Duhovni Vođa wrote:
a iz kojeg razloga si ti tako cinična?
valjda bi kao moderator (a onda i kao čovjek) trebala skontati i pravilno procijeniti šta sam htio reći, a ne tako. nisam protiv golubova (a još manje sam za kašikare koje ti spominješ). da si malo bolje procitala moje postove to bi skontala. volim svoj grad, a sad ispadoh neki pakash.
smrdi mi i gotovo! na kraju krajeva- je*e mi se i za veneciju i za milano. ovo je moja avlija i imam pravo da kažem šta mi smeta. isto kao što tebi smrdi miljacka. (i šta sad, ja bih trebao reći da smrde i temza i sena, šta se ti koji k kofrchish?)
baš je jadno ovo kako ljudi glupo reaguju i jedva čekaju da ponize i degradiraju druge, a bez da analiziraju, razmisle i kritički se osvrnu. pateticno.
Da si u svom uvodnom postu rekao da ti smeta iskljucivo taj smrad, i da nisi trazio da se rijese golubova i da se isti uklone, jos bih ti povjerovala.
Da si prozvao gradske cistace da moraju redovnije cistiti ttrg, jos bih i povjerovala.
Smrdi meni miljacka, smrdi meni i kanalizacija, ali ja ne pozivam ljude da stave plutane chepove u guzu i da ne kake i tako da ne pune kanalizaciju, vec prozivam one koji su zaduzeni za CISCENJE da konacno pocnu raditi svoj posao.
Nisam cinicna, samo mi je vise na vrh glave HORUK (ili sto bi
urbani rekli
ad-hoc rjesenja).
by Duhovni Vođa on 12/10/2008 18:15
meni stvarno nije jasno kako neko može gledati one golubove na čaršiji i kako bilo kome mogu biti zanimljivi.
u suštini ono je tako mali prostor ograđen sa svih strana građevinama, a golubova ima toliko da je to užas. užasno smrdi, a da stvar bude gora ljudi im bacaju sve i svašta. danas gledam komad pite i korice od buhtle među golubovima- stvarno fuj. nisu mi jasni ljudi koji djecu puste u onaj smrad i ptičiji izmet.
a još kako se uvuče ono perje i izmet među kamene ploče dole, jednostavno ne može na dobro. posebno ne kontam zašto su onako ružni ti golubovi, ofucani, sakati, bez perja, otrcani- baš se vidi da ne predstavljaju zdravu zajednicu.
uopšte mi nije jasno da može tako bitan dio grada dopustiti sebi postojanje kokošinjca u svojem najbitnijem i najznačajnijem dijelu.