Dnevna ski karta 35 KM!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uvjek dobar gost

#26 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by uvjek dobar gost »

madner wrote:Pa sto se onda vadis na '84?

Stanje je kako jeste i ne mozes se vaditi na nesto sto je bilo jos prije. Ako su djeca pocela trenirat 2000 kako treba, negdje 2015 bi mogli imat dobre skijase.
Ja se ne vadim već spominjem nešto što je trebao biti početak, a ja sam naveo da ni recimo 88. mi nismo imali skijaški kup već FIS-ova takmičenja za juniore a imali smo samo koliko-toliko jako takmičenje u bobu...

Ja krivim nas, krivim nadležne... i u isto vrijeme volio bih da nije tako.. jer bolan krivo mi je !Krivo mi je i skupo je ... !
Aduu

#27 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Aduu »

Ako je 1 sat igranja bilijara 10 KM, onda 7 sati skijanja za 35 KM i ne zvuci tako skupo :D
to sam ja

#28 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

Aduu wrote:Ako je 1 sat igranja bilijara 10 KM, onda 7 sati skijanja za 35 KM i ne zvuci tako skupo :D
Samo sto tih sat vremena bilijara se utalis najmanje s jednom osobom
to sam ja

#29 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

uvjek dobar gost wrote:
madner wrote:Pa sto se onda vadis na '84?

Stanje je kako jeste i ne mozes se vaditi na nesto sto je bilo jos prije. Ako su djeca pocela trenirat 2000 kako treba, negdje 2015 bi mogli imat dobre skijase.
Ja se ne vadim već spominjem nešto što je trebao biti početak, a ja sam naveo da ni recimo 88. mi nismo imali skijaški kup već FIS-ova takmičenja za juniore a imali smo samo koliko-toliko jako takmičenje u bobu...

Ja krivim nas, krivim nadležne... i u isto vrijeme volio bih da nije tako.. jer bolan krivo mi je !Krivo mi je i skupo je ...
!

Fakat je sramota...kada skontas koliko Hrvati i Srbi daju kvalitetnih sportasa...pa hebo te JaMnica trenirala na onoj njihovoj sega planini i sve one cure nakon nje...kako im se zove ono brdo??? Sljeme... Sramota da mi nemamo niti jednu JaMnicu pored ovakvih planina...a da ne govorim o drugim sportovima...
uvjek dobar gost

#30 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Kad skontaš da se na Sljemenu vozi svjetski kup... sve ostalo je suvišno...
Karabaja

#31 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Karabaja »

Jeftinije karte za skijanje na Jahorini

Image

Olimpijski centar Jahorina najavio da će od ovog vikenda biti jeftinije karte za sve posjetioce ove olimpijske planine koji dođu na skijanje.

Dnevna karta košta će 33 KM, umjesto sadašnjih 35, dok će cijena poludnevne karte iznositi 25 KM umjesto 27 KM

"Naši kapaciteti su oko 70 posto popunjeni, a očekujemo da će krajem ovog mjeseca kada se završi dječiji raspust i godišnji odmori, posjetilaca biti manje ", kazali su u Olimpijskom centru Jahorina.

Visina snijega na Jahorini iznosi 40 centimetara, vrijeme je sunčano, temperatura iznosi nula stepeni Celzijusa, dok je na vrhu planini hladnije za tri stepena.

Svi liftovi su u funkciji, a radno vrijeme vertikalnog transporta je od 09:00 do 16:00 sati.
karanana

#32 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by karanana »

juhuuuu,
citave dvije markice manje.
doduse, ne znam sta bi bila realna cijena karte kod ovih nasih ski centara. mozda nekih 25 maraka.
uvjek dobar gost

#33 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

moj Vam je savjet da se plazate na dječiju kartu....
Lijepa riječ gvozdena vrata otvara...
Haris.ba

#34 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Haris.ba »

uvjek dobar gost wrote:moj Vam je savjet da se plazate na dječiju kartu....

Meni sa dva metra visine ce iz humanitarnih pobuda naplatiti samo 4 djecije karte.
janje_

#35 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by janje_ »

Karabaja wrote:Jeftinije karte za skijanje na Jahorini

Image

Olimpijski centar Jahorina najavio da će od ovog vikenda biti jeftinije karte za sve posjetioce ove olimpijske planine koji dođu na skijanje.

Dnevna karta košta će 33 KM, umjesto sadašnjih 35, dok će cijena poludnevne karte iznositi 25 KM umjesto 27 KM

"Naši kapaciteti su oko 70 posto popunjeni, a očekujemo da će krajem ovog mjeseca kada se završi dječiji raspust i godišnji odmori, posjetilaca biti manje ", kazali su u Olimpijskom centru Jahorina.

Visina snijega na Jahorini iznosi 40 centimetara, vrijeme je sunčano, temperatura iznosi nula stepeni Celzijusa, dok je na vrhu planini hladnije za tri stepena.

Svi liftovi su u funkciji, a radno vrijeme vertikalnog transporta je od 09:00 do 16:00 sati.
e jesu ih pojeftinili.. svaka im cast..

dnevna karta na hochkar u austriji kosta 30 eura.. a cekanje na liftu je ca. 1 minuta.. gdje god dodjes, gotive te jer si turista koji donosi pare u donju austriju..
slavkoimamodilera

#36 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by slavkoimamodilera »

Haris.ba wrote:
uvjek dobar gost wrote:moj Vam je savjet da se plazate na dječiju kartu....

Meni sa dva metra visine ce iz humanitarnih pobuda naplatiti samo 4 djecije karte.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
to sam ja

#37 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

Realna cijena za nase uslove bi bila 12 KM za dnevnu kartu,a klinci i skolarci besplatno
zimomor

#38 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by zimomor »

Juce na TVSA gledam prilog o tome kako su skijasi zadovoljni ponudom i uglavnom su bili pozitivni komentari (cast izuzecima) s tim da ama bas niko od anketiranih nije rekao da je cijena dnevne karte preskupa.
Kantonalna TV, nasa Bastilja.
Last edited by zimomor on 14/01/2009 15:29, edited 1 time in total.
janje_

#39 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by janje_ »

to sam ja wrote:Realna cijena za nase uslove bi bila 12 KM za dnevnu kartu,a klinci i skolarci besplatno
bespaltno je nerealno, ali 15KM za odrasle i 7 za djecu bi bilo ok..
uvjek dobar gost

#40 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

.... ukoliko uzmemo u obzir omjer cijene i kvaliteta te dodamo tome dodatnu vrijednost... cijena skijanja ne bi smjela da pređe 15km za dnevnu ski kartu, djeca da imaju cijenu od 5km, uz ovo bi participirao kanton sa nekim sredstvima i svaka opština gradska... jer je to u cilju smanjivanja posljedica PTSP-a kao i u cilju stvaranja zdrave populacije....

vani slabo gdje ima svega oko 5km staza za ovoliku cijenu... za oko 30 eura čovjek ima na raspolaganju oko 100 km staza....

No kako suu na vlasti i oko nje lopovi.... mrka kapa
behavac

#41 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by behavac »

zimomor wrote:Juce na TVSA gledam prilog o tome kako su skijasi zadovoljni ponudom i uglavnom su bili pozitivni komentari (cast izuzecima) s tim da ama bas niko od anketiranih nije rekao da je cijena dnevne karte preskupa.
Kantonalna TV, nasa Bastilja.
Pa oni koji su vec gore znaju cijenu i spremni su da je plate... sto ce reci da imaju para...
Danas je, a i prije donekle bilo, skijanje skup sport, dosta skuplji od recimo ljetovanja...
Treba ti ski oprema( jakna, hlace, skije i vezovi, pancerice,) a za ljeto samo kupace gace...

Ja recimo idem na Jahorinu al prilicno jeftino.
7 dana za 150 km, i u tu cijenu je ukljucen prevoz, smjesta i hrana a ski pas dodje jos oko 100 km za 7 dana, plus jos dzeparac oko 150 km i tako sve oko 400 km...
Medjutim ja dobijem to tako jer idem preko studentske organizacije tako da ostatak placa vlada i svima koji idu preko ovog je ovo super !!!
Smjestaj nije nesto al je prihvatljiv a za ove pare i dobar...
madner

#42 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by madner »

uvjek dobar gost wrote:.... ukoliko uzmemo u obzir omjer cijene i kvaliteta te dodamo tome dodatnu vrijednost... cijena skijanja ne bi smjela da pređe 15km za dnevnu ski kartu, djeca da imaju cijenu od 5km, uz ovo bi participirao kanton sa nekim sredstvima i svaka opština gradska... jer je to u cilju smanjivanja posljedica PTSP-a kao i u cilju stvaranja zdrave populacije....

vani slabo gdje ima svega oko 5km staza za ovoliku cijenu... za oko 30 eura čovjek ima na raspolaganju oko 100 km staza....

Daj, participacija kantona za ski karte. :roll:
Pa to znaci da svi placamo za luksuz pojedinaca.
to sam ja

#43 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

janje_ wrote:
to sam ja wrote:Realna cijena za nase uslove bi bila 12 KM za dnevnu kartu,a klinci i skolarci besplatno
bespaltno je nerealno, ali 15KM za odrasle i 7 za djecu bi bilo ok..
Pa mislim da bi bilo realno da kanton preuzme troskove skijanja skolaraca i skroz malih klinaca...cisto radi cistog zraka, zdravog zivota, sporta...i bla,bla...ili barem veci dio pa da je karta vise simbolicna... od par markica...Jer neko ko zivi od 350 - 400 KM nema da odvoji za dijete 7 KM za skijanje...sto povlaci automatski da njegovo dijete provodi praznike u Sarajevu na ovom smogu..to opet povlaci vece sanse da se razboli..sto konacno vise kosta i sam kanton
karanana

#44 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by karanana »

madner wrote:
uvjek dobar gost wrote:.... ukoliko uzmemo u obzir omjer cijene i kvaliteta te dodamo tome dodatnu vrijednost... cijena skijanja ne bi smjela da pređe 15km za dnevnu ski kartu, djeca da imaju cijenu od 5km, uz ovo bi participirao kanton sa nekim sredstvima i svaka opština gradska... jer je to u cilju smanjivanja posljedica PTSP-a kao i u cilju stvaranja zdrave populacije....

Daj, participacija kantona za ski karte. :roll:
Pa to znaci da svi placamo za luksuz pojedinaca.
pa i ovako ga placamo sa 35 KM kartom.
chuchumbamayumbe

#45 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by chuchumbamayumbe »

Visak para od realne cijene ski karata odlazi na nabavku junica i krava muzara, odlazi na likove sa kockastim glavama koji kontrolisu resurse opstine Trnovo, na likove koji kontrolisu likove sa kockastim glavama, na jarane likova koji kontrolisu likove sa kockastim glavama a imaju apartmane na Bjelasnici, na nabavke kojekakvih Audija i Mercedesa, sto kockastim, sto jaranima, sto rodbini i ljubavnicama, na privatne racune, na finansiranje ublehaskih stranaka, itd.
Ko nam kapu kroji, dobro je da karta nije 65km!
Bosanac sa dna kace

#46 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Bosanac sa dna kace »

velkom to kapitalizm lejdis end dzenltmen
chuchumbamayumbe

#47 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Bosanac sa dna kace wrote:velkom to kapitalizm lejdis end dzenltmen
Kakve veze u ovom slucaju ima kapitalizam sa drzavnom imovinom i resursima?!
Bosanac sa dna kace

#48 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

chuchumbamayumbe wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:velkom to kapitalizm lejdis end dzenltmen
Kakve veze u ovom slucaju ima kapitalizam sa drzavnom imovinom i resursima?!
ima ima.......u kapitalizmu drzava sluzi bogatunima......nema vise da oni kradu i nama dadu...to zaboravi......to 35Km je za visu klasu za neku srednju se naparvit nesto od 15 km, a za najnizu ce bit neko brdesko od 3 ili 5 km....
chuchumbamayumbe

#49 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Ja bih prije rekao da se ovdje radi o sprezi kriminalnih likova sa "drzavom" kojom upravljaju kriminalci.
Dakle, obicni lopovluci i kriminal.
Bosanac sa dna kace

#50 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

chuchumbamayumbe wrote:Ja bih prije rekao da se ovdje radi o sprezi kriminalnih likova sa "drzavom" kojom upravljaju kriminalci.
Dakle, obicni lopovluci i kriminal.
pa jes to je to, zasticeni kriminal
Post Reply