zasto je ponekad dobro biti gadura

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#26 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Julianna wrote:
A hoću li otići u kavez ako citiram Citizena-X? :D :D Toliko je ubojit, da se bojim i citirati :lol: :lol:
Ubojito i uvredljivo nije isto.
♥ Julianna ♥

#27 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ♥ Julianna ♥ »

Latinica wrote:
Julianna wrote:
A hoću li otići u kavez ako citiram Citizena-X? :D :D Toliko je ubojit, da se bojim i citirati :lol: :lol:
Ma čitam ga na drugoj temi, pa kontam šta li bi se meni desilo kad bi ga citirala ovdje :D Malo pretjera "stilski", ali često ima good point...
Latina

#28 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Julianna wrote:
Latinica wrote:
Julianna wrote:
Ma čitam ga na drugoj temi, pa kontam šta li bi se meni desilo kad bi ga citirala ovdje :D Malo pretjera "stilski", ali često ima good point...
Ne znam gdje vidis good point na ovoj temi ? On se pretstavlja kao klasicni muski suvinista - "zensko je tu da bude ****no". Dobar je. Ali ko voli takve.
♥ Julianna ♥

#29 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ♥ Julianna ♥ »

Nije, nisi shvatila...ali nema veze :) Ne mogu po ovim temama... Hajmo se igrati na BC :)
Furby

#30 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

how can a book be a bestseller when it’s obviously the stupidest concept ever conceived?

how to become a bitch. how to change who you are to attract those that wouldn’t love you otherwise. how to be miserable. how to really hate who you are.

i don’t know if the word i’m looking for is ironic. but i think it’s funny that a book that is supposed to explain how to get guys to want you, tells you to act like a complete cunt in order to acheive this. so lie to yourself, and deny who you really are. self help for the 00’s.

i’m sure the tactic is wonderful. and i’m sure that every girl that reads it and applies it will be happy. happy with a man who fell in love with someone they weren’t… have fun living up to a person you will never be. have fun living up to a person you’d never want to be.

if you want to get a man and you can’t, try internet klix, there are some desperate men out there who are ready and waiting to love you. otherwise, don’t waste your money on a book who’s entire premise is to make women feel bad for what they are.

you are good, sincere, honest, vulnerable, and beautiful. the last bitch i met was ugly, fat, and got men. well, she got men to sleep with her, and she really had no one to talk to when she was sad, because in order to get men, she had to pretend that she was never sad. needless to say, she wasn’t my idol. my favorite thing to do is cry, and have someone accidently find me and hug me.

i’m a chick. every chick can be a bitch. it’s in us. but really you are allowed to do whatever you want. if you want to call a guy. call him. he may think your clingy. so just love yourself enough to let him go.

i get the idea. but i wish the book got the idea.

you are wonderful. start acting like you know it, and everyone, not just men, will love you. there’s something so special about a girl that believes in herself. you sad, vulnerable, nagging, sagging, over-bearing, emotionally wrecked, compliment-fishing chick. you just might change the world. but you have to be okay with who you are first.

it shouldn’t be “why men love bitches” it should be “why men love women who respect themselves” but honestly people, where is the book called, “why women love men who make a lot of money, dress well, don’t get angry when drunk, and have power but don’t abuse it”? because honestly, a guy knows he doesn’t need any of those things and he can still get a chick to sleep with him.

so for all those who are already bitches, buy the book. it will make you feel good about yourself, and that’s what we’re all about here. loving ourselves.

i’m out.
Latina

#31 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Julianna wrote:Nije, nisi shvatila...ali nema veze :)
Pa objasni mi na sta si mislila. ( BC nam nece pobjeci :D )
♥ Julianna ♥

#32 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ♥ Julianna ♥ »

Latinica wrote:
Julianna wrote:Nije, nisi shvatila...ali nema veze :)
Pa objasni mi na sta si mislila. ( BC nam nece pobjeci :D )
Mislim da čovjek samo ne voli ničije, pa ni žensko k......e (sorry inače ne korisitm ove izraze, ali ne znam kako da u kratkim crtama objasnim svoje viđenje njegovih komentara :D)

Idem :run:
Latina

#33 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Julianna wrote:
Mislim da čovjek samo ne voli ničije, pa ni žensko k......e (sorry inače ne korisitm ove izraze, ali ne znam kako da u kratkim crtama objasnim svoje viđenje njegovih komentara :D)
Ali voli raditi to sto kod drugih ne voli. I meni se ponekad svide njegovi komentari, ali ovdje je uzasno pretjerao ( zao mi je sto ti kao zensko to ne vidis :( ).
Furby

#34 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

you are good, sincere, honest, vulnerable, and beautiful.
Furby

#35 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

you are wonderful. start acting like you know it, and everyone, not just men, will love you. there’s something so special about a girl that believes in herself. you sad, vulnerable, nagging, sagging, over-bearing, emotionally wrecked, compliment-fishing chick. you just might change the world. but you have to be okay with who you are first.
Furby

#36 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

:kiss:
2407

#37 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by 2407 »

Bond_JaneBond wrote: A zasto nekima treba test Mense da im dokaze da su pametni, pardonnez moi, inteligentni? :? :skoljka: (ili nisu,ipak :mrgreen: ) :D
Poredjenje nula bodova. :-)
Posto inace ne zalazim na ovaj podforum, a ne znam sta mi sinoc bi, povlacim se iz rasprave. Prepustam ti da ostanes u uvjerenju da je uredu da placas toj tamo nekoj sherry da te vrijedja kao zenu, da ti vrijedja inteligenciju, da ti govori kako da budes ono sto nisi i sto mozda nikada neces biti(kucka), da te naziva otiracem... Samo naprijed :thumbup:
Pozdrav
Furby wrote:
I think I spent 30 years of my life, trying to become something, I wanted to become good at things, I wanted to become good at tennis, I wanted to become good at school and grades and everything I kind of viewed in that perspective. I'm not okay the way I am, but if I got good at things... I realized I had the game wrong, because the game was to find out what I already was.

debela

#38 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by debela »

ne bih gubila vrijeme na ovu i slicne knjige. i naslov i ovih par citata su mi zbogom pameti :run:
Cholina_Lokica

#39 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Cholina_Lokica »

sto ja ne gumo ovih gluposti, eto aman treba nam neka feministicka teta da kaze kakve cemo biti... a na tu se onda pricu uhvati kamara zena koje su emotivno nestabilne, nedovoljno socijalno razvijene i protiv njhi je "cijeli muski svijet" i kontaju da su odjednom spoznale sve tajne musko-zeMskih odnosa... :run: :run: :run: :run:
Ekspanzi

#40 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Ekspanzi »

Furby wrote::kiss:
haha evo vec pali.. vid me :-)
Ekspanzi

#41 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Ekspanzi »

Dile wrote:sto ja ne gumo ovih gluposti, eto aman treba nam neka feministicka teta da kaze kakve cemo biti... a na tu se onda pricu uhvati kamara zena koje su emotivno nestabilne, nedovoljno socijalno razvijene i protiv njhi je "cijeli muski svijet" i kontaju da su odjednom spoznale sve tajne musko-zeMskih odnosa... :run: :run: :run: :run:
(ovom forumu ocajnicki treba smajli sa kriglicom pive)
Image
kao sto rekoh, imas vopi od mene :thumbup:
Cholina_Lokica

#42 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Cholina_Lokica »

Ekspanzi wrote:
Dile wrote:sto ja ne gumo ovih gluposti, eto aman treba nam neka feministicka teta da kaze kakve cemo biti... a na tu se onda pricu uhvati kamara zena koje su emotivno nestabilne, nedovoljno socijalno razvijene i protiv njhi je "cijeli muski svijet" i kontaju da su odjednom spoznale sve tajne musko-zeMskih odnosa... :run: :run: :run: :run:
(ovom forumu ocajnicki treba smajli sa kriglicom pive)
Image
kao sto rekoh, imas vopi od mene :thumbup:
:D :D
recke ti pucam za pive :D
Ekspanzi

#43 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Ekspanzi »

jok belaj :mrgreen:
Cholina_Lokica

#44 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Cholina_Lokica »

:thumbup: moRe, moRe
Furby

#45 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Furby »

Ekspanzi wrote:
Furby wrote::kiss:
haha evo vec pali.. vid me :-)

:-)
Latina

#46 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

2407 wrote:Poredjenje nula bodova. :-)
Posto inace ne zalazim na ovaj podforum, a ne znam sta mi sinoc bi, povlacim se iz rasprave. Prepustam ti da ostanes u uvjerenju da je uredu da placas toj tamo nekoj sherry da te vrijedja kao zenu, da ti vrijedja inteligenciju, da ti govori kako da budes ono sto nisi i sto mozda nikada neces biti(kucka), da te naziva otiracem... Samo naprijed :thumbup:
Pozdrav
Sve je relativno. Bas kao sto rijec "bitch" ovdje paradoksalno pretstavlja zensku osobu koja ima svoje dostojanstvo i samopouzdanje, sto su dobre i pozitivne osobine. Rijec "bitch" u engleskom slengu uglavnom ima vise saljiv nego negativan prizvuk, tako da se ne moze uporediti sa nasim prijevodom "kucka" koji jos uvijek ima predominantno negativan prizvuk. To sto muskarci takve zene nazivaju "bitches" i nizom drugih epiteta ( pogledaj reakciju na prvoj strani npr ) nije do nas. Do vas je, jer vi nama uvijek i nanovo volite objasnjavati nesto o nama, kao sto si ti objasnio @BJB.
2407 wrote:
Svidja mi se video ( vjerovatno sam jedina na ovom sajtu koja ga je prvi put vidjela :oops: ), narocito recenica :

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Pitanje je da li ce se ovo ikada desiti, ali vrijedi nadati se. :)
BarbaDue

#47 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

Latinica wrote: Sam stav "nema toga koji me moze slomiti" proizlazi iz toga da ju je neko pokusao slomiti ( ili joj "slomio" srce ) u proslosti. Da bi bilo ko imao odbrambeni stav, mora postojati razlog za to.

Za tebe su "fine cure" one koje nemaju dostojanstvo ? A one koje ga imaju su "gadure" ? Po ovoj logici, vecina muskaracu su gadovi ( kuckini sinovi ).
evo recimo moj tvrdokovni stav jeste da je bolje zivjeti u kuci nego u stanu, sto ne znaci da ga ne bi promjenio ako bi se dogovorio sa djevojkom ili za to postoji objektivan razlog.
treba li jos?

stav "nema toga koji me moze slomiti", ako nisi znala dolazi od rođenja i to niko ne moze promjeniti, poznajem osobe koje izlaze iz veze u vezu sa tom parolom...kao nece on mene praviti budalom...
a ustvari same sebe prave budalama i lagano prerastaju u tzv. "gadure". za mene "fine cure" su fine cure u pravom smislu, znaci svega po malo; moral, ljepota, merhamet, dobrota...itd. i sve to upakovano
u lijepo porodicno tradicionalno pakovanje. Dostajanstvo je u svakom slucaju pozeljno, ali zavisi kako svoje dostojanstvo eksploatises i u kojem ga pravcu usmjeravas.
Latina

#48 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

Ne mozes tako generalizirati stvari. Ne znamo sta nekoga tjera na nesto, i nacin na koji ti razumijes neciju potragu za ljubavlju ( jer na to se svodi ) ne mora znaciti da si u pravu.

Najlakse je kritikovati druge, najteze ih je razumjeti.
BarbaDue

#49 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

ma ja razumijem druge, ne vjerujem da ih neko bolje moze razumjeti samo mi nekad i žao i krivo kad vidim da ljudi svojim postupcima
rade protiv drugih ali istovremeno i protiv sebe. to pokusavam kod ljudi promjeniti. puno puta vidim da, kad bi neke djevojke imale bar
malo prilagodljiviji stav puno bolje bi bile i cjenjene u drustvu.
samo hocu reci da im taj stav puno smeta u zivotu, i da jos da dodam djevojke same od sebe naprave "gaduru".
ljubav_aha

#50 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

Latinica wrote:Sve je relativno. Bas kao sto rijec "bitch" ovdje paradoksalno pretstavlja zensku osobu koja ima svoje dostojanstvo i samopouzdanje, sto su dobre i pozitivne osobine. Rijec "bitch" u engleskom slengu uglavnom ima vise saljiv nego negativan prizvuk, tako da se ne moze uporediti sa nasim prijevodom "kucka" koji jos uvijek ima predominantno negativan prizvuk. To sto muskarci takve zene nazivaju "bitches" i nizom drugih epiteta ( pogledaj reakciju na prvoj strani npr ) nije do nas. Do vas je, jer vi nama uvijek i nanovo volite objasnjavati nesto o nama, kao sto si ti objasnio @BJB.
latinica,BRAVO

upravo sam otvorila temu ,jer sam zeljela procitati reakcije :-)

knjigu nisam procitala :)
Post Reply