Edvine, gledao sam ovu marlesovu stranicu, lijepa je ova kuca...ali ono cisto informacije radi.
Zasto ja potenciram BH firme:
1. Ako kupis kucu u Marlesu ili Ivanjici, imas carinu i PDV, transport, za tehnicki prijem gradjevinske inspekcije (citaj opcinskih nehljeba) moraces obezbijediti dodatnu dokumentaciju koju ce ti oni trzaiti i suocices se problemom da neke od tih dokumenta, pogotovo hrvatska i slovenija vise ne izdaju, jer su u medjuvremenu uskladili propise sa direktivama EU (npr. dimnjak, nasi zahtjevi koji su preuzeti iz JUS-a se danas smatraju opasnim, a nasi standardi su u koliziji sa zahtjevima EU za protivpozarnu sigurnost. Naravno, hvala bogu kako to vec biva ima koverta za opstinare, jel'?)
2. Ako pogledas krivajin katalog, nacices nekoiko opcija "na temu marles" i manje-vise sve je to slicno.
3. Mislim da nece biti problema da ti naprave kucu prema tvom projektu, ali naravno bice malo skuplje
4. Ako odaberes neki model koji ti se dopada, mozes sa njima dogovoriti izmjene po pitanju pregradnih stijenki, rasporeda, stolarije (krivajina stolarija je vrhunska stolarija), izolacija, instalacija, keramike...Ono sto je bitno je da ne izadjes iz gabarita i osnove konstrukcije, veznih i nosivih elemenata i da budes siguran kad je presjek zida u pitanju.
5. Kupujmo domace, Krivajine kuce su nekad bile najbolje prodavan proizvod na trzistu Svedske i Norveske, i imate citava naselja krivajinih kuca tamo.