Bježanija iz Stranke za BiH

rajvosa1

#26 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:
rajvosa1 wrote:Katarina, svidio mi se tvoj komentar na moj post. Ali treba dodati da ni Hare 100% nije podnosio ostavke kada ga je Alija tukao na izborima niti kada ga je Tihić pobijedio 2002. Meni ipak nešto govori da će oni kao stranka opstati i na narednim izborima, možda ne kao na općim 2006., ali imamo birače kakve imamo...
Ne želim ja da budem odvjetnik Harisa Silajdžića, ali je jako, jako pozitivno da je neko počeo i samim tim uvodi ostavku kao moralni čin poslije pada. Meni da padne realizacija u poslu, ja ne bih ni čekala da dobijem otkaz, sama bih ga dala, jer tako određuje tržište i to je normalno. Samo u našem političkom životu nije normalno. Ali vidim dvije jako pozitivne stvari u ovome. Naime, glasači su kaznili glasom i neko uvodi kategoriju ostavke poslije gubitka. To je dobro za našu demokratsku svijest. Ipak, ja da sam šef stranke i da je vodim promijenila bih kadar i kada ja hodam po bijelom svijetu imala ovdje menadžment koji vodi stranku. I samo tako imaju šanse da se povrate uz Harisove diplomatske i državničke istupe koji su mi često puta za odobravanje. Zato i ne mislim kao ti da samo ljudi bez karaktera treba da ideu tamo, nego i neki koji žele zdravu vlast ili da obnašaju neku funkciju savjeso i pošteno. Ne po automatizmu bezkičmenjaci i poltroni. Iako to nisam ja u svakom slučaju, kao što si napisao, sada je prilika.

btw. Ako je bio nosilac liste, onda je garant prošao , jer su ušli u općinski odbor. Ja nisam glasala, pa ne znam
Oni imaju nekoliko ljudi tog profila, stručni i manje-više karakterni. Na prvom mjestu Gavro Grahovac, kome možemo zahvaliti što kultura u ovoj zemlji koliko-toliko uspijeva. Spašavao je muzeje od propasti, formirao Fond za kinematografiju, spriječio međunarodnu blamažu zbog početne državne podrške pseudonauci, podržao kulturne događaje u brojnim malim gradovima, gdj nsu ti događaji bezmalo jedino pozitivno što se dešava. I jedini je koji u vrhu SBiH ima svoje JA. O njemu sam slušao najpohvalnije od međunarodnih eksperata za kulturu i kulturnu baštinu. Jedan takav ekspert iz Slovenije je rekao da žali što njegova zemlja nema takvog ministra. Druga je Azra Hadžiahmetović, priznati stručnjak za ekonomiju, ali, za razliku od Gavre, ne zna se suprostaviti Lepom. Ali pod hitno onda moraju nogirati bilmeze kao Alikadićka, Hećo, Bahtić, ljigavce kao Safet Halilović, vječite političare kao Belkić. A nemaju novih kadrova...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

@vee-ya

Spomenula sam i Tihića da nije dao ostavku. Bježanija iz SBIH je usko vezana za ostavku Silajdžića i izborni krah te stranke. I onda su primjeri bili ostali koji nisu dali ostavku kada izgube, Ne samo Nedodirljivi, nego i Tihić. Stoga je tvoj komentar površan, jer si vidio samo ono što nisi želio, a ne cijeli komentar.
Last edited by KatarinaKosaca on 11/10/2008 16:30, edited 1 time in total.
rajvosa1

#28 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:Spomenula sam i Tihića da nije dao ostavku. Bježanija iz SBIH je usko vezana za ostavku Silajdžića i izborni krah te stranke. I onda su primjeri bili ostali koji nisu dali ostavku kada izgube, Ne samo Nedodirljivi, nego i Tihić. Stoga je tvoj komentar površan, jer si vidio samo ono što nisi želio, a ne cijeli komentar.
Bijeg je počeo mjesec dana pred izbore, kada su interne stranačke ankete počele predviđati ovakve rezultate. Još prije tri mjeseca je anketa UNDP-a predvidjela krah SBiH. Jedino što tada nije bio predviđen uspjeh Naše stranke u Sarajevu. Tada je NS još bila u grupi "ostali" sa premalim brojem glasova podrške.
KatarinaKosaca

#29 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

Oni imaju nekoliko ljudi tog profila, stručni i manje-više karakterni. Na prvom mjestu Gavro Grahovac, kome možemo zahvaliti što kultura u ovoj zemlji koliko-toliko uspijeva. Spašavao je muzeje od propasti, formirao Fond za kinematografiju, spriječio međunarodnu blamažu zbog početne državne podrške pseudonauci, podržao kulturne događaje u brojnim malim gradovima, gdj nsu ti događaji bezmalo jedino pozitivno što se dešava. I jedini je koji u vrhu SBiH ima svoje JA. O njemu sam slušao najpohvalnije od međunarodnih eksperata za kulturu i kulturnu baštinu. Jedan takav ekspert iz Slovenije je rekao da žali što njegova zemlja nema takvog ministra. Druga je Azra Hadžiahmetović, priznati stručnjak za ekonomiju, ali, za razliku od Gavre, ne zna se suprostaviti Lepom. Ali pod hitno onda moraju nogirati bilmeze kao Alikadićka, Hećo, Bahtić, ljigavce kao Safet Halilović, vječite političare kao Belkić. A nemaju novih kadrova...
J baš ne znam da je Azra priznata kao stručnjak. Bila mi je asistent na fakultatu i daleko najlošiji asistent na ekonomiji krajem osamdesetih. Koliko je poslije napredovala, ne znam, ali ne nosim je tako. Za razliku od toga, Alićka je bila super profesorica matematike u drugoj gimnaziji. Predavala je matematičkom smjeru i tada imala veliku zavist kolega jer su najbolji profesori predavali matematičkom razredu. Organizirala je takmičenja, vodila djecu vani gdje su uvijek osvajali neko mjesto, ukratko ambiciozna i sposobna. U politici se očito nije snašla.
rajvosa1

#30 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

Ja nisam stručnjak za ekonomiju, ali ovo o Azri misle predstavnici međunarodnih institucija, to znam lično. Ja sam bio učenik II gimnazije. U moje vrijeme Alićka je predavala jednom svjetskom prvaku iz matematike, Vladi Kešelju. Međutim, u II Gimnaziju su tada išli samo najbolji matematičari (ja nisam u toj grupi, upisao sam se preko štele!), pa nije baš njena zasluga što su dolazili već najbolji učenici. Meni je predavala u par navrata kao zamjena i nisam baš ništa naučio od nje, nisu mi se sviđala njena predavanja i njen nastup. A nakon rata je od II gimnazije napravila privatno familijarno preduzeće. Prostrije škole pretvorila je u poslovne objekte za svoju porodicu.
suncica24

#31 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by suncica24 »

Sta je sa Markom Vesovicem?
Je li odlazi, ili ostaje "na braniku Zagrabih"? :D
rajvosa1

#32 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

suncica24 wrote:Sta je sa Markom Vesovicem?
Je li odlazi, ili ostaje "na braniku Zagrabih"? :D
Vešović je u Parlamentu Federacije. Ima još dvije godine paušala, dnevnica, naknada za komisije...
KatarinaKosaca

#33 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

I u moje vrijeme je predavala jednom svjetskom prvaku i meni, bila je dobra. Došli smo na fax potpuno spremni iz matematike. (Više matematike 1). Poslije rata jeste napravila zulum i sad kad je vidim izgleda sumanuto i nekako blesavo, kao da nije ona žena koju pamtim iz gimnazijskih dana i to mi je žao što je tako. Azra je, opet, preko jednog starog profesora koji je umro došla preko štele za asistenta u onom sistemu. Bila je zaista, ali zaista očajan asistent. Nikada od nje nisam nešto ni čula, a kamo li naučila. Ali, ako je priznaju svjetski stručnjaci, kao što kažeš (mada kao ekonomista to nisam nikada čula), onda ja nemam šta reći.
Compact

#34 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Compact »

Oni stalno bježe, sad iz ove, sad u onu stranku! Eno likovi iz SDUa bježe nazad u SDP, samo kod Zlaje nema praštanja, Resić pade sa konja na magarca. Na listi SDPa čini mi se 18, a bio načelnik. Ljudi koji presvlače dresove su katastrofa, a još su gori oni koji glasaju za njih. U SDA se zna, i poslije Alije-ALIJA!!!
Mx

#35 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Mx »

Ne bjeze oni nigdje, oni samo idu kao kerovi za kapitalom, pozicijama, vlascu. Postace experti za mjenjaje vozova u sekundi. Kad toga nestane i brod pocne da tone k'o titanik bjezace svi iz politike a govna i inostrane dugove ostaviti gradjanima.
starii

#36 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by starii »

jadni nasi napaceni bosnjani u stranci za bih..udjelite im sadake :)
don vito

#37 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by don vito »

Samo se nadam da iz Stranke za BiH nece pobjeci Sadik Bahtic i Amila Alikadic Husovic... barem do narednih opstih izbora...
in33sa

#38 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by in33sa »

Uostalom, sto bi celnici ZagraBiH-a bili dosljedni, kad ni (njihovi) glasaci nisu.

Svako dvije godine rotacija, sad za SDA, sad za Hareta. Ionako glasaju za iste ljude :D
Judge_Dread

#39 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:41, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#40 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:23, edited 1 time in total.
Marrinchen

#41 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Marrinchen »

Judge_Dread wrote:
samonikli wrote:Otišao je Samir Silajdžić, a mnogi žele otići. Ovo bi u najkraćem mogao biti bilans rezultata koje je na nedavnim izborima ostvarila Stranka za BiH, pod vodstvom "vizionara" iz malog stančića Harisa Silajdžića.

Ovi mnogi koji se spremaju otići ipak neće to uraditi poput Taje Silajdžića uz presicu već to planiraju daleko od očiju javnosti. Kako saznaje naš list u toku je prava bježanija iz Harisove jazbine, a većini gubitnika na listi želja za novo udomljenje je pobjednička SDA.

- Koliko ja znam masovno se javljaju ljudi koji se sada nakon izbora žele učlaniti u SDA. Hoće svi člansku iskaznicu, a posebno ljudi iz Stranke za BiH - rekao je naš izvor iz Stranke demokratkse akcije, koja je napravila veliki rezultat na proteklim izborima.

Ipak, pobjednički šator po svemu sudeći neće širom otvoriti ulaz. Kako nam je rečeno, SDA će praviti selekciju. Posebno sito se sprema za funkcionere SzBiH, koji bi još jednom promijenili dres.

Glavi selameta traži se u cijeloj BiH, a pri bježaniji posebno su agilni Harisovi puleni iz Kantona Sarajevo. Rasulo - možda je samo to trebalo reći.

Ovo je vijest dana svakako, Počelo je počelo.....
Ne da sumnjam da je ovako odnosno slicno ali ne bi bilo lose da navedes izvor ovog clanka jer pise "kako saznaje ns list". Koji list? Nemoj samo rec da je SAN :)))) jer ovo lici na njihov clanak :))))
Helem ja se bojim da mi ovdje sto hercegovci kazu "zugamo" bezze jer mene strah kako narod ima mali mozak i jos manji memorijski buffer pa eto ti zagrabi za 2 godine ponovo na vrh ili tu negdje. Volio bi da se mogu 100% opustiti :D :D :D al ne mogu. A Suljo ako ih pusti nazad, posebno nakon rovarenja sa unutrasnjim neprijateljem unutar SDA, kad je on zasjeo na celo stranke, pa pukim cudom prezivio i jos je predsjednik stranke, treba ga nabit nogom. Nadam se da nece.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... nke-za-bih
Judge_Dread

#42 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:20, edited 1 time in total.
Marrinchen

#43 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Marrinchen »

Judge_Dread wrote:
Marrinchen wrote:
Judge_Dread wrote: Ne da sumnjam da je ovako odnosno slicno ali ne bi bilo lose da navedes izvor ovog clanka jer pise "kako saznaje ns list". Koji list? Nemoj samo rec da je SAN :)))) jer ovo lici na njihov clanak :))))
Helem ja se bojim da mi ovdje sto hercegovci kazu "zugamo" bezze jer mene strah kako narod ima mali mozak i jos manji memorijski buffer pa eto ti zagrabi za 2 godine ponovo na vrh ili tu negdje. Volio bi da se mogu 100% opustiti :D :D :D al ne mogu. A Suljo ako ih pusti nazad, posebno nakon rovarenja sa unutrasnjim neprijateljem unutar SDA, kad je on zasjeo na celo stranke, pa pukim cudom prezivio i jos je predsjednik stranke, treba ga nabit nogom. Nadam se da nece.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... nke-za-bih
NIje Avaz nego preuzeto iz AS-a kako sami pisu. Doduse Avazovo izdanje al svejedno clanak je bas onko bombaski :)))
Gdje piše da je članak iz Avaza?
Gandalf

#44 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Gandalf »

sheilak wrote:Bjezanija iz Stranke za BiH

:lol:

Cujete li taj stampedo? :-D

To samo potvrdjuje moje misljenje o ljudima iz te stranke . Zar nije vecina njih vec bjezala iz drugih stranaka, kada su tonule, u SzBiH? :-D Smorise se. :lol:
Ma hoće ljudi da održe fizičku formu na nivou , pa samo trče od fotelje do fotelje , ali sada će možda stići samo na rasklimani tronožac :lol:
Judge_Dread

#45 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:19, edited 1 time in total.
Marrinchen

#46 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Marrinchen »

Judge_Dread wrote:
Marrinchen wrote: Gdje piše da je članak iz Avaza?
Ma ne ti nego neko kad se pogleda link moze se stec dojam da je clanak iz Avaza a ne AS-a. Ne da ima neke velike razlike :D
Relax :D
Judge_Dread wrote: Ne da sumnjam da je ovako odnosno slicno ali ne bi bilo lose da navedes izvor ovog clanka jer pise "kako saznaje ns list". Koji list? Nemoj samo rec da je SAN :)))) jer ovo lici na njihov clanak :))))
Postavljen link na članak - http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... nke-za-bih
Judge_Dread wrote: NIje Avaz nego preuzeto iz AS-a kako sami pisu. Doduse Avazovo izdanje al svejedno clanak je bas onko bombaski :)))
Svašta.
Neelix

#47 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Neelix »

sencho wrote:Tema je šuplja iz jednog jednostavnog razloga: Samir Silajdžić je dao ostavke na mjesto Premijera KS i Predsjedavajućeg KO SBiH, ali je i rekao (što ste mogli i sami vidjeti da vas ove stvari zaista i zanimaju i gledate sitnice tipa pres'konferencije) da ostaje član SBiH. Sitnice, ali eto...
upravo i ja podjoh ovo da napisem :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by pici »

sencho wrote:Tema je šuplja iz jednog jednostavnog razloga: Samir Silajdžić je dao ostavke na mjesto Premijera KS i Predsjedavajućeg KO SBiH, ali je i rekao (što ste mogli i sami vidjeti da vas ove stvari zaista i zanimaju i gledate sitnice tipa pres'konferencije) da ostaje član SBiH. Sitnice, ali eto...

Hare Krišna, Hare Rama, blago nama ! :mrgreen:
Madame de Pompadour

#49 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Madame de Pompadour »

Hoce li i Trnovske junice povesti sa sobom :D :D :D
rajvosa1

#50 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

Neki poslanici Stranke za njih u Skupštini TK već su prešli u SDA. Ako se bježanija nastavi, SBiH više neće biti potrebna za vladinu većinu u TK.
Post Reply