Kako do Trebinja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

gaius

#1 Kako do Trebinja?

Post by gaius »

Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
Nisam nikada išao a prema auto-karti mi se čini da treba skrenuti prema Buni u Mostaru i onda prema Nevesinju je li tako?

Svaka pomoć i objašnjenje je dobro došlo.. vrlo je važno da ne promašim i da dođem na vrijeme.. koliko mi treba otprilike?
and

#2 Re: Kako do Trebinja?

Post by and »

gaius wrote:Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
Nisam nikada išao a prema auto-karti mi se čini da treba skrenuti prema Buni u Mostaru i onda prema Nevesinju je li tako?

Svaka pomoć i objašnjenje je dobro došlo.. vrlo je važno da ne promašim i da dođem na vrijeme.. koliko mi treba otprilike?
iza mostara skrećeš za stolac,pa ljubinje, trebinje
čini mi se da treba 3,5-4 sata
Last edited by and on 07/11/2008 17:45, edited 1 time in total.
lordi

#3 Re: Kako do Trebinja?

Post by lordi »

ja ti znam onaj preko Trnova,Foce,Cemernog,Gacka i Bilece malo je zeznut put ali je dobro kraci od toga preko Mostara
gaius

#4 Re: Kako do Trebinja?

Post by gaius »

and wrote:
gaius wrote:Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..

znači skrećem iza mostara prema buni kod obija ili koji je ono klinac ondje.. iza novog lijanovićevog salona?
shown

#5 Re: Kako do Trebinja?

Post by shown »

ne.prodjes mostar i ima putokaz za stolac i dalje ces lako
and

#6 Re: Kako do Trebinja?

Post by and »

gaius wrote:
and wrote:

znači skrećem iza mostara prema buni kod obija ili koji je ono klinac ondje.. iza novog lijanovićevog salona?
ne,prođeš to skretanje i ideš još par km dok ne dođeš na skretanje za stolac
put je ok
gaius

#7 Re: Kako do Trebinja?

Post by gaius »

aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
valter.ba

#8 Re: Kako do Trebinja?

Post by valter.ba »

Samo pratis putokaz i nemas brigas. Ja cak preferiram laganini do Capljine,valjda me vuce ka moru :D i onda lijepo za Stolac. E tu obavezno svratis na kafu u neku od ljetnih basti uz samu Bregavu i odmoris dusu,ljepota. E onda laganini ka Trebinju uz Popovo polje,lijepi pejzazi put dobrim djelom u ravnici. Nemoj samo da te povuce da ga naberes jer se murija zna sakriti iza zbunja i onda ti ne gine dati na kafu :lol: . Ovaj put mi je mnogo interesantniji od ovog gore opisanog,jeste malo duzi ali zato mozes uzivati u putovanju. Trebinje je takodjer lijep gradic i mislim da ces uzivati. Sretno :D
gaius

#9 Re: Kako do Trebinja?

Post by gaius »

hajd hvala.. valjda ću ubosti :) krenuću ja ranije ako gdje zalutam :)
Kinder

#10 Re: Kako do Trebinja?

Post by Kinder »

gaius wrote:hajd hvala.. valjda ću ubosti :) krenuću ja ranije ako gdje zalutam :)
Trnovo-Foča-Gacko-Trebinje.Najlakše i najbrže.Problem je samo malo oko Čemerna ostalo je ok.
LeKo

#11 Re: Kako do Trebinja?

Post by LeKo »

valter.ba wrote:Samo pratis putokaz i nemas brigas. Ja cak preferiram laganini do Capljine,valjda me vuce ka moru :D i onda lijepo za Stolac. E tu obavezno svratis na kafu u neku od ljetnih basti uz samu Bregavu i odmoris dusu,ljepota. E onda laganini ka Trebinju uz Popovo polje,lijepi pejzazi put dobrim djelom u ravnici. Nemoj samo da te povuce da ga naberes jer se murija zna sakriti iza zbunja i onda ti ne gine dati na kafu :lol: . Ovaj put mi je mnogo interesantniji od ovog gore opisanog,jeste malo duzi ali zato mozes uzivati u putovanju. Trebinje je takodjer lijep gradic i mislim da ces uzivati. Sretno :D
:thumbup: ovu rutu ja koristim i definivno mi je najbolja.
Wolfheart

#12 Re: Kako do Trebinja?

Post by Wolfheart »

Trebinje je lijepo, najbolje preko Stoca do tamo, a u povratku u Dubrovnik na rucak i kafu i lagano nazad preko Metkovica.
Onaj put preko Bileće i Gacka ni mrtav!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: Kako do Trebinja?

Post by mIRCerka »

gaius wrote:aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
Sarajevo, Mostar, Stolac. I samo picis pravo. Stanes u jednoj pustahiji i slikas se pored zable sa imenom mjesta ZHEGULJE i nastavis voziti pravo. Do Trebinja.
teAMICA

#14 Re: Kako do Trebinja?

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
gaius wrote:aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
Sarajevo, Mostar, Stolac. I samo picis pravo. Stanes u jednoj pustahiji i slikas se pored zable sa imenom mjesta ZHEGULJE i nastavis voziti pravo. Do Trebinja.
Obavezno idi ovim putem, nikako preko Cemernog (bas je cemerno), ne mozes zalutati. Ja idem 6-7 puta godisnje u Trebinje.... malo ce ti se oduziti kroz popovo polje, ali dobar je put i lijep pogled... Kad prodjes selo Staro Slano (vozeci kroz popovo p.), stigao si :-)
zelenashica

#15 Re: Kako do Trebinja?

Post by zelenashica »

teAMICA wrote:
mIRCerka wrote:
Obavezno idi ovim putem, nikako preko Cemernog (bas je cemerno), ne mozes zalutati. Ja idem 6-7 puta godisnje u Trebinje.... malo ce ti se oduziti kroz popovo polje, ali dobar je put i lijep pogled... Kad prodjes selo Staro Slano (vozeci kroz popovo p.), stigao si :-)
u popovom polju ne odmaraj :D kažu imaju zahebate pauke ili već kako se zovu ti insekti :lol: ja tu samo glatko profuram..... :roll: ......istina malo je zeznut onaj dio puta od stoca uzak put katastrofa,rupe,usponi ...mah čisti koziji put ...žegulja mislim da se tako zove taj dio....al u svakom slučaju je bolje nego čemerno..... :D
gaius

#16 Re: Kako do Trebinja?

Post by gaius »

ljudi hvala najljepše.. ja bih bez vas čini mi se završio u donjim čekrčićima :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: Kako do Trebinja?

Post by mIRCerka »

gaius wrote:ljudi hvala najljepše.. ja bih bez vas čini mi se završio u donjim čekrčićima :)
Ne bi. Cekrcici Donji su u stvari Cekrecije, sto jeste na M17 cesti, al od Sarajeva prema Zenici.
:D
Wolfheart

#18 Re: Kako do Trebinja?

Post by Wolfheart »

i apsolutno nemoj zaboraviti stati i cekirati stecke u okolici Stoca. prekrasno je to vidjeti.
seln

#19 Re: Kako do Trebinja?

Post by seln »

Jeste li primjetili imena mjesta na putu Stolac - Trebinje? Boze sacuvaj....
clio_dci120

#20 Re: Kako do Trebinja?

Post by clio_dci120 »

Kakav je sada put preko Foce i Bilece?

Drugo pitanje, idem do Travnika, pa da se ne vracam odmah nazad u Sarajevo, interesuje me kakav je put od Travnika sto vodi preko Prozora, smijem li se uputiti tim putem? Je li ok put? Vidim neki put vodi prema N. Travniku pa na Prozor , pa na Jablanicu?
Optimist

#21 Re: Kako do Trebinja?

Post by Optimist »

Budu cesto zasjede na tom putu, ja ti ne bi preporucio.
Narocito oko Prozora....
clio_dci120

#22 Re: Kako do Trebinja?

Post by clio_dci120 »

Kako mislis zasjede, vozim sada bas malo skuplji auto, ali ima sve moguce zastite i da ga otme gasi se...
Ali svakako ne bi onda rizikovao, jer je nocna voznja.
Ili si mislio na policiju, radar?
Hvala puno na informacijama. Znaci najbolje preko Kiseljaka onda i u Lepenici auto put, i onda preko Mostara...thx.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23 Re: Kako do Trebinja?

Post by mk ultra »

Put ko put je ok
Ima par zayebanijih krivina kad se spustas niz makljen
Ostalo manje vise standardni BiH brdski put
clio_dci120

#24 Re: Kako do Trebinja?

Post by clio_dci120 »

A te zasjede?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#25 Re: Kako do Trebinja?

Post by PreWiBa »

clio_dci120 wrote: 12/08/2024 21:52 A te zasjede?
Ma kakve zasjede, znali smo ići godinama tim putem preko Foče i Tjentišta.

Moraš paziti oko Foče na rupe, ostatak puta uopšte nije loš.

Kada ideš preko Prozora, najgori dio je od Prozora do Jablanice, usko je poprilično, ostatak je sasvim ok.
Post Reply