Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Jara

#26 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

Bodkin wrote:@Jara da ostalo je do kraja.onima koji su zajebali jos nes spalo na 1 :)
...
:-) trebalo je da se bunite ako je to zbog nekolicine "problematičnih"...jer, ne postoji tzv. kolektivna odgovornost...a ovako se djeca uče da postoji :-).
Shoshana

#27 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Shoshana »

Jara wrote:
Bodkin wrote:@Jara da ostalo je do kraja.onima koji su zajebali jos nes spalo na 1 :)
...
:-) trebalo je da se bunite ako je to zbog nekolicine "problematičnih"...jer, ne postoji tzv. kolektivna odgovornost...a ovako se djeca uče da postoji :-).
Sve i jedna osoba koja prisustvuje ili na drugi nacin posjeduje spoznaju o ovakvom izivljavanju snosi i treba da snosi moralnu krivicu, pojedinacno i individualno. Ne kolektivno ;-)
Bodkin

#28 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

pa mislis da se nismo bunili.nije bilo nista od toga naravno..@shoshana individualna odgovornost u srednjoj skoli na ovakve stvari kod nas??ma daj..
Jara

#29 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

Bodkin wrote:pa mislis da se nismo bunili.nije bilo nista od toga naravno..@shoshana individualna odgovornost u srednjoj skoli na ovakve stvari kod nas??ma daj..
da znaš da direktorima baš nije drago kad se roditelji odu buniti u pedagoški zavod ili ministrastvo obrazovanja( naravno, ako su žalbe opravdane a ne ono "mrzi me učiteljica pa mi daje jedinice"... :D )
Alfons Kauders

#30 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Alfons Kauders »

jao gamadi male...

kako bi ovo lijepo trebalo polomit, da cvile pred citavom skolom...

a onda im starce isto tako zgazit, cisto reda radi, sto ih okotise i odgojise ovakve... koji papci...
Kralj Tvrtko XXVIII

#31 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Da ministar obrazovanja ima malo pameti u onako velikoj glavi smjenio bi odmah direktora skole. Ovom malom balavcu i vandalu bi zabranio dalje skolovanje u Kantonu (srednje obrazovanje nije jos obavezno). Za ovo je direktno kriva vlast. A za ponasanje malenog degena krivi su roditelji.
Bodkin

#32 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

Jara wrote:
Bodkin wrote:pa mislis da se nismo bunili.nije bilo nista od toga naravno..@shoshana individualna odgovornost u srednjoj skoli na ovakve stvari kod nas??ma daj..
da znaš da direktorima baš nije drago kad se roditelji odu buniti u pedagoški zavod ili ministrastvo obrazovanja( naravno, ako su žalbe opravdane a ne ono "mrzi me učiteljica pa mi daje jedinice"... :D )
pa vidi moj roditelj je otisao na "info"razgovor sa direktoricom koja je usput tada bila aktivno u stranci a prije par godina je postala i vijecnik ili tako nes a vise nije direktorica.ovo kazem da objasnim zainteresovanost doticne,a odgovor je bio razred je kolektivno los u ponasanju i treba ga kolektivno kazniti...idiotski ali sta ces.kolektivna odgovrnost per se :-D
fukara_tz

#33 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by fukara_tz »

Jos malo nasilne djece...

Tags: Stup Sarajevo Ilidza...pa mozda neko od roditelja pogleda

Bosnian klix fight 2 on 1
Shoshana

#34 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Shoshana »

Pa.... kad hoces da nauce da su odgovorni ne samo za ono sto urade, nego i za ono sto ne urade??? Kad im je 50 i sjede u ministarskoj fotelji?

Ako si sjedio i mirno gledao kako neko neizazvan maltretira slabijeg od sebe - kriv si, svidjalo se to tebi ili ne! Da li ces i kako zbog toga biti kaznjen - stvar je sistema (koji kod nas naravno ne funkcionise jer su oni koji bi trebali odrzavati sistem, oni isti koji su mirno gledali kako neko gaza nekog slabijeg od sebe).
amrica

#35 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by amrica »

Ako se uputi pismeni dopis Ministarstvu obrazovanja, za prosvjetnu inspekciju, inspektor mora otici u skolu da provjeri stanje. Drugi je problem sta ce mu direktor i nastvanici servirati. Ali ako se u dopisu navedu tacni podaci o ucenicima, nastavnicima, ev. cak i neki snimak poput ovoga, inspektor ima sva prava da kazni i skolu sto nista nije poduzela, i profesora, naravno, a i ucenika koji to radi.
sheilak

#36 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by sheilak »

Ma nece se te male kukavice uplasiti ni inspektora ni ministarstva ni roditelja - samo sile. Nasilnika samo jaci od njega moze smiriti.
Bodkin

#37 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

Shoshana wrote:
Pa.... kad hoces da nauce da su odgovorni ne samo za ono sto urade, nego i za ono sto ne urade??? Kad im je 50 i sjede u ministarskoj fotelji?

Ako si sjedio i mirno gledao kako neko neizazvan maltretira slabijeg od sebe - kriv si, svidjalo se to tebi ili ne! Da li ces i kako zbog toga biti kaznjen - stvar je sistema (koji kod nas naravno ne funkcionise jer su oni koji bi trebali odrzavati sistem, oni isti koji su mirno gledali kako neko gaza nekog slabijeg od sebe).
naravno da ih treba nauciti samo je poenta sto ne postoji individualna odgovornost drugih ucenika zato sto nisu rekli nemoj tako ona je slabija.to sve da se desi u srednjoskolskom uzrastu??opet kazem ma daj.. :)i jos nesto valjda je profesor jaci u ovom odnosu. ti opet pises kao da ja opravdam ove likove ali hajde nema veze...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Chmoljo »

samo sam preletio preko postova, ali evo da rečem nešto. to je moja bivša škola i bilo je sjajnih profesora a bogami i svakakvih učenika: pametnih, glupih, bogatih, fukare, lijepih, ružnih, lijenih, vrijednih... ova žena mi nikad nije predavala, samo znam da ta balavurdija sigurno toisto ne smije raditi kad izađe iz škole... jer bi dobili po guzi.
ovo su neki kretenčići koji žele nekoga impresionirati (vjerovatno neku curicu)...

nek to isto probaju kod Ćamile uraditi...
Bodkin

#39 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote:samo sam preletio preko postova, ali evo da rečem nešto. to je moja bivša škola i bilo je sjajnih profesora a bogami i svakakvih učenika: pametnih, glupih, bogatih, fukare, lijepih, ružnih, lijenih, vrijednih... ova žena mi nikad nije predavala, samo znam da ta balavurdija sigurno toisto ne smije raditi kad izađe iz škole... jer bi dobili po guzi.
ovo su neki kretenčići koji žele nekoga impresionirati (vjerovatno neku curicu)...

nek to isto probaju kod Ćamile uraditi...
da to sam ja i pokusao reci.ovo se desava kod nje a ne kod Camile ili Zlate iz razloga koji sam vec spomenuo...
luciferino

#40 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by luciferino »

Bodkin wrote:samo da kazem jednu stvar.koliko vidim sa slika ovo je profesorica engleskog,zena koja je (kako sam ja cuo) svasta prosla u ratu i sada je malo..drugacija.npr kod nje na casu mozes raditi sta hoces.Znaci skakati,pjevati,udarati po klupi ona ce i dalje pricati lekciju okrenuta prema tabli.bilo je idiota i u mojoj generaciji koji su.. pa bili idioti pa su vristali uzimali joj olovku dok je upisivala ocjene ali nekako psihicki je nikad nije doticalo ako razumijete sta hocu da kazem.Boze sacuvaj da branim ove na slikama,5 gim treba ili reformirati ili ukinuti, samo hocu da kazem da ovo nije tipicna situacija napada na profesora zbog lose ocjene.pozdrav
Ja fakat ne znam koji kreten morash biti da ovako histerishes po razredu. Bolje bi bilo da je majmunce utroshilo energiju na ucenje.
Vidish, i ja sam prosla svasta u ratu i moja bi reakcija bila za otkaza. U moje vrijeme, profesori nisu mogli izbaciti ucenika sa casa i dati neopravdan, jer ako mu se nesto desi vani, kriv je profesor i kriva je skola. Fizicki obracun necu ni spominjati. Ako cemo pravo, divim se zeni sto se nije ustala i zazdila ga stolicom u glavu slinavu.

Ipak, kljucno pitanje je kako zena predaje i nauce li ta djeca ista zivo na njenim casovima? Ako je "cudna" da li je kompetentna da predaje u smislu prenosenja znanja? Sta na to kaze direktor? Zale li se na nju roditelji i djeca? Imam osjecaj da mnogim ucenicima upravo ovakva profa odgovara, jer na kome bi se izivljavali da im dodje neko manje cudan? :wink:
Shoshana

#41 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Shoshana »

Bodkin wrote: naravno da ih treba nauciti samo je poenta sto ne postoji individualna odgovornost drugih ucenika zato sto nisu rekli nemoj tako ona je slabija.to sve da se desi u srednjoskolskom uzrastu??opet kazem ma daj.. :)i jos nesto valjda je profesor jaci u ovom odnosu. ti opet pises kao da ja opravdam ove likove ali hajde nema veze...
Niti mislim, niti pisem da ti opravdavas ove kretene. Mislim i pisem da ti opravdavas sebe, koji mirno sjedi i gleda svoja posla dok neko maltretira nekoga drugog. I, hajde sto ti, dijete, mislis da to tako treba, nego ne mogu cudom da se nacudim roditelju koji dijeli to misljenje. Da moje dijete sutra "gleda svoja posla" dok se neko izivljava na nekome drugom (bilo to mace na ulici ili profa u skoli), ja bih se ozbiljno zapitala kakvog sam ja to covjeka odgojila.

Jesi care, kriv si, snosis moralnu odgovornost! No, to ce ti se vjerovatno razjasniti onog dana kada tebe neko bude sutao na ulici, ili bo nozem u tramvaju, a 30 ljudi mirno gleda svoja posla. :oops:
Banksy

#42 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Banksy »

Da li je neko ovo dostavio direktoru škole?
Ako nije, trebao bi, pod hitno.
Nebitno je kako ona, i da li, reaguje.
TV Hayat je puštao slične stvari u program i bilo je efekta. Ako ništa, dostavite njima.
Ne smije ostati na ovome.
paratrooper

#43 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by paratrooper »

Shoshana wrote: Niti mislim, niti pisem da ti opravdavas ove kretene. Mislim i pisem da ti opravdavas sebe, koji mirno sjedi i gleda svoja posla dok neko maltretira nekoga drugog. I, hajde sto ti, dijete, mislis da to tako treba, nego ne mogu cudom da se nacudim roditelju koji dijeli to misljenje. Da moje dijete sutra "gleda svoja posla" dok se neko izivljava na nekome drugom (bilo to mace na ulici ili profa u skoli), ja bih se ozbiljno zapitala kakvog sam ja to covjeka odgojila.

Jesi care, kriv si, snosis moralnu odgovornost! No, to ce ti se vjerovatno razjasniti onog dana kada tebe neko bude sutao na ulici, ili bo nozem u tramvaju, a 30 ljudi mirno gleda svoja posla. :oops:

de ba sto napadas momka , nit ga ko placa da sredjuje drustvene i socijalne probleme nit bi trebao da ugrozava svoj zivot da bi napravio pravdu.

pusti se demagogije , nikad se nisi potukla nit znas kako to izgleda. momak je potpuno u pravu.

pravilo je da svoje probleme rijesavas sam, to je problem skole i ostalih koji primaju novac i oni to trebaju da sredjuju.
WizzardFromBOZ

#44 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by WizzardFromBOZ »

Jara wrote:
Bond_JaneBond wrote:Bez obzira na to koliko mi je zao profesorice koja je prosla svasta za vrijeme rata, mislim da zatvaranje ociju pred problemom od strane skole(direktora-pedagoske sluzbe) i svih ostalih nema smisla i ne pomaze ni profesorici, ni djeci koju ona "uci"...
:( ...
:thumbup:
ispade sad ona jos kriva zbog neprilicnog ponasanja ucenika...cccc...
WizzardFromBOZ

#45 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by WizzardFromBOZ »

Banksy wrote:Da li je neko ovo dostavio direktoru škole?
Ako nije, trebao bi, pod hitno.
Nebitno je kako ona, i da li, reaguje.
TV Hayat je puštao slične stvari u program i bilo je efekta. Ako ništa, dostavite njima.
Ne smije ostati na ovome.
ovakve stvari i treba pustiti na TV jer ni skola ni policija oko ovoga sigurno se nece puno maltretirati.
Bodkin

#46 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

Shoshana wrote:
Bodkin wrote: naravno da ih treba nauciti samo je poenta sto ne postoji individualna odgovornost drugih ucenika zato sto nisu rekli nemoj tako ona je slabija.to sve da se desi u srednjoskolskom uzrastu??opet kazem ma daj.. :)i jos nesto valjda je profesor jaci u ovom odnosu. ti opet pises kao da ja opravdam ove likove ali hajde nema veze...
Niti mislim, niti pisem da ti opravdavas ove kretene. Mislim i pisem da ti opravdavas sebe, koji mirno sjedi i gleda svoja posla dok neko maltretira nekoga drugog. I, hajde sto ti, dijete, mislis da to tako treba, nego ne mogu cudom da se nacudim roditelju koji dijeli to misljenje. Da moje dijete sutra "gleda svoja posla" dok se neko izivljava na nekome drugom (bilo to mace na ulici ili profa u skoli), ja bih se ozbiljno zapitala kakvog sam ja to covjeka odgojila.

dobro u pravu si,ak me bude neko slucajno sutao ili bo meni ostaje da se nadam da ce neko od tih 30 biti kao ti pa da necu tako lose proci ;-) ustvari zivjecu u skladu sa tim da ce svih 30 biti takvi jer tako treba da bude,to je normalna pojava i onako slucajno utopija.pozdrav

tnx @paratrooper
Bodkin

#47 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

[quote="luciferino]
Ipak, kljucno pitanje je kako zena predaje i nauce li ta djeca ista zivo na njenim casovima? Ako je "cudna" da li je kompetentna da predaje u smislu prenosenja znanja? Sta na to kaze direktor? Zale li se na nju roditelji i djeca? Imam osjecaj da mnogim ucenicima upravo ovakva profa odgovara, jer na kome bi se izivljavali da im dodje neko manje cudan? :wink:[/quote]

o ovome se i radi.sistem je kriv i on treba da se obracuna sa ponasanjem ucenika.na nju se ne zale djeca jer njima dobro,to je kao da nemaju casa.roditelji i ne znaju bas a znanje koje prenese,pa mislim da znas na sta to lici..
Shoshana

#48 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Shoshana »

paratrooper wrote:
Shoshana wrote: Niti mislim, niti pisem da ti opravdavas ove kretene. Mislim i pisem da ti opravdavas sebe, koji mirno sjedi i gleda svoja posla dok neko maltretira nekoga drugog. I, hajde sto ti, dijete, mislis da to tako treba, nego ne mogu cudom da se nacudim roditelju koji dijeli to misljenje. Da moje dijete sutra "gleda svoja posla" dok se neko izivljava na nekome drugom (bilo to mace na ulici ili profa u skoli), ja bih se ozbiljno zapitala kakvog sam ja to covjeka odgojila.

de ba sto napadas momka , nit ga ko placa da sredjuje drustvene i socijalne probleme nit bi trebao da ugrozava svoj zivot da bi napravio pravdu.

pusti se demagogije , nikad se nisi potukla nit znas kako to izgleda. momak je potpuno u pravu.

pravilo je da svoje probleme rijesavas sam, to je problem skole i ostalih koji primaju novac i oni to trebaju da sredjuju.
:lol: A, sto ti momka branis :? Pusti ga brate da sam rjesava svoje probleme.

:D
Shoshana

#49 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Shoshana »

WizzardFromBOZ wrote:
Jara wrote:
Bond_JaneBond wrote:Bez obzira na to koliko mi je zao profesorice koja je prosla svasta za vrijeme rata, mislim da zatvaranje ociju pred problemom od strane skole(direktora-pedagoske sluzbe) i svih ostalih nema smisla i ne pomaze ni profesorici, ni djeci koju ona "uci"...
:( ...
:thumbup:
ispade sad ona jos kriva zbog neprilicnog ponasanja ucenika...cccc...
Nisi ti to dobro shvatio :oops:

Ovo je, u stvari ocajnicka borba omladine kojoj je uskraceno pravo na obrazovanje.

Ja zaista ne vidim nista drugo sto bi objasnilo relevantnost cinjenice da ova zena nije za katedre.
Last edited by Shoshana on 13/10/2008 22:31, edited 1 time in total.
paratrooper

#50 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by paratrooper »

Bond_JaneBond wrote:
WizzardFromBOZ wrote:
ovakve stvari i treba pustiti na TV jer ni skola ni policija oko ovoga sigurno se nece puno maltretirati.
Nije posao ni TV stanica, ni policije da rijesava ovako nesto-to je problem skole i ucenika,roditelja, Ministarstva obrazovanja, opcine u pitanju..itd
Ovakve stvari treba javno objavljivat pa da sutra ne bude nije on takav.

Recimo da taj lik dodje traziti neki posao , samo mu pokazes video sta je uradio i nogiras ga. Likovi koji pribjegavaju nasilju (osim u samoodbani) ne trebaju imati buducnost - jednostavno neka nestanu jer su stetocine.
Post Reply