ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
- stochar
#1 ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić danas je uime tog centra pozvao generalnog sekretara UN-a i Savjet bezbjednosti da hitno interveniraju kako bi se zaustavili sukobi u pojasu Gaze i stradanja nevinih civila među kojima su i djeca.
U saopćenju za javnost, Spahić podsjeća da su nakon susreta Palestinaca i Izraelaca u izbjegličkom kampu Nablusu 1. januara 2000. godine Amerika i Generalna skupština UN-a 2001. godine pozvale svijet da 1. januar postane praznik, Svjetski dan porodice.
"Svuda u svijetu i posebno na Bliskom istoku vidimo šta je ostalo od praznika koji se slavi u svijetu kao praznik mira i nesebičnosti. Uime humanosti i ljudskog dostojanstva i odgovornosti intervencija generalnog sekretara UN-a i Savjeta bezbjednosti danas su jedina solucija za prekid sukoba i za nastavak mirovnog procesa na Bliskom istoku" , ističe Spahić u saopćenju za javnost.
Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić danas je uime tog centra pozvao generalnog sekretara UN-a i Savjet bezbjednosti da hitno interveniraju kako bi se zaustavili sukobi u pojasu Gaze i stradanja nevinih civila među kojima su i djeca.
U saopćenju za javnost, Spahić podsjeća da su nakon susreta Palestinaca i Izraelaca u izbjegličkom kampu Nablusu 1. januara 2000. godine Amerika i Generalna skupština UN-a 2001. godine pozvale svijet da 1. januar postane praznik, Svjetski dan porodice.
"Svuda u svijetu i posebno na Bliskom istoku vidimo šta je ostalo od praznika koji se slavi u svijetu kao praznik mira i nesebičnosti. Uime humanosti i ljudskog dostojanstva i odgovornosti intervencija generalnog sekretara UN-a i Savjeta bezbjednosti danas su jedina solucija za prekid sukoba i za nastavak mirovnog procesa na Bliskom istoku" , ističe Spahić u saopćenju za javnost.
-
callmethebreeeze
#2 Re: Prestanak napada na Gazu!
jos samo da se nedzad latic i mirnes ajanovic oglase i stvari ce doci na svoje.

Last edited by callmethebreeeze on 02/01/2009 18:34, edited 1 time in total.
- sheilak
#3 Re: Prestanak napada na Gazu!
Hej, ja mislila stvarno prestanak napada!
Ali, nakon apela Ibrahima Spahica, sigurna sam da primirje evo samo sto nije!
-
bierkof
#4 Re: Prestanak napada na Gazu!
...i draga mama, naravno.jos samo da se nedzad latic i mirnes ajanovic oglase i stvari ce doci po svoje.
-
callmethebreeeze
#5 Re: Prestanak napada na Gazu!
meni nije jasno da neko ovo objavljuje. mislim, who fucking cares sta ibro spahic misli o krizi na bliskom istoku.

- chuchumbamayumbe
#6 Re: Prestanak napada na Gazu!
Ibro je bar rekao nesto, za razliku od ostatka mutavih politicara!
- sheilak
#7 Re: Prestanak napada na Gazu!
Da, u pravu si. Mislimo u pogresnom pravcu. Neko je barem nesto rekao, smijali se mi tome ili ne.
-
palermo
#8 Re: Prestanak napada na Gazu!
Slažem se......i znam da nikako nije vrijeme za smijanje, i da je degutantno u ovoj situaciji.............al stvarno ne možeš zamjeriti ljudima što su se nasmijali nakon što su ono pročitali........i ja sam bio jedan od tihchuchumbamayumbe wrote:Ibro je bar rekao nesto, za razliku od ostatka mutavih politicara!
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Prestanak napada na Gazu!
Poznajuci Ibru i njegove dvosatne govore, zacudilo me da saopstenje nije bilo na 6 stranica.palermo wrote:Slažem se......i znam da nikako nije vrijeme za smijanje, i da je degutantno u ovoj situaciji.............al stvarno ne možeš zamjeriti ljudima što su se nasmijali nakon što su ono pročitali........i ja sam bio jedan od tihchuchumbamayumbe wrote:Ibro je bar rekao nesto, za razliku od ostatka mutavih politicara!
Znam da je nekima smijesno, i meni je bilo, ali Ibri svaka cast.
A ova ostala politicarska bagra, neka se stidi i srami!
- BSn
#10 Re: Prestanak napada na Gazu!
Pricajte vi sta hocete, ali Ibro je javna licnost koja se odlucila da otovoreno kaze ono sto misli i sto smatra da treba reci.
Ovim nasim misevima sto sebe politicarima zovu ocito niko nije rekao sta treba da kazu povodom napada na palestinski narod, pa oni sute, jer se boje da se kome ne zamjere. A Palestinci nisu sutili kad su drugi nad nama vrsili agresiju.
Ovim nasim misevima sto sebe politicarima zovu ocito niko nije rekao sta treba da kazu povodom napada na palestinski narod, pa oni sute, jer se boje da se kome ne zamjere. A Palestinci nisu sutili kad su drugi nad nama vrsili agresiju.
-
callmethebreeeze
#11 Re: Prestanak napada na Gazu!
ma fino je sto se on oglasio, ali meni i dzaba smijesno. sta mogu kad sam naopak.

- Vares City
#12 Re: Prestanak napada na Gazu!
Tebi smijesno?callmethebreeeze wrote:ma fino je sto se on oglasio, ali meni i dzaba smijesno. sta mogu kad sam naopak.
![]()
![]()
Meni nije,jer ma kako Ibro ponekad ili stalno djelovao sad nimalo ne djeluje smijesno,jer je bar pokusao uraditi nesto protiv zlocina nad narodom Paletine kojeg su izgleda svi zaboravili,a taj isti narod je digao svoj glas protiv zlocina u BiH,pored svog jada i cemera,....
Ibro zna nekad stvarno,.....ali je ovaj puta je za respect
- Vares City
#13 Re: Prestanak napada na Gazu!
Ne vidjeh tvoj post gore,...BSn wrote:Pricajte vi sta hocete, ali Ibro je javna licnost koja se odlucila da otovoreno kaze ono sto misli i sto smatra da treba reci.
Evo napisah nesto slicno,zaista je taj narod dok su GUBARI gazili po bosanskom narodu digli svoj glas iako su taj isti dan cifuti gazili po njima
- JohnnyS
#14 Re: Prestanak napada na Gazu!
Mene ova situacija podsjeća kad je zbog skoro iste stvari (izraelskog terora nad Palestincima) tadašnji Ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula uputio "oštar prosvjed" svom izraelskom kolegi. Uvjeren sam da je tajnica od tajnice izraelskog ministra taj "oštar prosvjed" bacila u smeće, a nekmoli da je došao na neku višu razinu... 
-
LAIBACH KUNST
#15 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Mislim da bi posebnu težinu imao poziv svjetski priznatog teoretičara i šupljatora,Fatmira Alispahića. (Joj,stvarno,dole je lom).Čini mi se da koriste i kasetne bombe.sheilak wrote:Hej, ja mislila stvarno prestanak napada!![]()
-
pure_love
#16 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
svaka cast Ibrahime,a ostalim politicarima koji slijepo i njemo posmatraju dok se genocid dogadja-MRS 
- NIN
#17 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Na stranu sto ostali politicari NJemo posmatraju. Sta TI radis po tom pitanju, osim sto ispijas kaHve uz dnevno-politicka prenemaganja?pure_love wrote:svaka cast Ibrahime,a ostalim politicarima koji slijepo i njemo posmatraju dok se genocid dogadja-MRS
-
tempora
#18 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Il' smo inferiorni ili nam je smijesno. Blago nama. 
- Asana
#19 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Ibro Spahic je direktor Medjunarodnog centra za mir
najlogicnije je da se upravo takva institucija oglasi i pozove na razum i mir
stvrano ne shvatam sta je tu uopce za podsmjeh
najlogicnije je da se upravo takva institucija oglasi i pozove na razum i mir
stvrano ne shvatam sta je tu uopce za podsmjeh
- ZZZlica
#20 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Eeee, da nema Ibre Spahića, trebalo bi ga izmisliti
I, molim vas, nemojte ga trpati u isti koš s Nedžadom Latićem i Mirnesom Ajanovićem,
ipak je Ibro vrhunski intelektualac i humanista
I, molim vas, nemojte ga trpati u isti koš s Nedžadom Latićem i Mirnesom Ajanovićem,
ipak je Ibro vrhunski intelektualac i humanista
- Thinker
#21 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Kako će ih iko urazumiti kada je situacija do kraja eskalirala. U Avazu je pisalo da je Izrael tenkovima raketirao Gazu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#22 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Znate sta meni u svemu ovome nije jasno?
To sto Ibro mora da se oglasava, a mi kao drzava koja je prosla isto, i gore, i zna kako je tim ljudima, i dalje se nije javno oglasila povodom napada
Dok neke lijeve drzave su to uradile jos prvog dana napada.
E moja Bosno i Hercegovino...
To sto Ibro mora da se oglasava, a mi kao drzava koja je prosla isto, i gore, i zna kako je tim ljudima, i dalje se nije javno oglasila povodom napada
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#23 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
Oglasio se Radmanovic cini mi se drugi dan ovih napada, ali svi to nesto ne vidite i promakne vam...ladyblue18 wrote:Znate sta meni u svemu ovome nije jasno?
To sto Ibro mora da se oglasava, a mi kao drzava koja je prosla isto, i gore, i zna kako je tim ljudima, i dalje se nije javno oglasila povodom napada![]()
ili Radmanovic nije dio drzave? Kao predsjedavajuci Predsjednistva...
Ono sto je najgore u svemu ovome jeste cinjenica da se ovaj visedecenijski sukob sada koristi za prikrivanje nasih da prostite govana...29.12.2008. u 16:05
Saopštenje za javnost
Radmanović pozvao na prekid sukoba u Gazi
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović oglasio se danas, u povodu eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, saopštenjem za javnost u kojem izražava zabrinutost novim sukobima.
"Izražavam veliku zabrinutost da bi najnoviji sukob, koji je već sada odnio veliki broj žrtva, posebno civila, mogao prerasti u sukob širih razmjera s nesagledivim posljedicama", stoji u saopćenju.
Radmanović je istakao da upotreba sile i svako nasilje, ma s koje strane dolazilo, ne vode rješenju te pozvao obje strane na hitan prekid sukoba, nastavak primirja i dijaloga radi konačne uspostave mira.
"BiH se uvijek zalagala i zalagat će se za pregovore kao jedini način rješavanja međusobnih otvorenih pitanja u izraelsko-palestinskom sporu, bez upotrebe sile, uvažavajući legitimne interese obje strane, a radi postizanja konačnog, pravednog i održivog rješenja koje obezbjeđuje dugotrajan mir na tom prostoru", navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjedavajući Radmanović.
(FENA)
Jer cim kazes da kod nas nesto ne valja, momentalno ti kazu SUTI BA VIDI GAZE...
A ko je pokrenuo akciju prikupljanja medicinske pomoci za Palestince?
-
mnnnmnn
#24 Re: Prestanak napada na Gazu!
chuchumbamayumbe wrote:Ibro je bar rekao nesto, za razliku od ostatka mutavih politicara!
slazem se!
- BSn
#25 Re: ako ih Ibro ne urazumi, nece niko...
mIRCerka wrote:Oglasio se Radmanovic cini mi se drugi dan ovih napada, ali svi to nesto ne vidite i promakne vam...ladyblue18 wrote:Znate sta meni u svemu ovome nije jasno?
To sto Ibro mora da se oglasava, a mi kao drzava koja je prosla isto, i gore, i zna kako je tim ljudima, i dalje se nije javno oglasila povodom napada![]()
ili Radmanovic nije dio drzave? Kao predsjedavajuci Predsjednistva...Ono sto je najgore u svemu ovome jeste cinjenica da se ovaj visedecenijski sukob sada koristi za prikrivanje nasih da prostite govana...29.12.2008. u 16:05
Saopštenje za javnost
Radmanović pozvao na prekid sukoba u Gazi
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović oglasio se danas, u povodu eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, saopštenjem za javnost u kojem izražava zabrinutost novim sukobima.
"Izražavam veliku zabrinutost da bi najnoviji sukob, koji je već sada odnio veliki broj žrtva, posebno civila, mogao prerasti u sukob širih razmjera s nesagledivim posljedicama", stoji u saopćenju.
Radmanović je istakao da upotreba sile i svako nasilje, ma s koje strane dolazilo, ne vode rješenju te pozvao obje strane na hitan prekid sukoba, nastavak primirja i dijaloga radi konačne uspostave mira.
"BiH se uvijek zalagala i zalagat će se za pregovore kao jedini način rješavanja međusobnih otvorenih pitanja u izraelsko-palestinskom sporu, bez upotrebe sile, uvažavajući legitimne interese obje strane, a radi postizanja konačnog, pravednog i održivog rješenja koje obezbjeđuje dugotrajan mir na tom prostoru", navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjedavajući Radmanović.
(FENA)
Jer cim kazes da kod nas nesto ne valja, momentalno ti kazu SUTI BA VIDI GAZE...
A ko je pokrenuo akciju prikupljanja medicinske pomoci za Palestince?
Sukob u Gazi koristi citav svijet da bi prikrio svoje probleme. Tako Britanci ne razmisljaju o Irskoj, nego o Gazi, Belgijanci ne razmisljaju o problemu u vlastitoj avliji, nego o Gazi, Spanjolci isto tako, itd.
Medjutim, nama ne treba Gaza, nama mogu zamazati oci i sa Djeda Mrazom.