Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mIRCerka »

mycy wrote:Pa jesu ljudi idioti ali ne moze bez dokaza optuzivati nikog... Lutalica je puno Sarajevo pa zasto i ovaj pas nije mogao biti lutalica?!
Ne optuzujem nekoga, vec rekoh na osnovu slike i njegovog krzna.
Ako neko zaista poznaje ovakve lutalice, nek mi javi gdje su, jer ni kod nekih pazenih pasa ne vidjeh ovako lijepo i njegovano krzno.
Mrs.Zurbrigen

#27 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Mrs.Zurbrigen »

jadan cuko. stvarno ne razumijem kako je, ako je stvarno pripadao nekom, taj covijek mogao biti tako bezosjecajan.

nama je proslog vikenda pobjegao pas, kojeg smo dobili od udruge za zastitu zivotinja, da se o njemu brinemo dok ne bude udomljen - trazili smo ga dan i noc - samo pretpostavka da to jadno bice sad luta gradom gladan i promrzao nije nam dala mira. svom srecom nas cuko je danas nadjen, i dobro je, malo je povrijedio nogu, al veterinarka kaze, biti ce okay. svima nam je pao kamen sa srca. to je stvarno bilo iskustvo, koje ne zelim ponoviti.
Cober

#28 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

Hvala Zurbrigen
Phia

#29 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Phia »

Kao prvo želim da se i ovdje zahvalim Coberu što je nesebično maksimalno pomogao ovom nesretnom cuki.Ja sam ta koja ga je vidjela iz tramvaja u subotu prvi put i odmah nazvala SOS.Naravno prije toga sam razmišljala kako da ga i sama izvučem sa tog snijega ali nažalost nisam imala nikakvu mogućnost.Zbog toga sam i zvala SOS, ljude koji se malo više razumiju i koji imaju (barem tako ja mislim) više poznanika koji bi mogli pomoći.Nažalost taj dan sam grubo dočekana preko telefona kad sam nazvala objasnila gdje se pas nalazi (ne znam je li taj neko slušao lijepo kad sam rekla da je pas pored ceste na mjestu gdje se odvaja put za ilidžu od autoputa) i rečeno mi je da "ako psu niko neće da pomogne neka krepa".ja sam se kao prvo šokirala na tu grubost od nekoga ko je u udruženju za sprečavanje okrutnosti nad životinjama ali je meni time jasno stavljeno do znanja da mi tu niko neće pomoći.Također niko od ljudi koje ja poznajem nije želio da zna za to..U međuvremenu se javio Cober na ovom forumu da želi potražiti psa ali na nesreću ja to nisam vidjela..Tako je jadni cuko tu noć proveo po ovoj ledenoj zimi na snijegu, povrijeđen...užasno..Sutra nakon toga ja sam opet prošla u tramvaju tim putem i zgrozila se kad sam vidjela da on još uvijek tamo leži.Otišla sam po neki jorgan i najlon i time ga pokrila barem da ima neke šanse ako ništa..iako je bilo beznadežno na toj zimi...zato sam ipak odlučila da opet nazovem SOS..Hvala Bogu mi je rečeno da će ipak pomoći.I tako sam se našla sa Coberom na mjestu gdje je pas ležao u jarku pored puta...Svaka čast Cober stvarno..
Cuku smo prebacili u auto i odveli ga kod veterinara..jadničak je bio potpuno smrznut i nije uopšte reagovao na dodir..zaledio se..ko zna koliko je na tom snijegu ležao prije te subote..koliko je samo ljudi prošlo u tramvajima i vidjeli su ga..svi su ga mogli vidjeti kao na dlanu..i ljudi koji su autima prolazili..crni pas na bijelom snijegu..i niko nije ništa uradio..ti ljudi nemaju srca..
Veterinar mu je dao infuziju i pomogao maksmalno ali je sumnjao na neki problem sa plućima jer je disao stomakom (bila je nedjelja naveče i nije se mogao uraditi snimak).Odlučio je da ostane tu u ambulanti i da ga nadgleda.Svi smo mislili tada..ovo je happy end.I za nekih 2-3 sata javljeno nam je da je cuko umro.Nadam se da je otišao na bolje mjesto od ovoga..Zaslužio je to..
Tuga šta više reći..a najtužnije što će toga još biti..u ovom mjestu gdje većinu čine ljudi zatupljenih osjećaja, sebični i zloćudni..
Cober

#30 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

Phia wrote:...i rečeno mi je da "ako psu niko neće da pomogne neka krepa".ja sam se kao prvo šokirala na tu grubost od nekoga ko je u udruženju za sprečavanje okrutnosti nad životinjama...
Mislim da po ko zna koji put dolazi do pogrešnog shvatanja naših sugrađana i pokušaja prebacivanja svoje savjesti na nas par koji ovo radimo volonterski i da pomognemo. Lakše je zvati OS nwego remetiti svoj komfor. Ovaj radi, onaj ima macu,oonoj ne da mama, cimerka itd.. Bezbroj je izgovora, ali SOS je kriv ako ja ili neko drugi od par volontera koji to rade ne odemo među krv i govna. Bez pomoći istih tih osoba koje nađu psa mi smo nemoćni obzirom na broj onih kojima treba pomoć. Mi i sami znamo koliko ima stradalih pasa na ulici. Ne možemo im svima pomoći i mnogi od njih su prepušteni svojoj sudbini. I baš kako Velja reče, ako nećete da mi pomognete, onda ostaje surova istina koja boli ali je istina - ako mu vi ne pomognete neka crkne, jer to će se desiti i to je naša stvarnost. Pa zar pored ovolikog grada mislite da jedan Velja može fizički da zbrine desetine ranjebnih pasa u jednom trenutku? Ili da zove mene pored vas koji ste ga našli???

Ppozddrav, Cober

Evo i jedan raniji osvrt i link na istu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=2288423
Cober wrote:
Skyfox wrote:pa jel se radi sta na tome, vidim da je poplava nezeljenih ljubimaca i lutalica, treba neki centar koji bi svi mi mogli pomoci sa hranom i donacijama... samo da se izgradi vec jednom.
Izvini na ovakvom mom odgovoru, ali čitaš li ti išta ozbiljno od silnih tema ikada na ovom forumu? Pa SOS je u katastrofalnoj situacijji zbog obima posla i nedostatka kadrova i svega.. Ali bukvalno. Mislim da je više skoro pa gubljenje vremena voditi ovakve šuplje po forumu. Nadam se da češ to shvatiti ako pokušaš jedan dan provesti u SOSu a kamoli godine, tako da to tvoje forumaško pitanje iz fotelje "radi li se šta", oprosti jer ti to ne znaš zvuči frustrurajuće pa skoro i uvredljivo. Velja bukvalno spava u SOS-u zbog Mladenke i drugih pasa, a šupci i dalje dolaze i ostavljaju kučiće pred vrata pa takvim potezima zbog nedostatka ikakvih kapaciteta direktno dovode, ali bukvalno do potpunog zatvaranja SOS-a, koji će se, apsolutno prinuđen jer svi ostali u 99% slučajeva samo šupljiraju, a SOS će se posvetiti što prijem dovođenju Zakona na snagu i same izgradnje azila, pa će se društvo i država morati brinuti o tome a ne tako šupački, pa i od samih našig sugrađana ugušiti kompletan rad dodatnim dovođenjem bespomićnih kučića na vrata, i tako potpuno ugušiti sve ostale aktivnosti zbog preuzimanja brige o svim takvim jadnicima.. Ja ću sada proći kolima od BašČaršije do Ilidže i pokupiti svaki dan deset-dvadeset pasa i dovesti u SOS i šta onda.. ZAMISLITE DA VAMA TO NEKO STALNO RADI. Zbog takvih poteza SOS vjerovatno prestaje sa svim daljnjim aktivnoastima osim na proganjanju države da sa svim svojim resursima, od financijskih do institucionalnih (sva sila veterinarskih stanica, fakulteta, ministarstava, buđžeta kantoni, javnih ppreduzeća i sva ostala sila ljudi koji su već zaduženi za to počne pod pritiskom raditi svoj posao). Brigu o hiljadama kućića do tada ostavićemo - VAMA, koji ih donosite pred vrata i ostalom našim sugrađanima dobrog srca, koji eto imaju kuću ali im "mama ne da".) Hvala vam na tome.

Za SOS: Cober.
Cober

#31 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

I još jedan:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=57459
Cober wrote:
mIRCerka wrote:NE podrzavam vas stav da stanete ne bi li se narod uhavizao, ali vas razumijem odlicno...
Ne stajemo da bi se narod uhavizao, to je samo ogorčenje na sve one koji samo komforno provode vrijeme sa "pametnim" prijedlozima po forumu, joj jes mi žao itd, kao da to pomaže, nego stvarno SOS staje iz razloga jer nema ko da pruzme brigu o svim jadnim životinjama kojima nas zatrpavaju (čast i ogromno HVALA svim pojedincima koji ih uzimaju sebi kući i za koje se i ovdje tačno zna ko su), nego takvo prevaljivanje od strane naših sažaljivih sugrađana kompletne brige i kompletnog posla na drugoga, tj. SOS, tj. na jednog samog Velju sa par ljudi povremeno oko sebe je samo dovelo do te blokade. SOS u svojim ograničenim kapacitetima ipak daje prioritet povrijeđenim životinjama koje onda nemaju nikakve šanse, a i te hiljade udomljenih i spašenih za ovih 11-12 godina su ništa u odnosu na broj onih koji teško pate i konstantno stradaju. SOS, ustvari Velja, uz povremenu pomoć nas par je paralelno radio ogroman posao na više strana, od hranjenja, operisanja, skupljanja novca za iste, udomljavanja, transporta za Njemačku, izvještavanja i kontakata u članstvu svih svjetskih relevantnih orhganizacija (pa i od njih nikakve koristi za naše napaćene pse, a znaju na svojim naslovnicama i novinam po svijetu i objavljivati slike stradanja pasa iz Sarajeva i SOS-a kao svoje članice, hvaliti se time što je SOS kao dio njih, a ništa našim psima bitno ne pomognu, osim možda što se neki njihovi službenici na račun toga uvežu sa profiterima pomenutim u gornjem postu) preko edukacije po svim školama u KS, svim obdaništima JU Naša djeca i bezbroj drugih aktivnosti, a bez skoro ikakvih kapaciteta..

Ta brojna pitanja tipa radi li se šta od onih koji očigledno nisu čak ni dio svog vremena potrošili da bar po internetu ili ovom forumu saznaju i pretraže sve aktivnosti prije nego što lupe takvo nešto, pokazuje da je odgovaranje na to samo forumsko šupljiranje, zabava za njih a gubljenje vremena za SOS.

A vrata zatvara zbog toga što nema drugog načina da SOS nastavi djelovati na globalnom sprječavanju okrutnosti, obaveznoj sterilizaciji, izgradnji azila, usvajanju i provođenju zakona.

Zato hvala i onima koji su nam u svojoj sebičnosti i skidanju obaveza sa sebe, a žao im psića, iste prebacili na SOS i time pomogli u blokiranju kompletnog rada.

Brojne vlasnike kuća, bašti, stanara u stanovima a koji bi da pomognu al ne mogu da se toliko dekomodiraju zbog mame, cimerke, druge mace itd,
a koje nešto interesuje, neka prvo pretraže stare postove po forumu i naći će odgovore.

Ukoliko se pojavi dovoljno onih koie su spremni da pomognu na način da kontinuirano dio svog vremena provede uz one kojima to neophodno treba i uz SOS.. Ali to se nije desilo za sve ove godine u dovoljnom broju, sve se uz stotine članova na papiru i hiljade onih koji podržavaju ovu veliku misiju svodi samo na nekoliko izvrsnih mlađih ljudi koje možete vidjeti na udomljavanju.

Pozdrav Cober.
Last edited by Cober on 06/01/2009 11:31, edited 1 time in total.
VeljaPas

#32 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by VeljaPas »

Phia wrote:Kao prvo želim da se i ovdje zahvalim Coberu što je nesebično maksimalno pomogao ovom nesretnom cuki.Ja sam ta koja ga je vidjela iz tramvaja u subotu prvi put i odmah nazvala SOS.Naravno prije toga sam razmišljala kako da ga i sama izvučem sa tog snijega ali nažalost nisam imala nikakvu mogućnost.Zbog toga sam i zvala SOS, ljude koji se malo više razumiju i koji imaju (barem tako ja mislim) više poznanika koji bi mogli pomoći.Nažalost taj dan sam grubo dočekana preko telefona kad sam nazvala objasnila gdje se pas nalazi (ne znam je li taj neko slušao lijepo kad sam rekla da je pas pored ceste na mjestu gdje se odvaja put za ilidžu od autoputa) i rečeno mi je da "ako psu niko neće da pomogne neka krepa".ja sam se kao prvo šokirala na tu grubost od nekoga ko je u udruženju za sprečavanje okrutnosti nad životinjama ali je meni time jasno stavljeno do znanja da mi tu niko neće pomoći.Također niko od ljudi koje ja poznajem nije želio da zna za to..U međuvremenu se javio Cober na ovom forumu da želi potražiti psa ali na nesreću ja to nisam vidjela..Tako je jadni cuko tu noć proveo po ovoj ledenoj zimi na snijegu, povrijeđen...užasno..Sutra nakon toga ja sam opet prošla u tramvaju tim putem i zgrozila se kad sam vidjela da on još uvijek tamo leži.Otišla sam po neki jorgan i najlon i time ga pokrila barem da ima neke šanse ako ništa..iako je bilo beznadežno na toj zimi...zato sam ipak odlučila da opet nazovem SOS..Hvala Bogu mi je rečeno da će ipak pomoći.I tako sam se našla sa Coberom na mjestu gdje je pas ležao u jarku pored puta...Svaka čast Cober stvarno..
Cuku smo prebacili u auto i odveli ga kod veterinara..jadničak je bio potpuno smrznut i nije uopšte reagovao na dodir..zaledio se..ko zna koliko je na tom snijegu ležao prije te subote..koliko je samo ljudi prošlo u tramvajima i vidjeli su ga..svi su ga mogli vidjeti kao na dlanu..i ljudi koji su autima prolazili..crni pas na bijelom snijegu..i niko nije ništa uradio..ti ljudi nemaju srca..
Veterinar mu je dao infuziju i pomogao maksmalno ali je sumnjao na neki problem sa plućima jer je disao stomakom (bila je nedjelja naveče i nije se mogao uraditi snimak).Odlučio je da ostane tu u ambulanti i da ga nadgleda.Svi smo mislili tada..ovo je happy end.I za nekih 2-3 sata javljeno nam je da je cuko umro.Nadam se da je otišao na bolje mjesto od ovoga..Zaslužio je to..
Tuga šta više reći..a najtužnije što će toga još biti..u ovom mjestu gdje većinu čine ljudi zatupljenih osjećaja, sebični i zloćudni..
ja sam to rekao. i to cu stalno govoriti zbog ovoga sto si sama napisala, a ja boldirao.
trebao se cekati Cober da se vrati sa puta da bi ga isao traziti.............jer to samo hoce on i jos nekoliko SOSovaca.
i sada u ovome trenu hiljade njih se smrzava ali ih mi ne vidimo i oni za nas ne postoje.
8.000 ih se ubije nasim parama u Sarajevu godisnje..........ali mi to ne zelimo vidjeti niti pomoci da to tako ne bude.
za ovolike godine koliko trazimo, ne moze se u ovolikom gradu naci pristojan komad zemljista da se napravi azil.
koga ce te zvati ako SOS napokon prestane sa radom i iskljuci telefone?
SOS je grupa ljudi koja u granicama svojih mogucnosti radi to sto radi bez ikakve obaveze prema bilo komu.
nezbrinute zivotinje su problem lokalne zajednice a ne SOSa. on moze postojati ali i ne mora.
svaka kantonalna veterinarska stanica ima automobil za prevoz, no njih niko ne zove. oni imaju i veterinare koji mogu pruziti pomoc i cak dezurnu sluzbu, ali njih niko ne zove. zbog cega?
Phia

#33 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Phia »

Cober wrote:
Phia wrote:...i rečeno mi je da "ako psu niko neće da pomogne neka krepa".ja sam se kao prvo šokirala na tu grubost od nekoga ko je u udruženju za sprečavanje okrutnosti nad životinjama...
Mislim da po ko zna koji put dolazi do pogrešnog shvatanja naših sugrađana i pokušaja prebacivanja svoje savjesti na nas par koji ovo radimo volonterski i da pomognemo. Lakše je zvati OS nwego remetiti svoj komfor. Ovaj radi, onaj ima macu,oonoj ne da mama, cimerka itd.. Bezbroj je izgovora, ali SOS je kriv ako ja ili neko drugi od par volontera koji to rade ne odemo među krv i govna. Bez pomoći istih tih osoba koje nađu psa mi smo nemoćni obzirom na broj onih kojima treba pomoć. Mi i sami znamo koliko ima stradalih pasa na ulici. Ne možemo im svima pomoći i mnogi od njih su prepušteni svojoj sudbini. I baš kako Velja reče, ako nećete da mi pomognete, onda ostaje surova istina koja boli ali je istina - ako mu vi ne pomognete neka crkne, jer to će se desiti i to je naša stvarnost. Pa zar pored ovolikog grada mislite da jedan Velja može fizički da zbrine desetine ranjebnih pasa u jednom trenutku? Ili da zove mene pored vas koji ste ga našli???

Ppozddrav, Cober

Evo i jedan raniji osvrt i link na istu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=2288423
Cober wrote:
Skyfox wrote:pa jel se radi sta na tome, vidim da je poplava nezeljenih ljubimaca i lutalica, treba neki centar koji bi svi mi mogli pomoci sa hranom i donacijama... samo da se izgradi vec jednom.
Izvini na ovakvom mom odgovoru, ali čitaš li ti išta ozbiljno od silnih tema ikada na ovom forumu? Pa SOS je u katastrofalnoj situacijji zbog obima posla i nedostatka kadrova i svega.. Ali bukvalno. Mislim da je više skoro pa gubljenje vremena voditi ovakve šuplje po forumu. Nadam se da češ to shvatiti ako pokušaš jedan dan provesti u SOSu a kamoli godine, tako da to tvoje forumaško pitanje iz fotelje "radi li se šta", oprosti jer ti to ne znaš zvuči frustrurajuće pa skoro i uvredljivo. Velja bukvalno spava u SOS-u zbog Mladenke i drugih pasa, a šupci i dalje dolaze i ostavljaju kučiće pred vrata pa takvim potezima zbog nedostatka ikakvih kapaciteta direktno dovode, ali bukvalno do potpunog zatvaranja SOS-a, koji će se, apsolutno prinuđen jer svi ostali u 99% slučajeva samo šupljiraju, a SOS će se posvetiti što prijem dovođenju Zakona na snagu i same izgradnje azila, pa će se društvo i država morati brinuti o tome a ne tako šupački, pa i od samih našig sugrađana ugušiti kompletan rad dodatnim dovođenjem bespomićnih kučića na vrata, i tako potpuno ugušiti sve ostale aktivnosti zbog preuzimanja brige o svim takvim jadnicima.. Ja ću sada proći kolima od BašČaršije do Ilidže i pokupiti svaki dan deset-dvadeset pasa i dovesti u SOS i šta onda.. ZAMISLITE DA VAMA TO NEKO STALNO RADI. Zbog takvih poteza SOS vjerovatno prestaje sa svim daljnjim aktivnoastima osim na proganjanju države da sa svim svojim resursima, od financijskih do institucionalnih (sva sila veterinarskih stanica, fakulteta, ministarstava, buđžeta kantoni, javnih ppreduzeća i sva ostala sila ljudi koji su već zaduženi za to počne pod pritiskom raditi svoj posao). Brigu o hiljadama kućića do tada ostavićemo - VAMA, koji ih donosite pred vrata i ostalom našim sugrađanima dobrog srca, koji eto imaju kuću ali im "mama ne da".) Hvala vam na tome.

Za SOS: Cober.
Sve to stoji ali to nije nikakav način..Shvatam ja i ogorčenost i sve ali mislim da to nije način.I ja sam ogorčena na situaciju kod nas pa se ne derem na svakoga ko mi se obrati.To ne rješava ništa.Ja prva nisam zvala da nekome utrapim cuku nego da pitam može li iko da pomogne da ZAJEDNO nešto učinimo zato se zove i UDRUŽENJE.I šta me dočekalo?Nekultura.Zar nije ljepše da se fino ljudima koji nazovu objasni kako mogu pomoći šta da učine na kraju krajeva.Niko ne očekuje od Velje da on spasi sve cuke i mace ovog svijeta ali ako je udruženje onda se nešto zajedno rješava...Da ne pišem dalje ovdje mi smo već razgovarali o svemu tome i došli do zaključka da svako pomogne kako može naravno ako želi.I ja znam kako mogu pomoći i svako drugi zna kako može a kako ne može ili neće ali još uvijek stoji to da se grubošću NIŠTA ne postiže.Ili postiže to da je onaj pas prenoćio na snijegu jer je neko rekao da ne želi pomoći pa porekao...
Phia

#34 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Phia »

Velja wrote:
Phia wrote:Kao prvo želim da se i ovdje zahvalim Coberu što je nesebično maksimalno pomogao ovom nesretnom cuki.Ja sam ta koja ga je vidjela iz tramvaja u subotu prvi put i odmah nazvala SOS.Naravno prije toga sam razmišljala kako da ga i sama izvučem sa tog snijega ali nažalost nisam imala nikakvu mogućnost.Zbog toga sam i zvala SOS, ljude koji se malo više razumiju i koji imaju (barem tako ja mislim) više poznanika koji bi mogli pomoći.Nažalost taj dan sam grubo dočekana preko telefona kad sam nazvala objasnila gdje se pas nalazi (ne znam je li taj neko slušao lijepo kad sam rekla da je pas pored ceste na mjestu gdje se odvaja put za ilidžu od autoputa) i rečeno mi je da "ako psu niko neće da pomogne neka krepa".ja sam se kao prvo šokirala na tu grubost od nekoga ko je u udruženju za sprečavanje okrutnosti nad životinjama ali je meni time jasno stavljeno do znanja da mi tu niko neće pomoći.Također niko od ljudi koje ja poznajem nije želio da zna za to..U međuvremenu se javio Cober na ovom forumu da želi potražiti psa ali na nesreću ja to nisam vidjela..Tako je jadni cuko tu noć proveo po ovoj ledenoj zimi na snijegu, povrijeđen...užasno..Sutra nakon toga ja sam opet prošla u tramvaju tim putem i zgrozila se kad sam vidjela da on još uvijek tamo leži.Otišla sam po neki jorgan i najlon i time ga pokrila barem da ima neke šanse ako ništa..iako je bilo beznadežno na toj zimi...zato sam ipak odlučila da opet nazovem SOS..Hvala Bogu mi je rečeno da će ipak pomoći.I tako sam se našla sa Coberom na mjestu gdje je pas ležao u jarku pored puta...Svaka čast Cober stvarno..
ja sam to rekao. i to cu stalno govoriti zbog ovoga sto si sama napisala, a ja boldirao.
trebao se cekati Cober da se vrati sa puta da bi ga isao traziti.............jer to samo hoce on i jos nekoliko SOSovaca.
i sada u ovome trenu hiljade njih se smrzava ali ih mi ne vidimo i oni za nas ne postoje.
8.000 ih se ubije nasim parama u Sarajevu godisnje..........ali mi to ne zelimo vidjeti niti pomoci da to tako ne bude.
za ovolike godine koliko trazimo, ne moze se u ovolikom gradu naci pristojan komad zemljista da se napravi azil.
koga ce te zvati ako SOS napokon prestane sa radom i iskljuci telefone?
SOS je grupa ljudi koja u granicama svojih mogucnosti radi to sto radi bez ikakve obaveze prema bilo komu.
nezbrinute zivotinje su problem lokalne zajednice a ne SOSa. on moze postojati ali i ne mora.
svaka kantonalna veterinarska stanica ima automobil za prevoz, no njih niko ne zove. oni imaju i veterinare koji mogu pruziti pomoc i cak dezurnu sluzbu, ali njih niko ne zove. zbog cega?
Pa nema problema Velja..vi govorite to a ljudi će se i dalje zgražavati kako se dočekuje neko ko želi da pomogne.A ja da imam auto ja bi prva odvela cuku kod veterinara.Nažalost nijedan taksi me nije htio odvesti sa tim psom.Samo toliko..
to sam ja

#35 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by to sam ja »

Bez ljutnje obje strane...izvinite sto se mijesam...Ti si naletjela na ljude koji stvarno nesto rade, kojima je sigurno vise zlo i koji bi sigurno nekad poslali sve u pm....Tesko je, kada ovakve stvari radis non stop i kada si se nagledao svega i svacega ostati fin i nasmijan na svaki poziv (zato i postoje u firmam call-centri gdje rade "nasmijane" cike i tete koje te saslusaju i zahvale se sto si nazvao/la)...ali stvarnost je malo drugacija...

Svi ste zeljeli pomoc psu i to je jedino vazno
ajsela

#36 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by ajsela »

Kao sto su neki vec napisali obje strane su u pravu, SOS nije svemoguc ali ako se vec javi neko treba ga saslusati, i vidjeti da li se moze pomoci ili ne a ne odmah davati onakav odgovor kao sto je prvi put Phia dobila... Znam ja da je stotine takvih poziva i da je Velji zlo, ali evo u ovom slucaju je Phia htjela zajednicim snagama pomoci da se skloni sa ulice... Bila je spremna zajednicnim snagama nesto uciniti samo joj je trebala SOS-ova pomoc!!! Veljo kao osoba koja na prvi mah djeluje odbojno (a nije takav jer je i on osoba koja zaista voli zivotinje) je svakako odmah to objavio na ovom forumu i sigurna sam pokusao nesto uraditi, ali zar nije bilo lakse odmah se organizovati zajedno sa Phiom nego se dan-dva praviti cvrst kao kamen a onda poduzeti ono sto je odmah moglo da se poduzme. Nemoze se ODBOJNOSCU nista postici, samo se u ljudima koji zele pomoci stvara doza bijesa i odbojnosti prema SOS-u. Znam da je nekima puna kapa i da ce odmah reci ma neka se stvara sta god zeli, neka nas mrze... i slicno, ali zar nije bolje suradjivati sa ljudima koji su voljni pruziti pomoc? Ne znam, mozda sve ovo sto ja pisem nekima zvuci suludo ali ja zaista mislim da u ovakvoj situaciji nama nista od ovoga ne treba. Dajte da bar mi koji smo na bilo koji nacin spremni nesto uciniti za ove zivotinje budemo skupa, a ne da samo svi pisu... Ne mogu ni nabrojati koliko ljudi napise JADAN, DUSA... Ja cu dati pare, hranu... a nista od toga ne da... zar je tako puno odvojiti mjesecno bar 10KM za njih pa da bar ljudi iz SOS-a imaju cime da hrane cuke i mace koje imaju trenutno, koje su do sada uspjeli spasiti sa ULICE?
Mrs.Zurbrigen

#37 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Mrs.Zurbrigen »

znam da je manje, vise spam - ali posto sam pisala o nasem psu, kojeg smo jucer nakon dva dana straha i nade napokon dobili, da vam kazem, kako mu je...

mali sere ko lud. :D pokenjao se, gdje je go mogao... veterinarka kaze, da je to od stresa, i zato sto je sigurno pio vodu iz rijeke, pa sad ima malo uzburkanu probavu...
u glavnom, zrtve njegove akcije su: tepih, jastuk i jedna tenisica velicine 38 (al je fakat dobro ciljao...) :D jos sepa, veterinarka mu je danas dala tablete, ako mu sutra ne bude bolje, vodi ga na röntgen.
ali s obzirom na to, da je taj cuko, prije nego sto je dosao kod nas zivio kod jedne zene koja ga je - zato sto se nije razumio sa njenom dogom - drzala u kavezu, u kojem zivotinje transportiraju u avionu (cuko se jedva mogao okrenuti u boxu), i nije nimalo socijaliziran, strasno dobar i radoznao momak. :-D

sta time hocu reci, a to je cober vec rekao, puno ljudi nazalost nece ni malo maknuti od komfora, boje se prljavstine i obaveza - ali to ih ne sprijecava da si nabavljaju zivotinje. pa kad cuko i maca prvi put naprave belaj, ili kad ljudi shvate, da nije dovoljno cuku samo pustiti pred vrata, da obavi posao, onda ih jednostavno negdje ostave. i to je to sto ja nikako ne razumijem, mislim, o svemu se treba razmisliti, tako i o nabavi zivotinje. (dobro, s ovim komentarom sigurno nisam otkrila toplu vodu, al kad vidim, sta se sve dogadja, stvarno vise ne znam sta da kazem...)
to sam ja

#38 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by to sam ja »

Mrs.Zurbrigen wrote:znam da je manje, vise spam - ali posto sam pisala o nasem psu, kojeg smo jucer nakon dva dana straha i nade napokon dobili, da vam kazem, kako mu je...

mali sere ko lud. :D pokenjao se, gdje je go mogao... veterinarka kaze, da je to od stresa, i zato sto je sigurno pio vodu iz rijeke, pa sad ima malo uzburkanu probavu...
u glavnom, zrtve njegove akcije su: tepih, jastuk i jedna tenisica velicine 38 (al je fakat dobro ciljao...) :D jos sepa, veterinarka mu je danas dala tablete, ako mu sutra ne bude bolje, vodi ga na röntgen.
ali s obzirom na to, da je taj cuko, prije nego sto je dosao kod nas zivio kod jedne zene koja ga je - zato sto se nije razumio sa njenom dogom - drzala u kavezu, u kojem zivotinje transportiraju u avionu (cuko se jedva mogao okrenuti u boxu), i nije nimalo socijaliziran, strasno dobar i radoznao momak. :-D

sta time hocu reci, a to je cober vec rekao, puno ljudi nazalost nece ni malo maknuti od komfora, boje se prljavstine i obaveza - ali to ih ne sprijecava da si nabavljaju zivotinje. pa kad cuko i maca prvi put naprave belaj, ili kad ljudi shvate, da nije dovoljno cuku samo pustiti pred vrata, da obavi posao, onda ih jednostavno negdje ostave. i to je to sto ja nikako ne razumijem, mislim, o svemu se treba razmisliti, tako i o nabavi zivotinje. (dobro, s ovim komentarom sigurno nisam otkrila toplu vodu, al kad vidim, sta se sve dogadja, stvarno vise ne znam sta da kazem...)
Toga je strasno puno, ja u zadnje vrijeme slusam i jezim se od "ja bi jednog malog, bijelog psa...ja kako je krasan, kao oblacic, kao vata...tako cist, bijel" valjda su sada ovi bishoni i westi u modi a nisu svjesni da i te vatice kake :D pa da treba guzu oprati svaki put da bi bila snijezno bijela. Zivotinja je obaveza kao i dijete, mozda i vece, jer je konacno citav zivot ovisna o gazdi. Mi imamo skevre, prije toga smo imali kokera (nista protiv kokera) al' ja sam se uvjerila da su skevrije pametnije i privrzenije u svakom pogledu i niko ne moze mog bugarskog lubenicara zamjeniti :D
Mrs.Zurbrigen

#39 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Mrs.Zurbrigen »

to sam ja wrote: Toga je strasno puno, ja u zadnje vrijeme slusam i jezim se od "ja bi jednog malog, bijelog psa...ja kako je krasan, kao oblacic, kao vata...tako cist, bijel" valjda su sada ovi bishoni i westi u modi a nisu svjesni da i te vatice kake :D pa da treba guzu oprati svaki put da bi bila snijezno bijela. Zivotinja je obaveza kao i dijete, mozda i vece, jer je konacno citav zivot ovisna o gazdi. Mi imamo skevre, prije toga smo imali kokera (nista protiv kokera) al' ja sam se uvjerila da su skevrije pametnije i privrzenije u svakom pogledu i niko ne moze mog bugarskog lubenicara zamjeniti :D

omg, westi - to ti je ko da imas krpu za kupljenje prasine i prljavstine... i da budem iskrena, ja jos nikad nisam vidjela westija koji je bio totalno cist i bijel kao vata... ali apsolutno si u pravu, to su neki trendovi, em je beagle u modi, pa svi hoce beagla, a ne misle na to da je beagle po naravi mali tvrdoglavko kojeg treba dobro odgojiti, onda dodje trend weimaranera, pa onda svi trce po njih, misleci, da te pse mogu drzati u malom apartmanu, itd....
mi momentano imamo samo neke mjesance - jedan je nas, curu i ovog novog malog imamo, dok ih netko ne udomi, al posto su oboje superslatki bas nam se ni ne zuri sa udomljavanjem. srecom imamo mjesta i mogucnosti, pa eto...
Cober

#40 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

ajsela wrote: ...SOS nije svemoguc ali ako se vec javi neko treba ga saslusati, i vidjeti da li se moze pomoci
Bravo. Ima li neko ko bi volonterski htjeo pomoći u tome, sjedio pored telefona i to radio? Ima li neko, iko, bilo ko????

Ako ne, svaki daljnji komentar na tu temu je sramotan.
Cober

#41 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

ajsela wrote:Veljo kao.. .. je svakako odmah objavio na ovom forumu i sigurna sam pokusao nesto uraditi, ali zar nije bilo lakse odmah se organizovati zajedno sa Phiom nego se dan-dva praviti cvrst kao kamen a onda poduzeti ono sto je odmah moglo da se poduzme.
Šta? Zvati Cobera jer je svima žao ali niko od njih ne može al Velja može pa čemo ga u PM jer traži od onoga koji zove da sam nešto uradi???? Ja koliko znam Velja je mene ODMAH zvao, ali mi je i prenio da se je taj neko ko je pozvao SOS na Veljin zahtjev da ga sam skloni sa ulice počeo smijati? Zašto, zar takva uputa od SOS-a zvuči tako čudno i nevjerovatno?? Nakon reakcije smijeha pozivaoca na takav odgovor, valjda zbog nevjerice na takvo što, slijedi surova istina - onda neka crkne, jer SOS može uraditi isto ono što i pozivaoc..
Sada govorim generalno, jer takvi pozivi se svaki dan dešavaju, al niko ne može.... Ma hajde. Al SOS ć epotegliti i odvesti ga veterinaru u ime pozivaoca, zaprljati se u ime pozivaoca, platiti u ime pozivaoca, brinuti se o njemu u ime pozivaoca... A ovome će to baš biti drago, jer on nikako ne može zbog...
ajsela wrote:....samo se u ljudima koji zele pomoci stvara doza bijesa i odbojnosti prema SOS-u...
???? Razmisli malo. Da napišem: No comment.. Ili: Ako žele zašto onda sami ne pomognu? Lakše je stvoriti dozu bijesa prema SOS-u koji traži od pozivaoca da ga skloni sa ceste??? Ipak No comment.
ajsela wrote:...ali zar nije bolje suradjivati sa ljudima koji su voljni pruziti pomoc?...
Pa SOS i nema drugog načina da to uradi, zato je od Velje i uslijedio jedini mogući odgovor: Vi učinite nešto, sklonite ga negdje, vodite veterinaru.. Ali lakše je to primiti sa nevjericom i nasmijati se na takvo što kao neki vrlo čudan zahtjev.. Naravno da slijedi surova istina, a to je onda neka crkne, jer mi pomoći svima bez vas ne možemo..

Ovo nije ništa lično upućeno niti Phii, niti Velji, niti ijednom davaocu komentara pa to molim vas nemojte tako ni shvatati niti ulaziti u takve rasprave, jer tu apsolutno nismo bitni mi niti takva vrsta rasprave, nego kako im zajedno najefikasnije i što više pomoći, zbog toga:
ajsela wrote:Dajte da bar mi koji smo na bilo koji nacin spremni nesto uciniti za ove zivotinje budemo skupa, a ne da samo svi pisu... Ne mogu ni nabrojati koliko ljudi napise JADAN, DUSA... Ja cu dati pare, hranu... a nista od toga ne da... zar je tako puno odvojiti mjesecno bar 10KM za njih pa da bar ljudi iz SOS-a imaju cime da hrane cuke i mace koje imaju trenutno, koje su do sada uspjeli spasiti sa ULICE?
Brojni su načini pomoći: Dežuranje pored telefona i odgovaranje na pozive, vođenje silne korespodencije sa raznim organizacijama i institucijama, uređenje weba, izlazak na teren po pozivu, obezbjeđenje smještaja.. svako od nas 1.000 ili 100 mogao bi izdvojiti mjesečno, sedmično jedan dan, 3 sata, x nas xxx... Ja tako povremeno radim, i to je moj način da pomognem Velji da pomogne napaćenim životinjama. A Vaš? Pridružite se i pomozite nam.

Pošto je ova diskusija otišla u pogrešnom smjeru, za kraj da ponovim:
Cober wrote:
ajsela wrote: ...SOS nije svemoguc ali ako se vec javi neko treba ga saslusati, i vidjeti da li se moze pomoci
Bravo. Ima li neko ko bi volonterski htjeo pomoći u tome, sjedio pored telefona i to radio? Ima li neko, iko, bilo ko????

mycy

#42 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mycy »

Upravo tako - vazno je da su svi htjeli pomoci. Mislim da je bezveze to sto napadate Phia-u jer je i ona isto tako htjela pomoci. Nema uslova da ga skloni - pa sta!? Nemam ni ja iako imam dobru volju to da radim - ali NEMAM uslova!!! Ukoliko bi cike najradije sve poslali u pm pa cak i ljude koji im daju informaciju gdje se nalazi povrijedjena zivotinja onda ne bi trebali ni raditi taj posao! Prije nego sto se pokrene s tim poslom svaki razuman covjek bi razmislio da li moze taj pritisak da podnese. Ako ne moze a ima neke uslove onda neka radi "privatno"!

Ja sam, takodjer, imala 5-6 situacija gdje su me odbili iz SOS-a. Svaki put se radilo o odbacenim stencima i tad sam ih i nekako mogla cuvati i onda kad nazovem SOS kazu da bude kod mene par dana dok oni ne "potraze" smjestaj ili da radim bilo sta drugo sa njim. Prva dva stenca sam nekoliko dana i cuvala i kad sam ih opet zvala nisu mogli da ih uzmu, takodjer sa drskim prigovorima. Ostale koje sam nalazila sam vec sama udomljavala a jednog sam nazalost morala pustiti!!

Ja shvatam da nemaju prostor, mozda nemaju ni uslova... Ali to bi trebala biti odgovorna organizacija koja pruza pomoc onome kome treba!! A ne drsko da se odgovori ili "... neka crkne" ili kao sto su meni govorili "...ucjeni mamu da ga zadrzis ili ces popustiti u skoli"!!! To nema nikakvog smisla...

Dosta ljudi sa foruma nije imalo nelagodnu situaciju sa SOS organizacijom pa bi molila da se puno i ne petljaju za ovaj post!
mycy

#43 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mycy »

Cober wrote:
ajsela wrote:....samo se u ljudima koji zele pomoci stvara doza bijesa i odbojnosti prema SOS-u...
???? Razmisli malo. Da napišem: No comment.. Ili: Ako žele zašto onda sami ne pomognu? Lakše je stvoriti dozu bijesa prema SOS-u koji traži od pozivaoca da ga skloni sa ceste??? Ipak No comment.
To se upravo kod mene desilo i to je moj comment!!!
Cober

#44 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

mycy wrote:...Mislim da je bezveze to sto napadate Phia-u...
O čemu ti to??? Ovo je neka opasna zamjena teza.
ajsela

#45 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by ajsela »

Ne znam da li je Cober dobro citao ali ja sam napisala jasno da su U PRAVU OBJE STRANE i da definitivno ne moze SOS sve sam... Zaista niko ranije nije spomenuo da se Phil pocela smijati kada joj je receno da ona nesto za pocetak sama poduzme, i definitivno ni to nije ok. Sto se tice onog dijela gdje Cober nema komentar, mislim da nije u prevu i da ima dosta ljudi koji traze pomoc od SOS-a da se zbrine neka zivotinja i koji su spremni i platiti smjestaj i ljecenje i hranu... a ne sve to prebaciti na SOS. Istina ima i onih koji samo zele da zovnu SOS i da SOS sam sve uradi, spasi zivtonju, hrani, plati ljecenje (i to je definitivno bezobrazno).
Ali necu da pisem vise o tom jadnom cuki koji na zalost vise nije sa nama... Niti zelim da se svadjam sa Coberom ili nekim trecim. Ne nije mi to cilj! Ja sam rekla svoje misljenje i ostajem pri njemu, ali takodjer potujem misljenje ostalih i naravno da svi ne mogu isto razmisljati.
Hvala svima koji su pokusali da mu pomognu, svima koji su ucinili za njega nesto i pokusali da mu spase zivot!

Pozdrav
Cober

#46 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

Stalno ima puno onih kojima pomoć svakodnevno treba. Zbog toga:
Cober wrote:Ima li neko ko bi volonterski htjeo pomoći u tome, sjedio pored telefona i to radio? Ima li neko, iko, bilo ko????

Cafe Camargue

#47 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cafe Camargue »

Cober wrote:
ajsela wrote:Veljo kao.. .. je svakako odmah objavio na ovom forumu i sigurna sam pokusao nesto uraditi, ali zar nije bilo lakse odmah se organizovati zajedno sa Phiom nego se dan-dva praviti cvrst kao kamen a onda poduzeti ono sto je odmah moglo da se poduzme.
Šta? Zvati Cobera jer je svima žao ali niko od njih ne može al Velja može pa čemo ga u PM jer traži od onoga koji zove da sam nešto uradi???? Ja koliko znam Velja je mene ODMAH zvao, ali mi je i prenio da se je taj neko ko je pozvao SOS na Veljin zahtjev da ga sam skloni sa ulice počeo smijati? Zašto, zar takva uputa od SOS-a zvuči tako čudno i nevjerovatno?? Nakon reakcije smijeha pozivaoca na takav odgovor, valjda zbog nevjerice na takvo što, slijedi surova istina - onda neka crkne, jer SOS može uraditi isto ono što i pozivaoc..
Sada govorim generalno, jer takvi pozivi se svaki dan dešavaju, al niko ne može.... Ma hajde. Al SOS ć epotegliti i odvesti ga veterinaru u ime pozivaoca, zaprljati se u ime pozivaoca, platiti u ime pozivaoca, brinuti se o njemu u ime pozivaoca... A ovome će to baš biti drago, jer on nikako ne može zbog...
ajsela wrote:...ali zar nije bolje suradjivati sa ljudima koji su voljni pruziti pomoc?...
Pa SOS i nema drugog načina da to uradi, zato je od Velje i uslijedio jedini mogući odgovor: Vi učinite nešto, sklonite ga negdje, vodite veterinaru.. Ali lakše je to primiti sa nevjericom i nasmijati se na takvo što kao neki vrlo čudan zahtjev.. Naravno da slijedi surova istina, a to je onda neka crkne, jer mi pomoći svima bez vas ne možemo..

Ovo nije ništa lično upućeno niti Phii, niti Velji, niti ijednom davaocu komentara pa to molim vas nemojte tako ni shvatati niti ulaziti u takve rasprave, jer tu apsolutno nismo bitni mi niti takva vrsta rasprave, nego kako im zajedno najefikasnije i što više pomoći, zbog toga:
ajsela wrote:Dajte da bar mi koji smo na bilo koji nacin spremni nesto uciniti za ove zivotinje budemo skupa, a ne da samo svi pisu... Ne mogu ni nabrojati koliko ljudi napise JADAN, DUSA... Ja cu dati pare, hranu... a nista od toga ne da... zar je tako puno odvojiti mjesecno bar 10KM za njih pa da bar ljudi iz SOS-a imaju cime da hrane cuke i mace koje imaju trenutno, koje su do sada uspjeli spasiti sa ULICE?
Brojni su načini pomoći: Dežuranje pored telefona i odgovaranje na pozive, vođenje silne korespodencije sa raznim organizacijama i institucijama, uređenje weba, izlazak na teren po pozivu, obezbjeđenje smještaja.. svako od nas 1.000 ili 100 mogao bi izdvojiti mjesečno, sedmično jedan dan, 3 sata, x nas xxx... Ja tako povremeno radim, i to je moj način da pomognem Velji da pomogne napaćenim životinjama. A Vaš? Pridružite se i pomozite nam.

Pošto je ova diskusija otišla u pogrešnom smjeru, za kraj da ponovim:
Cober wrote:

E svasta, stvarno, znaci ja ako danas vidim kakvo bespomocno pseto, treba da nazovem SOS kako bi me oni uputili da treba da prekinem sve svoje obaveze, stanem, udomim zivotinjicu ili je odvedem veterinaru, jer mi to naravno ne bi samom nikad naumpalo, a uz to treba da budem sretan ako operater bude raspolozen i ne izgalami se na mene. Pretpostavljam da na slican nacin funkcionisu i ostale sluzbe, pa tako ako mi izbije pozar u stanu vatrogasci savjetuju da probamo sami zaustavit sirenje upotrebom vode, il ako nam kakav bandit uleti u stan policija preporucuje da sami pokusamo savladat lopova i dovedemo ga u stanicu?! E stvarno, sta bi mi bez SOS-a. Da me ne bi ko pogresno shvatio, vama svaka cast na dobroj volji i pomoci koju pruzate, al vam je prezentacija qzas i bolje bi bilo da se suzdrzite od ovakvih javljanja, jer nemaju veze s mozgom.
mIRCerka

#48 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mIRCerka »

Da skratimo suplju i bespotrebnu raspravu.
Ko zeli pomoci, moze pomoci na vise nacina.
Moze volontirati u SOSu, moze sam pomagati zivotinjama, moze donirati hranu, novac ili opremu za improvizovane azile.

Meni je prvoj cika Velja nebrojeno puta rekao "Nosi ih Semihi pred vrata" jer je Grad bio taj koji je kocio pitanje zemlje azila...
Ako fakat volite zivotinje i zelite im pomoci, nece vam toliko smetati nivo komunikacije koji se povremeno javlja.
Ja razumijem obje strane, i vas koji zelite pomoci pa udarite u zid, kao i cika Velju i njegovo jezikanje. Ali znajte da su rijetki oni koji nazovu i jave da ima recimo pas sa nekim problemom i da ostanu uz psa dok pomoc ne stigne.
Istina jeste da su rijetki oni koji zovu u brizi za hajvane, i veliko hvala svima koji pomognu pozivom, ali ja se klanjam do poda bukvalno nekolicini SOSovaca koji se razapeshe na sve strane.
Usput, ovo me podsjeca na onu dobro.ba temu...i svaki put se zakljuci, gdje je puno baba kilava su djeca. A prevod toga bi bio "da se bogdom radi upola koliko se prica, gdje bi nam kraj bio".
Stoga, evo ja, koja nisam volonter niti clan SOSa al sam simpatizer teski, pozivam sve vas koji ste u Sarajevu na volontiranje u PR odjelu SOSa :D
Dezura na telefon (mozemo se cak utaliti i kupiti neki od onih paketa do 50 KM), ganjanje sponzora, pracenje medija vezano za vet sektor...puno ima mogucnosti koje se mogu cak i sa svog radnog mjesta obaviti :D
Pozz
mIRCerka

#49 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mIRCerka »

Cafe Camargue wrote: E svasta, stvarno, znaci ja ako danas vidim kakvo bespomocno pseto, treba da nazovem SOS kako bi me oni uputili da treba da prekinem sve svoje obaveze, stanem, udomim zivotinjicu ili je odvedem veterinaru, jer mi to naravno ne bi samom nikad naumpalo, a uz to treba da budem sretan ako operater bude raspolozen i ne izgalami se na mene. Pretpostavljam da na slican nacin funkcionisu i ostale sluzbe, pa tako ako mi izbije pozar u stanu vatrogasci savjetuju da probamo sami zaustavit sirenje upotrebom vode, il ako nam kakav bandit uleti u stan policija preporucuje da sami pokusamo savladat lopova i dovedemo ga u stanicu?! E stvarno, sta bi mi bez SOS-a. Da me ne bi ko pogresno shvatio, vama svaka cast na dobroj volji i pomoci koju pruzate, al vam je prezentacija qzas i bolje bi bilo da se suzdrzite od ovakvih javljanja, jer nemaju veze s mozgom.
AnimalSOS ne mozes porediti sa vatrogascima i policijom.
Vatrogasci i policija su JAVNI SLUZBENICI PLACENI DA BUDU NA USLUZI narodu, dok je Velja sa AnimalSosovcima obicna grupa ljudi.
Ako smatras da im je PR los, imas u mom prethodnom postu poziv na pomoc, pa bujrum.
Cafe Camargue

#50 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cafe Camargue »

mIRCerka wrote:
Cafe Camargue wrote: E svasta, stvarno, znaci ja ako danas vidim kakvo bespomocno pseto, treba da nazovem SOS kako bi me oni uputili da treba da prekinem sve svoje obaveze, stanem, udomim zivotinjicu ili je odvedem veterinaru, jer mi to naravno ne bi samom nikad naumpalo, a uz to treba da budem sretan ako operater bude raspolozen i ne izgalami se na mene. Pretpostavljam da na slican nacin funkcionisu i ostale sluzbe, pa tako ako mi izbije pozar u stanu vatrogasci savjetuju da probamo sami zaustavit sirenje upotrebom vode, il ako nam kakav bandit uleti u stan policija preporucuje da sami pokusamo savladat lopova i dovedemo ga u stanicu?! E stvarno, sta bi mi bez SOS-a. Da me ne bi ko pogresno shvatio, vama svaka cast na dobroj volji i pomoci koju pruzate, al vam je prezentacija qzas i bolje bi bilo da se suzdrzite od ovakvih javljanja, jer nemaju veze s mozgom.
AnimalSOS ne mozes porediti sa vatrogascima i policijom.
Vatrogasci i policija su JAVNI SLUZBENICI PLACENI DA BUDU NA USLUZI narodu, dok je Velja sa AnimalSosovcima obicna grupa ljudi.
Ako smatras da im je PR los, imas u mom prethodnom postu poziv na pomoc, pa bujrum.
Malo karikiram, naravno da se ne moze poredit, ali mi sluzba za pomoc zivotinjama ne treba da bi mi rekli da SAM pomognem i sklonim zivotinju. A da mislim da mogu i da trebam u zivotu i u ovom drustvu bavit se bespomocnim lutalicama, za to mi ne bi trebao poziv na forumu. Sta je sa starim i bolesnim ljudima koji se SAD, OVOG MOMENTA, MRZNU U SVOJIM PICVAJZIMA?! Ma jok, nek je macama i cukama toplo. I onda ovdje neko uzme pricat o srcu. Blago nama kad su nam zivotinje u mislima.
Locked