golubovi na čaršiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Baščaršija je bolja:

Sa golubovima
93
72%
Bez golubova
37
28%

Total votes: 130

Duhovni Vođa

#26 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

zna se od cega venecija smrdi a to nisu golubovi sigurno :)

a sto se tice golubova u veneciji mozes ovdje dosta toga skontati:

http://www.iht.com/articles/2008/05/08/ ... pigeon.php

http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... -BR-1.html

http://articles.latimes.com/2008/jun/02 ... g-pigeons2

po 100-ti put ponavljam da nisam protiv golubova nego da se zalažem za njihovu kontrolu
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

odvratni i gadni, ugazi li se katkad u pticiji kakardak? :D

vidim, smetaju psi, smetaju macke, smetaju golubovi...

Postovani Duhovni vodja,
da li si znao da su golubovi imuni na pticiju gripu?
Koje to infekcije i zaraze prenose golubovi?

Zasto ne kupis djeci u komsiluku vazdusne puske pa nek te rijese belaja, mi na grbavici, pogotovo u Aleji lipa, nemamo problema sa time, imamo divnu djecu koja su se vec toliko izvjestila da u oko pogode macku i psa, a goluba raznesu...sve tatice i babukice kupile puskice...
nek govno smeta...makar i pticije...
ODVRATAN_i_GADAN

#28 Re: golubovi na čaršiji

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Duhovni Vođa wrote:zna se od cega venecija smrdi a to nisu golubovi sigurno :)

a sto se tice golubova u veneciji mozes ovdje dosta toga skontati:

http://www.iht.com/articles/2008/05/08/ ... pigeon.php

http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... -BR-1.html

http://articles.latimes.com/2008/jun/02 ... g-pigeons2

po 100-ti put ponavljam da nisam protiv golubova nego da se zalažem za njihovu kontrolu
Jedno je internet i teorija, a drugo je ono sto sam vidio vlastitim ocima iiiii ako si procitao moj post do kraja onda si na samom kraju (P.S.1) mogao procitati moje misljenje o sarajevskim golubovima! Dakle, misljenja nam se poklapaju ili...
ODVRATAN_i_GADAN

#29 Re: golubovi na čaršiji

mIRCerka wrote:odvratni i gadni, ugazi li se katkad u pticiji kakardak? :D
Ja sam piloooooooooooooot... :D :D :D :D :D
mIRCerka

#30 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Ti si amonimni pilot :D

znas li da smo moja bolja polovina i ja davne 1997.godine u Venecije oprale noge u luci :D i do kraja turneje smrdile ko tvorovi :D

fakat se Sebilj i golubarnik ne mogu porediti sa Venecijom...al eto, nek golubovi smetaju :D
mozda da im roknemo koju kasikaru pa ih onako srokamo, sto ne ubijemo mi, uginuce od tuge za partnerom (znate li da gugani imaju jednog partnera za cijeli zivot?)
ODVRATAN_i_GADAN

#31 Re: golubovi na čaršiji

mIRCerka wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:

znas li da smo moja bolja polovina i ja davne 1997.godine u Venecije oprale noge u luci :D i do kraja turneje smrdile ko tvorovi :D

fakat se Sebilj i golubarnik ne mogu porediti sa Venecijom...al eto, nek golubovi smetaju :D
mozda da im roknemo koju kasikaru pa ih onako srokamo, sto ne ubijemo mi, uginuce od tuge za partnerom (znate li da gugani imaju jednog partnera za cijeli zivot?)
Maaaa Venecija je usi odpadaju koliko smrdi ali Mala Venecija ili ti Colmar kod Strasburg-a je vec nesto drugo!

P.S. Neznam za golubove da su tako odani ali za LABUDOVE znam! :D :D :D :D
Duhovni Vođa

#32 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

ma jebo mene
travar

#33 Re: golubovi na čaršiji

Post by travar »

Duhovni Vođa wrote:ma jebo mene
:lol:
Aduu

#34 Re: golubovi na čaršiji

Post by Aduu »

:lol:
mIRCerka

#35 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

zasto nisi rekao odmah da trazis sebi nesto, vec to pokusavas preko ledja golubova...
Duhovni Vođa

#36 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

mIRCerka wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:

a iz kojeg razloga si ti tako cinična?

valjda bi kao moderator (a onda i kao čovjek) trebala skontati i pravilno procijeniti šta sam htio reći, a ne tako. nisam protiv golubova (a još manje sam za kašikare koje ti spominješ). da si malo bolje procitala moje postove to bi skontala. volim svoj grad, a sad ispadoh neki pakash.

smrdi mi i gotovo! na kraju krajeva- je*e mi se i za veneciju i za milano. ovo je moja avlija i imam pravo da kažem šta mi smeta. isto kao što tebi smrdi miljacka. (i šta sad, ja bih trebao reći da smrde i temza i sena, šta se ti koji k kofrchish?)

baš je jadno ovo kako ljudi glupo reaguju i jedva čekaju da ponize i degradiraju druge, a bez da analiziraju, razmisle i kritički se osvrnu. pateticno.
Duhovni Vođa

#37 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

mIRCerka wrote:
zasto nisi rekao odmah da trazis sebi nesto, vec to pokusavas preko ledja golubova...
sebi nesto?? a sta?
b_stulic

#38 Re: golubovi na čaršiji

Post by b_stulic »

Ja samo znam da se njihov broj drasticno smanjio otkad je otvorena tvornica Argeta u Hadzicima...
Šuma striborova

#39 Re: golubovi na čaršiji

Post by Šuma striborova »

Ne mogu shvatiti u čemu je poanta foruma, ako čovjeka kojem nešto smeta i to izrazi na sasvim normalan način, drugi, odnosno neistomišljenici, "napadnu" na tako primitivan i bezobrazan način. Zar nije poanta foruma da se argumentirano, i bez vrijeđanja onoga koji ne misli kao ti, pokuša iznijeti svoj stav? Nije stvar samo ove teme na forumu, nego generalno. Čitam postove drugih ljudi i ne mogu da se načudim koliko cinizma ima u njima...
Altsa

#40 Re: golubovi na čaršiji

Post by Altsa »

ne kaze se djaba za golubove da su leteci stakori. treba sigurno smanjiti njihov broj jer je poznato da sire zarazu. ja sebilj zaobilazim u velikom lukom bas zbog njih.
mIRCerka

#41 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote:
mIRCerka wrote:
sebi nesto?? a sta?
pogledaj boldirano...

Ko ce mi napisati molim vas lijepo koje to sve zaraze sire golubovi?
mIRCerka

#42 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote:
a iz kojeg razloga si ti tako cinična?

valjda bi kao moderator (a onda i kao čovjek) trebala skontati i pravilno procijeniti šta sam htio reći, a ne tako. nisam protiv golubova (a još manje sam za kašikare koje ti spominješ). da si malo bolje procitala moje postove to bi skontala. volim svoj grad, a sad ispadoh neki pakash.

smrdi mi i gotovo! na kraju krajeva- je*e mi se i za veneciju i za milano. ovo je moja avlija i imam pravo da kažem šta mi smeta. isto kao što tebi smrdi miljacka. (i šta sad, ja bih trebao reći da smrde i temza i sena, šta se ti koji k kofrchish?)

baš je jadno ovo kako ljudi glupo reaguju i jedva čekaju da ponize i degradiraju druge, a bez da analiziraju, razmisle i kritički se osvrnu. pateticno.
Da si u svom uvodnom postu rekao da ti smeta iskljucivo taj smrad, i da nisi trazio da se rijese golubova i da se isti uklone, jos bih ti povjerovala.
Da si prozvao gradske cistace da moraju redovnije cistiti ttrg, jos bih i povjerovala.
Smrdi meni miljacka, smrdi meni i kanalizacija, ali ja ne pozivam ljude da stave plutane chepove u guzu i da ne kake i tako da ne pune kanalizaciju, vec prozivam one koji su zaduzeni za CISCENJE da konacno pocnu raditi svoj posao.
Nisam cinicna, samo mi je vise na vrh glave HORUK (ili sto bi urbani rekli ad-hoc rjesenja).

by Duhovni Vođa on 12/10/2008 18:15
meni stvarno nije jasno kako neko može gledati one golubove na čaršiji i kako bilo kome mogu biti zanimljivi.

u suštini ono je tako mali prostor ograđen sa svih strana građevinama, a golubova ima toliko da je to užas. užasno smrdi, a da stvar bude gora ljudi im bacaju sve i svašta. danas gledam komad pite i korice od buhtle među golubovima- stvarno fuj. nisu mi jasni ljudi koji djecu puste u onaj smrad i ptičiji izmet.

a još kako se uvuče ono perje i izmet među kamene ploče dole, jednostavno ne može na dobro. posebno ne kontam zašto su onako ružni ti golubovi, ofucani, sakati, bez perja, otrcani- baš se vidi da ne predstavljaju zdravu zajednicu.

uopšte mi nije jasno da može tako bitan dio grada dopustiti sebi postojanje kokošinjca u svojem najbitnijem i najznačajnijem dijelu.
slavkoimamodilera

#43 Re: golubovi na čaršiji

Post by slavkoimamodilera »

Mircerko bio je vec link, mojne se pravit englez... :razz:

http://www.nyc.gov/html/doh/html/epi/epi-pigeon.shtml

Meni se iskreno isto ne svidja na sta carsija lici zbog golubova... definitivno ih je potrebno staviti pod nadzor, sve prstenovati i voditi racuna o njihovom zdravlju... jasno je da prvo treba pozatvarati sve ugostiteljske objekte gore oko sebilja (ili barem sve baste u ljetnom periodu) i najstroze kaznjavati debile koji ih nasumicno hrane kad stignu i cime stignu...
CherryLips

#44 Re: golubovi na čaršiji

Post by CherryLips »

Po meni su najgori ljudi,jer da ne hrane golubove ne bi se ni skupljali...A da smrdi,smrdi.
I za one koji govore da nisu izvor zaraze,znam samo da kad sa tetkom prolazim Baščaršijom obavezno me napomene da stavim ruku i prekrijem usta i nos jer se od udisanja onih mikrositnih perki može dobiti teško izlječiva upala pluća (i usput izvali neki latinski naziv za to).
mIRCerka

#45 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:Mircerko bio je vec link, mojne se pravit englez... :razz:

http://www.nyc.gov/html/doh/html/epi/epi-pigeon.shtml

Meni se iskreno isto ne svidja na sta carsija lici zbog golubova... definitivno ih je potrebno staviti pod nadzor, sve prstenovati i voditi racuna o njihovom zdravlju... jasno je da prvo treba pozatvarati sve ugostiteljske objekte gore oko sebilja (ili barem sve baste u ljetnom periodu) i najstroze kaznjavati debile koji ih nasumicno hrane kad stignu i cime stignu...
procita li ti ovo na linku?

Jedini koji fakat mogu nadrljati od golubljeg govanceta jesu oni sa oslabljenim imunoloskim sistemom poput ljudi sa HIV/AIDSom.
Sve se lijeci antibioticima, u govnetu ima FUNGUS tj gljivica koja btw zivi i u zemlji, i ne prenosi se s covjeka na covjeka.

Je li trebam prevesti ovo s linka?
slavkoimamodilera

#46 Re: golubovi na čaršiji

mIRCerka wrote:procita li ti ovo na linku?

Jedini koji fakat mogu nadrljati od golubljeg govanceta jesu oni sa oslabljenim imunoloskim sistemom poput ljudi sa HIV/AIDSom.
Sve se lijeci antibioticima, u govnetu ima FUNGUS tj gljivica koja btw zivi i u zemlji, i ne prenosi se s covjeka na covjeka.

Jesam, letimicno i ne, hvala, ne treba prijevod... nije bitno sto se lijeci antibioticima, cim se mora tretirati, to je za mene bolest, dakle: DA, golubovi mogu ugroziti ljudsko zdravlje...
Ili smatras da ljudi sa HIV/AIDS-om ili oboljeli od raka nisu cest dio populacije, pa samim tim nije bitno sto za njih moze biti potencijalno fatalno?
mIRCerka

#47 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:
mIRCerka wrote:procita li ti ovo na linku?

Jesam, letimicno i ne, hvala, ne treba prijevod... nije bitno sto se lijeci antibioticima, cim se mora tretirati, to je za mene bolest, dakle: DA, golubovi mogu ugroziti ljudsko zdravlje...
Ili smatras da ljudi sa HIV/AIDS-om ili oboljeli od raka nisu cest dio populacije, pa samim tim nije bitno sto za njih moze biti potencijalno fatalno?
Ne smatram da oni sa rakomili sidom nisu bitni, ali kako dicni forumashi predstavljaju te zaraze, dozlaboga da je smrtonosni virus koji se i pogledom prenosi..
Ako nisi primjetio, pise na tom cuvenom linku uglavnom ONI KOJI CISTE GOVANCAD.
A Duhovni vodja nije u svom uvodom postu na temi (koji je izmjenio i zamolio da se ne prica o tudjim golubovima u Milanu i Veneciji) pisao o tome kako se ne vodi racuna o tom dijelu grada i kako niko ne kaznjave one likove sto bacaju burek doner i slicno golubovima, niti je napisao da RAD samo vodom sapere, pa sta ode ode, vec je zakljucio da je izriciti problem golublja populacija.
Dakle, povedena tim zakljuckom, molim sve uzvodno od Pofalica da vise ne kake kako meni ne bi smrdila Miljacka.
I rest my case :D
slavkoimamodilera

#48 Re: golubovi na čaršiji

Ma bjazi ba, fino pise za "osuseno" govance, a vala ovo na carsiji je stalno airborn, ima zaliha iz 80ih... :-)

Nisu problem oni sto kake uzvodno, vec oni koju su na divlje izgradili kuce, pa se prikljucili svojom fekalnom kanalizacijom na kisnu kanalizaciju koja se ulijeva u ljackMi... :wink:

Bez zezancije, fakat oko sebilja diSmr opasno... ybga treba to malo pod kontrolu stavit 'vako ili 'nako...
mIRCerka

#49 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:Ma bjazi ba, fino pise za "osuseno" govance, a vala ovo na carsiji je stalno airborn, ima zaliha iz 80ih... :-)

Nisu problem oni sto kake uzvodno, vec oni koju su na divlje izgradili kuce, pa se prikljucili svojom fekalnom kanalizacijom na kisnu kanalizaciju koja se ulijeva u ljackMi... :wink:

Bez zezancije, fakat oko sebilja diSmr opasno... ybga treba to malo pod kontrolu stavit 'vako ili 'nako...
da prostis, meni ne dismri od Buca potoka, vec od pofalica uzvodno :D
weed

#50 Re: golubovi na čaršiji

Post by weed »

Ja sam ZA golubove na Carsiji! :thumbup:
Post Reply