Kako do Trebinja?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kB27
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28 Re: Kako do Trebinja?
Iz Travnika ne ideš preko N. Travnika (odnosno Rostova) za Prozor, tako ideš ako dolaziš iz Viteza, Bile, Busovače i tkd.
Ako ideš iz Travnika, ideš na Turbe, Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf, Prozor
Ako ideš iz Travnika, ideš na Turbe, Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf, Prozor
- PreWiBa
#29 Re: Kako do Trebinja?
I ja kontam, kakve zasjede, nije više 1998.
-
kB27
-
trolejbus1921
#31 Re: Kako do Trebinja?
Kao neko ko cesto ide Sarajevo Trebinje moj bi ti savjet bio preko Mostara i Stoca da ides duze jedno pola sata ali je dosta ljepse za vozit u odnosu na Focu i Gacko.Preko Zegulje(nekih 10ak kilometara) je katastrofa put ostalo sve ekstra
Moj bi ti savjet ti je da navratis u Stocu u restoran Old Mill fenomalna hrana i okruzen je rijekom i vodopadima,cijene su korektne i ne daju ti kosti umjesto janjetine kao u Jablanici
A evo vidim da si napisao ti bi preko Nevesinja to ni skucajno katastrofa put i ubjedljivo je najduzi dakle moj bi izbor bio Mostar-Stolac-Ljubinje-Trebinje,ako ti je svaka kinuta bitna idi na Focu
Moj bi ti savjet ti je da navratis u Stocu u restoran Old Mill fenomalna hrana i okruzen je rijekom i vodopadima,cijene su korektne i ne daju ti kosti umjesto janjetine kao u Jablanici
A evo vidim da si napisao ti bi preko Nevesinja to ni skucajno katastrofa put i ubjedljivo je najduzi dakle moj bi izbor bio Mostar-Stolac-Ljubinje-Trebinje,ako ti je svaka kinuta bitna idi na Focu
Last edited by trolejbus1921 on 12/08/2024 22:04, edited 2 times in total.
- PreWiBa
#32 Re: Kako do Trebinja?
Ma dobro ba, nemoj strašiti čovjeka.
Podsjeća me na jednu Nijemicu koja je još 2015. išla trajektom kako bi zaobišla Srbiju jer je čula da tamo ima kidnapovanja
-
kB27
- JohnnyS
#34 Re: Kako do Trebinja?
Lani je to bilo čini mi se
- PreWiBa
#35 Re: Kako do Trebinja?
Potpis, sem za restoran, prošao sam prošli put kroz Stolac i baš kontam otići tamo, ali nikako ga ne mogu naći.trolejbus1921 wrote: ↑12/08/2024 22:02 Kao neko ko cesto ide Sarajevo Trebinje moj bi ti savjet bio preko Mostara i Stoca da ides duze jedno pola sata ali je dosta ljepse za vozit u odnosu na Focu i Gacko.Preko Zegulje(nekih 10ak kilometara) je katastrofa put ostalo sve ekstra
Put preko Tjentišta nije kao takav puno lošiji, ali je puno dosadniji. Računaj da od Foče do Gacka bukvalno nema ništa osim šuma i gotovo nenaseljenih zaoseoka, noći se malo znaš i prepasti ako i nakon sat vremena ne vidiš drugo auto.
-
kB27
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#37 Re: Kako do Trebinja?
Razvuce se od mostara do trebinja bljak
Jos ako ima neko s tobom ne moze se brzo ni voziti onim krivinama
A vamo na bilecu isto se brzo vozi, samo meni kad neko spomene rogoj, podsjeti me na svasta nesto i ne volim preko rogoja da vozim
Jos ako ima neko s tobom ne moze se brzo ni voziti onim krivinama
A vamo na bilecu isto se brzo vozi, samo meni kad neko spomene rogoj, podsjeti me na svasta nesto i ne volim preko rogoja da vozim
- PreWiBa
#38 Re: Kako do Trebinja?
Do Stoca i Ljubinja je ok, najgore je Popovo polje.
Stari je upravo zbog Popovog polja vazda išao na Tjentiše koliko mu je bilo dosadno ići tuda.
Mada, mora se priznati, za onoga ko nema klimu put preko Foče je idealan, hlad je sve do Gacka i Bileće
- Dope_Man
#39 Re: Kako do Trebinja?
Sve receno sam htio napisati, Dakle poslusaj ovo, idi Mostar - Stolac, odmor u Old Mill kraj slapova, i dalje prema Bileci i Trebinju.trolejbus1921 wrote: ↑12/08/2024 22:02 Kao neko ko cesto ide Sarajevo Trebinje moj bi ti savjet bio preko Mostara i Stoca da ides duze jedno pola sata ali je dosta ljepse za vozit u odnosu na Focu i Gacko.Preko Zegulje(nekih 10ak kilometara) je katastrofa put ostalo sve ekstra
Odatle imaju dva puta, jedan preko Bilece, drugi preko Ljubinja. Ovaj preko Ljubinja je bolji i brzi. Preko Bilece ako zelis u zabit gdje nema zive duse da malo protegnes noge na papucici gasa.
- PreWiBa
#40 Re: Kako do Trebinja?
Kakav je uopšte put preko Berkovića?Dope_Man wrote: ↑12/08/2024 22:23Sve receno sam htio napisati, Dakle poslusaj ovo, idi Mostar - Stolac, odmor u Old Mill kraj slapova, i dalje prema Bileci i Trebinju.trolejbus1921 wrote: ↑12/08/2024 22:02 Kao neko ko cesto ide Sarajevo Trebinje moj bi ti savjet bio preko Mostara i Stoca da ides duze jedno pola sata ali je dosta ljepse za vozit u odnosu na Focu i Gacko.Preko Zegulje(nekih 10ak kilometara) je katastrofa put ostalo sve ekstra
Odatle imaju dva puta, jedan preko Bilece, drugi preko Ljubinja. Ovaj preko Ljubinja je bolji i brzi. Preko Bilece ako zelis u zabit gdje nema zive duse da malo protegnes noge na papucici gasa.
-
trolejbus1921
#41 Re: Kako do Trebinja?
Na kruznom toku gdje skreces prema Ljubinju samo produzis pravo prema Berkovicima i nakon 500/600m sa desne strane je restoran fenomalna hrana ugodjaj predivan cijene korektne,za razliku od npr Jablanicesehohari wrote: ↑12/08/2024 22:10Potpis, sem za restoran, prošao sam prošli put kroz Stolac i baš kontam otići tamo, ali nikako ga ne mogu naći.trolejbus1921 wrote: ↑12/08/2024 22:02 Kao neko ko cesto ide Sarajevo Trebinje moj bi ti savjet bio preko Mostara i Stoca da ides duze jedno pola sata ali je dosta ljepse za vozit u odnosu na Focu i Gacko.Preko Zegulje(nekih 10ak kilometara) je katastrofa put ostalo sve ekstra
Put preko Tjentišta nije kao takav puno lošiji, ali je puno dosadniji. Računaj da od Foče do Gacka bukvalno nema ništa osim šuma i gotovo nenaseljenih zaoseoka, noći se malo znaš i prepasti ako i nakon sat vremena ne vidiš drugo auto.
Edit:I vezano za ovaj post iznad sto se tice papucice gasa osim kratke dionice od Stoca do granice sa RS gdje je put katastrofa dalje je put nanovo uradjen i komotno se cijela dionica moze vozit 80-110 nema guzve nema puno slepera za razliku od puta prema Berkovicima kuda ide 99% crnogorskih slepera jedino imas radar na izlazu iz Ljubinja malo iza Nestro pumpe ogranicenje 50
A preko Foce se npr vrlo cesto zna desit da moras u potpunosti stat kad se dva slepera mimoilaze ispred tebe a kad sam vidio na koji nacin popravljaju taj put rekao sam sebi nikad vise tuda ,ispred mene ide tamic jedno 30/40 na sat i dvojica radnika iz tamica u pokretu bacaju asfalt po rupama
- mk ultra
#42 Re: Kako do Trebinja?
To su ovi sto ulaze na Deleusu i onda im jeste najblizi put
Sve je to meni dole jako slicno
Sve se brzo vozi kad si sam
Samo na svim tim putevima valjda manjak saobracaja izmami ove sto preticu na punoj u krivini
Sve je to meni dole jako slicno
Sve se brzo vozi kad si sam
Samo na svim tim putevima valjda manjak saobracaja izmami ove sto preticu na punoj u krivini
- Dope_Man
#43 Re: Kako do Trebinja?
Generalno OK, nije nesto fenomenalno al valjda nema puno prometa pa nije u raspadu. Ima samo nekih 2-3 km, otprilike na pola puta izmedju Berkovica i ukljucenja na M20, gdje se suzava na traku za jedno auto i mora se usporiti jer je asfalt na ivicama raspadnut.sehohari wrote: ↑12/08/2024 22:35Kakav je uopšte put preko Berkovića?Dope_Man wrote: ↑12/08/2024 22:23 Sve receno sam htio napisati, Dakle poslusaj ovo, idi Mostar - Stolac, odmor u Old Mill kraj slapova, i dalje prema Bileci i Trebinju.
Mimo toga se moze piciti bez razmisljanja o policiji il bilo cemu. Bar ih ja nisam vidio na tom putu nikad i samo kroz Berkovice usporim.
-
kenomax
#44 Re: Kako do Trebinja?
Ma taj put Mostar-Ljubinje-Trebinje odličan, možeš spičit stoju neke dionice, ima preticajnih zona, nigdje kamera, policije... Samo gas. Jedino taj mali dio asfalta koji nije idealan po stranama pa moraš po sredini kolovoza ići
- JohnnyS
#45 Re: Kako do Trebinja?
Ma kako nema policije, ima je, pogotovo oko Trebinja. I po Ljubinju budu nerijetko. Ja što sam kazna platio i ostajao bez vozačke to je bilo na toj dionici.
-
trolejbus1921
#46 Re: Kako do Trebinja?
Na toj dionici obicno budu ulaz u Ljubinje i oko Starog Slanog generalno trebinjska policija vise kruzi po gradu i obicno radare postavljaju prema Dubrovniku(Volujac ili kod medoteke) ili prema Herceg Novom(Zupci) jer je tu velik promet a i ima ogromnih pravaca gdje se sa svakim autom moze ic preko 150
- DaysleepeR
#47 Re: Kako do Trebinja?
Stvarno nerealno pitanje i diskusija za ovako malu zemlju u kojoj zivimo...
Google maps imas ukucaj relaciju i pici.
- Bullet Tooth Tony
#48 Re: Kako do Trebinja?
Ma M20... Foca tjentiste ..uzasan.. tih 40tak kilometara , izleti mi lola sa kamionom fuli me za cenat .. a ako ti se potrefi kamion ispred tebe slomit ces se ...
- mk ultra
#49 Re: Kako do Trebinja?
I pitas gugleta kako od bos petrovca do glamoca, naravno on ti kaze idi sine u drvar pa iz drvara u glamocDaysleepeR wrote: ↑13/08/2024 11:22 Stvarno nerealno pitanje i diskusija za ovako malu zemlju u kojoj zivimo...
I popusis takav kurac da ga zapamtis za zivota
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#50 Re: Kako do Trebinja?
A kuda bi ti iz Bos. Petrovca u Glamoc, ako nebi na Drvar?