ajsela wrote:Veljo kao.. .. je svakako odmah objavio na ovom forumu i sigurna sam pokusao nesto uraditi, ali zar nije bilo lakse odmah se organizovati zajedno sa Phiom nego se dan-dva praviti cvrst kao kamen a onda poduzeti ono sto je odmah moglo da se poduzme.
Šta? Zvati Cobera jer je svima žao ali niko od njih ne može al Velja može pa čemo ga u PM jer traži od onoga koji zove da sam nešto uradi???? Ja koliko znam Velja je mene ODMAH zvao, ali mi je i prenio da se je taj neko ko je pozvao SOS na Veljin zahtjev da ga sam skloni sa ulice počeo smijati? Zašto, zar takva uputa od SOS-a zvuči tako čudno i nevjerovatno?? Nakon reakcije smijeha pozivaoca na takav odgovor, valjda zbog nevjerice na takvo što, slijedi surova istina - onda neka crkne, jer SOS može uraditi isto ono što i pozivaoc..
Sada govorim generalno, jer takvi pozivi se svaki dan dešavaju, al niko ne može.... Ma hajde. Al SOS ć epotegliti i odvesti ga veterinaru u ime pozivaoca, zaprljati se u ime pozivaoca, platiti u ime pozivaoca, brinuti se o njemu u ime pozivaoca... A ovome će to baš biti drago, jer on nikako ne može zbog...
ajsela wrote:....samo se u ljudima koji zele pomoci stvara doza bijesa i odbojnosti prema SOS-u...
???? Razmisli malo. Da napišem: No comment.. Ili: Ako žele zašto onda sami ne pomognu? Lakše je stvoriti dozu bijesa prema SOS-u koji traži od pozivaoca da ga skloni sa ceste??? Ipak No comment.
ajsela wrote:...ali zar nije bolje suradjivati sa ljudima koji su voljni pruziti pomoc?...
Pa SOS i nema drugog načina da to uradi, zato je od Velje i uslijedio jedini mogući odgovor: Vi učinite nešto, sklonite ga negdje, vodite veterinaru.. Ali lakše je to primiti sa nevjericom i nasmijati se na takvo što kao neki vrlo čudan zahtjev.. Naravno da slijedi surova istina, a to je onda neka crkne, jer mi pomoći svima bez vas ne možemo..
Ovo nije ništa lično upućeno niti Phii, niti Velji, niti ijednom davaocu komentara pa to molim vas nemojte tako ni shvatati niti ulaziti u takve rasprave, jer tu apsolutno nismo bitni mi niti takva vrsta rasprave, nego kako im zajedno najefikasnije i što više pomoći, zbog toga:
ajsela wrote:Dajte da bar mi koji smo na bilo koji nacin spremni nesto uciniti za ove zivotinje budemo skupa, a ne da samo svi pisu... Ne mogu ni nabrojati koliko ljudi napise JADAN, DUSA... Ja cu dati pare, hranu... a nista od toga ne da... zar je tako puno odvojiti mjesecno bar 10KM za njih pa da bar ljudi iz SOS-a imaju cime da hrane cuke i mace koje imaju trenutno, koje su do sada uspjeli spasiti sa ULICE?
Brojni su načini pomoći: Dežuranje pored telefona i odgovaranje na pozive, vođenje silne korespodencije sa raznim organizacijama i institucijama, uređenje weba, izlazak na teren po pozivu, obezbjeđenje smještaja.. svako od nas 1.000 ili 100 mogao bi izdvojiti mjesečno, sedmično jedan dan, 3 sata, x nas xxx... Ja tako povremeno radim, i to je moj način da pomognem Velji da pomogne napaćenim životinjama. A Vaš? Pridružite se i pomozite nam.
Pošto je ova diskusija otišla u pogrešnom smjeru, za kraj da ponovim:
Cober wrote:ajsela wrote: ...SOS nije svemoguc ali ako se vec javi neko treba ga saslusati, i vidjeti da li se moze pomoci
Bravo. Ima li neko ko bi volonterski htjeo pomoći u tome, sjedio pored telefona i to radio? Ima li neko, iko, bilo ko????
Ako ne, svaki daljnji komentar na tu temu je sramotan.