Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sinus

#26 Re: Moram na sud (savjeti)

Post by sinus »

Eh evo mene sa rezultatima :mrgreen:

Bio na sudu jučer, i ja i on pred sudijom...Lik gleda sudiju u oči i laže k'o pas...Uhvatio se priče o naconalnoj ugroženosti ( igrom slučaja on je srbin, a ja sam musliman), govorio kako sam mu ja psovao ČETNIČKU majku ( a nisam, čak ni pomislio nisam da ga vrijeđam na nacionalnoj osnovi ), onda je govorio da to nije bila tuča nego bi on to više opisao kao nagurivanje, i eto kako je on tobože tako fin da nije imao namjeru da malog (kako me nazva ) tereti i bla bla. Sve što sam ja rekao on je rekao da nije tako iako postoje svjedoci :mrgreen:, a ja se nisam njemu ni obračao već samo sudiji...

Na kraju sudija mi kaže da je bila samoodbrana sve do momenta dok ja nisam uspio da ga izguram sa sebe kada me je uhvatio za vrat i nabio na štok vrata automobila, a kada sam ga izgurao trebao sam da pobjegnem, odmaknem se, sklonim se ili bilo šta drugo i da pozovem policiju, a ne da nastavim da se tučem sa njim, i da ga namarišem više nego što je potrebno :mrgreen: jer kao onda se to tretira kao uzajamna tuča i nije više samoodbrana...Jebi ga takav zakon...Na kraju kaže sudija eto kod njega se ljudi i izmire na sudjenju i pruže ruku jedan drugom, na što sam ja rekao da se ja nemam šta sa njime rukovati, jer nije on moj prijatelj, ne mrzim ga i za mene je jedan obični čovjek pored kojeg mogu proči kao da ga i nema i nemam se ja šta sa njim sad grliti i ljubiti.

I presuda je obojici 200 KM uslovno, u koliko u narednih 6 mjeseci ne napravi se nikakav prekršaj...Jedino što trebam da platim su sudski troškovi oko 20 KM

----------------------------------------------

Ono što želim da kažem povodom ovoga na kraju je to da je žalosno i jadno da se odmah mnogi iz druga dva konstitutivna naroda uhvate za "Nacionalnu Ugroženost" iako apsulutno tvrdim barem u mom slučaju da nije bilo govora o nacionalnoj netrepeljivosti sa moje strane jer na kraju krajeva nisam ja njega napao nego on mene...Ali eto šta je tu je.

Ostali ako vam se desi nešto slično dobro razmislite šta će te da uradite, jer ja sam mogu kazati i dobro prošao što ne znači da će i neko drugi isto.
bach

#27 Re: Moram na sud (savjeti)

Post by bach »

sinus wrote:Eh evo mene sa rezultatima :mrgreen:

Bio na sudu jučer, i ja i on pred sudijom...Lik gleda sudiju u oči i laže k'o pas...Uhvatio se priče o naconalnoj ugroženosti ( igrom slučaja on je srbin, a ja sam musliman), govorio kako sam mu ja psovao ČETNIČKU majku ( a nisam, čak ni pomislio nisam da ga vrijeđam na nacionalnoj osnovi ), onda je govorio da to nije bila tuča nego bi on to više opisao kao nagurivanje, i eto kako je on tobože tako fin da nije imao namjeru da malog (kako me nazva ) tereti i bla bla. Sve što sam ja rekao on je rekao da nije tako iako postoje svjedoci :mrgreen:, a ja se nisam njemu ni obračao već samo sudiji...

Na kraju sudija mi kaže da je bila samoodbrana sve do momenta dok ja nisam uspio da ga izguram sa sebe kada me je uhvatio za vrat i nabio na štok vrata automobila, a kada sam ga izgurao trebao sam da pobjegnem, odmaknem se, sklonim se ili bilo šta drugo i da pozovem policiju, a ne da nastavim da se tučem sa njim, i da ga namarišem više nego što je potrebno :mrgreen: jer kao onda se to tretira kao uzajamna tuča i nije više samoodbrana...Jebi ga takav zakon...Na kraju kaže sudija eto kod njega se ljudi i izmire na sudjenju i pruže ruku jedan drugom, na što sam ja rekao da se ja nemam šta sa njime rukovati, jer nije on moj prijatelj, ne mrzim ga i za mene je jedan obični čovjek pored kojeg mogu proči kao da ga i nema i nemam se ja šta sa njim sad grliti i ljubiti.

I presuda je obojici 200 KM uslovno, u koliko u narednih 6 mjeseci ne napravi se nikakav prekršaj...Jedino što trebam da platim su sudski troškovi oko 20 KM

----------------------------------------------

Ono što želim da kažem povodom ovoga na kraju je to da je žalosno i jadno da se odmah mnogi iz druga dva konstitutivna naroda uhvate za "Nacionalnu Ugroženost" iako apsulutno tvrdim barem u mom slučaju da nije bilo govora o nacionalnoj netrepeljivosti sa moje strane jer na kraju krajeva nisam ja njega napao nego on mene...Ali eto šta je tu je.

Ostali ako vam se desi nešto slično dobro razmislite šta će te da uradite, jer ja sam mogu kazati i dobro prošao što ne znači da će i neko drugi isto.
Ovi seoski sudovi su čudo jedno. Koliko znam sudovi u obzir uzimaju materijalne dokaze i izjave svjedoka. Rijetko izjave samih umiješanih, jer su logično pristrasne. Šuti, plati 20 KM i dobro si prošao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by Truba »

a sve kažu sudovi zarpani i slučajevi leže godinama...

koliko bi trajalo suđenje da trudnica tuži poslodavca koji ju je otpustio dok je bila na trudničkom a pritom na njeno mjesto zaposljavao žene kojima nije staž uplaćivao
vjesticanametli

#29 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by vjesticanametli »

bahe nije dvaes vec dvjestodvaes :mrgreen: dobro si prosao sad ga jos ufati u mraku i namaraj po nacionalnoj osnovi :lol:
jazzer

#30 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by jazzer »

Ako ti je neka utjeha bar si ga nalupao pa ce vjerovatno drugi put razmisliti prije
nego nekoga napadne. A vjerovatno je izgubio i podrsku zene :D .
madner

#31 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by madner »

Pa sto zoves policiju po gotovom poslu ako si ga razbio, cccc.
Fordas

#32 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by Fordas »

Nema to veze sa seoskim sudovima, u sred sarajeva imas istu stvar. Mene 'medjed' napao u bolnici, ali doslovno napao i ja se 'branio' :D i medjed malo, ali bas malo fasovao - nista pretjerano samo jedna tena u glavu, nista vise :D - i ja ispao kriv jer je on bio na radnom mjestu. Znaci on ima pravo da te napadne na 'radnom mjestu' i opet si ti kriv. Kaze sutkinja (valjda se tako kaze) isto kao i tebi - nisi se trebao braniti, trebao si pobjeci i pozvati policiju :cry:
Naravno, on je izvadio nalaz o laksim tjelesnim povredama i CITAVA bolnica je stala iza njega, 300 svjedoka je reklo da je bio isutan i ja fasovao kaznu. Jedino pozitivno sto mi je sutkinja rekla bilo je ' sto ga nisi sacekao poslije posla ispred bolnice i to rijesio sa njim' :D
burek_in_space

#33 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by burek_in_space »

@sinus, ako cemo iskreno,u tvojim postovima je uvijek bilo odredjenog podozrenja prema Srbima! :skoljka: :lol: :run:
sinus

#34 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by sinus »

@madner
Na tvoje pitanje moj najlogičniji odgovor je: Zato što sam bio glup! Jer on sigurno ne bi zvao polociju jer je imao namjeru da me dobro udesi, ali hvala Bogu pa nije.

@vjesticanametli
200 mi je uslovno, što znači da ih neću platiti u koliko ne napravim nikakav prekršaj u narednih 6 mjeseci, a sad samo moram platiti sudske troškove :thumbup:
sinus

#35 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by sinus »

burek_in_space wrote:@sinus, ako cemo iskreno,u tvojim postovima je uvijek bilo odredjenog podozrenja prema Srbima! :skoljka: :lol: :run:
I to što kažeš :mrgreen:
jazzer

#36 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by jazzer »

burek_in_space wrote:@sinus, ako cemo iskreno,u tvojim postovima je uvijek bilo odredjenog podozrenja prema Srbima! :skoljka: :lol: :run:
Dobra, dobra... :lol: :lol:
hepek071

#37 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by hepek071 »

e sinus pa ti si jedan međedofob :D
fixer

#38 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by fixer »

ja iz svega ovoga izvukao pouku da se ne isplati biti nizak :-D
sinus

#39 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by sinus »

fixer wrote:ja iz svega ovoga izvukao pouku da se ne isplati biti nizak :-D
Pa dobro 185 cm imam, pa baš i nisam toliko nizak...

Mislim ako sam te dobro skontao u vezi ove visine hehehe ako nisam opet heheh :thumbup:
fixer

#40 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by fixer »

sinus wrote:
fixer wrote:ja iz svega ovoga izvukao pouku da se ne isplati biti nizak :-D
Pa dobro 185 cm imam, pa baš i nisam toliko nizak...

Mislim ako sam te dobro skontao u vezi ove visine hehehe ako nisam opet heheh :thumbup:
opet nisi mogao ubrat vocku bez ortopedskih pomagala :D :D :D
JThomas

#41 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by JThomas »

kome majku? kome četničku majku???? :D :D :D

al ozbiljno, to je žalost na šta je ova država spala, to s ugroženošću je više vic postalo, čak je izmišljamo i gdje je nema, iako je ima i više nego dovoljno, za gripu i prehladu su nam kriva druga dva naroda...
fixer

#42 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by fixer »

JThomas wrote:kome majku? kome četničku majku???? :D :D :D

al ozbiljno, to je žalost na šta je ova država spala, to s ugroženošću je više vic postalo, čak je izmišljamo i gdje je nema, iako je ima i više nego dovoljno, za gripu i prehladu su nam kriva druga dva naroda...
trebao si reci sudiji da jednostavno nisi mogao odolit da se ne popnes na srpski panj, uberes srpsku jabuku... :D da priznajes svoju krivicu, i da, kao takav sovnista, zasluzujes najvecu kaznu mogucu. :-)
bach

#43 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by bach »

jazzer wrote:
Dobra, dobra... :lol: :lol:
pRijatelju, zaboravio si na jedni stvar, a to je da angažuješ advokata, takvih danas imaš kao pljeve. Jeste da košta bogatstvo, ali i se dobar advokat isplati. Pa nagažuješ vještaka, a vještak priča šta ti kažeš. Sudu je vještakov nalaz bitan, ne ono što ti pričaš.

Dobar advokat može uraditi šta hoće, da dokaže da je zgrada suda tvoje zakonsko nasljedstvo od tetke iz Amerike, samo ako platiš. A kažem ti vrijede svake pare.
ulpinian

#44 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by ulpinian »

Nemoj govoriti da si ga udario, nego reci da si blagim potezom svoje šake odgurnuo njegov nos. Samo malo razmišljaj pravnički i zakon je na tvojoj strani :D
dimu

#45 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by dimu »

znaci ti si kriv sto nisi bjezao a on nije kriv sto te prvi napao

yebo ti nase sudove i sudije kad tako nabrzaka odrade neki predmet, valjda im mrsko raditi pa haj ono mir mir mir nije niko kriv...

i onda se po novinama iscudjavaju kako je kriminal u porastu itd itd
cikavelja

#46 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by cikavelja »

Moj savjet, prekini sa curom dok jos nije kasno, kako god, jeban si od punane kad tad jer misli da za keca ima gulanfera i propalicu, zivkat ce non stop kcerku svaki dan po sesto puta jer ce misliti da joj mlatis djete i pijes alkohol i smrces drogu dok si takav.

A drugu Milutinu ispeci ja'nje i pocasti ga jaranski, jer te spasio od gore pomenute, to je bila samo jaranska obaveza drugu u nevolji, skont'o Mile da ti je to more biti buduca mamica slatka.
:skoljka:
:run: :D
sodom

#47 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by sodom »

katastrofa!
kako god okrenes pošten čovjek gubi.
ako se ne branis dobijes batine ili nož, ako se braniš ides na sud.

neko je spomenuo advokata- kako to ide i koliko bi kostalo da je ovaj tip uzeo advokata i sta bi dobio sa tim???
jeb!!!!!!!!
sinus

#48 Re: Moram na sud (savjeti) - postupak završen

Post by sinus »

@cikavelja
Punana se čak i ponudila da mi plati kaznu u koliko je budem morao platiti jer joj je krivo što me njen komšija napao...Zna ona da ja nisam da te Bog sačuva :mrgreen:

@sodom
Prije nego što ću pred sudiju ja sam se raspitivao kod par pravnika i sudija koliko mi se isplati da unajmim advokata povodom svega ovoga što se desilo...Svi se slažu u jednom, a to je da se ne isplati vremena, novaca i živaca jer kako sam prethodno naveo, da sam pobjegao s lica mjesta ne bih bio odgovoran ni za što, a pošto nisam krivica je gotovo ista i meni i njemu...jer nužna odbrana uključuje samo otklanjanje napada na sebe i onda u koliko možeš da pobjegneš bježi u suprotnom više nije nužna odbrana ako nastaviš...jeb ga takav zakon

Kaže meni sudija: "Može da te ganja lik sa pištoljem i da puca na tebe, i da te promaši. I onda on prestane da puca, a ti se okreneš i upucaš ga. Pred zakonom si kriv za ubistvo, iako je ovaj prvi imao namjeru da te ubije, igrom slučaja promašio je i stao je sa pucanjem. Automatski prekršaj je završio, i ti kada si njega upucao nakon toga, nema veze što je on tebe htio, ti si kriv za ubistvo." :mrgreen: :mrgreen:
Edin H.

#49 Re: Moram na sud (savjeti)

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:Ne mogu vjerovati da si namar'o frajera i jos zovnuo muriju :D
Svede se sinus na onaj moj savjet :D

Trebao si se ispariti :-)
sinus

#50 Re: Moram na sud (savjeti)

Post by sinus »

Edin H. wrote:
Edin H. wrote:Ne mogu vjerovati da si namar'o frajera i jos zovnuo muriju :D
Svede se sinus na onaj moj savjet :D

Trebao si se ispariti :-)
Na kraju ispade da je tako :thumbup:

Pametan se uči na tuđim greškama, a budala na svojim...
Post Reply