Nema umjetnosti u sempliranju i kompiliranju riffova Hendrixa, Becka, Page-a, Blackmore-a. Americki hard rock? Muzicka industrija, ne umjetnost. Jedan "Live at Leeds" od The Who ili Purple-ov "Made in Japan" jeste svojevrsna umjetnost. Axlov 15 i kusur godina cekani album to nije i pokazuje samo dvije stvari: manjak invencije i medijsko preuvelicavanje.Vedoni wrote:Pa sta's...ti si specijalan... i tvoj ukus je uvijek bilo mjerilo vrijednosti muzicke umjetnosti.Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
Guns n' Roses
Moderator: _BataZiv_0809
- Atrus
#26 Re: Guns n' Roses
-
Vedoni
#27 Re: Guns n' Roses
Neovisno kolko inventivan jedan bend bio, ako nije u stanju da "pogodi" slusaoca, invencija mu je nerelevantna. Ti mozes svrstavati Guns'n'Roses u bilo kakvu klasifikaciju, ali cinjenica je da oni uspjevaju "pogoditi" masu ljudi. I to ih cini vecim umjetnicima od mnogih "inventivnih umjetnika".Atrus wrote:Nema umjetnosti u sempliranju i kompiliranju riffova Hendrixa, Becka, Page-a, Blackmore-a. Americki hard rock? Muzicka industrija, ne umjetnost. Jedan "Live at Leeds" od The Who ili Purple-ov "Made in Japan" jeste svojevrsna umjetnost. Axlov 15 i kusur godina cekani album to nije i pokazuje samo dvije stvari: manjak invencije i medijsko preuvelicavanje.Vedoni wrote:Pa sta's...ti si specijalan... i tvoj ukus je uvijek bilo mjerilo vrijednosti muzicke umjetnosti.Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Ubleha. Priznat cu im "Appetite for destruction" (kada me jos interesovao hard rock).
-
Ingot
#28 Re: Guns n' Roses
Chinese democracy je sjajan album..zestoki rock sa jednim od najboljih rock pjevaca ikada..sto je najbolje, jos 2 albuma su gotova i sljedece godine izlazi drugi. A Atrus, to sto ti pises okaci macku o rep prijatelju..stvar ukusa. Ili si se ti nasao kao autoritet da odredjujes sta je dobra a sta losa muzika. Ako ti se ne svidja ne slusaj, vrlo jednostavno. Rock on Axl
- weed
#29 Re: Guns n' Roses
Atrus wrote:Guns 'n' Roses...jos jedno nekreativno kopile koje su izlegli (kreativni i fantasticni) Led Zeppelin. Axl mi je uvijek skicao kao prasence gastarbajter na privremenom radu u IslamiCity.
Haj' odleprsaj sa ove teme, ako nemas sta pametno za reci!
sto se zadnjeg albuma tice... nije to vise to... G'N'R je jedino kompletan mogao opstati, pa da to bude to... mada volim kad cujem Axlov glas... ima ono kilometarsko aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
p.s. This I Love mi je dobra!
- weed
#30 Re: Guns n' Roses
This I Love - Guns N Roses (Chinese Democracy)
And now I don’t know why
She wouldn’t say goodbye
But then it seems that I
Had seen it in her eyes
And it might not be wise
I’d still have to try
With all the love I have inside
I can’t deny
I just can’t let it die
Cause her heart’s just like mine
And she holds her pain inside
So if you ask me why
She wouldn’t say goodbye
I know somewhere inside
There is a special light
Still shining bright
And even on the darkest night
She can’t deny
So if she’s somewhere near me
I hope to God she hears me
There’s no one else could ever make me feel
I’m so alive
I hoped she’d never leave me
Please God you must believe me
I’ve searched the universe and found myself
Within’ her eyes
No matter how I try
They say it’s all a lie
So what’s the use of my
Confessions to a crime
Of passions that won’t die
In my heaaaaaaaaaaaaaaaaaart
I’m so alive
Within’ her eyes
I’m so alive
Within’ her eyes
And now I don’t know why
She wouldn’t say goodbye
It just might be that I
Had seen it in her eyes
And now it seems that I
Gave up my ghost of pride
I’ll never say goodbye... aaaaaaaaaeeeeye
- piupiu
#31 Re: Guns n' Roses
Meni je If the World odlicna, kao i There was a time ...
- moa
#32 Re: Guns n' Roses
Truba, bez inspiracije....
- Zox
#33 Re: Guns n' Roses
Znam da je previse ocekivanja bilo, od mene prvog, odrastao sam izmedju ostalog i kao Gunner. Naravno, ne zvuci kao Spaghetti. Naravno, drugacije je. Naravno, fali Slash. Naravno, Axl je stari kenjac.
Ali album... nemojte mi reci da na momente nije dirljiv.
Ali album... nemojte mi reci da na momente nije dirljiv.
-
wiliam
#34 Re: Guns n' Roses
Meni je album odličan..Album donosi zaista nešto novo nakon dosta vremena i posjeduje veliku umjetničku vrijednost..Tekstovi pjesama su premoćni,jedino me nervira u nekim pjesmama axl-ovo "vrištanje"al je ok..Radi se zaista o unikatnom pjevaču kojeg niko ne može kopirati dok s druge strane imamo gomilu rock pjevača koji su slični,ko jaje jajetu..u svakom slučaju album preporučujem svima koji nisu ga preslušali...pozz 
-
Phobius
#35 Re: Guns n' Roses
album odlican, produkcija vrhunska, jedna od boljih sto sam cuo. za ovakav album reci da je truba je fakat glupo. vidi se da je album nastajao dugo vremena, i to mu daje posebnu draz.
- nasty_Y0da
#36 Re: Guns n' Roses
Produkcija albuma je fenomenalna, iako se slazem sa pojednim komentarima da to nisu "stari" G'n'R i dalje su vrhunski rock bend, cak i bez Slash-a 
G'n'R 4ever !
pozz
G'n'R 4ever !
pozz
- Daisy
#37 Re: Guns n' Roses
mIRCerka wrote:dakle, ako album ne valja, mozemo li mi nastaviti pricati o njegovoj guzi nekad i sad?
ja se slazem.. a album je "nako"
- Brisbane