FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
jefferson

#26 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by jefferson »

101power wrote:koji govnar mi stalno brise postove ,aj nek se javi necu mu nista.
cim neko kaze istinu brisete ,eraseri,ne odgovara vam sto ja prozovem nepismene i glupe....brisite ove debile sto se registruju da bi pitali gluposti,cuj na forumu pita koji ce auto kupit,kupi koji ti se svidja,nije mi jasno sta bi ti ljudi da nema interneta ,koga bi onda pitali ??? jel imaju prijatelje u zivotu uopste ili samo tipkaju ...
Vrlo pismen odgovor :lol:
ado-šampion

#27 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Edit na moj prethodni post:

Ja sam pisao o 1.2 motorima sa 60 ili 68 KS, napravio sam grešku, radi se o 1.4 motorima s isto snage. HTP je 1.2, pa me zbunilo, a i žurio sam. Elem, preporuke ostaju iste.
bide_1986 wrote:Objasnjenje je odlicno super si mi sve objasnio, nego samo mi reci kakav je na otvorenom putu, na preticanju, to me interesuje jer cu kad dobijem auto cesto cu biti na putu pa da znam sta me ceka, a svakako da dobro zvuci ovaj 1.2 16v jes da malo vise trosi ali nema veze.
On će ti reći da vuče k'o lud, međutim ja sam ga vozio i jedva je dovoljna snaga u gradu, o magistralom, a kamoli o auto-putu da ne pričam! Onda, definitivno 1.2 16V.
beco wrote:Ja kad sam bio na trzistu za novo auto puno sam procita savjete frajera sa slijedece stranice http://www.automarket.co.yu/pitali_ste/default.asp, zato znam da su ti 1.4 MPI motori bili na losem glasu, e sad ne znam jesu li 1.4 MPI (60 i 68KS) isti motori kao i taj od 75KS.
Pogledaj ovu stranicu posebno je dobra za polovna auta ima negdje 80 strana pitanja, a imas pretragu da nades ono sta te zanima. Takoder dosta popularan je taj Punto bio!
1.4 sa 68 konja je prastari Škodin motor. 1.4 MPI sa 60 konja je VW-ov, koji se ugrađivao u Polo u vrijeme kad je ta Fabia izašla i nije se nudio na svim tržištima, npr. na hrvatskom. Puno je bolji od ovog sa 68 KS, ali potrošnja mu je jednako velika. 1.4 MPI sa 75 KS nije isti motor, a isto je VW-ov. On je, koliko sam upućen, isti motor kao u modelu 1.4 MPI sa 101 KS, sam što je jačem modelu malo izmijenjen procesor, pa daje više snage.
starii

#28 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by starii »

vozio sam fabiu sdi, fino vozilo malo trosi al ne ocekuj da se sa njim utrkujes po gradu, sad vozim fabiu htp zadovoljan sam, ne treba mi nesto ni jako vozilo,mozda malo vise trosi oko 7 u gradu, oko 5-6l na otvorenom....odrzavanje oba auta nije nesto skupo..pokusaj da kontaktiras brijest gracanicu (servis skode http://www.brijest.ba) pa da vidis kod njih neku polovnu fabiju, uglavnom jeftiniji su nego ovi ovdje u sarajevu,a drugo s ljudima se mozes dogovoriti...

razmisli malo i o seat ibizi..fino vozilo..
Lesli Eldridž

#29 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

bide_1986 wrote:Objasnjenje je odlicno super si mi sve objasnio, nego samo mi reci kakav je na otvorenom putu, na preticanju, to me interesuje jer cu kad dobijem auto cesto cu biti na putu pa da znam sta me ceka, a svakako da dobro zvuci ovaj 1.2 16v jes da malo vise trosi ali nema veze.
Pa ne moraš bježati od bilo koje verzije, ali se najviše isplati 1,2 8V. Kako vuče? Stipu šampiona on se mene nadovezo ko petar nadoveza :D . Kako je auto male kilaže (875 kg), uz odličan motor sa 44 kW (60ks) i dosta obrtnog momenta (taman za tu kilažu) nećeš biti inferioran. Vjeruj mi da strašno vuče (već na 1500 ob/min ima 90% maximalnog obrtnog momenta) i ne osjećaš bilo kakvu nelagodu kada ga voziš. Tih je pravo. U drugoj će ti povući preko 80 km/h, treća je oko 117 km/h. Šta će ti brže od 155 km/h, to ti je i na autoputu dovoljno. Stabilan je, a šampione mi ne vjeruje da zaista nema potrebe za nešto jače. Ja sam se izgustirao ranije nisam balavac (ado kako si? :D ) i sada mislim da u normalnoj vožnji i nema neke razlike između alfe 155 koju sam imao i ovoga auta. Inače ti je ado vozio na stotine auta čak i sa više od 400 KS :lol: :lol: :lol: , a položio 2001 godine :D , prešao na milione km pa je relevantan. :lol: Šalu na stranu, zaista meni ne treba više snage, jer da je to zaista i trebalo za auto ove klase prodavale bi se najviše jače verzije. A ova je najprodavanija. Znači za normalnu vožnju, ne treba ti više, po gradu ti ionako snaga ne igra nikakvu ulogu, a na otvorenom ima dovoljnu brzinu i startnost. Više od 160 km/h ti i ne treba, a nekih 14 s do 100 km/h je sasvim dovoljno. Za jurcanje autoputevima, normalno je da su alfe i ostale zvijeri znatno brže. ali na običnim putevima i po gradu, ovaj motor je ok i nema tu velike razlike. E sad o preticanjima, dobro pretiče, nije loša treća brzina i dovoljno je dugačka, ako ga cijediš, ali nema potrebe za tim. Eto to ti je uglavnom to. Sa'će šampion da replicira i vrijeđa, ali neka ga, pametniji popušta... :mrgreen:
bide_1986

#30 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bide_1986 »

Ma ja nemam potrebe za jarcanjem, vozio sam i losa i dobra auta, tako da sam to iskusio na neki nacin, po gradu i nemozes voziti vise od 70-80 max zbog semafora i naravno puteva.Inace nisam ljubitelj previse brzih voznji nako neka solida, malo brze od zakona....
ado-šampion

#31 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Haha, dobar je Leslie. :) Svaki put trećom preticanje, dobar si, zar ne misliš da ovdje ima ljudi koji žele petom preticat? Mogu mislit kakav bi bio poslije 10-15 pretečenih auta do mora, sve trećom, još šaltanje, još se dere :-) majko mila. I onda kaže dovoljno snage. Al, nema veze, ne mora bit ni treća, može se i drugom, taman si rekao, ide preko 80 drugom, taman od 50 do 80, skoro svako preticanje može drugom. :-) I ja sam se jaro "izgustirao" u prvoj godini vozačkog staža i vjeruj ti meni, kod mene je 1.5 sa 90 konja, tonu težine, i nekad mu i na otvorenom zafali snage, da ne govorim o auto-putu. Mada, vidiš ja pretičem trećom samo ako ima jako malo prostora, auto mi u većini slučajeva ima dovoljno snage da pretičem četvrtom. Čuj trećom, pa nije Stojadin. :-)

Nego, da ne začatavam temu, jaro ako slušaš Leslija i njegov pojam snage, pregledaj temu o Puntu JTD, nije bila davno, ja sam cijeloj svojoj raji proslijedio, oplako sam više puta čitajući, sad nam je u raji furka "Oće onaj Punto povuć" :-D
Cholina_Lokica

#32 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Cholina_Lokica »

ado-šampion wrote:Haha, dobar je Leslie. :) Svaki put trećom preticanje, dobar si, zar ne misliš da ovdje ima ljudi koji žele petom preticat? Mogu mislit kakav bi bio poslije 10-15 pretečenih auta do mora, sve trećom, još šaltanje, još se dere :-) majko mila. I onda kaže dovoljno snage. Al, nema veze, ne mora bit ni treća, može se i drugom, taman si rekao, ide preko 80 drugom, taman od 50 do 80, skoro svako preticanje može drugom. :-) I ja sam se jaro "izgustirao" u prvoj godini vozačkog staža i vjeruj ti meni, kod mene je 1.5 sa 90 konja, tonu težine, i nekad mu i na otvorenom zafali snage, da ne govorim o auto-putu. Mada, vidiš ja pretičem trećom samo ako ima jako malo prostora, auto mi u većini slučajeva ima dovoljno snage da pretičem četvrtom. Čuj trećom, pa nije Stojadin. :-)

Nego, da ne začatavam temu, jaro ako slušaš Leslija i njegov pojam snage, pregledaj temu o Puntu JTD, nije bila davno, ja sam cijeloj svojoj raji proslijedio, oplako sam više puta čitajući, sad nam je u raji furka "Oće onaj Punto povuć" :-D
sta se nerviras.. davno je zakljuceno na forumu, nema auta do G2 i punta... ta dva auta i ni jedno drugo :D
Lesli Eldridž

#33 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:Haha, dobar je Leslie. :) Svaki put trećom preticanje, dobar si, zar ne misliš da ovdje ima ljudi koji žele petom preticat? Mogu mislit kakav bi bio poslije 10-15 pretečenih auta do mora, sve trećom, još šaltanje, još se dere :-) majko mila. I onda kaže dovoljno snage. Al, nema veze, ne mora bit ni treća, može se i drugom, taman si rekao, ide preko 80 drugom, taman od 50 do 80, skoro svako preticanje može drugom. :-) I ja sam se jaro "izgustirao" u prvoj godini vozačkog staža i vjeruj ti meni, kod mene je 1.5 sa 90 konja, tonu težine, i nekad mu i na otvorenom zafali snage, da ne govorim o auto-putu. Mada, vidiš ja pretičem trećom samo ako ima jako malo prostora, auto mi u većini slučajeva ima dovoljno snage da pretičem četvrtom. Čuj trećom, pa nije Stojadin. :-)

A zar neće? Vozio frajer puno kola sa više od 400 KS. :lol: A položio vozački prije 7 godina. :lol: :lol: :lol:
ado-šampion

#34 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Lesli Eldridž wrote:

A zar neće? Vozio frajer puno kola sa više od 400 KS. :lol: A položio vozački prije 7 godina. :lol: :lol: :lol:
Pa i hoće, tako sam rekao :-D :D

Najjače što sam ja vozio, ako me već vučeš za jezik, je redni šestak sa 210 konja. A položio sam prije 7 godina. Kad provozaš nešto sa preko 150 konja, javi se. Dotad .... pssssst. :bih:
rolenc

#35 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by rolenc »

Ako bih licno birao to bi svakako bila fabia. Samo nisam siguran da ima verzija fabie sa ovim motorom 1.2 16 V. Znam samo za 1.2 HTP 12 V koji se radi u dvije varijante, 54 KS/64 KS. Inace to je trocilindricni motor sa dvije bregaste na lancani pogon i malo je vise prenapregnut. Licno ga ne bih uzeo ako kazes da ces ga voziti puno po otvorenom jer ima slaba medjuubrzanja i gubi dah. Za grada je sasvim OK. Kako neko gore rece najbolja ti je opcija 1.4 75 KS (ili 1.4 16 V) ako gdje naletis na njih, ali i ovaj 1.4 MPI 68 KS je isto odlican i provjeren skodin motor, bukvalno je nepoderiv.
ZEMO MUDISA

#36 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ZEMO MUDISA »

ja vozim punto 2 , 2000 godiste 1.2 16V auto ekstra sipaj i vozi, kupio ga na 70 000km dosad preso 125000 i super je malo trosi, naspi i vozi. samo mijenjo sijalice ulje pakne i remenje, nisam vodenu pumpu a trebo sam jer mi u leru ne radi grijanje. Auto je mrak, vozio sam i fabiu 1,9 tdi i odlicna ostale ne znam ali 1,9 tdi fabia je skuplja od fiat punta 1.2 16V za 3000KM sigurno, pa ko voli nek izvoli.
johntra

#37 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by johntra »

Punto je stvarno best buy izbor...to je činjenica...prije svega, ima realnu cijenu gradskog automobila...na FIAT-ovoj strani je i višedecenijsko iskustvo proizvodnje malih gradskih automobila...
Fabije su precijenjene za ono što (ne) nude...a kvalitetom nikako ne prednjače u odnosu na Punta druge generacije...pokušaj sa HTP motorima je neslavno propao, iako im je glavni cilj bila reducirana benzinska potrošnja, ona je ispala veća od motora sa četiri cilindra...
vidiš kako se nešto može naučiti novo na forumu...nisam znao za te sijalice i napon Leslie, a vidjao sam mnogo Punta da im gori ta lampica, iako im sve sijalice rade...hvala, Leslie :idea:
bide_1986

#38 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bide_1986 »

Bas sam iznenaden sa dosta pozitivnih kritika u vezi sa Puntom, koga god sam pito svi kazu da ga se klonim, ali eto bas mi je drago da ste iznijeli vasa misljenja i iskustva u vezi Punta.
Maxwell2008

#39 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Maxwell2008 »

bide_1986 wrote:Vozdra Raja,

Ja hocu za jedno 2-3 mijeseca da kupim Auto, pa od svih, ova dva su mi ostala u Finalu.Molim vas da mi malo pomognete i olaksate izbor sa vasim misljenjima.Znaci da mi kazete njihove prednosti, mane i naravno ako imate iskustva sa njihovim dijelovima ako nesta ode koliko kostaju dijelovi za ova dva modela.Cito sam po forumu i o Puntu i o Skodi ali bih vas zamolio da mi vi u direktnom duelu iznesete vase misljenje.Sto se mene tice, mene nekako vise privlaci Punto zbog cijene malo je jeftiniji, ali na duge staze bih radije Skodu, pa vas molim da mi vi date vase prijedloge.
Vozio i punta i Fabiu. Ne znam hoce li ti pomoci moje misljenje s obzirom da sam ih vozio dok su novi .
Moje misljenje i moj prijedlog - Biraj Punta. Skoda nije losa ali Punto je bolji. :thumbup:
CLIO

#40 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by CLIO »

Ja kad bih birao izmedju ta dva razmislio bih o sljedecem:
Fabia 2003 god. U 99% slucajeva kupljena u BiH nova cijelo vrijeme vozena po nasim losim putavima.
Punto 2003 god. U 99 % slucajeva iz uvoza vozen po europskim cestama i provjeravan na njihovim tehnickim pregledima. jedino sta jos mozes kod punta razlikovati da li je dosao iz Italije ili Njemacke ili...
rolenc

#41 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by rolenc »

Uvijek bih prije uzeo auto vozeno po nasem terenu nego uvezeno koje je neko derao po autoputevima vani. Upravo to sto je vozen po autoputu mu ne ide u prilog jer je sigurno vozen konstantno sa preko 90 % opterecenja motora, jer ko se to jos moze oteti zelji da stisne papucu gasa ako mu vec uslovi voznje dozvoljavaju i da npr. auto putem ide manje od 120. A pogotovo zabari, oni su poznati po raubovanju vozila.
zgembo_sa

#42 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by zgembo_sa »

rolenc wrote:Uvijek bih prije uzeo auto vozeno po nasem terenu nego uvezeno koje je neko derao po autoputevima vani. Upravo to sto je vozen po autoputu mu ne ide u prilog jer je sigurno vozen konstantno sa preko 90 % opterecenja motora, jer ko se to jos moze oteti zelji da stisne papucu gasa ako mu vec uslovi voznje dozvoljavaju i da npr. auto putem ide manje od 120. A pogotovo zabari, oni su poznati po raubovanju vozila.
hahaha pa ti veze blage nemas o autima kad mozes nesto ovako reci :)
Uporedjivati autoput i nase makadame je stvarno totalni nonsens. Kod nas su auta totalno rasklimana vec nakon 2 godine voznje. A auta se danas prave da mogu ici autoputem, nije ovo vise vrijeme fica i stojadina. Voziti auto 130 autoputem je milion puta manje opterecenje za njega od voznje stani-kreni po rupcagama i od konstantnih preticanja po nasim krivudavim brdskim putevima... A treba li uopste spominjati kvalitet goriva, servise, tehnicke preglede...
rolenc

#43 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by rolenc »

Ekspert za vozila, ne govorim tek onako. Poznajem tipa koji je pregledao na stotine uvezenih vozila i kaze da su rezultati porazavajuci. Sta mislis zasto vecina normalnih ljudi prije kupovine vozila izvana insistira prvo na mjerenju kompresije motora.
Nekako su ti prestrogi kriteriji, cuj dvije godine i rasklimano, pa ne vozis svaki dan do Lukomira. Ne znam citas li ovaj forum, ljudi spominju stalnu skripu dijelova kod uvezenih Alfi, Fiata i ostalih. Pa ne rasklimase se kod nas. Punto je gradski autic, a ti bi u istom koji je graviran 150 da krstaris auto putem. Samo ne znam koliko dugo ces moci trpiti buku unutar vozila (spominjes stojadina, pa i on je tu negdje max 145 km/h).
zgembo_sa

#44 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by zgembo_sa »

rolenc wrote:Ekspert za vozila, ne govorim tek onako. Poznajem tipa koji je pregledao na stotine uvezenih vozila i kaze da su rezultati porazavajuci. Sta mislis zasto vecina normalnih ljudi prije kupovine vozila izvana insistira prvo na mjerenju kompresije motora.
Nekako su ti prestrogi kriteriji, cuj dvije godine i rasklimano, pa ne vozis svaki dan do Lukomira. Ne znam citas li ovaj forum, ljudi spominju stalnu skripu dijelova kod uvezenih Alfi, Fiata i ostalih. Pa ne rasklimase se kod nas. Punto je gradski autic, a ti bi u istom koji je graviran 150 da krstaris auto putem. Samo ne znam koliko dugo ces moci trpiti buku unutar vozila (spominjes stojadina, pa i on je tu negdje max 145 km/h).
Ma koji je to punto graviran na 150? Mozda 155 da mu je maksimalna brzina. Punto je supermini, sto ce reci u klasi sa Fabiom recimo. Ne znam sto bi bio problem voziti ga autoputem?! Takva auta bez problema razvijaju 120-130 i to bez nekog drasticnog opterecenja (bez obzira na motor), u svakom slucaju manjeg nego gradska voznja (koja je najstresnija za automobile, pogotovo na nasim putevima). Auta se kvare, to je normalno, kvare se i ovdje i u inostranstvu, samo ti govorim da je auto koje je vozio normalan prosjecan vozac u inostranstvu puno bolje ocuvano od istog takvog auta vozenog od strane isto tako normalnog prosjecnog vozaca. Uvjeti voznje kod nas su puno stresniji za automobil, u to nema nikakve sumnje. To sto ovi mafijasi kod nas uvezu samo havarisana auta pa ih malo usminkaju je druga prica, to nisu reprezentativni primjerci.
Lesli Eldridž

#45 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
Lesli Eldridž wrote:

Pa i hoće, tako sam rekao :-D :D

Najjače što sam ja vozio, ako me već vučeš za jezik, je redni šestak sa 210 konja. A položio sam prije 7 godina. Kad provozaš nešto sa preko 150 konja, javi se. Dotad .... pssssst. :bih:
:lol: :lol: Baš si dijete pravo.
Lesli Eldridž

#46 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

zgembo_sa wrote:
rolenc wrote:Ekspert za vozila, ne govorim tek onako. Poznajem tipa koji je pregledao na stotine uvezenih vozila i kaze da su rezultati porazavajuci. Sta mislis zasto vecina normalnih ljudi prije kupovine vozila izvana insistira prvo na mjerenju kompresije motora.
Ma koji je to punto graviran na 150? Mozda 155 da mu je maksimalna brzina. Punto je supermini, sto ce reci u klasi sa Fabiom recimo. Ne znam sto bi bio problem voziti ga autoputem?! Takva auta bez problema razvijaju 120-130 i to bez nekog drasticnog opterecenja (bez obzira na motor), u svakom slucaju manjeg nego gradska voznja (koja je najstresnija za automobile, pogotovo na nasim putevima). Auta se kvare, to je normalno, kvare se i ovdje i u inostranstvu, samo ti govorim da je auto koje je vozio normalan prosjecan vozac u inostranstvu puno bolje ocuvano od istog takvog auta vozenog od strane isto tako normalnog prosjecnog vozaca. Uvjeti voznje kod nas su puno stresniji za automobil, u to nema nikakve sumnje. To sto ovi mafijasi kod nas uvezu samo havarisana auta pa ih malo usminkaju je druga prica, to nisu reprezentativni primjerci.
Pa složio bih se sa tobom. Zato se auto i pregleda na tehničkom pregledu prije kupovine. I još nešto: Ako su duge ture vožnje to je manji stres za motor nego stani kreni, pali-gasi po gradu. Svaki auto je projektovan za dugu vožnju i to najbolje autoputem. Mislim da si 100% u pravu.
Lesli Eldridž

#47 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Lesli Eldridž »

Ne bih da začatavam, ali ovaj tvoj post razjašnjava tvoje baljezgarije. Kad voziš mrcine sa puno konja i kubika, normalno je da su elastičnije od manjih motora. E sad ako si naučio na 200 KS, onda ćeš fino preticati i u višim brzinama. Ako pređeš na 100 KS, onda ti ni takav snagator nije dovoljan da povuče na manjim obrtajima, kako si naučio u duplo jačem autu sa duplo većom kubikažom. E sad kad ti tata dopusti da voziš hjundaija sa 90 KS, što je tvoj plafon (a i šta će ti više) onda ne možeš da komentiraš kako malo slabiji auti slabije vuku. Tako i mnogo međedi od novinara pišu kako im je malo 100 KS i da je auto nejak, jer ne znaju da voze. Kako ćeš u preticanje sa premalenim brojem obrtaja? Ako to ne znaš, jer nemaš osjećaja za vožnju, malo ti je i 1000 KS. Da Bugati Vejron ima ručni mjenjač, tebi i takvima kao tebi bi bilo malo i njegovih 1001 KS jer jednostavno ne bi znali da prebacite u nižu brzinu. Zato i pišeš gluposti...
bilosto

#48 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bilosto »

Neelix wrote:dzontra, mozes li navesti jos koju prednost ili manu konkretno ovog punta 1.2 benzin 2003. ?
ja imam fiat 1.2 benzin, 2003 godiste... toplo ti preporucujem... auto je odlicno za slijedece potrebe:
- prevesti se s tacke a do tacke b, bez obzira o kojoj se kilometrazi radi (ja moj vozila oko 1000 km sa 2-3 stanke za gorivo i slicno)
- prenijeti do 400 litara zapremine (sa spustenom zadnjom klupom) na nekoj razdaljini (npr. ja se preselila 600 km, pun auto kao sibica, nista mu nije bilo, stalo u njega 5 standardnih kutija, 4 malo manje kutije, torba i kofer)
- malo trosi - PRAAAAAAVO malo... za pun rezervoar (cca 40 l.) se vozam cijeli mjesec lokalno + jednom odem relaciju tuzla-sarajevo.
- parking - gdje god hoces, jer je malen, kompaktan, ima city servo (laksi servo od regularnog serva)
- dijelovi nisu skupi, ima ih u izobilju; tj. hocu da kazem da je odrzavanje jednostavno
- mekan i udoban automobil, mozes se osloniti na njega
mayab

#49 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by mayab »

Svi koji pisu nesto kontra Skodinog 1.2 12V motora od 64 KS neka prvo isprobaju Fabiju sa njim, da se uvjere u performanse i miran rad
Eto ne bih "vlasniku" ove teme nista preporucivao, osim da pokusa provozati i jedan i drugi auto pa koji mu bolje legne
Van Halen

#50 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Van Halen »

Uvijek Punto,kakva Škoda, neudobno užas živi. Pa uporedite samo novi Fiat Punto i novu Fabiu.
Bolji Fiat za klasu.
Locked