Ja sam ih vidio natovarene na onu zeljeznicku kompoziciju parkiranu iza Mercatora.karanana wrote:gdje se mogu vidjeti ovi tramvaji? jeli u remizi?
STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
- zgembo_sa
#26 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#27 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
ma samo bijeli dio ofarbat u bordo i mirni i sjever i jug.besana wrote:mIRCerka wrote:pogotovo ako ostanu plavobijelibach wrote:Zaboravljate da ovi tramvaji neće preživjeti prvi naredni derbi Želje i Sarajeva.
jes, jes .. ako im misle dobro, četku u ruke i BOOOOOOOORDOOOOOOOOOOOOOOOOOO
-
5 0 5
#28 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
zgembo_sa wrote:
U prolazu sam vidio te tramvaje. Mislim da se radi o ovima. Ofarbani su bas ovako, plavo bijelo, dakle nisu oni zuti.
Super! Ovi su dosta udobniji od žutih. Još uvijek su u upotrebi u Amsterdamu.
- beautyfool
#29 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Haj nek nam hajirli budu novi tramvaji 
- to sam ja
#30 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Nema potrebe..imaju vec crvenimIRCerka wrote:ma samo bijeli dio ofarbat u bordo i mirni i sjever i jug.besana wrote:mIRCerka wrote: pogotovo ako ostanu plavobijeli
jes, jes .. ako im misle dobro, četku u ruke i BOOOOOOOORDOOOOOOOOOOOOOOOOOO
- tech10
#31 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Ova plava boja je sasvim prihvatljivai ne treba je mijenjati. 
Last edited by tech10 on 19/02/2009 15:00, edited 1 time in total.
- KoKoBilo
#32 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
a 'vako pise u Havazu
haj Bismiletom, pa sta bude
i sta sad reći,"Iako polovni, donirani tramvaji su u odličnom stanju. GVB je redovno vršio servis, te dugi niz godina bez ikakvih problema prevozio putnike u Amsterdamu. Tramvaji se još dugo godina mogu koristiti ukoliko Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) GRAS redovno bude radilo na njihovom održavanju", smatraju u GVB-u.
haj Bismiletom, pa sta bude
-
shadow
#33 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Hoce li nam holandjani donirati i kakvu farbu, vidi ih na sta liche...cim su u ovoj boji ne mogu valjati da jebe rak raka 
-
Aduu
#34 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Ne bi bio los fazon ofarbati pola tramvaja u bordo, a pola da ostave ovako plave
Bilo bi neke simbolike iako nam je fudbal u qrcu

Bilo bi neke simbolike iako nam je fudbal u qrcu

- alica.k
#35 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
i ja sam nesto slicno vidjela danas na pruzi iza merkatora!ja_cura_ wrote:mislim da jesu stigli ovi sa zadnje slike, vidjela sam samo u prolazu drinskom ulicom, kako stoje na pruzi.
-
Aduu
#36 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Da, to su ti tramvaji...
Na putu kroz Keln...
http://drehscheibe-online.ist-im-web.de ... sg-4161962
Na putu kroz Keln...
http://drehscheibe-online.ist-im-web.de ... sg-4161962
- Sunrise00
#37 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
I ja i jaalica.k wrote:i ja sam nesto slicno vidjela danas na pruzi iza merkatora!ja_cura_ wrote:mislim da jesu stigli ovi sa zadnje slike, vidjela sam samo u prolazu drinskom ulicom, kako stoje na pruzi.
- Amazonka27
#38 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
radujte se smecu i nastavite kupovati najskuplje karte za prevoz. Prekuce je trola spucala u auto na grbavici jer je kako kaze vozac propala kocnica...a zene se u troli raskokodakale kad su vidjele da je zensko za volanom od auta...i ispade cura kriva...nidje veze...
i jos nesto...u slucaju udesa, vozac GRAS-ovog prevoznog sredstva snosi licno troskove...
i jos nesto...u slucaju udesa, vozac GRAS-ovog prevoznog sredstva snosi licno troskove...
- beco
#39 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
A sta cemo za Olimpik i Vrbanjusu. Ma slusajte ljudi ekonomska kriza bolje da ostane plava, bas godi ocima, mnogo bolja nego bordo!Aduu wrote:Ne bi bio los fazon ofarbati pola tramvaja u bordo, a pola da ostave ovako plave![]()
Bilo bi neke simbolike iako nam je fudbal u qrcu![]()
- burekodsira
#40 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
slika i vijest sa sa-c.info sajta

Na željezničku stanicu Alipašin most prekjučer je konačno iz Amsterdama stigla prva isporuka od osam tramvaja iako su ta vozila u GRAS-u trebala biti još krajem prošle godine.
Pristigli tramvaji proizvedeni su 80-ih godina, a GRAS-u ih je doniralo gradsko saobraćajno preduzeće GVB u Amsterdamu. Vozila su do Sarajeva dopremljena vozom, a transport je trajao šest dana. Na stanici Alipašin most vozila će biti odcarinjena, a u narednim danima firma "Centrotrans traniz" prebacit će ih u remizu.
- Očekujemo da će tramvaji biti u Remizi do kraja sedmice. Čim budu prebačeni, prebacit ćemo skretnice, demontirati kondukterska mjesta te ćemo ih onda uključiti u saobraćaj - kazali su nam iz GRAS-a.
Sljedeća isporuka još nije spremna
kako nam je kazao Enver Malagić, direktor firme "MALCom" koja je potpisala ugovor sa GRAS-om za transport tramvaja do Sarajeva, sljedeća isporuka još nije spremna.
- Preostalih osam tramvaja, koji trebaju biti prevezeni do Sarajeva, preuzet ćemo tek za desetak dana jer ih Holanđani trenutno servisiraju - pojasnio je Malagić.

Na željezničku stanicu Alipašin most prekjučer je konačno iz Amsterdama stigla prva isporuka od osam tramvaja iako su ta vozila u GRAS-u trebala biti još krajem prošle godine.
Pristigli tramvaji proizvedeni su 80-ih godina, a GRAS-u ih je doniralo gradsko saobraćajno preduzeće GVB u Amsterdamu. Vozila su do Sarajeva dopremljena vozom, a transport je trajao šest dana. Na stanici Alipašin most vozila će biti odcarinjena, a u narednim danima firma "Centrotrans traniz" prebacit će ih u remizu.
- Očekujemo da će tramvaji biti u Remizi do kraja sedmice. Čim budu prebačeni, prebacit ćemo skretnice, demontirati kondukterska mjesta te ćemo ih onda uključiti u saobraćaj - kazali su nam iz GRAS-a.
Sljedeća isporuka još nije spremna
kako nam je kazao Enver Malagić, direktor firme "MALCom" koja je potpisala ugovor sa GRAS-om za transport tramvaja do Sarajeva, sljedeća isporuka još nije spremna.
- Preostalih osam tramvaja, koji trebaju biti prevezeni do Sarajeva, preuzet ćemo tek za desetak dana jer ih Holanđani trenutno servisiraju - pojasnio je Malagić.
- karanana
#41 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
- The Nightwatchman
#42 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
ekstremno su ružni i zastarjeli.
- The Nightwatchman
#43 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)karanana wrote:sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
dakle, s obzirom da kod nas ne postoji potreba za revama jer niko kartu ne placa - oni ce to mjesto demontirati i osloboditi jedno mjesto za jednog putnika bez karte.
uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze
- Alhemicarkaa
#44 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Da se ne svadjamo oko boje, dogovoricemo se da budu zeleni 
- vjesticanametli
#45 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
vozili bi prazni............reva sjedi a vozac ga voziThe Nightwatchman wrote:oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)karanana wrote:sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
dakle, s obzirom da kod nas ne postoji potreba za revama jer niko kartu ne placa - oni ce to mjesto demontirati i osloboditi jedno mjesto za jednog putnika bez karte.
uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze
- The Nightwatchman
#46 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
jedna od situacija u trajvanu:vjesticanametli wrote:vozili bi prazni............reva sjedi a vozac ga voziThe Nightwatchman wrote:oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)karanana wrote:sta znaci "demontirati kondukterska mjesta"?
uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze![]()
![]()
![]()
demontirace oni njemu sve da ga prilagode sadasnjem voznom parku
ulaze reve i nekom momku traze kartu. kaze on "nemam", kazu oni "izadji iz tramvaja", kaze on "jel to sto sam iz travnika"
- vjesticanametli
#47 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
mozes mislit postena svjeta u nas prilaze njemu "u kino" da pokazu kartu

- Sunrise00
#48 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Mene nikad i ne pitaju za kartu (da kucnem u drvoThe Nightwatchman wrote:jedna od situacija u trajvanu:vjesticanametli wrote:vozili bi prazni............reva sjedi a vozac ga voziThe Nightwatchman wrote:
oni imaju posebno vozaca, a posebno konduktera (u narodu poznat kao "reva" op.a.)
uostalom, zamisli brku da te doceka u tramvaju da sjedi ko u kinu i da pregledava karte - nidje veze![]()
![]()
![]()
demontirace oni njemu sve da ga prilagode sadasnjem voznom parku
ulaze reve i nekom momku traze kartu. kaze on "nemam", kazu oni "izadji iz tramvaja", kaze on "jel to sto sam iz travnika"
![]()
![]()
- kirby
- -danTe-
#50 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
evo sta na ovo kaze google translate:
Prvi od 16 starih tramvaja na relaciji do Bosne. Vlakom. On je lowloader na A10 do Zapadnog prevezli Ring Docklands, gdje je dizalica i hijsinstallatie su spremni za tramvaj na teretni vlak na jarbol. Svih 16 tramvaja bit će krajem ovog mjeseca, na putu za Bosnu.
U rujnu 2008 odlučeno je CFP 16 tramvaja starijeg tipa 9/10G u Sarajevo u Bosni donirati.
Sa Advent u CFP je Combino tih starijih tramvaja nije potrebno. U vozila su posljednjih trideset godina, dobro održavane i imate problema s putovanja u Amsterdamu nosio. Ako nosilac bosanske Gras ovaj održavanje nastavlja, oni mogu mnogo godina u Sarajevu, daleko.
Flota od Sarajeva do rata u devedesetima pretrpio. CFP je drago da su tramvaji kao koristan drugi život.
uglavnom sve sto znamo