STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zgembo_sa

#26 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by zgembo_sa »

karanana wrote:gdje se mogu vidjeti ovi tramvaji? jeli u remizi?
Ja sam ih vidio natovarene na onu zeljeznicku kompoziciju parkiranu iza Mercatora.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

besana wrote:
mIRCerka wrote:
bach wrote:Zaboravljate da ovi tramvaji neće preživjeti prvi naredni derbi Želje i Sarajeva.
pogotovo ako ostanu plavobijeli :D

jes, jes .. ako im misle dobro, četku u ruke i BOOOOOOOORDOOOOOOOOOOOOOOOOOO :thumbup:
ma samo bijeli dio ofarbat u bordo i mirni i sjever i jug.
5 0 5

#28 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 5 0 5 »

zgembo_sa wrote:Image

U prolazu sam vidio te tramvaje. Mislim da se radi o ovima. Ofarbani su bas ovako, plavo bijelo, dakle nisu oni zuti.

Super! Ovi su dosta udobniji od žutih. Još uvijek su u upotrebi u Amsterdamu.
beautyfool

#29 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by beautyfool »

Haj nek nam hajirli budu novi tramvaji :D
to sam ja

#30 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by to sam ja »

mIRCerka wrote:
besana wrote:
mIRCerka wrote: pogotovo ako ostanu plavobijeli :D

jes, jes .. ako im misle dobro, četku u ruke i BOOOOOOOORDOOOOOOOOOOOOOOOOOO :thumbup:
ma samo bijeli dio ofarbat u bordo i mirni i sjever i jug.
Nema potrebe..imaju vec crveni :D ...pardon bordo..samo nijansu tamniju nek ih malo osvjeze...pa onda fino jedni u jedan drugi u drugi tako ce se ocuvati... :D
tech10

#31 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by tech10 »

Ova plava boja je sasvim prihvatljivai ne treba je mijenjati. :D
Last edited by tech10 on 19/02/2009 15:00, edited 1 time in total.
KoKoBilo

#32 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by KoKoBilo »

a 'vako pise u Havazu
"Iako polovni, donirani tramvaji su u odličnom stanju. GVB je redovno vršio servis, te dugi niz godina bez ikakvih problema prevozio putnike u Amsterdamu. Tramvaji se još dugo godina mogu koristiti ukoliko Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) GRAS redovno bude radilo na njihovom održavanju", smatraju u GVB-u.
i sta sad reći,
haj Bismiletom, pa sta bude
shadow

#33 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by shadow »

Hoce li nam holandjani donirati i kakvu farbu, vidi ih na sta liche...cim su u ovoj boji ne mogu valjati da jebe rak raka :D
Aduu

#34 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Aduu »

Ne bi bio los fazon ofarbati pola tramvaja u bordo, a pola da ostave ovako plave :D
Bilo bi neke simbolike iako nam je fudbal u qrcu :D

Image
Image
:thumbup:
alica.k

#35 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by alica.k »

ja_cura_ wrote:mislim da jesu stigli ovi sa zadnje slike, vidjela sam samo u prolazu drinskom ulicom, kako stoje na pruzi.
i ja sam nesto slicno vidjela danas na pruzi iza merkatora!
Aduu

#36 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Aduu »

Da, to su ti tramvaji...
Na putu kroz Keln...
http://drehscheibe-online.ist-im-web.de ... sg-4161962
Sunrise00

#37 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Sunrise00 »

alica.k wrote:
ja_cura_ wrote:mislim da jesu stigli ovi sa zadnje slike, vidjela sam samo u prolazu drinskom ulicom, kako stoje na pruzi.
i ja sam nesto slicno vidjela danas na pruzi iza merkatora!
I ja i ja :D :D
Amazonka27

#38 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Amazonka27 »

radujte se smecu i nastavite kupovati najskuplje karte za prevoz. Prekuce je trola spucala u auto na grbavici jer je kako kaze vozac propala kocnica...a zene se u troli raskokodakale kad su vidjele da je zensko za volanom od auta...i ispade cura kriva...nidje veze...

i jos nesto...u slucaju udesa, vozac GRAS-ovog prevoznog sredstva snosi licno troskove...
beco

#39 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by beco »

Aduu wrote:Ne bi bio los fazon ofarbati pola tramvaja u bordo, a pola da ostave ovako plave :D
Bilo bi neke simbolike iako nam je fudbal u qrcu :D

Image
Image
:thumbup:
A sta cemo za Olimpik i Vrbanjusu. Ma slusajte ljudi ekonomska kriza bolje da ostane plava, bas godi ocima, mnogo bolja nego bordo!
burekodsira

#40 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by burekodsira »

slika i vijest sa sa-c.info sajta

Image

Image

Na željezničku stanicu Alipašin most prekjučer je konačno iz Amsterdama stigla prva isporuka od osam tramvaja iako su ta vozila u GRAS-u trebala biti još krajem prošle godine.

Pristigli tramvaji proizvedeni su 80-ih godina, a GRAS-u ih je doniralo gradsko saobraćajno preduzeće GVB u Amsterdamu. Vozila su do Sarajeva dopremljena vozom, a transport je trajao šest dana. Na stanici Alipašin most vozila će biti odcarinjena, a u narednim danima firma "Centrotrans traniz" prebacit će ih u remizu.

- Očekujemo da će tramvaji biti u Remizi do kraja sedmice. Čim budu prebačeni, prebacit ćemo skretnice, demontirati kondukterska mjesta te ćemo ih onda uključiti u saobraćaj - kazali su nam iz GRAS-a.

Sljedeća isporuka još nije spremna

kako nam je kazao Enver Malagić, direktor firme "MALCom" koja je potpisala ugovor sa GRAS-om za transport tramvaja do Sarajeva, sljedeća isporuka još nije spremna.

- Preostalih osam tramvaja, koji trebaju biti prevezeni do Sarajeva, preuzet ćemo tek za desetak dana jer ih Holanđani trenutno servisiraju - pojasnio je Malagić.
karanana

#41 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by karanana »

sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
The Nightwatchman

#42 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by The Nightwatchman »

ekstremno su ružni i zastarjeli.
The Nightwatchman

#43 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

karanana wrote:sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)

dakle, s obzirom da kod nas ne postoji potreba za revama jer niko kartu ne placa - oni ce to mjesto demontirati i osloboditi jedno mjesto za jednog putnika bez karte.

uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze :D
Alhemicarkaa

#44 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Alhemicarkaa »

Da se ne svadjamo oko boje, dogovoricemo se da budu zeleni :mrgreen:
vjesticanametli

#45 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by vjesticanametli »

The Nightwatchman wrote:
oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)

dakle, s obzirom da kod nas ne postoji potreba za revama jer niko kartu ne placa - oni ce to mjesto demontirati i osloboditi jedno mjesto za jednog putnika bez karte.

uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze :D
vozili bi prazni............reva sjedi a vozac ga vozi :lol: :lol: :lol: :lol: demontirace oni njemu sve da ga prilagode sadasnjem voznom parku
The Nightwatchman

#46 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

vjesticanametli wrote:
The Nightwatchman wrote:

vozili bi prazni............reva sjedi a vozac ga vozi :lol: :lol: :lol: :lol: demontirace oni njemu sve da ga prilagode sadasnjem voznom parku
jedna od situacija u trajvanu:

ulaze reve i nekom momku traze kartu. kaze on "nemam", kazu oni "izadji iz tramvaja", kaze on "jel to sto sam iz travnika"
:-) :-) :-)
vjesticanametli

#47 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by vjesticanametli »

mozes mislit postena svjeta u nas prilaze njemu "u kino" da pokazu kartu :lol: :lol: :lol: :lol:
Sunrise00

#48 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Sunrise00 »

The Nightwatchman wrote:
vjesticanametli wrote:
The Nightwatchman wrote:

jedna od situacija u trajvanu:

ulaze reve i nekom momku traze kartu. kaze on "nemam", kazu oni "izadji iz tramvaja", kaze on "jel to sto sam iz travnika"
:-) :-) :-)
Mene nikad i ne pitaju za kartu (da kucnem u drvo :D ) valjda mladjahno izgeldam, sta li :oops: :D :D
-danTe-

#50 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by -danTe- »

evo sta na ovo kaze google translate:

Prvi od 16 starih tramvaja na relaciji do Bosne. Vlakom. On je lowloader na A10 do Zapadnog prevezli Ring Docklands, gdje je dizalica i hijsinstallatie su spremni za tramvaj na teretni vlak na jarbol. Svih 16 tramvaja bit će krajem ovog mjeseca, na putu za Bosnu.

U rujnu 2008 odlučeno je CFP 16 tramvaja starijeg tipa 9/10G u Sarajevo u Bosni donirati.

Sa Advent u CFP je Combino tih starijih tramvaja nije potrebno. U vozila su posljednjih trideset godina, dobro održavane i imate problema s putovanja u Amsterdamu nosio. Ako nosilac bosanske Gras ovaj održavanje nastavlja, oni mogu mnogo godina u Sarajevu, daleko.
Flota od Sarajeva do rata u devedesetima pretrpio. CFP je drago da su tramvaji kao koristan drugi život.

uglavnom sve sto znamo :mrgreen:
Locked