Kako da pokrenem samostalni obrt???
Moderator: anex
- superxenon
#26 Re: Kako da pokrenem samostalni obrt???
pare su sada nase...! 
-
Kruler
#27 Re: Kako da pokrenem samostalni obrt???
Ekstra resurs! Ovih dana se slomih tražeći infomaciju kako mogu legalno raditi kao freelancer u BiH (izdavati račune, plaćati porez, itd.), budući da mi je nakako pretjerano otvarti d.o.o. za samo mene.
Na kraju sam zaključio da je otvaranje dodatne/dopunske djelatnosti (budući da već radim, ali ne u ovoj struci) kao samostalne zanatske djelatnosti u ovoj zemlji jedino rješenje (zanatlija majstor veb diveloper
... možda mognem i šegte uzimati). Jedino što mi pada na pamet sada, kao potencijano problematično, je polaganje "stručnog ispita" za web developera, budući da ne mislim da to imamo regulisano na bilo kojem nivou.
Trknem do opštine ovih dana da provjerim fine detalje.
Na kraju sam zaključio da je otvaranje dodatne/dopunske djelatnosti (budući da već radim, ali ne u ovoj struci) kao samostalne zanatske djelatnosti u ovoj zemlji jedino rješenje (zanatlija majstor veb diveloper
Trknem do opštine ovih dana da provjerim fine detalje.
- motachjointa
#28 Re: Kako da pokrenem samostalni obrt???
ima li igdje na netu registar djelatnosti sa opisima koje se mogu raditi i registrovati kao obrt?
- poznanik
#29 Re: Kako da pokrenem samostalni obrt???
motachjointa wrote:ima li igdje na netu registar djelatnosti sa opisima koje se mogu raditi i registrovati kao obrt?
Ovdje - http://www.fmrpo.gov.ba/ba/publikacije