Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post Reply
jajce32

#26 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

ALIJA JE DIELIO BOSNU I HERCEGOVINU

osa

#27 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

kljuić ne govori istinu, ta on je poznati tuđmanovac.
and

#28 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by and »

oni što su mislili da će prvo zločinima očistiti teritorije koje su zamislili,a zatim ih pripojiti maticama.sve ostalo su nebuloze.
jajce32

#29 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

osa wrote:kljuić ne govori istinu, ta on je poznati tuđmanovac.
ne brini,uskoro će im Komšić biti ustaša.

ne kažem ja da Tuđman nije političar,a da politika nije kurva,već oni svoje političare ne gledaju kritički.al ne zamjeram ih,ipak doživljavaju sad nacionalni romantizam,koji se javlja od 19.st pa nadalje.
osa

#30 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

jajce32 wrote:

ne kažem ja da Tuđman nije političar,a da politika nije kurva,već oni svoje političare ne gledaju kritički.al ne zamjeram ih,ipak doživljavaju sad nacionalni romantizam,koji se javlja od 19.st pa nadalje.
vrlo je teško ljudima objasniti da je po ustavu rh, dužnost predsjednika da brine o interesima građana hrvatske i svih hrvata u svijetu, interes bošnjaka nije u opisu njegovog radnog mjesta.
Vodenjak

#31 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

osa wrote:
jajce32 wrote:

vrlo je teško ljudima objasniti da je po ustavu rh, dužnost predsjednika da brine o interesima građana hrvatske i svih hrvata u svijetu, interes bošnjaka nije u opisu njegovog radnog mjesta.
Molim???

A sta se to nas smatra @osa?
Sta se mene tice sta to po ustavu tamo neke drzave ima da brine njen predsjednik?
Ako vec nije MOJA drzava?

O cemu ti, majke ti????
and

#32 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by and »

osa wrote:
jajce32 wrote:

u skladu sa međunarodnim pravom,ili da pusti brčiće.
jajce32

#33 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

ZNAČI:najveći bošnjak je govorio 1992. da rata biti neće,da će JNA braniti narod,OVO NIJE NAŠ RAT,najveći Bošnjak sa Bobanom dijelio BIH,najveći Bošnjak potpisao RS.

http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm

http://www.slobodnaevropa.org/Content/A ... 45347.html

Halilović Izetbegoviću: Izdao si Srebreničane - pogriješio sam što sam te razmjenio

http://www.superbosna.com/vijesti/polit ... razmjenio/
Last edited by jajce32 on 08/01/2009 00:12, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#34 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vozdra raja :-) »

jajce32 wrote:ZNAČI:najveći bošnjak je govorio 1992. da rata biti neće,da će JNA braniti narod,OVO NIJE NAŠ RAT,najveći Bošnjak sa Bobanom dijelio BIH,najveći Bošnjak potpisao RS.
Sreca pa su tu bili Boban, Tudjman, Milosevic, Karadzic, Djogo, Plavsic itd..., da ga(Aliju) svojim udruzenim djelima sprijece u podjeli drzave jer su oni imali jedan bolji plan; izvrsiti potpuno isrebljenje muslimanskog stanovnistva, ukinuti BiH, i napraviti dvije velike drzave! Ali eto, zbog Alije taj plan im se nije ostvario, i onda smo mi nesretnici zavrsili u medjunarodno priznatoj drzavi Bosni i Hercegovini u svojim prijeratnim granicama(istina sa dva entiteta) i sa muslimanskim narodom koji je prezivio ono sto(po nekima) nije trebao da prezivi, a ona grupa (ne)ljudi nam je nudila tako dobru alternativu.
Pih... 8-) :-? :oops:

P.S. Jaki su ti izvori i citati!
Last edited by Vozdra raja :-) on 08/01/2009 00:17, edited 2 times in total.
jajce32

#35 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Vozdra raja wrote:
jajce32 wrote:ZNAČI:najveći bošnjak je govorio 1992. da rata biti neće,da će JNA braniti narod,OVO NIJE NAŠ RAT,najveći Bošnjak sa Bobanom dijelio BIH,najveći Bošnjak potpisao RS.
Sreca pa su tu bili Boban, Tudjman, Milosevic, Karadzic, Djogo, Plavsic itd..., da ga(Aliju) svojim udruzenim djelima sprijece u podjeli drzave jer su oni imali jedan bolji plan; izvrsiti isrebljenje muslimana, unistiti BiH, i napraviti dvije velike drzave! Ali eto, zbog Alije taj plan im se nije ostvario, i onda smo mi nesretnici zavrsili u medjunarodno priznatoj drzavi Bosni i Hercegovini u svojim prijeratnim granicama(istina sa dva entiteta), a ona grupa (ne)ljudi nam je nudila tako dobru alternativu. Pih... 8-) :-? :oops:
JESI TI ČITAO PISMO MAJKI IZ SREBRENICE ALIJI 1998.?AKO NISI PROČITAJ I SHVATIT ĆE KO JE KRIV ZA GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Vozdra raja :-)

#36 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vozdra raja :-) »

jajce32 wrote:
Vozdra raja wrote:
Sreca pa su tu bili Boban, Tudjman, Milosevic, Karadzic, Djogo, Plavsic itd..., da ga(Aliju) svojim udruzenim djelima sprijece u podjeli drzave jer su oni imali jedan bolji plan; izvrsiti isrebljenje muslimana, unistiti BiH, i napraviti dvije velike drzave! Ali eto, zbog Alije taj plan im se nije ostvario, i onda smo mi nesretnici zavrsili u medjunarodno priznatoj drzavi Bosni i Hercegovini u svojim prijeratnim granicama(istina sa dva entiteta), a ona grupa (ne)ljudi nam je nudila tako dobru alternativu. Pih... 8-) :-? :oops:
JESI TI ČITAO PISMO MAJKI IZ SREBRENICE ALIJI 1998.?AKO NISI PROČITAJ I SHVATIT ĆE KO JE KRIV ZA GENOCID NAD BOŠNJACIMA
Znam ko je kriv! Cetnici i dvolicni svijet koji je pustio ne samo zlocine u Srebrenici vec i na cijelom teritoriju BiH a mogli su to sve da na vrijeme sprijece!

Kazem ja tebi, sreca pa su se nasli ovi Bobani, Milosevici i Tudjmanovci da sprijece ALiju u podjeli drzave 8) :oops: :twisted:
Bejtic

#37 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Bejtic »

Vozdra raja wrote:
svaka cast na trudu. al ne vrijedi njima govoriti.

ako ce vec slusati argumente:.

sta kaze Sefer Halilovic o pritajnoj pripremi odbrane BiH, navodio je imena ljudi koji su ga doveli iz JNA i aktivirali POTAJNO da priprema domovinu nam za rat... navodio je imena ljudi... a 99% tih ljudi koje je navodio bili su celnici SDA ili ti visoko rangirani clanovi SDA...a uz to nije nigdje spominjao ni Maglajlica ili Filipovica niti druge 'generale poslije bitke'

..pametnom dosta, ako nije ima toga jos:)
jajce32

#38 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Vozdra raja wrote:
jajce32 wrote:
Znam ko je kriv! Cetnici i dvolicni svijet koji je pustio ne samo zlocine u Srebrenici vec i na cijelom teritoriju BiH a mogli su to sve da na vrijeme sprijece!

Kazem ja tebi, sreca pa su se nasli ovi Bobani, Milosevici i Tudjmanovci da sprijece ALiju u podjeli drzave 8) :oops: :twisted:
da,naravno da su krivi četnici i dvolični svijet.ali i Alija je.pa zašto je sve to radio?zašto je govorio da rata biti neće,da će JNA braniti narod,da će UN braniti Srebrenicu?
ja mislim da bi Alija jedino dobro znao napraviti kad bi se zajebao :lol:
Air Ramiz

#39 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Air Ramiz »

jajce32 wrote:ALIJA JE DIELIO BOSNU I HERCEGOVINU

Pa ovaj video samo dokazuje krivotvorenje dokumenata od strane Slobodana Praljka, sto mu je Kljujic i rekao u svjedocenju. Drugo, nista nije rekao o podjeli BiH, nego o pretpostavljam Owen-Stoltenbergovom planu, kojeg je Alija odbacio, desetak dana nakon "razmisljanja", s cim je malo dobio na vremenu, kao sto je to radio i u slucaju Srba kad su imali ofanzivau na Igmanu, kako bi se stigao prokopati tunel. To je bila dobra taktika. Tako da nagla radost fanova Franje Tudjmana pada u vodu. Sve da je Alija i dijelo BiH, to je njegova zemlja, a ne Tudjmanova i Milosevicava. Istina je, nedvosmislena, podjela BiH, predaja posavine Srbima i ubistvo Blaza Kraljevica su posljedica Karadjordjeva i Graca, to je bio razlog agresije Srbije i Hrvatske na BiH, masovnih zlocina i danasnje situacije.
jajce32

#40 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Air Ramiz wrote:
jajce32 wrote:ALIJA JE DIELIO BOSNU I HERCEGOVINU

Pa ovaj video samo dokazuje krivotvorenje dokumenata od strane Slobodana Praljka, sto mu je Kljujic i rekao u svjedocenju. Drugo, nista nije rekao o podjeli BiH, nego o pretpostavljam Owen-Stoltenbergovom planu, kojeg je Alija odbacio, desetak dana nakon "razmisljanja", s cim je malo dobio na vremenu, kao sto je to radio i u slucaju Srba kad su imali ofanzivau na Igmanu, kako bi se stigao prokopati tunel. To je bila dobra taktika. Tako da nagla radost fanova Franje Tudjmana pada u vodu. Sve da je Alija i dijelo BiH, to je njegova zemlja, a ne Tudjmanova i Milosevicava. Istina je, nedvosmislena, podjela BiH, predaja posavine Srbima i ubistvo Blaza Kraljevica su posljedica Karadjordjeva i Graca, to je bio razlog agresije Srbije i Hrvatske na BiH, masovnih zlocina i danasnje situacije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Air Ramiz

#41 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Air Ramiz »

jajce32 wrote:
Vozdra raja wrote:
jajce32 wrote:

da,naravno da su krivi četnici i dvolični svijet.ali i Alija je.pa zašto je sve to radio?zašto je govorio da rata biti neće,da će JNA braniti narod,da će UN braniti Srebrenicu?
Nije tacno da su krivi cetnici. Krive su ustase za ovakav rezultat rata. Da su sami bili cetnici puno bismo lakse izdrzali rat. Tudjman je u martu 1991 godine dogovorio sa Slobom podjelu BiH, i toga se drzao do samog kraja. Pa Radovan Karadzic zbog tog dogovora nije htio pomoci Srbima u Krajini, kad se desila Oluja, jer mu je Tudjman rekao da ce napadat muslimane u BiH, ako Karadzic ostane neutralana u trenutku oslobadjanja Hrvatske. I tako se i desilo. Karadzic nije ni prsta mrdnuo da pomogne sprskoj krajini. Imate odlican dokumentarac koji se zove "Pad Krajine" gdje Srbi to fino obrazlazu.
jajce32

#42 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

KLJUIĆ-Da vam ne pričam o detaljima, o Mitterandovoj posjeti naprimjer. Mene je u to doba zvao jedan Musliman iz Milana i rekao mi: " Zapucajte, ne dajte da se spusti." Ja odem kod Alije ujutro i kažem mu : "Alija, jedan nam šalje haber da zapucamo, da ne dozvolimo Mitterandu da dođe, da će nas upropastiti ako dođe!" A on mi kaže: "Jadan ne bio, Miterrand dolazi da nam pomogne, pa on je borac Pokreta otpora."

HALO ALIJA :lol:

jajce32

#43 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Air Ramiz wrote:
jajce32 wrote:
Nije tacno da su krivi cetnici. Krive su ustase za ovakav rezultat rata. Da su sami bili cetnici puno bismo lakse izdrzali rat. Tudjman je u martu 1991 godine dogovorio sa Slobom podjelu BiH, i toga se drzao do samog kraja. Pa Radovan Karadzic zbog tog dogovora nije htio pomoci Srbima u Krajini, kad se desila Oluja, jer mu je Tudjman rekao da ce napadat muslimane u BiH, ako Karadzic ostane neutralana u trenutku oslobadjanja Hrvatske. I tako se i desilo. Karadzic nije ni prsta mrdnuo da pomogne sprskoj krajini. Imate odlican dokumentarac koji se zove "Pad Krajine" gdje Srbi to fino obrazlazu.
NARAVNO DA SU KRIVE USTAŠE.EVO JEDAN PRIMJER NA SLICI:

Image
Air Ramiz

#44 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Air Ramiz »

Kratka povijest Hrvatske agresije na BiH by Igor Lasic

http://www.camo.ch/operacija_bosna.htm

Zakljucak sa sastanka u Grudama odnosno "radni sastanak predsjednika Hercegovacke i Travnicke hrvatske regionalne zajednice" u novembru 1991, 7 mjeseci nakon Karadjordjeva:

"HRZ i TRZ ostaju kod svojih zakljucaka donijetih na ranijim odvojenim sjednicama, da hrvatski narod ovih regija ostaje i dalje uz jednoglasno prihvacena opredjeljenja i zakljucke usvojene na dogovorima s Predsjednikom, dr. Franjom Tudjmanom, 13. i 20. juna 1991. godine u Zagrebu. Ove dvije regionalne zajednice,odlucuju da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini mora konacno povesti odlucnu, aktivnu politiku, koja treba dovesti do realizacije naseg vjekovnog sna - zajednicke hrvatske drzave."
jajce32

#45 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Air Ramiz wrote:Kratka povijest Hrvatske agresije na BiH by Igor Lasic

Zakljucak sa sastanka u Grudama odnosno "radni sastanak predsjednika Hercegovacke i Travnicke hrvatske regionalne zajednice" u novembru 1991, 7 mjeseci nakon Karadjordjeva:

"HRZ i TRZ ostaju kod svojih zakljucaka donijetih na ranijim odvojenim sjednicama, da hrvatski narod ovih regija ostaje i dalje uz jednoglasno prihvacena opredjeljenja i zakljucke usvojene na dogovorima s Predsjednikom, dr. Franjom Tudjmanom, 13. i 20. juna 1991. godine u Zagrebu. Ove dvije regionalne zajednice,odlucuju da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini mora konacno povesti odlucnu, aktivnu politiku, koja treba dovesti do realizacije naseg vjekovnog sna - zajednicke hrvatske drzave."
pa naravno,to stoji,samo Tuđman nije dijelo Hrvatsku,za razliku od Alije koji je dijelo BIH

http://www.index.hr/vijesti/clanak/alij ... 86277.aspx
jajce32

#46 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Air Ramiz wrote:Kratka povijest Hrvatske agresije na BiH by Igor Lasic

NIKO NE KAŽE DA JE TUĐMAN COOL MAN.tuđman je autokrata i mitoman.Tuđman je htio dijeliti BIH,to je nedvojebeno.
samo ti kažem da mi ide na živce više ovi superlativi o Aliji,jer Alija je toliko toga loše napravio za svoj narod.
Air Ramiz

#47 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Air Ramiz »

jajce32 wrote:
Air Ramiz wrote:
jajce32 wrote:
NARAVNO DA SU KRIVE USTAŠE.EVO JEDAN PRIMJER NA SLICI:

Image
E pa vidis za mene su isti i onih 99% Hrvata koji su bili u ustasama i 1% muslimana koji su bili u ustasama, ja sam iz partizanske familije, s tim da si ovdje profulio kontekst i vrijeme, sto obicno bude kad neko nema argumenata, pa cu te podsjetiti da sam mislio na ustase ovog tipa:

104. brigada HVO-a Eugen Kvaternik

Image

HVO iz Prozora:

Image

Sto je za posljedicu imalo ovo:

Image
Image
Image
Image

Tudjmanov komentar na ovo je najbolje opisao Stipe Mesic:

Jozo Primorca je rekao: "Čuj Stipe, iznenađen sam, upravo sam bio u Hercegovini. Tamo imaju logore. Izgledaju kao u nacistička vremena, još gore, ne daju im ni hrane ni vode i maltretiraju ih." Pitao sam ko su ti ljudi u logorima, a on je rekao da su to bivše komšije, iz istih sela i gradova, a njihova jedina krivica bila je to što su Muslimani. Drugu veliku grupu tamo činili su vojnici HVO-a Muslimani koji su preko noći razoružani i poslati tamo. Bio je jako iznenađen, posebno tretmanom u logorima. Iskoristio sam ovu informaciju i prenio je Tuđmanu. On je odgovorio da i drugi imaju logore. (Stipe Mesić - za BBC "Smrt Jugoslavije")

Nakon ovih dogadjaja Amerika je zaprijetila Tudjmanu sankcijama ako ne povuce HV iz Bosne i ne zatvori logore.

Dakle, mislio sam na ovaj tip ustasa...
jajce32

#48 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jajce32 »

Air Ramiz wrote:
jajce32 wrote:
E pa vidis za mene su isti i onih 99% Hrvata koji su bili u ustasama i 1% muslimana koji su bili u ustasama, ja sam iz partizanske familije, s tim da si ovdje profulio kontekst i vrijeme, sto obicno bude kad neko nema argumenata, pa cu te podsjetiti da sam mislio na ustase ovog tipa:

104. brigada HVO-a Eugen Kvaternik

Image

HVO iz Prozora:

Image

Sto je za posljedicu imalo ovo:

Image
Image
Image
Image

Tudjmanov komentar na ovo je najbolje opisao Stipe Mesic:

Jozo Primorca je rekao: "Čuj Stipe, iznenađen sam, upravo sam bio u Hercegovini. Tamo imaju logore. Izgledaju kao u nacistička vremena, još gore, ne daju im ni hrane ni vode i maltretiraju ih." Pitao sam ko su ti ljudi u logorima, a on je rekao da su to bivše komšije, iz istih sela i gradova, a njihova jedina krivica bila je to što su Muslimani. Drugu veliku grupu tamo činili su vojnici HVO-a Muslimani koji su preko noći razoružani i poslati tamo. Bio je jako iznenađen, posebno tretmanom u logorima. Iskoristio sam ovu informaciju i prenio je Tuđmanu. On je odgovorio da i drugi imaju logore. (Stipe Mesić - za BBC "Smrt Jugoslavije")

Nakon ovih dogadjaja Amerika je zaprijetila Tudjmanu sankcijama ako ne povuce HV iz Bosne i ne zatvori logore.

Dakle, mislio sam na ovaj tip ustasa...
ah,na taj tip ustaša...zaboravih

no htio sam reći,ja ne kažem da to što ti kažeš nije istina.ovo moje PROTIV Alije nije ZA Tuđmana.
Tuđman je dijelo BIH sa Slobom,to je istina.
ovo gore moje što sam rekao je sve ono loše što je Alija napravio svom narodu.ovo sve gore moje je jednostavno
motivisano u anketi ko je najveći Bošnjak.i onda ispadne Alija koji je etnički Srbin veliki Bošnjak,a ja,što neki kažu da su mi djedovi do 1870. bili etnički Bošnjaci,ispadnem protiv BIH.
ld

#49 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by ld »

jajce 32
ako si ti djedovi bili bosnjaci,kako ti posta hrvat u bosni???
Air Ramiz

#50 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Air Ramiz »

No medjutim, ako zelis da se bavis i ustasama iz Drugog svjetskog rata nemam nista protiv:

Blazeni Stepinac - Heil Hitler

Image

A evo nam ovdje i saveznika, braca u onom, braca u ovom bratu - ustase i cetnici nazdravljaju:

Image

A evo jos nekih blazenika:

Image

Pa onda "blazenih" akcija u Jasenovcu u kojem je ubijeno 1.500 Bosnjaka, sto je jedini precizan podatak o svim narodnostima ubijenim u Jasenovcu, po imenu i prezimenu, dakle nedvojbeno tacan i pouzdan:

Image

Naravno logor lici na logor, kad ideologija lici na ideologiju:

Image

Kako za mlade:

Image

Tako i za stare, nazalost i u 21. vijeku:

Image

Onda jos jedan poznati lik:

Image

Koji ima ulicu danas, u gradu u kojem je srusen ovaj most:

Image

itd.