Na Dobrinji izgubljen Nero

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mIRCerka »

Ocigledno da nije jos, cim se niko ne javlja.

Nego, ako ne kastracija, mogu li onda one hemijske inekcije, hormonalna 6mjesecna kastracija? Ja znam da za macke to ima.
Pasiflora

#27 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:Ocigledno da nije jos, cim se niko ne javlja.

Nego, ako ne kastracija, mogu li onda one hemijske inekcije, hormonalna 6mjesecna kastracija? Ja znam da za macke to ima.
Nisam zaista cula da to postoji, ali ako postoji za macke nema razloga da ne postoji i za pse.
Bas cu pitati veterinara oko toga. Imaju li te inekcije nekih nus pojava?
mIRCerka

#28 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mIRCerka »

sitno wrote:

Nisam zaista cula da to postoji, ali ako postoji za macke nema razloga da ne postoji i za pse.
Ne znam vjeruj mi za nus pojave, znam samo da se uvijek ograde i kazu "u vecini slucajeva djeluje, ali nekad su hormoni macke jaci od inekcije pa ipak podivljaju" ;)
mycy

#29 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mycy »

Vrlo lako se moze desiti da te inekcije ne djeluju na zivotinju a i skuplja je varijanta od kastracije.

A sad moram biti off: Ja tu zenu vrlo dobro znam. Zivjela je u Dborinji 2 blizu mosta prekoputa slasticarne "Kup" a sad je negdje u Dobrinji 1, mislim. Pretezno na ovaj nacin komentarisem o osobama koje znam. Jednom prilikom sam pricala sam njom na temu da ga kastrira i ona me je NAPALA!!!! Kao da sam joj rekla da ga eutanazira. Razlog zasto sam joj to rekla je kad je rekla kako ne moze da ga sacuva od "tegljenja" na druge pse! A mislim kao da ona to namjerno radi. Nenormalno je lajao na psa mog rodjaka (koji zivi na Dobrinji) kad ga vidi, a ona i pored toga sto ga ne moze cuvati namjerno ide na nas! Prema tome kad mi setamo i kad ga vidimo sklanjamo se sa puta zbog silnih trauma koje smo dozivili sa njima...

Prema tome mislim da ti ne znas kakva je situacija a komentarises!
Pasiflora

#30 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by Pasiflora »

mycy wrote: Prema tome mislim da ti ne znas kakva je situacija a komentarises!
Mislim da je tvoj odgovor upucen meni pa cu ti ja i odgovoriti. Zivim na Dobrinji, imam psa gotovo 5 godina i isto toliko se srecem sa gđom Kijom i Nerom. Kada je moj pas bio stene redovno smo zastajali i cavrljali i Nero NIADA nije ni na koji nacin pokusao ugroziti moga psa.
Kada je moj pas odrastao i postajao muzjak Nero je postao sve nervozniji prema njemu, tako da sada gđa Kija i ja samo domahnemo jedna drugoj iz daljine i odemo u razlicitim pravcima. Medjutim, takva situacija nije samo sa Nerom - vecina odraslih muzjaka se ne podnosi. To im je naprosto u genima zbog dominacije na određenom teritoriju, dominacije nad zenkama isl.
Slazem se da je Nero ogroman zreo muzjak i da bi joj vjerovatno bilo lakse da ga kastrira, ali to je njena odluka i da niko od nas nema pravo vrsiti pritisak na nju.
I jos nesto: u susjednom ulazu zivi pekinezer koji bi moga psa od 36kg pojeo kada bi ikako mogao. Nikada mi nije palo na pamet da covjeku kazem da ga kastrira, vjeruj mi.
opet ja

#31 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by opet ja »

sitno wrote:
mycy wrote: Prema tome mislim da ti ne znas kakva je situacija a komentarises!
Mislim da je tvoj odgovor upucen meni pa cu ti ja i odgovoriti. Zivim na Dobrinji, imam psa gotovo 5 godina i isto toliko se srecem sa gđom Kijom i Nerom. Kada je moj pas bio stene redovno smo zastajali i cavrljali i Nero NIADA nije ni na koji nacin pokusao ugroziti moga psa.
Kada je moj pas odrastao i postajao muzjak Nero je postao sve nervozniji prema njemu, tako da sada gđa Kija i ja samo domahnemo jedna drugoj iz daljine i odemo u razlicitim pravcima. Medjutim, takva situacija nije samo sa Nerom - vecina odraslih muzjaka se ne podnosi. To im je naprosto u genima zbog dominacije na određenom teritoriju, dominacije nad zenkama isl.
Slazem se da je Nero ogroman zreo muzjak i da bi joj vjerovatno bilo lakse da ga kastrira, ali to je njena odluka i da niko od nas nema pravo vrsiti pritisak na nju.
I jos nesto: u susjednom ulazu zivi pekinezer koji bi moga psa od 36kg pojeo kada bi ikako mogao. Nikada mi nije palo na pamet da covjeku kazem da ga kastrira, vjeruj mi.
:lol: :lol: :lol: :lol: imamo i mi u zgradi jednog takvog
mycy

#32 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mycy »

Pa to sto ti zivis na Dobrinji ne moze meni zabraniti da komentarisem! Pored svega toga sto je vecina pasa takva to je situacija kao sto je bila kod tebe... Muzijak na muzijaka. Ovdje se radi o muzijaku i zenci. Nero je nesto kao labrador i za pravilno odgojene labradore vazi da su veoma miroljubivi psi. Ja sam imala muzijaka njemackog ovcara i niti u jednom trenutku nije "postajao nervozan" niti napadao bez razloga osim kad se je osjecao bas ugrozenim!

Sto se tice kastracije to sam joj rekla dobronamjerno a nisam vrsila pritisak na nju! Srela me je jednom kad sam bila sa tim psom i normalno pricale sve do te situacije!
alica.k

#33 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by alica.k »

sitno wrote:Slazem se, pogotovo sa boldiranim. Medjutim, nama je Zlatni prvi pas i kada smo skontali da je period tjeranja za njega izluđujuci (a stalno se neka tjera), on je vec imao 2 godine. Konsultirali smo se sa dosta veterinara i SVI su se slozili da nije bas preporucivo kastrirati psa preko godine starosti.
ja sam svoje kastrirala sa 2 i 3 godine starosti, i svi su veterinari preporucili kastraciju i rekli da godine ne igraju preveliku ulogu (osim ako ima 10 godina pa moze umrijet da se ne probudi iz anestezije).
sitno wrote:I jos nesto: u susjednom ulazu zivi pekinezer koji bi moga psa od 36kg pojeo kada bi ikako mogao. Nikada mi nije palo na pamet da covjeku kazem da ga kastrira, vjeruj mi.
takav je i moj, a jadan je jos i kastriran. jednostavno su oni takvi, ja sam davno izgubila tu bitku koju sam svakodnevno vodila s njim. sad idemo gdje nema drugih cuka i mirni smo. a zao mi ovog drugog jer on je fin i voli da se igra s drugim psima a ne moze od ovog histericnog pekinezera!
mycy

#34 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mycy »

alica.k wrote:ja sam svoje kastrirala sa 2 i 3 godine starosti, i svi su veterinari preporucili kastraciju i rekli da godine ne igraju preveliku ulogu (osim ako ima 10 godina pa moze umrijet da se ne probudi iz anestezije).
Godine itekako igraju ulogu u kastraciji. Ukoliko se premlad kastrira postaje feminiziran i zbog toga su savjetovali da se ne kastrira prije godine.
Pasiflora

#35 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by Pasiflora »

Iz neprovjerenih izvora sam saznala da je neko Kiji javio da je Nero nesretno skoncao.
Napominjem - iz neprovjerenih izvora.
mIRCerka

#36 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mIRCerka »

mycy wrote:
alica.k wrote:ja sam svoje kastrirala sa 2 i 3 godine starosti, i svi su veterinari preporucili kastraciju i rekli da godine ne igraju preveliku ulogu (osim ako ima 10 godina pa moze umrijet da se ne probudi iz anestezije).
Godine itekako igraju ulogu u kastraciji. Ukoliko se premlad kastrira postaje feminiziran i zbog toga su savjetovali da se ne kastrira prije godine.
Izvini mycy, sta znaci feminiziran pas?

Sto se Nere tice... :( Nimalo me ne cudi. Kad su ljudi u stanju PJESAKE NA PJESACKOM zgazit na mrtvo, ne bi me cudilo da je Nero nekome pod tockovima zavrsio.
opet ja

#37 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by opet ja »

mIRCerka wrote:
mycy wrote:
Izvini mycy, sta znaci feminiziran pas?

Sto se Nere tice... :( Nimalo me ne cudi. Kad su ljudi u stanju PJESAKE NA PJESACKOM zgazit na mrtvo, ne bi me cudilo da je Nero nekome pod tockovima zavrsio.
To znaci da ne laje vau,vau nego av,av :lol: :lol: :lol: i pri "izboru" ogrlice naginje ka rozoj s kristalicima :wink:
Mee

#38 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by Mee »

mIRCerka wrote:
sitno wrote:

Ne znam vjeruj mi za nus pojave, znam samo da se uvijek ograde i kazu "u vecini slucajeva djeluje, ali nekad su hormoni macke jaci od inekcije pa ipak podivljaju" ;)
Davanje ovih injekcija potpomaze razvoju raka kod maca, i one koje su primale injekcije dobiju rak u vecem broju slucajeva nego da im nishta ne dajesh nego trpish i cekash da prodje...
mIRCerka

#39 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mIRCerka »

Mee wrote:Davanje ovih injekcija potpomaze razvoju raka kod maca, i one koje su primale injekcije dobiju rak u vecem broju slucajeva nego da im nishta ne dajesh nego trpish i cekash da prodje...
Zato sam ja strasno nehumana pa mi je svih 9 + 2 + 1 macka u familiji kastrirano.
mycy

#40 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero

Post by mycy »

Feminizirano kod pasa znaci da pas ne dize nogu kad piski, sto je inace znak zrelosti, nema izrazene sekundarne spolne odlike (zavisno koja je pasmina: sirina glave, prsa, visina)... Sve u svemu vise lici na zenku nego na muzijaka.
Post Reply