I imas li odgovor na moje pitanje, ko je pokrenuo akciju prikupljanja medicinske pomoci za Palestince?BSn wrote:
Sukob u Gazi koristi citav svijet da bi prikrio svoje probleme. Tako Britanci ne razmisljaju o Irskoj, nego o Gazi, Belgijanci ne razmisljaju o problemu u vlastitoj avliji, nego o Gazi, Spanjolci isto tako, itd.
Medjutim, nama ne treba Gaza, nama mogu zamazati oci i sa Djeda Mrazom.
ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#27 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
ja masih Radmanovicevu izjavu. Izvinjavam se.
I u pravu je bsn, oci svijeta su sada uprte tamo, tako da svakome njegovi problemi izgledaju nista naspram ovoga.
Ali ipak bez obzira na to svi smo mi jako svjesni stanja ovdje.
Sto se tice akcije, nemam pojma
Ja sam za sada samo cula za uplate novca
I u pravu je bsn, oci svijeta su sada uprte tamo, tako da svakome njegovi problemi izgledaju nista naspram ovoga.
Ali ipak bez obzira na to svi smo mi jako svjesni stanja ovdje.
Sto se tice akcije, nemam pojma
Ja sam za sada samo cula za uplate novca
- BSn
#28 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
@Mirecerka, ne znam fkt.
-
mIRCerka
#29 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
u tome je stos..najlakse je kukati i zaliti i plaiti svijece ili organizovati molitve za taj narod, a sjeti se samo rata kod nas...BSn wrote:@Mirecerka, ne znam fkt.
Hvala svima koji zapalise svijecu za Sarajevu, ali veliko Hvala svima onima koji su slali zavoje i medicinsku opremu i humanitarnu pomoc...
-
Abacija
#30 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Nista ti ne pomaze prikupljanje bilo kakve pomoci kada ta pomoc ne moze uci u Gazu. Skladista medjunarodnog Crvenog Krsta se prelamaju i kamioni cekaju, ali dzaba kada ne mogu uci u Gazu. I prije nego sto su poceli ovi napadi u Gazu je ulazilo samo 10% od osnovnih potreba. Potreban je politicki pritisak preko UN-a!mIRCerka wrote:u tome je stos..najlakse je kukati i zaliti i plaiti svijece ili organizovati molitve za taj narod, a sjeti se samo rata kod nas...BSn wrote:@Mirecerka, ne znam fkt.
Hvala svima koji zapalise svijecu za Sarajevu, ali veliko Hvala svima onima koji su slali zavoje i medicinsku opremu i humanitarnu pomoc...
- sheilak
#31 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Sto se tice finacijske pomoci . Molim vas, nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam vrlo podozriva kada je to u pitanju. Cast postenim ljudima, ali imajuci na umu sta se sve desavalo sa pomoci prikupljenoj za Bosnu i gdje i kod koga je veeelika vecina toga zavrsila, bojim se da bi se i ovaj put moglo lako desiti isto, kao i uostalom i svaki put.
Da znam da ce novac zavrsiti kod onih koji ga trebaju , ne bih se naravno dvoumila niti sekunde. OVako...
Samo je pitanje onda kako uopste pomoci.
Da znam da ce novac zavrsiti kod onih koji ga trebaju , ne bih se naravno dvoumila niti sekunde. OVako...
- veljaca
#32 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Ima, ima nacina. Jedan, ali ne jedini je vratiti vojno izraelsku vojsku iz pojasa Gaze. Mislim da u svijetu postoji kriticna masa onih koji bi to sami uradili. Pitanje je samo hoce li to ili ne, odnosno hoce li im ili ne to dozvoliti ?sheilak wrote:Sto se tice finacijske pomoci . Molim vas, nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam vrlo podozriva kada je to u pitanju. Cast postenim ljudima, ali imajuci na umu sta se sve desavalo sa pomoci prikupljenoj za Bosnu i gdje i kod koga je veeelika vecina toga zavrsila, bojim se da bi se i ovaj put moglo lako desiti isto, kao i uostalom i svaki put.
-
in33sa
#33 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Nego, jel se taj Ibro oglasio kada su sudanske milicije pobile stotine hiljada civila u Darfuru? jel iko?
Ili kad su teroristi nedavno pobili stotine civila u Indiji?
Ili kad su teroristi nedavno pobili stotine civila u Indiji?
-
mIRCerka
#34 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
kao sto je Sarajevo imalo svoj tunel spasa, Gaza ih ima nekoliko. Ko sprjecava ulazak pomoci kroz palestinske tunele koje drze Palestinci na obje strane?Abacija wrote:Nista ti ne pomaze prikupljanje bilo kakve pomoci kada ta pomoc ne moze uci u Gazu. Skladista medjunarodnog Crvenog Krsta se prelamaju i kamioni cekaju, ali dzaba kada ne mogu uci u Gazu. I prije nego sto su poceli ovi napadi u Gazu je ulazilo samo 10% od osnovnih potreba. Potreban je politicki pritisak preko UN-a!mIRCerka wrote:u tome je stos..najlakse je kukati i zaliti i plaiti svijece ili organizovati molitve za taj narod, a sjeti se samo rata kod nas...BSn wrote:@Mirecerka, ne znam fkt.
-
Abacija
#35 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Iskreno ne znam, ali mislim da Crveni Krst ne zeli da koristi te tunele, a i kad bi htjeli pitanje je da li bi im Hamas dozvolio prolaz.mIRCerka wrote:kao sto je Sarajevo imalo svoj tunel spasa, Gaza ih ima nekoliko. Ko sprjecava ulazak pomoci kroz palestinske tunele koje drze Palestinci na obje strane?Abacija wrote: Nista ti ne pomaze prikupljanje bilo kakve pomoci kada ta pomoc ne moze uci u Gazu. Skladista medjunarodnog Crvenog Krsta se prelamaju i kamioni cekaju, ali dzaba kada ne mogu uci u Gazu. I prije nego sto su poceli ovi napadi u Gazu je ulazilo samo 10% od osnovnih potreba. Potreban je politicki pritisak preko UN-a!