombone po cjeni pive i što je najgore svake godine sve je jeftinija i sve je gore i gore...nije to samo u nas tako..svugdje je droga nažalost previše zastupljena već je problem kod nas što je tako reći dzaba(jebiga tranzitna zemlja prema EU)
Ripicipi

#34 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Ripicipi »

bato99 wrote:heroin je majka svih droga...svi ovi travari..bombonjere...kokadzije ako redovno se drogiraju vode prema samo jednoj drogi pogađate heroinu..a kad dođu do nje onda im je"ja sam budućnost da li ti se sviđam"....prestrašno nam izgledaju ulice gdje mladi kupuju gram žutog za 35 km a bombone po cjeni pive i što je najgore svake godine sve je jeftinija i sve je gore i gore...nije to samo u nas tako..svugdje je droga nažalost previše zastupljena već je problem kod nas što je tako reći dzaba(jebiga tranzitna zemlja prema EU)
Ne bih se bas slozio :zzzz:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#35 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by mIRCerka »

meni je licno nebitno cime se neko udara dokle god je spreman otet mi tasnu ili mi u stan provalit da bi se lupao necim...
simonese

#36 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by simonese »

bato99 wrote:heroin je majka svih droga...svi ovi travari..bombonjere...kokadzije ako redovno se drogiraju vode prema samo jednoj drogi pogađate heroinu..a kad dođu do nje onda im je "ja sam budućnost da li ti se sviđam".....prestrašno nam izgledaju ulice gdje mladi kupuju gram žutog za 35 km a bombone po cjeni pive i što je najgore svake godine sve je jeftinija i sve je gore i gore...nije to samo u nas tako..svugdje je droga nažalost previše zastupljena već je problem kod nas što je tako reći dzaba(jebiga tranzitna zemlja prema EU)
ne bih se slozio sa ovom izjavom
meni je 35g.,imam porodicu,vodim uspjesno malu firmicu,vodim sasvim normalan zivot i redovno zalimpa roru(i to zadnjih 18g.)
sta zelim da kazem je da dosta ovisi o tvojim pristupom,kako ces prihvatiti stvari oko sebe i naravno tvoj labilni ili nelabilni um
darkpitar

#37 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by darkpitar »

bato99 wrote:heroin je majka svih droga...svi ovi travari..bombonjere...kokadzije ako redovno se drogiraju vode prema samo jednoj drogi pogađate heroinu..a kad dođu do nje onda im je "ja sam budućnost da li ti se sviđam".....prestrašno nam izgledaju ulice gdje mladi kupuju gram žutog za 35 km a bombone po cjeni pive i što je najgore svake godine sve je jeftinija i sve je gore i gore...nije to samo u nas tako..svugdje je droga nažalost previše zastupljena već je problem kod nas što je tako reći dzaba(jebiga tranzitna zemlja prema EU)
bato bez uvrede al drug ti pojma nemas i nevidim sto dajes tako neobjetivno komentare kad nemas nista pametnije da napises.
P.S.zapali se neka sprava al me nos ne svrbi
shalaedin

#38 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by shalaedin »

Koliko te droge na dobrinji ima...
darkpitar

#39 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by darkpitar »

simonese wrote:
meni je 35g.,imam porodicu,vodim uspjesno malu firmicu,vodim sasvim normalan zivot i redovno zalimpa roru(i to zadnjih 18g.)
sta zelim da kazem je da dosta ovisi o tvojim pristupom,kako ces prihvatiti stvari oko sebe i naravno tvoj labilni ili nelabilni um
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bierkof

#40 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by bierkof »

uvjek dobar gost wrote:

Nismo svi dobili iste karte... Ali jednostavno ne mozes imati dovoljno jak izgovor da se pocnes drogirati.

Evo ja cu da postavim svoje karte na stol, ako mislis da sam imao vise srece od drugih...

Imam 2 mladje sestre, oca i mamu. Imam sada 22 godine. Prije pocetka studija u Sarajevu sam zivio u Mostaru.
Poceo sam da zaradjujem vlastiti dzeparac u 5-6 tom razredu (klinac od 14 god). Poslije rata u Mostaru je bilo jako puno videoteka a ja sam dizajnirao i pravio clanske kartice i one kartone za videoteke, biblioteke vizit kartice, cjenovnike i ta sranja... Kao klinac sam podmicivao jednog radnika u IC stampariji Mostar pa sam dobijao jeftino razne vrste finog papira, imao sam smisla za dizajn jer sam to volio i bio sam povoljniji od ostalih, dok su ti videotekari isto trazili da prodju jeftinije pa su mene cesto zvali. Imao sam i stelu za jeftinu stampu. Jos sam popravljao kompjutere i tako te gluposti....
Kao malac od 14 god sam vec poceo da pomazem u kuci. Pocetkom srednje sam poceo da radim u jednoj agenciji i prerastao sam ove sitne poslove, a radio sam poslije skole i do 3 sata na vecer.
Tokom raspusta sam pomagao i oko nekih gradjevinskih radova, i nekih fizickih poslova... Krecenje, gulio zidove, teglio karijole na radilistu, radio sam i oko stolarije... Tokom fakulteta i srednje skole sam samo jednom otisao na more na samo 1 dan. Najdalja destinacija mi je bila kupaliste na Buni. Stara mi je radila i po 3 posla istovremeno, da bih ja mogao da odem na fakultet i Sa. Nisam isao na ekskurzije...

U dosadasnjem zivotu nisam probao ni cigare, droge cak niti kap alkohola...

Sljedeci mjesec se spremam na nastavak studija (master) na jednom od zaista elitnih, vodecih tehnoloskih fakulteta na citavom svjetu.

I nemoj da mi pricas o kartama i kako je njihov zivot nesretan... Najlakse se praviti zrtva.
Zajedno samnom u osnovnu su isli i oni ciji su ocevi bili na visim funkcijama, koji su mogli sebi da priuste sta su god zeljeli. I opet su zavrsili jadno iako su dobili bolje karte...Prema tome nisu bitne karte. Mnogo vaznije je kako ih ti odigras. Prema tome, sami su krivi, to su odabrali, ja nisam odgovoran za njihove greske... 90% ih to radi u pocetku iz objesti. Ko ih j*be...

Dok je njima najveci problem bio gdje otici ljeti na more, ja sam na 70° u Mostaru nosio nekakve sanduke, gulio zidove, nosio daske i elemente, kopao i trjebio kamenje... 1000 puta sam se zakleo sam sebi da cu zavrsiti fax makar morao prodat bubreg.
Sada kad prodjem srecem iste ljude, 50% ih nista ne radi, igraju kladionicu dok im vrijeme prolazi... Roditelji ostarili ne mogu vise, a ambicija imaju manje nego para. Ostali su na drogama. Oni koji uce, rade i trude se da uspiju su oni koji nisu bas imali karte za igranje.

Ja imam privilegiju da ucim i radim u laboratorijama sa vodecim svjetskim strucnjacima na razvoju tehnologije... Vecinu moje generacije sad mogu da citiram u duhu ove druge teme: lako je njima za mene...
Last edited by bierkof on 23/02/2009 16:41, edited 1 time in total.
Ripicipi

#41 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Ripicipi »

simonese wrote:
Ma ljudi to ne shvataju, kao sto je nekome merak popiti pivo, nekome je merak zapaliti jon... ;-)
Last edited by Ripicipi on 23/02/2009 16:41, edited 1 time in total.
darkpitar

#42 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by darkpitar »

shalaedin wrote:Koliko te droge na dobrinji ima...
koliko hoces pasha moj...
bato99

#43 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by bato99 »

darkpitar wrote:
bato bez uvrede al drug ti pojma nemas i nevidim sto dajes tako neobjetivno komentare kad nemas nista pametnije da napises.
P.S.zapali se neka sprava al me nos ne svrbi
drug ti pojma nemaš i nemaš veze sa stvarnošću..okreni se oko sebe i vidićeš svijet narkomana gdje heroin caruje...
PS..samo ti zapali tu spravu i nek ti nos bude čist
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#44 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by ladyblue18 »

Ja zivim u Starom gradu pa droga ovdje koliko ja znam i nije previse rasprostranjena, bar u mojoj mahali i ovim okolnim, iako sam nekidan vidjela 3,4 momaka od 16,17 godina kako puse travu.
Ja istu nisam nikada probala, nit imam namjeru, iako kazu treba sve probati, bjez' ba volim ja vise sebe.
A kamoli neke teze droge.
Prije nekog vremena poznavala sam osobu koju sam jako volila, ali za koju nisam znala da se drogira.
Sve dok tako polako nije dolazilo u nas razgovor prica o travi, i on je to redovno konzumirao, a meni je to jako smetalo.
Nema nista gore nego biti blizak sa osobom koja se drogira, kada se ti vise brines za njega, nego on sam za sebe, kada strahujes hocel mu se sta desiti, hocel se predozirati... ja sam znala samo za travu, iako sam sigurna da je tu bilo i jacih supstanci, i pustite suplju kako trava nije droga... jok eto melem je za dusu.
Vremenom nasi putevi su se razisli, ali sam uvjerena da je on vremenom presao na samo jace stvari, i da je "otisao" sa psihom, on i sam to prizna. A zao mi ga bilo uvijek, ali ja mu pomoci nisam mogla, nit je on smatrao da mu je pomoc potrebna. On je samo bio kul :(
Inace mislim da jedan od razloga njegovom drogiranju i cinjenica da se porodica jako malo brinula o njemu, znate posao-kuca, ne brine se o djeci, jos kada se od te iste djece traze izvanredni uspjesi u skoli, faxu, nekako raja trazi skloniste od toga svega i neki "ljepsi" ambijent.

Zato roditelji dragi i ostali, cuvajte djecu, i ostale, sklonite ih sa ulica i loseg drustva, jer nekada sve moze zavrsiti kobno.
darkpitar

#45 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by darkpitar »

bierkof wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Nismo svi dobili iste karte... Ali jednostavno ne mozes imati dovoljno jak izgovor da se pocnes drogirati.

Evo ja cu da postavim svoje karte na stol, ako mislis da sam imao vise srece od drugih...

Imam 2 mladje sestre, oca i mamu. Imam sada 22 godine. Prije pocetka studija u Sarajevu sam zivio u Mostaru.
Poceo sam da zaradjujem vlastiti dzeparac u 5-6 tom razredu (klinac od 14 god). Poslije rata u Mostaru je bilo jako puno videoteka a ja sam dizajnirao i pravio clanske kartice i one kartone za videoteke, biblioteke vizit kartice, cjenovnike i ta sranja... Kao klinac sam podmicivao jednog radnika u IC stampariji Mostar pa sam dobijao jeftino razne vrste finog papira, imao sam smisla za dizajn jer sam to volio i bio sam povoljniji od ostalih, dok su ti videotekari isto trazili da prodju jeftinije pa su mene cesto zvali. Imao sam i stelu za jeftinu stampu. Jos sam popravljao kompjutere i tako te gluposti....
Kao malac od 14 god sam vec poceo da pomazem u kuci. Pocetkom srednje sam poceo da radim u jednoj agenciji i prerastao sam ove sitne poslove, a radio sam poslije skole i do 3 sata na vecer.
Tokom raspusta sam pomagao i oko nekih gradjevinskih radova, i nekih fizickih poslova... Krecenje, gulio zidove, teglio karijole na radilistu, radio sam i oko stolarije... Tokom fakulteta i srednje skole sam samo jednom otisao na more na samo 1 dan. Najdalja destinacija mi je bila kupaliste na Buni. Stara mi je radila i po 3 posla istovremeno, da bih ja mogao da odem na fakultet i Sa. Nisam isao na ekskurzije...

U dosadasnjem zivotu nisam probao ni cigare, droge cak niti kap alkohola...

Sljedeci mjesec se spremam na nastavak studija (master) na jednom od zaista elitnih, vodecih tehnoloskih fakulteta na citavom svjetu.

I nemoj da mi pricas o kartama i kako je njihov zivot nesretan... Najlakse se praviti zrtva.
Zajedno samnom u osnovnu su isli i oni ciji su ocevi bili na visim funkcijama, koji su mogli sebi da priuste sta su god zeljeli. I opet su zavrsili jadno iako su dobili bolje karte...Prema tome nisu bitne karte. Mnogo vaznije je kako ih ti odigras. Prema tome, sami su krivi, to su odabrali, ja nisam odgovoran za njihove greske... 90% ih to radi u pocetku iz objesti. Ko ih j*be...

Dok je njima najveci problem bio gdje otici ljeti na more, ja sam na 70° u Mostaru nosio nekakve sanduke, gulio zidove, nosio daske i elemente, kopao i trjebio kamenje... 1000 puta sam se zakleo sam sebi da cu zavrsiti fax makar morao prodat bubreg.
Sada kad prodjem srecem iste ljude, 50% ih nista ne radi, igraju kladionicu dok im vrijeme prolazi... Roditelji ostarili ne mogu vise, a ambicija imaju manje nego para. Ostali su na drogama. Oni koji uce, rade i trude se da uspiju su oni koji nisu bas imali karte za igranje.

Ja imam privilegiju da ucim i radim u laboratorijama sa vodecim svjetskim strucnjacima na razvoju tehnologije... Vecinu moje generacije sad mogu da citiram u duhu ove druge teme: lako je njima za mene...
ko prvo svaka cast tebi na svemu sto si ucinio za sebe..
a pod drugo da te ja nesto pitam?
sta ti mislis koliko ima ljudi koji su posli slicnim putem kao ti a koliko ima ljudi koji su poslu ovim drugim putem?
shalaedin

#46 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by shalaedin »

mnoge povuce znatizelja i ono de ne budi picka u raji...
neko bude karakter pa batali na pocetku poslje par puta, nekome trava bude zanimljiva i onda se navuce... pusi je intenzivno i ide dalje tako ka jacim drogama. Sjecam se samo kad sam prvi put zapalio, svi su se nesto tripovali neke furke furali a mene nije ni uzdilo... gledam momka do mene puno stariji kaslje kezi se i pita nas odakle vam ova vutra. Zapalio sam jos par puta ali nikada to nije bilo to. Sjecam se kako sam drugu jednom u apoteci kupovo tramale tada mi je bilo 16 godina, izgled ko u curice kosa na razdeljak duga do ramena...Apotekarka blehnula u mene i cudi se koji ce meni kurac to... A ja u maniru daj te mi 10 tramala...Apoteka u cetvorci na cosku odma do lukavicke... :D
Prvih par puta mi je bilo ono lako, poslje mi je bilo teze cekao sam da me apotekarka odbije ... jbg jednostavno to nije bio moj trip, a i mrzilo me je to kupovanje . Vise sam volio popiti nego popusiti dzoint ili cigar :D Danas sam batalio i jedno i drugo...
Danas kad gledam na to gledam kao na neko iskustvo ko je mi je pomoglo da budem bolji... jbg onome ko se nenavuce nije mu lako sutradan gledati nekada ex drugove navucene. Jbg ali to je zivot... na kraju krajeva takva je Dobrinja, na njoj sve probas... I danas znam sve lokalne dripce koje smo mi puno mladji pretekli u tome. Ali eto uzi krug mojih prijatelja i poznanika je to batalio kao prolaznu djeciju furku... neki ipak nisu... neki su zaglavili i gore...

Koliko te droge ima na ulicama ima? Mogu reci previse... ne znam koja bi metoda pridonjela tome da je bude manje...
shalaedin

#47 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by shalaedin »

[quote="mIRCerka"]Meni su komune u ovom obliku (religijske) kontraproduktivne, jer se narkoman skine sa ovisnosti o hemiji, a postane ovisnik o religiji...

Radna akcija, zatvorenog tipa, pod kontrolom strogom i lijeci se...[/quote]

Mircerko bolje o religiji nego o drogi... ova ga nece ubiti prije nego heroin ...
darkpitar

#48 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by darkpitar »

ovajonaj wrote:
uvjek dobar gost wrote:

to ti mislis da su narkomani dobili najgore karte u zivotu ili sta? ima dosta ljudi koji su prosli tolike teskoce i probleme u zivotu kakve neko ni zamisliti ne moze pa se nisu prepustili drogama... to je samo bijeg od stvarnosti... ma ja se ovaj put slazem sa ovim bierkofom... to je sjeban um i to je tesko popraviti nekim komunama ili savjetima...
a ja kazem na sve to "sto je mene proslo ,danasnju djecu tesko da promasi"pa vi vidite jel to problem pojedinca ili cjelog drustva
Joey Tribbiani

#49 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Joey Tribbiani »

Mislim da je najveci problem kod nas to sto je droga na ulici postala nesto uobicajeno, nesto za sta ama bas svi znaju. u kratkom periodu postali smo ko neki najgori kvart iz americkih filmova o dilerima

PS: dan danas ne kontam kako se neko moze poceti drogirati, sta mu je to u glavi...vjerovatno je covjek GLUP. vidim ima vas i ovdje koji pusite, necu nista moralisati, ako ne znate sami sebi odrediti granicu, niko vam nece pomoci
xfacktor

#50 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by xfacktor »

Droga je vise drustveni fenomen, nego sto je necija potreba da pobjegne od stvarnosti. To znaci ako upadnes u raju gdje se gudriraju horsom, i sa njima si svaki dan, postoji dobra sansa das se i ti navuci. Kako se boriti protiv te posasti.. Ma treba razbiti seljakluk u vezi sa drogama. Tip "joj ja pojo 15 boba jarane uroko sam se ko zvijer". Ili na narodnjacima gdje ih puca seljacka agresiva i tu smrkaju koku.
Primjer zapada. Ma edukovati omladinu. Uvesti u skolu predmet hemija/narkomanija i govoriti istinu o tome. Napraviti stranice tipa erowid gdje ljudi fino mogu vidjeti kakva je koja droga. Ako se vec hoce da drogiraju, nek to rade na kvalitetan nacin, i da ne bude crnjaka. To se ne moze zaustaviti prevencijom i zakonom. Al se moze napraviti razlika izmedju seljackih narkomana i papanksih furki, i ljudi koji te stvari furaju na "gradzanski nacin".. Znam da ce te sad reci "cuj gradzanski nacin" al sto rece neko.. boli me briga ako ko sta uuzima samo neka od mene ne trazi marku i ne krade mi kastofon za gram..
Post Reply