Guns n' Roses

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Atrus

#26 Re: Guns n' Roses

Post by Atrus »

Vedoni wrote:
Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
Pa sta's...ti si specijalan... i tvoj ukus je uvijek bilo mjerilo vrijednosti muzicke umjetnosti.
Nema umjetnosti u sempliranju i kompiliranju riffova Hendrixa, Becka, Page-a, Blackmore-a. Americki hard rock? Muzicka industrija, ne umjetnost. Jedan "Live at Leeds" od The Who ili Purple-ov "Made in Japan" jeste svojevrsna umjetnost. Axlov 15 i kusur godina cekani album to nije i pokazuje samo dvije stvari: manjak invencije i medijsko preuvelicavanje.
Vedoni

#27 Re: Guns n' Roses

Post by Vedoni »

Atrus wrote:
Vedoni wrote:
Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
Pa sta's...ti si specijalan... i tvoj ukus je uvijek bilo mjerilo vrijednosti muzicke umjetnosti.
Nema umjetnosti u sempliranju i kompiliranju riffova Hendrixa, Becka, Page-a, Blackmore-a. Americki hard rock? Muzicka industrija, ne umjetnost. Jedan "Live at Leeds" od The Who ili Purple-ov "Made in Japan" jeste svojevrsna umjetnost. Axlov 15 i kusur godina cekani album to nije i pokazuje samo dvije stvari: manjak invencije i medijsko preuvelicavanje.
Neovisno kolko inventivan jedan bend bio, ako nije u stanju da "pogodi" slusaoca, invencija mu je nerelevantna. Ti mozes svrstavati Guns'n'Roses u bilo kakvu klasifikaciju, ali cinjenica je da oni uspjevaju "pogoditi" masu ljudi. I to ih cini vecim umjetnicima od mnogih "inventivnih umjetnika".
Ingot

#28 Re: Guns n' Roses

Post by Ingot »

Chinese democracy je sjajan album..zestoki rock sa jednim od najboljih rock pjevaca ikada..sto je najbolje, jos 2 albuma su gotova i sljedece godine izlazi drugi. A Atrus, to sto ti pises okaci macku o rep prijatelju..stvar ukusa. Ili si se ti nasao kao autoritet da odredjujes sta je dobra a sta losa muzika. Ako ti se ne svidja ne slusaj, vrlo jednostavno. Rock on Axl
weed

#29 Re: Guns n' Roses

Post by weed »

:lol:

Haj' odleprsaj sa ove teme, ako nemas sta pametno za reci! :thumbup:

sto se zadnjeg albuma tice... nije to vise to... G'N'R je jedino kompletan mogao opstati, pa da to bude to... mada volim kad cujem Axlov glas... ima ono kilometarsko aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :mrgreen:

p.s. This I Love mi je dobra! :thumbup:
weed

#30 Re: Guns n' Roses

Post by weed »

This I Love - Guns N Roses (Chinese Democracy)

And now I don’t know why
She wouldn’t say goodbye
But then it seems that I
Had seen it in her eyes
And it might not be wise
I’d still have to try
With all the love I have inside
I can’t deny

I just can’t let it die
Cause her heart’s just like mine
And she holds her pain inside
So if you ask me why
She wouldn’t say goodbye
I know somewhere inside
There is a special light
Still shining bright
And even on the darkest night
She can’t deny

So if she’s somewhere near me
I hope to God she hears me
There’s no one else could ever make me feel
I’m so alive
I hoped she’d never leave me
Please God you must believe me
I’ve searched the universe and found myself
Within’ her eyes

No matter how I try
They say it’s all a lie
So what’s the use of my
Confessions to a crime
Of passions that won’t die
In my heaaaaaaaaaaaaaaaaaart

I’m so alive
Within’ her eyes

I’m so alive
Within’ her eyes

And now I don’t know why
She wouldn’t say goodbye
It just might be that I
Had seen it in her eyes
And now it seems that I
Gave up my ghost of pride
I’ll never say goodbye... aaaaaaaaaeeeeye
piupiu

#31 Re: Guns n' Roses

Post by piupiu »

Meni je If the World odlicna, kao i There was a time ...
moa

#32 Re: Guns n' Roses

Post by moa »

Truba, bez inspiracije....
Zox

#33 Re: Guns n' Roses

Post by Zox »

Znam da je previse ocekivanja bilo, od mene prvog, odrastao sam izmedju ostalog i kao Gunner. Naravno, ne zvuci kao Spaghetti. Naravno, drugacije je. Naravno, fali Slash. Naravno, Axl je stari kenjac.
Ali album... nemojte mi reci da na momente nije dirljiv.
wiliam

#34 Re: Guns n' Roses

Post by wiliam »

Meni je album odličan..Album donosi zaista nešto novo nakon dosta vremena i posjeduje veliku umjetničku vrijednost..Tekstovi pjesama su premoćni,jedino me nervira u nekim pjesmama axl-ovo "vrištanje"al je ok..Radi se zaista o unikatnom pjevaču kojeg niko ne može kopirati dok s druge strane imamo gomilu rock pjevača koji su slični,ko jaje jajetu..u svakom slučaju album preporučujem svima koji nisu ga preslušali...pozz :-D
Phobius

#35 Re: Guns n' Roses

Post by Phobius »

album odlican, produkcija vrhunska, jedna od boljih sto sam cuo. za ovakav album reci da je truba je fakat glupo. vidi se da je album nastajao dugo vremena, i to mu daje posebnu draz.
nasty_Y0da

#36 Re: Guns n' Roses

Post by nasty_Y0da »

Produkcija albuma je fenomenalna, iako se slazem sa pojednim komentarima da to nisu "stari" G'n'R i dalje su vrhunski rock bend, cak i bez Slash-a :)

G'n'R 4ever !

pozz
Daisy

#37 Re: Guns n' Roses

Post by Daisy »

mIRCerka wrote:dakle, ako album ne valja, mozemo li mi nastaviti pricati o njegovoj guzi nekad i sad? :-)

ja se slazem.. a album je "nako" :)
Brisbane

#38 Re: Guns n' Roses

Post by Brisbane »

Chinese Democracy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Trebo' je umrijet sa Mr. Brownstonom
http://au.youtube.com/watch?v=c9O82ydYL_c
Post Reply