Na Dobrinji izgubljen Nero
Moderator: anex
-
jaca78
#1 Na Dobrinji izgubljen Nero
Na Dobrinji je izgubljen crni, veliki mjesanac, odaziva se na ime Nero. Ukoliko ga neko vidi molim nek javi na 062/292966 gospodji Kiji koja je brinula o njemu. Hvala
- Phia
#2 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Evo Nerine slike:

- Phia
#3 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Nero je pronađen sinoć na Dobrinji. Malo je ugruhan ali je živ i vratio se svojoj kućici

- to sam ja
#4 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
ma nero malo u provodu bio

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Jeste li ga ispitali kud se smucao???Phia wrote:Nero je pronađen sinoć na Dobrinji. Malo je ugruhan ali je živ i vratio se svojoj kućici![]()
![]()
Predlazem kaznu za neru, nema izlazaak 3 dana i mora prati sudje 7 dana
Shalu na stranu, konacno neka dobra vijest
- Pasiflora
#6 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
Drago mi je da je nadjen. Pozdrav Kiji i Neri od Arija & Co
-
VeljaPas
#7 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Opet je zbrisao i nema ga nekoliko dana.sitno wrote:Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
-
mIRCerka
#8 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Velja wrote:Opet je zbrisao i nema ga nekoliko dana.sitno wrote:Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
da ga nisu sintori uhvatili?
-
csejla
#9 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
E uzas
garant ga pustaju bez lanca! Nadam se da ce se opet pojaviti 
- Pasiflora
#11 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Ne kontam - kako tako da zbrise 2 puta u malo vremena?????? Pa Kija ga stalno vodi na povodcu????????????Velja wrote:Opet je zbrisao i nema ga nekoliko dana.sitno wrote:Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
Ako ga sretnem negdje u setnji - javim.
-
VeljaPas
#12 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Preskocio ogradu. Lud za............sitno wrote:Ne kontam - kako tako da zbrise 2 puta u malo vremena?????? Pa Kija ga stalno vodi na povodcu????????????Velja wrote:Opet je zbrisao i nema ga nekoliko dana.sitno wrote:Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
Ako ga sretnem negdje u setnji - javim.
-
VeljaPas
#13 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
nisumIRCerka wrote:Velja wrote:Opet je zbrisao i nema ga nekoliko dana.sitno wrote:Hej, tek sada sam ovo vidjela!!!!!!!!!!!!!!
Drago mi je da je nadjen. Pozdrav Kiji i Neri od Arija & Cokako zbrise tako?
da ga nisu sintori uhvatili?
- Pasiflora
#14 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Nadjose li Neru????????? 
- Baby
#15 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Evo kopiram sa ove jedne stranice...
"ZALUTALI CRNI LABRADOR U SARAJEVU
Iskreno ne znam gdje da ovo napisem,pa evo pisem u dnevnik. Jucer sam vidjela odlutalog crnog labradora. Po,njegovom ponasanju dalo se zakljuciti da nije naucio na cestu i automobile (umalo ga auto nije udarilo). Cula sam da pripada djeci iz SOS Djecijeg sela,pa sam ga odvela tamo,ali tamo su mi rekli da nije njihov Pas je ostao u krugu djecijeg sela i nadam se da je jos uvijek tamo. Ako ga je neko izgubio ili zna nekoga kome bi mogao pripadati neka ga tamo potrazi."
Jutros napisano!
"ZALUTALI CRNI LABRADOR U SARAJEVU
Iskreno ne znam gdje da ovo napisem,pa evo pisem u dnevnik. Jucer sam vidjela odlutalog crnog labradora. Po,njegovom ponasanju dalo se zakljuciti da nije naucio na cestu i automobile (umalo ga auto nije udarilo). Cula sam da pripada djeci iz SOS Djecijeg sela,pa sam ga odvela tamo,ali tamo su mi rekli da nije njihov Pas je ostao u krugu djecijeg sela i nadam se da je jos uvijek tamo. Ako ga je neko izgubio ili zna nekoga kome bi mogao pripadati neka ga tamo potrazi."
Jutros napisano!
-
csejla
#16 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Baby pokusaj naci informacije gdje je taj pas pa da se vidi je li Nero?
-
mycy
#17 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Da brine kako treba o njemu ne bi bjezao!!!
- Pasiflora
#18 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Nemoj tako govoriti kada ne poznajes osobu o kojoj se radi.mycy wrote:Da brine kako treba o njemu ne bi bjezao!!!
Gđa Kija je divna sa zivotinjama, a o Neri se brine (ja mislim) gotovo citav njegov zivot.
I to se brine jaaaako dobro.
Na Dobrinji ima dosta kucnih ljubimaca (mislim na pse), pa kada bilo koja kujica ima tjeranje vecina
njih se ne ponasa normalno. Ako imas psa znas o cemu pricam. To je naprosto jace od njega.
I jos nesto: Kija je jedna sitna starija gospođa, a Nero je ogroman - vjerujem da je tezak i do 40kg.
-
mIRCerka
#19 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
mozemo li onda pomoci gdji Kiji da kastrira Neru?sitno wrote:Nemoj tako govoriti kada ne poznajes osobu o kojoj se radi.mycy wrote:Da brine kako treba o njemu ne bi bjezao!!!
Gđa Kija je divna sa zivotinjama, a o Neri se brine (ja mislim) gotovo citav njegov zivot.
Na Dobrinji ima dosta kucnih ljubimaca (mislim na pse), pa kada bilo koja kujica ima tjeranje vecina
njih se ne ponasa normalno. Ako imas psa znas o cemu pricam. To je naprosto jace od njega.
I jos nesto: Kija je jedna sitna starija gospođa, a Nero je ogroman - vjerujem da je tezak i do 40kg.
-
jaca78
#20 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
sitno wrote:Nemoj tako govoriti kada ne poznajes osobu o kojoj se radi.mycy wrote:Da brine kako treba o njemu ne bi bjezao!!!
Mycy izgleda uziva u prigovaranju
- Pasiflora
#21 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Ma ne znam. Ako hoces nazovi je pa pitaj, ili je mogu ja nazvati - svejedno.mIRCerka wrote:mozemo li onda pomoci gdji Kiji da kastrira Neru?
Ako se odluci za to svakako cu i ja sudjelovati.
Nisam bas sigurna valja li to raditi buduci da mislim da je Nero star 6 ili 7 god...
Definitivno je stariji od Zlatnog, a Zlatni ce iduci mjesec imati punih 5.
-
mIRCerka
#22 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Treba provjeriti i sa vetom i sa njom, jer bi to sprijecilo, koliko toliko, njegovo lutanje.sitno wrote:Ma ne znam. Ako hoces nazovi je pa pitaj, ili je mogu ja nazvati - svejedno.mIRCerka wrote:mozemo li onda pomoci gdji Kiji da kastrira Neru?
Nisam bas sigurna valja li to raditi buduci da mislim da je Nero star 6 ili 7 god...
Nek se ona skonta, sta joj je isplativije: svako malo se sekirati di je Nero ili biti mirna...
Ja sam svoje macore kastrirala upravo zato da ne bi doslo do situacije da on odluta i onda ko blecak na ulici ne zna da mu je ulicni pas uglavnom neprijatelj pa bude rastrgan...A svi oni komentari da to nije humano mi jednostavno vise ne predstavljaju ni slovo na papiru...jer da se ranije vodilo racuna o tome, ne bismo svako malo molili i preklinjali da udomimo neke bebe...
-
jaca78
#23 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Ja sam takodjer pobornik sterilizacije. osim svega ovog sto je mirci nabrojala zivotinjama koje nisu kastrirane, mislim zenke, a nemaju okote, prijete teske bolesti.
-
opet ja
#24 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
pa jel' nadjen nero?
- Pasiflora
#25 Re: Na Dobrinji izgubljen Nero
Slazem se, pogotovo sa boldiranim. Medjutim, nama je Zlatni prvi pas i kada smo skontali da je period tjeranja za njega izluđujuci (a stalno se neka tjera), on je vec imao 2 godine. Konsultirali smo se sa dosta veterinara i SVI su se slozili da nije bas preporucivo kastrirati psa preko godine starosti. Odustali smo od ideje kastracije, ali ako ikada budem uzimala stene, svakako cu ga odmah kastrirati.mIRCerka wrote:Treba provjeriti i sa vetom i sa njom, jer bi to sprijecilo, koliko toliko, njegovo lutanje.sitno wrote:Ma ne znam. Ako hoces nazovi je pa pitaj, ili je mogu ja nazvati - svejedno.mIRCerka wrote:mozemo li onda pomoci gdji Kiji da kastrira Neru?
Nek se ona skonta, sta joj je isplativije: svako malo se sekirati di je Nero ili biti mirna...
Ja sam svoje macore kastrirala upravo zato da ne bi doslo do situacije da on odluta i onda ko blecak na ulici ne zna da mu je ulicni pas uglavnom neprijatelj pa bude rastrgan...A svi oni komentari da to nije humano mi jednostavno vise ne predstavljaju ni slovo na papiru...jer da se ranije vodilo racuna o tome, ne bismo svako malo molili i preklinjali da udomimo neke bebe...
Pametna stvar koju rade Ameri - kastriraju se i steriliziraju sve zivotinje koje nisu predviđene za daljnji uzgoj. Naravno to povlaci za sobom i zakonsku regulativu po kojoj su sve zivotinje evidentirane itd - sto je druga tema i kod nas gotovo neizvodivo.
I jos malo off topica: kada sam zvala Veterinu da pitam imaju li oni kakvu evidenciju kujica spremnih za parenje "veterinar" (namjerno je pod navodnicima) mi je doslovno rekao: "ma pustite ga, naci ce on sebi vec nesto napolju".
Na moj komentar kako je grad ionako pun lutalica i da ne zelim sudjelovati u njihovom umnozavanju i gledati kako ih sintori love, a divljaci muce - "veterinar" se grohotom nasmijao!!!!!!!!!!!!!!!!
Eto to ti je moje iskustvo. UZAS.
Izvinjavam se zbog off topica. Vracamo se na temu.
Je li Nero nadjen i treba li pomoci oko kastracije, ako se gđa Kija na to odluci.