Dnevna ski karta 35 KM!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

to sam ja

#1 Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

Ja sam ostala blago receno :shock:
Znaci porodicno da odes mama,tata,pas, kravata... treba ti oko 120KM :shock:
Karabaja

#2 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Karabaja »

katastrofa...
ja uzmem onu od 11, ona je 30 KM..
uvjek dobar gost

#3 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by uvjek dobar gost »

Zoi 84 u saradnji sa kantonalnim i gradskim lažnim pastirima.. sprovodi akciju drogom protiv sporta..(ili akciju nema graje oko naših apartmana), na cijenu karata dodajte cijenu prevoza, pravljenja sendviča i termos bucu čaja... to nas dovodi do porasta ukupnih troškova..., da ne spominjem cijenu opreme... za jednu prosječnu tročlanu porodicu u kojoj se radi za recimo prosječnu platu....
Last edited by uvjek dobar gost on 12/01/2009 12:32, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#4 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by VjecitiStudent »

Kazu da je plin stigao samo zahvaljujuci pojedinim vlasnicima apartmana na Bjelasnici.
Stigli gosti, a grijanja nigdje :D
Krigla_Sa

#5 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Krigla_Sa »

Karabaja wrote:katastrofa...
ja uzmem onu od 11, ona je 30 KM..
Zar poludnevna nije od 13:00 h
Meni tako rekose na bjelasnici i tu sam kartu platio 28 km.
Inace uzas,volim skijanje ali su cijene babaroga , cisti bezobrazluk, ko da smo u svici jbt.
Mogu im samo pozeljeti da im skoce temperature pa da se snijeg istopi,a s onim topovima nikada nece urediti stazu, valjda ih i ne znaju koristiti noobovi.
to sam ja

#6 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

Pa to upravo i kontam...karta,hrana, caj,...UZAS!!!..O opremi to da ni ne pricamo...
Nekad se na skijanje islo haman pa dzaba...kuhali onaj caj u ogromnim loncima..tj. limun i secer :D
karanana

#7 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by karanana »

uranim ujutro, kupim dnevnu, izguslam i odskijam 9-10 zica do 11-12, stanem ispred kucice gdje se prodaju karte i prodam svoju dnevnu kartu kasno dolazecim smucharima za 20 markica. jagme se za tu cijenu.
cheb

#8 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by cheb »

olimpijci, brusnica iznad fojnice, 15KM vikendom....opremaa 10KM ko nema
Banksy

#9 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Banksy »

Ne bih gore, džaba da mi daju ...
VjecitiStudent

#10 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by VjecitiStudent »

Izgradnja gasovoda do apartmana na Bjelasnici je kostala nekoliko miliona km. Mozda taj novac sada ide za otplatu te 'investicije'?
to sam ja

#11 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

VjecitiStudent wrote:Izgradnja gasovoda do apartmana na Bjelasnici je kostala nekoliko miliona km. Mozda taj novac sada ide za otplatu te 'investicije'?
U svakom slucaju se trude da gradsko celjade otjeraju...Koje su njihove ciljne grupe...to se iz prilozenog vidi...
slavkoimamodilera

#12 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by slavkoimamodilera »

Pisao sam na onoj drugoj temi o tome... apsolutno se isplati otici 7 dana Austrije ili Italije, naskijas se k'o covjek, za sve komplet troskove ne treba preko 1000 KM...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Truba »

ja ne išo da je đabe :oops:
to sam ja

#14 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

komi wrote:ja ne išo da je đabe :oops:
Ma nije ti ni na Bjelasnici jeftinije
to sam ja

#15 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

slavkoimamodilera wrote:Pisao sam na onoj drugoj temi o tome... apsolutno se isplati otici 7 dana Austrije ili Italije, naskijas se k'o covjek, za sve komplet troskove ne treba preko 1000 KM...
sa jes jes :D
karanana

#16 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by karanana »

to sam ja wrote:
pa zar mi i ne pricamo o bjelasnici ovdje?
znam da je i jahorina ista ali mislio sam da je teme o bjelasnici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Truba »

ni na jednu ni na drugu ne bih išo da je đabe :mrgreen: :oops:
to sam ja

#18 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by to sam ja »

karanana wrote:
to sam ja wrote:
pa zar mi i ne pricamo o bjelasnici ovdje?
znam da je i jahorina ista ali mislio sam da je teme o bjelasnici.
Ja sam procitala za Jahorinu, a vjerujem da je na Bjelasnici ista cijena...A da se razumijemo, sto se skijanja tice meni je Jahorina br.1 (mislim na ove nase planine)
uvjek dobar gost

#19 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

... Bruka je to što je skijanje ili bordanje postalo stvar prestiža, bruka je jer te sportove mogu upražnjavati samo ljudi sa dubljim džepom, nije bit gdje je kome bolje ili ko ide a ko ne ide.. bit je skupoća...

Jahorina je šira za skujanje ili bordanje, ima više ski liftova i staza ali sve to se slabije održava nego na Bjelašnici, sa druge strane Bjelašnica je nešto kao prkno, svi na jednoj stazi koja ima par račvanja i nekoliko pod staza ali sve je to neka stvar za uslove koje čovjek može imati skijajući negdje vani. da ne spominjem cijene ali vjerujte mi da se skoro pa u pet deka, mislim na sljedeće... četri čovjeka sedam dana da konstantno ide na planinu za rad spuštanja skijama ili bordom... tužno ali istinito je da se više isplati ići bilo gdje vani !!!! Mislim na omjer cijena i kvalitet.. mislim na dodatnu vrijednost koja se dobije za novac koji platimo...

Postavlja se pitanje na koje imamo odgovor zašto je to tako, zašto recimo mi ni poslije olimpijade 84.te nismo imali važnih i velikih takmičenja, zašto su na pozicijama danas ljudi koji nemaju skoro pa pojma o zimskim sportovima, zašto se guši razvoj ski sporta i zašto mi uvozimo polovne skijaše iz Slovenije...?

Znamo za pojmove kao što su elite, talovi, privatizacija, koncesija , politika..... familija, stranka i slično... e to je to...

Bruka je da se čekaju koncesije da bi se nešto radilo.. bruka je što se mi ostali pravimo da to nije naša stvar.. a kad za koju godinu gore sve bude ograđeno... gdje će naša mala djeca skijati... na brdašcu iza zgrade.. ili niz zaleženu Miljacku...

Mada prognoze kažu da uskoro neće biti snijega na planinama nižim od 1500 metara... a to znači da će kod nas snijega biti sporadično....
madner

#20 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by madner »

Mislim da to ima veze sa tim sto je bilo ono nesto oko 91-95, pa je onda ljudima bio prioritet da prezive pa su Slovenci malo vise napredovali od nasih skiajsa.
uvjek dobar gost

#21 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

... Imalo je to veze... možda do 2000-te godine... ovo sve poslije toga je čupanje na socijalu... Agresija je bila strašna i monstruozna... ali hoćemo li cijeli život preživljavati kao žrtve ili ćemo se malo trznuti...
Ja se bojim da ne bude kasno kad se mi 2076 trznemo i skontamo da od socijale nema votaži....

Ovo govorim a pitam se gdje su danas klinci od nekih 15.tak godina koji jedu planinu... u duhu olimpizma...

Malo banaliziram ali nadam se da me se razumije... jer ne govorim ovo jer ne volim Bjelašnicu, Vlašić ili Jahorinu... već samo govorim da smo mrcine i da šutimo preko mjere...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#22 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by Admir_1984 »

Recimo vikendom se zna cekati na red za trosjed po 15min+oko 15min voznje trosjedom= 30min, dok se spustis oko 10min=40min. Recimo da skijas od 9 do 3, imas samo nekih 7-8 zica uz pauzu za sednvic koju moras napravit. I kako da im idemo gore i placam to? Iako sam veliku ljubitelj skijanja :(

Zasto nisu obnovli jedna lift da ide do vrha? Zasto lift nije brzi? Zasto dvosjed na Stinjem dolu ne radi? Zasto, zasto, zasto? :x :x :x :x
madner

#23 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by madner »

Pa sto se onda vadis na '84?

Stanje je kako jeste i ne mozes se vaditi na nesto sto je bilo jos prije. Ako su djeca pocela trenirat 2000 kako treba, negdje 2015 bi mogli imat dobre skijase.
uvjek dobar gost

#24 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Admir_1984 wrote:Recimo vikendom se zna cekati na red za trosjed po 15min+oko 15min voznje trosjedom= 30min, dok se spustis oko 10min=40min. Recimo da skijas od 9 do 3, imas samo nekih 7-8 zica uz pauzu za sednvic koju moras napravit. I kako da im idemo gore i placam to? Iako sam veliku ljubitelj skijanja :(

Zasto nisu obnovli jedna lift da ide do vrha? Zasto lift nije brzi? Zasto dvosjed na Stinjem dolu ne radi? Zasto, zasto, zasto? :x :x :x :x
Prava pitanja !
VjecitiStudent

#25 Re: Dnevna ski karta 35 KM!

Post by VjecitiStudent »

Admir_1984 wrote:Recimo vikendom se zna cekati na red za trosjed po 15min+oko 15min voznje trosjedom= 30min, dok se spustis oko 10min=40min. Recimo da skijas od 9 do 3, imas samo nekih 7-8 zica uz pauzu za sednvic koju moras napravit. I kako da im idemo gore i placam to? Iako sam veliku ljubitelj skijanja :(

I letimican pogled na Babin Do ti moze dati odgovor: Najvaznije je bilo izgraditi privatne apartmane, sve ostalo je nebitno.
Post Reply