Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Diplomata

#1 Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Diplomata »

http://www.youtube.com/watch?v=qeNoNE-4qDY

Pa dokle ovo vise ? Jel ima neko da sanckionise ovo ?
SRAMOTNO I TUZNO.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by mIRCerka »

This video has been removed by the user.

kad prije
Diplomata

#3 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Diplomata »

Uspio sam spasiti klip, sad cu upload.
Hodidjed

#4 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Hodidjed »

Sta je bilo? Sta se desilo?
Diplomata

#5 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Diplomata »

http://rapidshare.com/files/152652114/M ... m.rar.html

Snimano sa mobitelom, pa je los snimak, sad cu pokusati sa nekim programom direktno.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#6 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by grunt »

Hodidjed wrote:Sta je bilo? Sta se desilo?
Ukratko-nastavnici je malo falilo da dobije batine,mada ko zna sta je bilo poslije.Ovo je definitivno neka skola kod nas jer se na snimku vidi okacen grb BiH.Mozda je na ovoj snimci neki buduci Sikiric,Talic.....

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
sasa_t

#7 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by sasa_t »

Poslati da testriaju uslove zivota maloljetnickog zatvora na godinu dana...
lamija_SA

#8 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by lamija_SA »

Pa je li ovo krivicno dijelo ili sta? Ovo policija treba rjesavati! Poslati im snimak!
Kakav je ovo idiot!!!
Bodkin

#9 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

samo da kazem jednu stvar.koliko vidim sa slika ovo je profesorica engleskog,zena koja je (kako sam ja cuo) svasta prosla u ratu i sada je malo..drugacija.npr kod nje na casu mozes raditi sta hoces.Znaci skakati,pjevati,udarati po klupi ona ce i dalje pricati lekciju okrenuta prema tabli.bilo je idiota i u mojoj generaciji koji su.. pa bili idioti pa su vristali uzimali joj olovku dok je upisivala ocjene ali nekako psihicki je nikad nije doticalo ako razumijete sta hocu da kazem.Boze sacuvaj da branim ove na slikama,5 gim treba ili reformirati ili ukinuti, samo hocu da kazem da ovo nije tipicna situacija napada na profesora zbog lose ocjene.pozdrav
pirmin

#10 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by pirmin »

Ovoj dansnjoj generaciji bi pod hitno trebao jedan Goli Otok ... velicine Irske ... sa gomilom kamenja za tucanje.

Nocu spavanje u drustvu jednog Longija Dongija - kakve bi se bubice napravile, to bi bilo cudo.
sheilak

#11 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by sheilak »

Kao prvo, rekla bih da u V Gimnaziji rade najhumaniji profesori, barem po meni.

Ako je ta profesorica i prosla dosta toga u ratu, zar to nije razlog vise da je se postuje? Pretpostavljam da njen nacin rada ostavlja dosta slobode ucenicima, koji to, naravno, zloupotrebljavaju. Male sile. Decka i sve koji su ga na bilo koji nacin podrzavali u divljanju i ponizavanju trebalo bi izbaciti iz skole ( valjda ce tako, nakon ovog snimka i biti ) i zabraniti im upis barem na Gimnazije u Kantonu. Jer ovako se Gimnazijalci ne ponasaju. Samo ostra kazna u ovom slucaju, kao primjer. :x Jer danas ovako, sutra bi mogla pasti necija glava od njegove ruke.
banjaluka078

#12 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by banjaluka078 »

J-bte, prosvjetu treba naoruzati!
Proljetos je u BL kreten pretukao profesoricu na casu:
http://www.24sata.hr/news/clanak/bih-sn ... atu/63632/
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... inila.html
Jara

#13 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

U nekim zemljama bi ovakve učenike smjesta izbacili iz škole. Kod nas se sa odličnog ocjena vladanja smanji na vrlodobar...pa još ima dobar, pa zadovoljavajući. Loše vladanje - rijetkost! Čuj - zadovoljavajuće! :-) Direktori škola često zataškaju ispade problematičnih učenika, sebe radi, da ne ispadne da nisu sposobni da rukovode školom! Nedavno gledam na TVSA sjednicu Kantona, školstvo na dnevnom redu - ma sve med i mlijeko u našim školama! :D Prolaznost i disciplina na zavidnom nivou! :D
U Hrvatskoj ima, čini mi se, u zakonu nešto o zaštiti nastavnika i učitelja...
Skyfox

#14 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Skyfox »

Pa sta ta zena suti sto ne prijavi gamad balavu!!!

Prvo bi im roditelje zvao na roditeljski rekao sve u facu a onda pred njima prijavio policiji da ih hapsi...

Ispljuvcima par najgorih psovki...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by pici »

Bijesni kerovi,nista drugo,buduce potencionalne ubice,kriminalci,lopovi itd itd........
Jara

#16 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

Skyfox wrote:Pa sta ta zena suti sto ne prijavi gamad balavu!!!

Prvo bi im roditelje zvao na roditeljski rekao sve u facu a onda pred njima prijavio policiji da ih hapsi...

Ispljuvcima par najgorih psovki...
Možda su joj direktor i kolege rekle da ne talasa! :D
Bodkin

#17 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

@sheilak slazem se sa tobom da treba postovati zenu i recimo da vecina to radi.dobro bas ne skace i ne vrissti na casu ali uvijek imas likove koji visak energije i divljanje hormona ovako prazne.opet kazem daleko od toga da opravdam i mislim da ih treba izaciti iz skole ali misliti da nema ovakvih likova...

@Jara nije tacno da tako ide snizavanje vladanja u ovakvim slucajevima.u petoj gimnaziji za ovakve stvari,ma i za manje, ide pravo na 2 a to je jedan prekrsaj prije izbacivanja.pa meni se desilo da je citavom razredu smanjeno vladanje zbog pojedinaca na njenom casu,da zbog POJEDINACA

i da ona nikad nikoga nije prijavila.vjerovatno niko nikad ne bi saznao za ovo da nije bilo snimka.njeni casovi su manje vise svi ovakvi(doduse nema ovog vristanja na nju) sto je zalosno...
amrica

#18 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by amrica »

Bodkin wrote:@sheilak slazem se sa tobom da treba postovati zenu i recimo da vecina to radi.dobro bas ne skace i ne vrissti na casu ali uvijek imas likove koji visak energije i divljanje hormona ovako prazne.opet kazem daleko od toga da opravdam i mislim da ih treba izaciti iz skole ali misliti da nema ovakvih likova...

@Jara nije tacno da tako ide snizavanje vladanja u ovakvim slucajevima.u petoj gimnaziji za ovakve stvari,ma i za manje, ide pravo na 2 a to je jedan prekrsaj prije izbacivanja.pa meni se desilo da je citavom razredu smanjeno vladanje zbog pojedinaca na njenom casu,da zbog POJEDINACA

i da ona nikad nikoga nije prijavila.vjerovatno niko nikad ne bi saznao za ovo da nije bilo snimka.njeni casovi su manje vise svi ovakvi(doduse nema ovog vristanja na nju) sto je zalosno...

A koja je to 5. gimnazija sada? Neka na Ilidzi? Nije valjda sportska?

Prije rata bila 5. ona na Obali, sad uciteljska, zvala se Kaubojska.
Jara

#19 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

Bodkin wrote:@sheilak slazem se sa tobom da treba postovati zenu i recimo da vecina to radi.dobro bas ne skace i ne vrissti na casu ali uvijek imas likove koji visak energije i divljanje hormona ovako prazne.opet kazem daleko od toga da opravdam i mislim da ih treba izaciti iz skole ali misliti da nema ovakvih likova...

@ Jara nije tacno da tako ide snizavanje vladanja u ovakvim slucajevima.u petoj gimnaziji za ovakve stvari,ma i za manje, ide pravo na 2 a to je jedan prekrsaj prije izbacivanja.pa meni se desilo da je citavom razredu smanjeno vladanje zbog pojedinaca na njenom casu,da zbog POJEDINACAi da ona nikad nikoga nije prijavila.vjerovatno niko nikad ne bi saznao za ovo da nije bilo snimka.njeni casovi su manje vise svi ovakvi(doduse nema ovog vristanja na nju) sto je zalosno...
Mozda nije tačno za tu školu, ali za većinu škola jeste. Znam ;-) kako se, uglavnom, snižavaju ocjene vladanja. Da, dešava se da se čitavom razredu smanji ocjena iz vladanja iz kao :D pedagoških razloga, i to tokom školske godine, ali na kraju godine tako ne ostane.
Je l' to vama svima ostalo "smanjeno vladanje" i na kraju godine? :-)
Čudno je, ali događa se da profesori ne prijavljaju ovakve ispade...vjerovatno dotični učenik nije ni na drugim časovima "bubica", s tim da kod svakog profesora ide dokle može...klasika...
amrica

#20 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by amrica »

Pa i profesori su ljudi, moraju doci kuci, po mraku, po praznim ulicama, a ako maloljetnik naleti sa boxerom ili nozem, ... dzaba ti principi i davanje ocjena i ukora, ako si na BARAMA
Jara

#21 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

amrica wrote:Pa i profesori su ljudi, moraju doci kuci, po mraku, po praznim ulicama, a ako maloljetnik naleti sa boxerom ili nozem, ... dzaba ti principi i davanje ocjena i ukora, ako si na BARAMA
Da, nažalost, ima i ta tvoja smisla...ali to ne opravdava fingiranje rezultata i hvalospjeve na kantonalnim sjednicama...
Last edited by Jara on 11/10/2008 00:17, edited 1 time in total.
burekodsira

#22 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by burekodsira »

jeste li dostavili policiji, do kad vise ovo da se trpi...
Jara

#23 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Jara »

Bond_JaneBond wrote:Bez obzira na to koliko mi je zao profesorice koja je prosla svasta za vrijeme rata, mislim da zatvaranje ociju pred problemom od strane skole(direktora-pedagoske sluzbe) i svih ostalih nema smisla i ne pomaze ni profesorici, ni djeci koju ona "uci"...
:( ...
:thumbup:
Bodkin

#24 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by Bodkin »

@Jara da ostalo je do kraja.onima koji su zajebali jos nes spalo na 1 :)

@amrica ne na alipasinom je i jos je zovu kaubojska :) sad iskoci poneko normalan odatle 8-) :D

@Jane bond apsolutno se slazem sa konstatacijom.nes uraditi za tu zenu a zamijeniti je...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25 Re: Maltretiranje profesorice - V gim. Sarajevo

Post by pici »

Bond_JaneBond wrote:Bez obzira na to koliko mi je zao profesorice koja je prosla svasta za vrijeme rata, mislim da zatvaranje ociju pred problemom od strane skole(direktora-pedagoske sluzbe) i svih ostalih nema smisla i ne pomaze ni profesorici, ni djeci koju ona "uci"...
Imala smo i mi nastavnicu u osnovnoj i jedva sam cekala kad ce nam promijeniti nastavnicu, zato sto kod ove-kod koje se skakalo, vristalo, nista nismo naucili..I ta ista zena ce penziju zaraditi ne radeci nista. :? :? Sin od komsinice redovno dodje kuci tuzan zato sto tu nastavnicu neko od djece maltretira, a niko godinama ne poduzima nista..Budimo realni, nekim ljudima zaista nije mjesto u prosvjeti, :roll: i kad se to shvati, red je ili mijenjati se ili mijenjati zanimanje...A ne patiti i sebe i druge. :roll:
U slucaju prof.iz V gimnazije, direKtor bi trebao biti znati sta se desava u njegovoj skoli i naci nacin da rijesi problem..A problem postoji-nema discipline,prof. maltretirana, djeca vjerovatno ne nauce nista :roll: :( ...

Ovo je zrelo za otkaza a ovi nevaspitani bijesni kerovi za pelcovanje u kakvoj ustanovi(na zalost nemamo ih) jer ovakvi ubijaju,pale,siluju itd obavezno ovo proslijediti nadleznim ministarstvima pa ako i oni nista ne urade smjene ko i Tajo,mjenjat pod hitno inace odosmo svi u MP3.
Post Reply