koji je to auto ???
daj ako ozbiljno zboris baci sta podataka na pp i ako imas gdje kakvu sliku bio bih zahvalan.
Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
-
hare_sa
#27 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
Carina se ukida na nova auta. Na polovna auta ce carina biti umanjena minimalno, skoro pa nikako ... s tim da ce u narednih 5 godina biti ukinuta skroz. Cijene polovnih auta nece padati ... odnosno cijene auta starih par godina ce malo pasti, sve ostalo ostaje isto. Ne vjerujem da ce pomjeranjem starosne granice uvoza nesto uticati na trziste ... opet ce sve biti na istom!
Jedino sto nas ocekuje jeste jos dodatnih troskovi prilikom uvoza ... ne znam zasto se ljudi zanose i donose svoje teorije kad procitaju samo jedan tekst u avazu. Bilo bi pametnije da malo detaljnije provjere neke informacije prije nego donesu zakljucak. Zivi bili pa vidjeli sta ce se desavati u februaru i martu
Jedino sto nas ocekuje jeste jos dodatnih troskovi prilikom uvoza ... ne znam zasto se ljudi zanose i donose svoje teorije kad procitaju samo jedan tekst u avazu. Bilo bi pametnije da malo detaljnije provjere neke informacije prije nego donesu zakljucak. Zivi bili pa vidjeli sta ce se desavati u februaru i martu
- campa_xxx
#28 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
Ipak bi ti trebalo da se malo informises...hare_sa wrote:Carina se ukida na nova auta. Na polovna auta ce carina biti umanjena minimalno, skoro pa nikako ... s tim da ce u narednih 5 godina biti ukinuta skroz. Cijene polovnih auta nece padati ... odnosno cijene auta starih par godina ce malo pasti, sve ostalo ostaje isto. Ne vjerujem da ce pomjeranjem starosne granice uvoza nesto uticati na trziste ... opet ce sve biti na istom!
- zgembo_sa
#29 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
Ma ja, neznatno, sa 13,5 na 5%
prava sitnica 
- HAVANA
#30 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
zgembo_sa wrote:Ma ja, neznatno, sa 13,5 na 5%prava sitnica
Ko vam je dao tu informaciju o 5%?
Ko vam je dao informaciju o 10 godina starosti vozila?
-
tataratira
#31 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
evo kao da vidim iza prvog dvojke po 4 999 KM 
-
hare_sa
#32 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
Imas li ti ovu informaciju negdje napismeno??? Pusti me se toga rekla-kazala ... na polovna auta ce max pasti na 10%, a za nova se ukida.zgembo_sa wrote:Ma ja, neznatno, sa 13,5 na 5%prava sitnica
- zgembo_sa
#33 Re: Zasto se u BiH uzurbano prodaju stara vozila???
A imas li ti napismeno da li ce se i u kojem procentu uvesti trosarine?hare_sa wrote:Imas li ti ovu informaciju negdje napismeno??? Pusti me se toga rekla-kazala ... na polovna auta ce max pasti na 10%, a za nova se ukida.zgembo_sa wrote:Ma ja, neznatno, sa 13,5 na 5%prava sitnica