Amerikanci napali Siriju!
- Jazz_Junkie
#26 Re: Amerikanci napali Siriju!
Svasta. Dosta je vise sranja i klanja p im m!!
- Vares City
#27 Re: Amerikanci napali Siriju!
Amere ni Obama nece moci izvuci iz .ovana u koja su ih Busmani uvalili!!!!!!!
Pun mi je vise ljubavni misic Amera
Nek pociste malo svoju avliju!
Pa jel mora svako nosit gace kakve im oni propisu!
DEMOKRATE
Pun mi je vise ljubavni misic Amera
Pa jel mora svako nosit gace kakve im oni propisu!
DEMOKRATE
- jeza u ledja
#28 Re: Amerikanci napali Siriju!
nista ovo..
-
ponosna_manjina
#29 Re: Amerikanci napali Siriju!
Daleko od toga da sam ljubitelj američke vanjske politike ali baš me zanima jesi li ovako mislio kada su čistili po našoj avliji?Vares City wrote: Pun mi je vise ljubavni misic Amera![]()
-
KENJAC
#30 Re: Amerikanci napali Siriju!
Oprosti, mozda sam nesto propustio, al sta su to Ameri pocistili po mojoj avliji!ponosna_manjina wrote:Daleko od toga da sam ljubitelj američke vanjske politike ali baš me zanima jesi li ovako mislio kada su čistili po našoj avliji?Vares City wrote: Pun mi je vise ljubavni misic Amera![]()
-
elSaik
#31 Re: Amerikanci napali Siriju!
A to Siriju čete napadaju? Pa što odmah ne kažeš...ponosna_manjina wrote:Daleko od toga da sam ljubitelj američke vanjske politike ali baš me zanima jesi li ovako mislio kada su čistili po našoj avliji?Vares City wrote: Pun mi je vise ljubavni misic Amera![]()
edit: Nadam se fakat da će se ovo malo smiriti nakon što Obama pobijedi na izborima. Ima jedna dobra šala, a koja i malo natjera na razmišljanje o ponašanju Amerikanaca... Michael Mittermeier: "Ne znam zašto se mi Nijemci ljutimo na Amerikance?! Pa mi im trebamo biti zahvalni - 60 godina je čitav svijet nas mrzio, a evo sad, nakon 60 godina, napokon svi mrze nekoga drugog, mrze Amerikance. Hvala ti Ameriko!"
-
ponosna_manjina
#32 Re: Amerikanci napali Siriju!
Pored manjih selektivnih intervencija zračne sile NATO-a tokom rata od 1992-1995 ono što se može smatrati odlučnom vojnom intervencijom međunarodne zajednice (NATO-a) počelo je oko 02.00 sata 30. augusta 1995. godine bombardovanjem srpskih položaja oko Sarajeva. Prema mnogim tvrdnjama, vojna intervencija je bila direktan odgovor na zadnji masakr sarajevskih civila 25. avgusta 1995. godine na Markalama u kojem je stradalo preko 60 civilista stanovnika Sarajeva. Ipak prema mnogim izvorima se može tvrditi da je vojna intervencija prouzrokovana nizom razloga od kojih je masakr na Markalama bio samo jedan koji je izazvao dovoljno političkog momentuma da se NATO sa SAD-om kao liderom jasno i direktno uključi u konflikt.KENJAC wrote:Oprosti, mozda sam nesto propustio, al sta su to Ameri pocistili po mojoj avliji!ponosna_manjina wrote:Daleko od toga da sam ljubitelj američke vanjske politike ali baš me zanima jesi li ovako mislio kada su čistili po našoj avliji?Vares City wrote: Pun mi je vise ljubavni misic Amera![]()
Operacija Namjerna Sila (Deliberate Force), kako je nazvana intervencija, uključila je bombardovanje srpskih položaja, uz nekoliko prekida ili pauzi, koje je trajalo oko 2 sedmice i zvanično je okončana sa dogovorom deblokade Sarajeva 14. septembra 1995. godine.
Prevashodna namjena vojne intervencije NATO-a je bila uspostavljanje vojnog balansa na terenu i tjeranje srpske strane da se odazove mirovnom procesu. Pored bombardovanja srpskih vojnih uporišta oko Sarajeva, NATO-ov plan je uključio i selektivno bombardovanje strategijskih srpskih vojnih položaja širom Bosne i Hercegovine u šta se uključuje i bombardovanje komunikacijskog centra srpske vojske nedaleko od Banja Luke, a koji je za posljedicu imao destabilizaciju srpskih vojnih položaja u zapadnoj Bosni i značajno napredovanje Operacije Oluja od strane hrvatskih i bosanskih snaga. Nato je za 15 dana bombardovanja izveo 3.200 naleta, i pritom na srpske položaje istresao 10.000 tona eksploziva. Kao posljedica vazdušnih udara NATO-a poginula su 152 civila, a 273 su teže ili lakše ranjena.
-
ponosna_manjina
#33 Re: Amerikanci napali Siriju!
A nešto širom našom avlijom možemo smatrati i Kosovo, pa valjda ne moram dodatno podsjećati i na tamošnje čišćenje avlije...
-
ponosna_manjina
#34 Re: Amerikanci napali Siriju!
Nisu sve bradonje četnici (iako su svi četnici bradonjeelSaik wrote: A to Siriju čete napadaju? Pa što odmah ne kažeš...
-
KENJAC
#35 Re: Amerikanci napali Siriju!
E ta je avlija ociscena! E vidis to sam zaboravio! Odoh da trazim vizu za useljenje!ponosna_manjina wrote:A nešto širom našom avlijom možemo smatrati i Kosovo, pa valjda ne moram dodatno podsjećati i na tamošnje čišćenje avlije...
Aj, nema veze! Nismo se shvatili!
- Alfons Kauders
#36 Re: Amerikanci napali Siriju!
nisu... seselju ne raste brada...ponosna_manjina wrote:Nisu sve bradonje četnici (iako su svi četnici bradonjeelSaik wrote: A to Siriju čete napadaju? Pa što odmah ne kažeš...)
-
ponosna_manjina
#37 Re: Amerikanci napali Siriju!
Vidi, pitao si šta su očistili u tvojoj avliji i ja sam ti odgovorio iako si odgovor znao i sam. Kosovo je neka druga priča ali i tamo postoji više strana i gledišta. Ili hočeš reći da je na Kosovu albancima bilo dobro i da se Ameri nisu trebali miješati?KENJAC wrote:E ta je avlija ociscena! E vidis to sam zaboravio! Odoh da trazim vizu za useljenje!ponosna_manjina wrote:A nešto širom našom avlijom možemo smatrati i Kosovo, pa valjda ne moram dodatno podsjećati i na tamošnje čišćenje avlije...
Aj, nema veze! Nismo se shvatili!
- Bosanac sa dna kace
#38 Re: Amerikanci napali Siriju!
....a ubijeni su samo brojke...al haj oni samo ionako tamo neki Arapi na Bliskom Istoku...

-
Kinder
#39 Re: Amerikanci napali Siriju!
Iran će biti "šlag" 
- osa
#40 Re: Amerikanci napali Siriju!
ovo je vjerovatno samo blago upozorenje siriji, da se ne petlja tamo gdje zapad ima svoje strateške interese (irak, libanon).
-
Kinder
#41 Re: Amerikanci napali Siriju!
sve do jednom......osa wrote:ovo je vjerovatno samo blago upozorenje siriji, da se ne petlja tamo gdje zapad ima svoje strateške interese (irak, libanon).
-
zlajo
#42 Re: Amerikanci napali Siriju!
Sirija dozvoljava da se iracki pobunjenici skrivaju u njenom pogranicnom pojasu , te da odatle vrse napade na ciljeve u Iraku. Ova vojna akcija Amera je upozorenje,kojim zele dati do znanja Siriji, da ako sami ne rjese taj problem, rjesavati ce ga tada Ameri.osa wrote:ovo je vjerovatno samo blago upozorenje siriji, da se ne petlja tamo gdje zapad ima svoje strateške interese (irak, libanon).
Nesto slicno turskim vojnim akcijama u sjevernom Iraku na polozaje PKK.
Ali neki nasi budni komentatori, cija je svijest ispunjena misterijama zavjera, tajnih planova,....opceg potopa .....i sl. ...u svemu vidu tajne znakove i nagovjestaje.....ovoga,onoga...zna se vec cega sve ...
Taj rat u Iraku,poput onog u Afganistanu, je krvava tragedija kojoj se ne vidi kraja. A neduzni ljudi,kada se nalaze na mjestima sukoba, nastradaju i kod obracuna mafijasa, a kamoli ne kod vojnih sukoba.Tragicno, ali istinito.
Last edited by zlajo on 27/10/2008 14:24, edited 1 time in total.
-
Trut
#43 Re: Amerikanci napali Siriju!
Radi se o ovome:
USA ce napasti Iran.
Odose na Libiju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose na Keniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Tanzaniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Balkan.
USA ce napasti Iran.
Odose na Afganistan.
USA ce napasti Iran.
Odose opet na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose probat na Liban.
USA ce napast Iran.
Odose probat spasavat Gruziju.
USA ce napasti Iran.
Odose bacit bombe na Pakistan.
USA ce napasti Iran.
Odose malo na Siriju.
Dakle,imaju pogresne karte i kompase

USA ce napasti Iran.
Odose na Libiju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose na Keniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Tanzaniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Balkan.
USA ce napasti Iran.
Odose na Afganistan.
USA ce napasti Iran.
Odose opet na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose probat na Liban.
USA ce napast Iran.
USA ce napasti Iran.
USA ce napasti Iran.
Odose malo na Siriju.
Dakle,imaju pogresne karte i kompase
- _veleposlanik
#44 Re: Amerikanci napali Siriju!
Trut wrote:Radi se o ovome:
USA ce napasti Iran.
Odose na Libiju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose na Keniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Tanzaniju.
USA ce napasti Iran.
Odose na Balkan.
USA ce napasti Iran.
Odose na Afganistan.
USA ce napasti Iran.
Odose opet na Irak.
USA ce napasti Iran.
Odose probat na Liban.
USA ce napast Iran.
USA ce napasti Iran.
USA ce napasti Iran.
Odose malo na Siriju.
Dakle,imaju pogresne karte i kompase![]()
radi se o ovome!
zamislite samo na trenutak, da je umjesto USA pocinitelj Iran, samo zamislite na trenutak..... LICEMJERJE! nasa glupost i odobrenje.
za pola stvari sto je Izrael pocinio, Iran bi danas bio jos jedan Iraq, da bi kasnije presli na Siriju.
Hezbollah smo etiketirali teroristima jer oni, umjesto najsavremenije tehnicke vojne opreme i, nama prihvatljivog izgleda, ljudi su odjeveni saroliko i pretezno njih prikazuje CNN sa raketnim bacacima... potrebno je hitno preispitivanje historije, ili cemo dozvoliti djavolu da u ime demokratije masakrira cijeli bliski istok!
- Bosanac sa dna kace
#45 Re: Amerikanci napali Siriju!
ma ja ba ti ljudi tamo su samo brojke...zlajo wrote:Sirija dozvoljava da se iracki pobunjenici skrivaju u njenom pogranicnom pojasu , te da odatle vrse napade na ciljeve u Iraku. Ova vojna akcija Amera je upozorenje,kojim zele dati do znanja Siriji, da ako sami ne rjese taj problem, rjesavati ce ga tada Ameri.osa wrote:ovo je vjerovatno samo blago upozorenje siriji, da se ne petlja tamo gdje zapad ima svoje strateške interese (irak, libanon).
Nesto slicno turskim vojnim akcijama u sjevernom Iraku na polozaje PKK.
Ali neki nasi budni komentatori, cija je svijest ispunjena misterijama zavjera, tajnih planova,....opceg potopa .....i sl. ...u svemu vidu tajne znakove i nagovjestaje.....ovoga,onoga...zna se vec cega sve ...
A neduzni ljudi,kada se nalaze na mjestima sukoba, nastradaju i kod obracuna mafijasa, a kamoli ne kod vojnih sukoba.Tragicno, ali istinito.
- MuaDib
#46 Re: Amerikanci napali Siriju!
Rusi poručili Amerikancima, da napad na Siriju, predstavlja eskalaciju sukoba i da Rusija neće blagonaklono gledati na to! 
- xfacktor
#47 Re: Amerikanci napali Siriju!
Hebo cod4 i igrice. Jeste dobra furka ali nazalost ovo su pravi ljudi. I kako znaju sta je nosio ovaj na teren tamo. Jedva cekaju da ih "SMOKE EM"..
-
b_stulic
#48 Re: Amerikanci napali Siriju!
Ouuuuuu...Ja sranja u Ruandi...
-
paratrooper
#49 Re: Amerikanci napali Siriju!
ma nosio je lulu mira. Cuj otkud znaju sta je nosio? Ti mislis da ne postoje ljudi koji daju obavjestenja o kretanju bandita i njihovim namjerama.xfacktor wrote: I kako znaju sta je nosio ovaj na teren tamo. Jedva cekaju da ih "SMOKE EM"..
- _veleposlanik
#50 Re: Amerikanci napali Siriju!
upravo, ti banditi obicno djeluju kao klanovi komplet familija, pa kada se nalaze kod kuce, sve ih izresetaju, sa djecom jer oni takodjer pomazu u nosenju oruzja i slicno...paratrooper wrote:ma nosio je lulu mira. Cuj otkud znaju sta je nosio? Ti mislis da ne postoje ljudi koji daju obavjestenja o kretanju bandita i njihovim namjerama.xfacktor wrote: I kako znaju sta je nosio ovaj na teren tamo. Jedva cekaju da ih "SMOKE EM"..
BORCI ZA SLOBODU I MIR, MARSH KUCI U 3 PM!