Coca Cole ...
Moderator: anex
- Adriatic
#26 Re: Coca Cole ...
Zna li iko sastav cole?
Kažu da se recept čuva u nekom trezoru u Atlanti.
Kažu da se recept čuva u nekom trezoru u Atlanti.
-
melb26sa
#27 Re: Coca Cole ...
Nasa je i Shokata - ovdje u SAD je nemaju osim po ovim nasim balkanskim prodavnicama - uvoz iz BiH ili Hrvatske.Skyfox wrote:ma jasta crva, stakora nema sta nestavljajuAdriatic wrote: A što se tiče sastojaka cole, spominju se i stjenice.
Živa istina.![]()
BTW skoro svaka zemlja koja proizvodi Colu ima neku verziju svoje Cole, Fante ili najcesce vode kao sto je kod nas Olimpija. I uglavnom se te verzije ne izvoze vec su samo za lokalno trziste. Mi imamo samo obicnu i Light Colu.
-
igor-sarajevo
#28 Re: Coca Cole ...
Fanta Shokata je prvo nastala u Rumuniji.
- arzuhal
#29 Re: Coca Cole ...
Sjećam se i slažem se da je bila ukusnija, al' ne znam zaštostarii wrote:od kako colu pakuju u ove plasticne flaše nema isti okus kao prije...ne znam dal se neko sjeca al prije su kole bile u staklenim litarskim flasama, daleko boljeg okusa...
-
fixer
#30 Re: Coca Cole ...
vratite nam staru colu 
- zgembo_sa
#31 Re: Coca Cole ...
Ili ste samo ostarili, pa se sa sjetom sjecate uzitaka iz mladosti 
- BarbaDue
#33 Re: Coca Cole ...
KenijadaVan Halen wrote:Sjeća li se ko Kenijade
- Skyfox
#34 Re: Coca Cole ...
Cola 0.25 je i danas u staklenoj ambalazistarii wrote:od kako colu pakuju u ove plasticne flaše nema isti okus kao prije...ne znam dal se neko sjeca al prije su kole bile u staklenim litarskim flasama, daleko boljeg okusa...
- strong69
#35 Re: Coca Cole ...
Bila Kenijada i sjecam se slicnog pica Swing...Van Halen wrote:Sjeća li se ko Kenijade
- BarbaDue
#36 Re: Coca Cole ...
a, JUPIBarbaDue wrote:KenijadaVan Halen wrote:Sjeća li se ko Kenijadeje meni bila bolja od Cole
- Neelix
#37 Re: Coca Cole ...
ja to ljudima godinama govorim al mi niko ne vjerujestarii wrote:od kako colu pakuju u ove plasticne flaše nema isti okus kao prije...ne znam dal se neko sjeca al prije su kole bile u staklenim litarskim flasama, daleko boljeg okusa...
-
BajrinNajmladji
#38 Re: Coca Cole ...
Sam sebi pravim smreku.Neelix wrote:ja to ljudima godinama govorim al mi niko ne vjerujestarii wrote:od kako colu pakuju u ove plasticne flaše nema isti okus kao prije...ne znam dal se neko sjeca al prije su kole bile u staklenim litarskim flasama, daleko boljeg okusa...
Pišem ovo, nebi li neki biznismen napravio ovo piće,
ali bez ovih otrova i da na staklenki piše da ima rok trajanja od recimo,
mjesec dana, a ne 42 godine.
- burekodsira
#39 Re: Coca Cole ...
ja pio flasiran originalni sok od smreke kupljen u trafici/prodavnici/supici kod vijecnice dok sam ceko bus za gz
haj reko da si priustim nesto dobro i uzmem taj... posle se pohvalim svojima o tome kad ni pet ni sest nego sedam
salim se ali napadose me kao nevalja to za srce itd isl 
haj reko da si priustim nesto dobro i uzmem taj... posle se pohvalim svojima o tome kad ni pet ni sest nego sedam
- Sarayman
#40 Re: Coca Cole ...
Zato ima dobra stara Pepsi. Sjecate se Pelea i reklame?Edin H. wrote:U Engleskoj vise ne mozes kupiti coca-colu u kebab shopovima/restoranima kojima su vlasnici muslimani![]()
-
doktor78
#41 Re: Dobavljaci COCA COLE?
Mozda je off-topic, ali:
da li je neko primijetio da se u posljednje vrijeme na trzistu pojavila drugacija ambalaza Coca-cole od 2 litra? Flasa je izduzenija, i etiketa je onako "retro" ,ali ono sto mene brine je da je i okus te cole nekako drugaciji, pa se bojim da nije u pitanju kakav vjest falsifikat. Imate li kakvih saznanja o tome?
da li je neko primijetio da se u posljednje vrijeme na trzistu pojavila drugacija ambalaza Coca-cole od 2 litra? Flasa je izduzenija, i etiketa je onako "retro" ,ali ono sto mene brine je da je i okus te cole nekako drugaciji, pa se bojim da nije u pitanju kakav vjest falsifikat. Imate li kakvih saznanja o tome?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42 Re: Dobavljaci COCA COLE?
doktor78 wrote:Mozda je off-topic, ali:
-
doktor78
#43 Re: Dobavljaci COCA COLE?
Hajde, kad probas, javi svoje utiske. Mozda je samo suhva 
-
zelenooka blogerica
#44 Re: Dobavljaci COCA COLE?
nije falsifikat (na zalost rece moj hubby) ... sada ova nova izduzena cola ima vise ukus i kvalitet kao ona koja se prodaje u hrvatskoj... i fakat je losija...
al eto razlog vise da je covjek prestane piti
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45 Re: Dobavljaci COCA COLE?
vaša jetra će vam biti zahvalnazelenooka blogerica wrote:nije falsifikat (na zalost rece moj hubby) ... sada ova nova izduzena cola ima vise ukus i kvalitet kao ona koja se prodaje u hrvatskoj... i fakat je losija...
- BarbaDue
#46 Re: Coca Cole ...
Zamolio bih drage forumas/ice da prije nego otvore novu temu pogledaju da li vec postoji takva.
Hvala.
Hvala.
- fatality
#47 Re: Coca Cole ...
Bilo u njemackoj i austriji prije nekih cca 3-4 godine. Nije bilo nesto ukusno , sto je vjerovatno i razlog zasto se prestalo proizvoditi al sad su se nafurali na "coke zero" , u austriji su ih cak i besplatno dijelili , ne mogu ni zamisliti kako bi to kod nas prosloigor-sarajevo wrote:Da li je neko imao priliku da u Sarajevu vidi osim obicne cole, i cole light neke sa drugim okusima... Sad sam slucajno naisao na clanak o coli na wikipediji, kad tamo ispade da mi imamo neke razne vrste cola XD... Mislim dakle na originalne cole, sa dodatim okusima... Prema wikipediji u Sarajevu mozemo pronaci i ove verzije cole: Coca-Cola Citra, Coca-Cola Blāk, Coca-Cola M5, Coca-Cola with Lemon, Coca-Cola Vanilla
- Skyfox
#48 Re: Dobavljaci COCA COLE?
pa ambalaza se mijenja vremenom za vecinu proizvoda...doktor78 wrote:Mozda je off-topic, ali:
- Maxwell2008
#49 Re: Coca Cole ...
Cuo sam da Kompanija Coca-Cola finansira napade na Gazu u Palestini.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 518&page=0
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 518&page=0
Last edited by Maxwell2008 on 20/02/2009 12:24, edited 2 times in total.
- karanana
#50 Re: Coca Cole ...
ova nova/retro ambalaza cole je katastrofa. izduzena, nikakva. i upravo se sa njom javlja problem zbog kojeg su i promijenili ovu istu ambalazu prije mnogo godina.... previsoka je i ne moze mi stati u sekciju sa flasama u frizider. moram je poleci sto nosi rizike moguceg kapanja i curenja.
glupani iz cole, radite li ikakvo istrazivanje trzista prije nego promijenite nesto sto je bilo ok?
glupani iz cole, radite li ikakvo istrazivanje trzista prije nego promijenite nesto sto je bilo ok?