Bjelašnica za parali pučanstvo
- Lady Saray
#27 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
makar su sezonsku mogli malo spustiti... doduse dali su na 12 rata, gdje rata izadje oko 45km sto je jedna dnevna + parking + sendvic ali opet preCerase s ciframa
-
hare_sa
#28 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Slazem se ... realna cijena je cca 20ak KM. Sjecam se kad je karta bila 17KM ako se ne varam, oprema je bila 15KM(nisam siguran 100% al mislim da je jedno vrijeme oprema bila cak i 10KM) i to je vec bilo prihvatljivo. Jos prihvatljivije ako imas svoju opremu.Admir_1984 wrote:Bash me zanima kako ce npr studenti ici na skijanje, tj bez nekih 70-100Km dnevno nece moci sigurno. Ja sam prije rata sa nekih 5-6 godina vec ishao na sve te liftove i haman svake sedmice bio gore. Unazad 3-4 godine nisam otishao ukupno 15-20 puta, a imam svu opremu. Student sebi skijanje jednostavno ne moze priustiti, a da sad roditelje toliko gulim (pored faksa) stvarno nema smisla. Jedino sad kad se zaposlim pa cu moci, ali tu ce biti frka jer cu moci samo vikendom, a vikendom se ne mozes kako treba 5-7 puta spustiti za jedan dan od silne guzve i uzasno sporog lifta.
Nek se mi i dalje dicimo olimpijadom, a ako ovako nastave broj djece skijasha ce svake godine biti manji i manji
sramota
p.s po meni realna cijena dnevne karte bi trebala biti oko 20KM
Neko je rekao oko 100KM treba za skijanje za jedan dan! ... to je malo pretjerano i ne tacno... 35KM(karta)+20KM(Oprema)+7,40KM(Gras povratna karta ukoliko nemate auto)+10KM(kafa,sok,caj a sendvice ili hranu mozete od kuce nositi ukoliko necete gore da placate) = 72,40KM ... eh sad opet se mozes ushtinuti pa negdje posuditi opremu ili kupiti svoju koja ce se kroz 2-3 sezone skijanja isplatiti cak i prije ako provedete koji dan vise na skijanju po sezoni... nekom nekad privaliti u auto do Bjelke i nazad ... tako da je 100km malo nerealno ali cca 50-60km je realno da te kosta jedan dan skijanja. To nije opet toliko strasno iako je i dalje malo skupo ... Kao sto je neko rekao iznad, skijanje nikad nije ni bilo jeftin sport ali slazem da trebalo biti jeftinije kako bi se djeca i ovi tinejdjeri malo vise animirali i okrenuli sportu i skijanju.
-
tataratira
#29 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
ma ja imam padobran za svaki slučajThe 51st State wrote:doduse zna pocesto zastekati pa bude i panike, jos ako je pracanski pravi belaj, a bilo je i propadanja.tataratira wrote:samo je jahorinski dvosjed duplo brži a ovo mu je oproštajna sezonaHer Flick wrote:............
da se razumijemo radije cu na bjelasnicu nego na jahorinu pa da ostanem na liftu nekoliko sati
neka se ski centri ganjaju u opremi i uslugama, to me raduje
-
tataratira
#30 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
evo, nema jeftinije

-
Kneesaa
#31 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
toliko o popularizaciji zimskih sportova kod nas.
kako nas drzava podrzava (od lokalnog pa na gore nivoa) uskoro cemo i zaboraviti da imamo olimpijske planine. a spomenuti da cemo mozda eventualno imati zapazenijih rezultata - fujfujfujfuj - ne spominji to - fujfujfujfuj
zato u zagrebu na planini od 500 metara se odrzavaju medjunarodna takmicenja. a ti sarajevo bleji.
kako nas drzava podrzava (od lokalnog pa na gore nivoa) uskoro cemo i zaboraviti da imamo olimpijske planine. a spomenuti da cemo mozda eventualno imati zapazenijih rezultata - fujfujfujfuj - ne spominji to - fujfujfujfuj
zato u zagrebu na planini od 500 metara se odrzavaju medjunarodna takmicenja. a ti sarajevo bleji.
-
uncas
#32 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Idem zato na Jahorinu,makar znam sta plaćam.Više staza i manje gužve,pa radije njima nego ovoj stoci.
-
babanovac
#33 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Jesu li Bjela i Igman, neciji 1/1?
Je li moguce postaviti tanjiracu negdje, mimo ZOI-a?
Ako u RS imate mjesta koja za 12 KM nude 2600 m staze,zar nebi mogao neko naci racun da ucini isto ili za nekoliko KM skuplje u SA? Cijena struje za zicaru i goriva za retrak je ista u SA i Vlasenici.
Je li moguce postaviti tanjiracu negdje, mimo ZOI-a?
Ako u RS imate mjesta koja za 12 KM nude 2600 m staze,zar nebi mogao neko naci racun da ucini isto ili za nekoliko KM skuplje u SA? Cijena struje za zicaru i goriva za retrak je ista u SA i Vlasenici.
-
shin
#34 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
I nesta kukamo na kroate i njihove cijene, gledaj kako bosnjo dere
Btw, pogledati prvi post i baner ispod njega
Btw, pogledati prvi post i baner ispod njega
- zgembo_sa
#35 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Dobijes za te pare recimo jos smjestaj...madner wrote:A ne znam kako taj neko racuna, samo bi trebao izracunat da kad bi karta bila 30 KM onda bi to bilo 95 KM dnevno.![]()
Moja racunica je sljedeca: Idem sa rajom, imam opremu, jelo ponesem sa sobom. Karta za deset dana je 250 KM, gorivo i kafe jos tolko i to je 500 KM za 10 dana skijanja.
Kad pogledam sta za 500 KM dobijem u ljetnom odmoru, ne bi vise ni otisao.
E hajde sad izracunaj koliko ces jos potrositi ako si stranac i dodjes na skijanje u Sarajevo... Prvo te avion izadje jedno 700-800 KM, pa skromni smjestaj cca. 100 KM po danu, to je jos 1000 KM, pa izlasci vani, pa hrana, najmanje 400 KM za tih 10 dana. Sve ukupno dakle nekih 2700 KM minimalno... I mi bi kao trebali biti jeftini??? Za te pare vala mozes otic u Austriju ili Svicu i skijat ko covjek... Pustite suplju.
-
Pegla01
#36 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Prenosim post sa slicne teme...
Do sada mi nije bilo mrsko prtiti cijelu porodicu s kraja na kraj Evrope da bi skijao u BiH. Za 35 KM na dan mi prestaje fercerati BH patriotizam, nek im mama skija za te pare. Za mene vise manje, za par sati sam u bilo kojem skijaskom centru Austije, Francuske i Svice, gdje je doduse karta i skuplja, ali o uslovima, smjestaju i stazama da ne pricam. Kad jos uzmem u obzir da sam prosle godine na olimpijskim planinama definitivno sahranio nove Atomice, onda se cijena skijanja vrtoglavo penje. Zao mi je sto mogucnost uzivati u zimskim sportovima gubi ionako letargicna BH mladez. Oduzmite im i tu mogucnost pa se onda pitajte sto se drogiraju, ne glasaju na izborima, gledaju kako da odu iz BiH itd.
Do sada mi nije bilo mrsko prtiti cijelu porodicu s kraja na kraj Evrope da bi skijao u BiH. Za 35 KM na dan mi prestaje fercerati BH patriotizam, nek im mama skija za te pare. Za mene vise manje, za par sati sam u bilo kojem skijaskom centru Austije, Francuske i Svice, gdje je doduse karta i skuplja, ali o uslovima, smjestaju i stazama da ne pricam. Kad jos uzmem u obzir da sam prosle godine na olimpijskim planinama definitivno sahranio nove Atomice, onda se cijena skijanja vrtoglavo penje. Zao mi je sto mogucnost uzivati u zimskim sportovima gubi ionako letargicna BH mladez. Oduzmite im i tu mogucnost pa se onda pitajte sto se drogiraju, ne glasaju na izborima, gledaju kako da odu iz BiH itd.
- madner
#37 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Poredis odlazak iz Sarajeva u HR u skromni privatni smjestas sa dolaskom iz Londona u SA u zimski hotel?zgembo_sa wrote:Dobijes za te pare recimo jos smjestaj...madner wrote:A ne znam kako taj neko racuna, samo bi trebao izracunat da kad bi karta bila 30 KM onda bi to bilo 95 KM dnevno.![]()
Moja racunica je sljedeca: Idem sa rajom, imam opremu, jelo ponesem sa sobom. Karta za deset dana je 250 KM, gorivo i kafe jos tolko i to je 500 KM za 10 dana skijanja.
Kad pogledam sta za 500 KM dobijem u ljetnom odmoru, ne bi vise ni otisao.
E hajde sad izracunaj koliko ces jos potrositi ako si stranac i dodjes na skijanje u Sarajevo... Prvo te avion izadje jedno 700-800 KM, pa skromni smjestaj cca. 100 KM po danu, to je jos 1000 KM, pa izlasci vani, pa hrana, najmanje 400 KM za tih 10 dana. Sve ukupno dakle nekih 2700 KM minimalno... I mi bi kao trebali biti jeftini??? Za te pare vala mozes otic u Austriju ili Svicu i skijat ko covjek... Pustite suplju.
Gledao sam cijene hotele u sezoni u HR, ako izbacimo troskove prevoza, razlika ce biti minimalna. Sem toga, ako dajes 2400 KM za hotel, izlaske i zajebancije, onda ti nije tolko bitno da li placas 30 ili 25 KM kartu. Kad bi bilo duplo jeftinije, umjesto tvojih 2700 to bi bilo 2500.
-
tataratira
#38 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
ne možeš skijati a da ti ne uđe, jarane
malo se ušemiš u neki klub, sezonska 400 KM da odeš samo 20 puta to ti je po 20 KM
pa nekoga moraju da deru, ali samo ko se sam prijavi
mene dan izađe ispod 10 KM i još 10 za gorivo
zato što je blizu, kao i vama
a to je jedan osrednji mobitel, glupost na baterije do marta izašla tri nova
tako da nije baš skupo, ako imaš opremu, prevoz i slobodnog vremena
malo se ušemiš u neki klub, sezonska 400 KM da odeš samo 20 puta to ti je po 20 KM
pa nekoga moraju da deru, ali samo ko se sam prijavi
mene dan izađe ispod 10 KM i još 10 za gorivo
zato što je blizu, kao i vama
a to je jedan osrednji mobitel, glupost na baterije do marta izašla tri nova
tako da nije baš skupo, ako imaš opremu, prevoz i slobodnog vremena
- chuchumbamayumbe
#39 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Pa, sto se tice studenata i skijanja, hmm...Admir_1984 wrote:Bash me zanima kako ce npr studenti ici na skijanje, tj bez nekih 70-100Km dnevno nece moci sigurno. Ja sam prije rata sa nekih 5-6 godina vec ishao na sve te liftove i haman svake sedmice bio gore. Unazad 3-4 godine nisam otishao ukupno 15-20 puta, a imam svu opremu. Student sebi skijanje jednostavno ne moze priustiti, a da sad roditelje toliko gulim (pored faksa) stvarno nema smisla. Jedino sad kad se zaposlim pa cu moci, ali tu ce biti frka jer cu moci samo vikendom, a vikendom se ne mozes kako treba 5-7 puta spustiti za jedan dan od silne guzve i uzasno sporog lifta.
Nek se mi i dalje dicimo olimpijadom, a ako ovako nastave broj djece skijasha ce svake godine biti manji i manji
sramota
Ili prestani studirati ili se prestani skijati, ja mislim da ti je pametnije ovo drugo.
AKo si ne mozes priustiti skijanje, nemoj ni ici gore i to je to.
Dzaba je kukati.
Skijanje nikada nije bilo jeftin sport, a pogotovu ne za studente.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#40 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Bio bi jeftin i pristupacan da je cijena normalna, tj oko 20KM. Al fakt ako se isplati dati 35KM za ono gore na Bjelasnici onda ne znam sta je normalno. Ubrzaj lift za nekih 50%, postavi kabine, malo bolje uredi staze i onda nabijaj cijenu. Ovo me isto podsjeca na naftashe i pekare, dizu cijene kako im je voljachuchumbamayumbe wrote:Pa, sto se tice studenata i skijanja, hmm...Admir_1984 wrote:Bash me zanima kako ce npr studenti ici na skijanje, tj bez nekih 70-100Km dnevno nece moci sigurno. Ja sam prije rata sa nekih 5-6 godina vec ishao na sve te liftove i haman svake sedmice bio gore. Unazad 3-4 godine nisam otishao ukupno 15-20 puta, a imam svu opremu. Student sebi skijanje jednostavno ne moze priustiti, a da sad roditelje toliko gulim (pored faksa) stvarno nema smisla. Jedino sad kad se zaposlim pa cu moci, ali tu ce biti frka jer cu moci samo vikendom, a vikendom se ne mozes kako treba 5-7 puta spustiti za jedan dan od silne guzve i uzasno sporog lifta.
sramota
Ili prestani studirati ili se prestani skijati, ja mislim da ti je pametnije ovo drugo.
AKo si ne mozes priustiti skijanje, nemoj ni ici gore i to je to.
Dzaba je kukati.
Skijanje nikada nije bilo jeftin sport, a pogotovu ne za studente.
- madner
#41 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Uzmi onu kartu kad mozes birat deset dana i ispade ti 26 KM.
I mada ispadam papagaj, ovaj novi je stvarno poceo da radi na tome. Topovi, gondole, ohvo ono. Ne znam hoce li sve biti gotovo za ovu sezonu, ali bar su poceli.
I mada ispadam papagaj, ovaj novi je stvarno poceo da radi na tome. Topovi, gondole, ohvo ono. Ne znam hoce li sve biti gotovo za ovu sezonu, ali bar su poceli.
- karanana
#42 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
...ma cijena bi bila ok da su oni stvarno ulozili u nesto. ali meni ovo opravdanje uvodjenja novih stvari i inovacija nikako ne lezi. sta su to novo uveli da poboljsa uvjete skijanja? ok, ti topovi su stigli, sta jos?
- madner
#43 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Potpisali su ugovor za gondolu i pustili u rad jos dvije (cini mi se) zicare, tako da sad rade i staze za slalom.
- slavkoimamodilera
#44 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Ako cemo biti do kraja posteni, nit dvosjed radi vecinu vremena, niti se ko sjeti onu stazu "preorat" ratrakom s vremena na vrijeme...madner wrote:Potpisali su ugovor za gondolu i pustili u rad jos dvije (cini mi se) zicare, tako da sad rade i staze za slalom.
- madner
#45 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
To je bilo prosle sezoneslavkoimamodilera wrote:Ako cemo biti do kraja posteni, nit dvosjed radi vecinu vremena, niti se ko sjeti onu stazu "preorat" ratrakom s vremena na vrijeme...madner wrote:Potpisali su ugovor za gondolu i pustili u rad jos dvije (cini mi se) zicare, tako da sad rade i staze za slalom.
Dobro upuceni kazu da ove ima da bude preorana
- zgembo_sa
#46 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Ko ti je ovaj novi
Jesi od njega cuo, sto bi rekli, iz prve ruke 
- madner
#47 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
zgembo_sa wrote:Ko ti je ovaj noviJesi od njega cuo, sto bi rekli, iz prve ruke
Niko i nista, druga ruka
- chuchumbamayumbe
#48 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
A 'oce li Selim Hrvat odgovarati za lopovluke i kriminal?!
- slavkoimamodilera
#49 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Kako da nece! Isto k'o i Bimo Jusufranic... kaznjen je tako sto je stavljen na funkciju direktora nesto manje profitabilne firme... tako da ce morat' da zamijeni Touarega za Tiguana... jbga puno trosi Touareg...chuchumbamayumbe wrote:A 'oce li Selim Hrvat odgovarati za lopovluke i kriminal?!
-
tataratira
#50 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
madner wrote:Uzmi onu kartu kad mozes birat deset dana i ispade ti 26 KM.
General Ajnadžić, nema više "reklamnih" sezonskih
vjerujem da će suzbiti i iznajmljivanje karata, a sa gondolom cijena skače na 40 KM po danu
i opet prošle godine Bjelašnica od karata nije dobila više od 1,5mil KM a Jahorina skor 4mil
tek će dogodine biti zanimljivo