Bio na sudu jučer, i ja i on pred sudijom...Lik gleda sudiju u oči i laže k'o pas...Uhvatio se priče o naconalnoj ugroženosti ( igrom slučaja on je srbin, a ja sam musliman), govorio kako sam mu ja psovao ČETNIČKU majku ( a nisam, čak ni pomislio nisam da ga vrijeđam na nacionalnoj osnovi ), onda je govorio da to nije bila tuča nego bi on to više opisao kao nagurivanje, i eto kako je on tobože tako fin da nije imao namjeru da malog (kako me nazva ) tereti i bla bla. Sve što sam ja rekao on je rekao da nije tako iako postoje svjedoci
Na kraju sudija mi kaže da je bila samoodbrana sve do momenta dok ja nisam uspio da ga izguram sa sebe kada me je uhvatio za vrat i nabio na štok vrata automobila, a kada sam ga izgurao trebao sam da pobjegnem, odmaknem se, sklonim se ili bilo šta drugo i da pozovem policiju, a ne da nastavim da se tučem sa njim, i da ga namarišem više nego što je potrebno
I presuda je obojici 200 KM uslovno, u koliko u narednih 6 mjeseci ne napravi se nikakav prekršaj...Jedino što trebam da platim su sudski troškovi oko 20 KM
----------------------------------------------
Ono što želim da kažem povodom ovoga na kraju je to da je žalosno i jadno da se odmah mnogi iz druga dva konstitutivna naroda uhvate za "Nacionalnu Ugroženost" iako apsulutno tvrdim barem u mom slučaju da nije bilo govora o nacionalnoj netrepeljivosti sa moje strane jer na kraju krajeva nisam ja njega napao nego on mene...Ali eto šta je tu je.
Ostali ako vam se desi nešto slično dobro razmislite šta će te da uradite, jer ja sam mogu kazati i dobro prošao što ne znači da će i neko drugi isto.