Kako do Trebinja?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
gaius
#1 Kako do Trebinja?
Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
Nisam nikada išao a prema auto-karti mi se čini da treba skrenuti prema Buni u Mostaru i onda prema Nevesinju je li tako?
Svaka pomoć i objašnjenje je dobro došlo.. vrlo je važno da ne promašim i da dođem na vrijeme.. koliko mi treba otprilike?
Nisam nikada išao a prema auto-karti mi se čini da treba skrenuti prema Buni u Mostaru i onda prema Nevesinju je li tako?
Svaka pomoć i objašnjenje je dobro došlo.. vrlo je važno da ne promašim i da dođem na vrijeme.. koliko mi treba otprilike?
- and
#2 Re: Kako do Trebinja?
iza mostara skrećeš za stolac,pa ljubinje, trebinjegaius wrote:Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
čini mi se da treba 3,5-4 sata
Last edited by and on 07/11/2008 17:45, edited 1 time in total.
-
lordi
#3 Re: Kako do Trebinja?
ja ti znam onaj preko Trnova,Foce,Cemernog,Gacka i Bilece malo je zeznut put ali je dobro kraci od toga preko Mostara
-
gaius
#4 Re: Kako do Trebinja?
znači skrećem iza mostara prema buni kod obija ili koji je ono klinac ondje.. iza novog lijanovićevog salona?and wrote:iza mostara skrećeš za stolac,pa ljubinje, trebinjegaius wrote:Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
-
shown
#5 Re: Kako do Trebinja?
ne.prodjes mostar i ima putokaz za stolac i dalje ces lako
- and
#6 Re: Kako do Trebinja?
ne,prođeš to skretanje i ideš još par km dok ne dođeš na skretanje za stolacgaius wrote:znači skrećem iza mostara prema buni kod obija ili koji je ono klinac ondje.. iza novog lijanovićevog salona?and wrote:iza mostara skrećeš za stolac,pa ljubinje, trebinjegaius wrote:Dakle ljudi trebam instrukcije.. kojim putem iz Sarajeva do Trebinja..
put je ok
-
gaius
#7 Re: Kako do Trebinja?
aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
- valter.ba
#8 Re: Kako do Trebinja?
Samo pratis putokaz i nemas brigas. Ja cak preferiram laganini do Capljine,valjda me vuce ka moru
i onda lijepo za Stolac. E tu obavezno svratis na kafu u neku od ljetnih basti uz samu Bregavu i odmoris dusu,ljepota. E onda laganini ka Trebinju uz Popovo polje,lijepi pejzazi put dobrim djelom u ravnici. Nemoj samo da te povuce da ga naberes jer se murija zna sakriti iza zbunja i onda ti ne gine dati na kafu
. Ovaj put mi je mnogo interesantniji od ovog gore opisanog,jeste malo duzi ali zato mozes uzivati u putovanju. Trebinje je takodjer lijep gradic i mislim da ces uzivati. Sretno 
-
gaius
#9 Re: Kako do Trebinja?
hajd hvala.. valjda ću ubosti
krenuću ja ranije ako gdje zalutam 
-
Kinder
#10 Re: Kako do Trebinja?
Trnovo-Foča-Gacko-Trebinje.Najlakše i najbrže.Problem je samo malo oko Čemerna ostalo je ok.gaius wrote:hajd hvala.. valjda ću ubostikrenuću ja ranije ako gdje zalutam
-
LeKo
#11 Re: Kako do Trebinja?
valter.ba wrote:Samo pratis putokaz i nemas brigas. Ja cak preferiram laganini do Capljine,valjda me vuce ka morui onda lijepo za Stolac. E tu obavezno svratis na kafu u neku od ljetnih basti uz samu Bregavu i odmoris dusu,ljepota. E onda laganini ka Trebinju uz Popovo polje,lijepi pejzazi put dobrim djelom u ravnici. Nemoj samo da te povuce da ga naberes jer se murija zna sakriti iza zbunja i onda ti ne gine dati na kafu
. Ovaj put mi je mnogo interesantniji od ovog gore opisanog,jeste malo duzi ali zato mozes uzivati u putovanju. Trebinje je takodjer lijep gradic i mislim da ces uzivati. Sretno
-
Wolfheart
#12 Re: Kako do Trebinja?
Trebinje je lijepo, najbolje preko Stoca do tamo, a u povratku u Dubrovnik na rucak i kafu i lagano nazad preko Metkovica.
Onaj put preko Bileće i Gacka ni mrtav!
Onaj put preko Bileće i Gacka ni mrtav!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#13 Re: Kako do Trebinja?
Sarajevo, Mostar, Stolac. I samo picis pravo. Stanes u jednoj pustahiji i slikas se pored zable sa imenom mjesta ZHEGULJE i nastavis voziti pravo. Do Trebinja.gaius wrote:aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
-
teAMICA
#14 Re: Kako do Trebinja?
Obavezno idi ovim putem, nikako preko Cemernog (bas je cemerno), ne mozes zalutati. Ja idem 6-7 puta godisnje u Trebinje.... malo ce ti se oduziti kroz popovo polje, ali dobar je put i lijep pogled... Kad prodjes selo Staro Slano (vozeci kroz popovo p.), stigao simIRCerka wrote:Sarajevo, Mostar, Stolac. I samo picis pravo. Stanes u jednoj pustahiji i slikas se pored zable sa imenom mjesta ZHEGULJE i nastavis voziti pravo. Do Trebinja.gaius wrote:aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
-
zelenashica
#15 Re: Kako do Trebinja?
u popovom polju ne odmarajteAMICA wrote:Obavezno idi ovim putem, nikako preko Cemernog (bas je cemerno), ne mozes zalutati. Ja idem 6-7 puta godisnje u Trebinje.... malo ce ti se oduziti kroz popovo polje, ali dobar je put i lijep pogled... Kad prodjes selo Staro Slano (vozeci kroz popovo p.), stigao simIRCerka wrote:Sarajevo, Mostar, Stolac. I samo picis pravo. Stanes u jednoj pustahiji i slikas se pored zable sa imenom mjesta ZHEGULJE i nastavis voziti pravo. Do Trebinja.gaius wrote:aha.. znači ne idem prema vrelu bune nego još prema čapljini ima skretanje za stolac.. nemam nakon toga nigdje zalutati?
-
gaius
#16 Re: Kako do Trebinja?
ljudi hvala najljepše.. ja bih bez vas čini mi se završio u donjim čekrčićima 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#17 Re: Kako do Trebinja?
Ne bi. Cekrcici Donji su u stvari Cekrecije, sto jeste na M17 cesti, al od Sarajeva prema Zenici.gaius wrote:ljudi hvala najljepše.. ja bih bez vas čini mi se završio u donjim čekrčićima
-
Wolfheart
#18 Re: Kako do Trebinja?
i apsolutno nemoj zaboraviti stati i cekirati stecke u okolici Stoca. prekrasno je to vidjeti.
- seln
#19 Re: Kako do Trebinja?
Jeste li primjetili imena mjesta na putu Stolac - Trebinje? Boze sacuvaj....
-
clio_dci120
#20 Re: Kako do Trebinja?
Kakav je sada put preko Foce i Bilece?
Drugo pitanje, idem do Travnika, pa da se ne vracam odmah nazad u Sarajevo, interesuje me kakav je put od Travnika sto vodi preko Prozora, smijem li se uputiti tim putem? Je li ok put? Vidim neki put vodi prema N. Travniku pa na Prozor , pa na Jablanicu?
Drugo pitanje, idem do Travnika, pa da se ne vracam odmah nazad u Sarajevo, interesuje me kakav je put od Travnika sto vodi preko Prozora, smijem li se uputiti tim putem? Je li ok put? Vidim neki put vodi prema N. Travniku pa na Prozor , pa na Jablanicu?
- Optimist
#21 Re: Kako do Trebinja?
Budu cesto zasjede na tom putu, ja ti ne bi preporucio.
Narocito oko Prozora....
Narocito oko Prozora....
-
clio_dci120
#22 Re: Kako do Trebinja?
Kako mislis zasjede, vozim sada bas malo skuplji auto, ali ima sve moguce zastite i da ga otme gasi se...
Ali svakako ne bi onda rizikovao, jer je nocna voznja.
Ili si mislio na policiju, radar?
Hvala puno na informacijama. Znaci najbolje preko Kiseljaka onda i u Lepenici auto put, i onda preko Mostara...thx.
Ali svakako ne bi onda rizikovao, jer je nocna voznja.
Ili si mislio na policiju, radar?
Hvala puno na informacijama. Znaci najbolje preko Kiseljaka onda i u Lepenici auto put, i onda preko Mostara...thx.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23 Re: Kako do Trebinja?
Put ko put je ok
Ima par zayebanijih krivina kad se spustas niz makljen
Ostalo manje vise standardni BiH brdski put
Ima par zayebanijih krivina kad se spustas niz makljen
Ostalo manje vise standardni BiH brdski put
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25 Re: Kako do Trebinja?
Ma kakve zasjede, znali smo ići godinama tim putem preko Foče i Tjentišta.
Moraš paziti oko Foče na rupe, ostatak puta uopšte nije loš.
Kada ideš preko Prozora, najgori dio je od Prozora do Jablanice, usko je poprilično, ostatak je sasvim ok.