Sarajevo - mitovi i zablude

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
slavkoimamodilera

#26 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by slavkoimamodilera »

E nek ste ga i vi posrali s adom i izonijem, onako gnjecavo i mekano, ono sto stipa za oci koliko smrdi... to je nas odgovor na kriticno stanje kakvo jeste... pokazati i sprdati se s nekim ko je ruzniji, seljackiji, prljaviji, neobrazovaniji od nas... bravo...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by mIRCerka »

stochar wrote:
sarajevska publika - hahahaha, grohotom se smijem kad kazu pjevaci 'ako prodjes u Sarajevu, prosao si svugdje'. vec vidim kako Iggy Popu niko ne dolazi na sljedeci koncert u nekom evropskom gradu...
Nosio te vrag, zar ne znas da na http://www.london-x.com/forum organizuju masovne proteste protiv koncerta iggyja, kazu U FAILED IN SARAJEVO - U R NOT WELCOME HERE! :D

300godisnje sarajevske porodice....hello, i oni dodjose odnekud...
weed

#28 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by weed »

Dobro, sve ovo gore pobrojano je fakat bilo u Sarajevu... dosta toga i dan danas egzistira, ali nebriga vlasti i nasa nebriga kao zitelja ovog grada, u mnogome je doprinijelo tome da ovaj grad fakticki vise nema cim da se pohvali...

Ne bih sad ulazio u polemiku oko ljudi koji su dosli u ovaj grad usljed ratnih dejstava, usljed etnicke migracije stanovnistva... jedino mi ne ide u glavu, kako smo mogli dozvoliti da nam oni nature svoj nacin zivljenja, umjesto da oni prihvate nacin na koji je ovaj grad zivio svo vrijeme... krivi smo mi!
ibrahim_tanovic

#29 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by ibrahim_tanovic »

TAKO JE!

pa vi samo probajte opet da ne glasate...
illuminated

#30 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by illuminated »

hladovina wrote:Dobro, sve ovo gore pobrojano je fakat bilo u Sarajevu... dosta toga i dan danas egzistira, ali nebriga vlasti i nasa nebriga kao zitelja ovog grada, u mnogome je doprinijelo tome da ovaj grad fakticki vise nema cim da se pohvali...

Ne bih sad ulazio u polemiku oko ljudi koji su dosli u ovaj grad usljed ratnih dejstava, usljed etnicke migracije stanovnistva... jedino mi ne ide u glavu, kako smo mogli dozvoliti da nam oni nature svoj nacin zivljenja, umjesto da oni prihvate nacin na koji je ovaj grad zivio svo vrijeme... krivi smo mi!
LJudi koji su trebali da vode ovaj grad su totalno zakazali. ovaj grad, kao i drzavu vodi stoka, lopovi i kriminalci.
Grad koji nema jedne koncertne dvorane prave, nego se svira u pozoristu ili jos gore u Domu Armije. Muzicki urednici na vecini radio stanica su goveda, i povijaju se kako vjetar puse - prema turbo folku.
Grad je raskinut izmedju gradske uprave, kantona, pederacije i drzava.npr. stojcevac je u nadleznosti federacije - zato je jos uvijek ruglo grada....
medjutim, za vjerske objekte se uvijek nadje novca.
Zaobilaznica se pravi godinama, projekat je od velike vaznosti ali se na terenu ne vidi nista (tajo).
Nema stanogradnje. Univerzitet je sa zastarjelim programima i kompletno korumpiran. Vecina saobracajne infrastrukture je stara desetine godina.
Sve u svemu, jedna zaostala palanka.
Lijepo je zivjeti ovdje. (S. Borovac)
tek vidis kolika vizija lezi u toj recenici, kad se iselis :)
Zidane

#31 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Zidane »

Golf 2 je najbolje auto na svijetu :D

Drugo, znam jednu curu sto se vratila iz Danske u Sarajevo...kaze ona: "Vratila sam se u SA zato sto volim Sarajevski duh, Sarajevsku raju, i zato sto ovaj grad ima dusu" :D
callmethebreeeze

#32 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by callmethebreeeze »

a, tuzla drugovi moji, kako tuzla uspije da izdrzi, odrzi se i krene naprijed?
mora da je to gradskog vodjsta koji vidi dalje od vlastite guzice. tuzla je primjer da se i kod nas moze, kad se hoce... i zna.
mIRCerka

#33 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by mIRCerka »

Zidane wrote:
Drugo, znam jednu curu sto se vratila iz Danske u Sarajevo...kaze ona: "Vratila sam se u SA zato sto volim Sarajevski duh, Sarajevsku raju, i zato sto ovaj grad ima dusu" :D
Image
callmethebreeeze

#34 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by callmethebreeeze »

mIRCerka wrote:
Zidane wrote:
Image
i ja sam se kontao vratiti. ne mogu ni ja "bez te vode i tog zraka".
:D :run:
ja.neron

#35 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by ja.neron »

Jahh.šta reći... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Kneesaa

#36 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Kneesaa »

e jah - pa kad prodju prve euforije od dobrih cevapa, odlicne sirnice, malo duha i tako to, suocis se sa:
- vodovod dolazi da ocisti odvode koji su zbog zacepljenja glavne odvodne cijevi uzrokovali poplavu u stanu tek nakon prijetnji da ces podici tuzbu protiv njih (to jeste protiv upravitelja, jer vodovod ne dolazi bez dokaza ko ce platiti "izlazak na teren";
- gostima sa autom stranih registracijskih oznaka kojima pokazes "sarajevski duh" i posteno ugostis obiju auto prvi i jedini dan njihovog gostovanja; pa policija nema 2 bam da posalje sluzbenu zabiljesku u hrvatsku;
- vozas se gradskim saobracajem i mahnito gledas oko sebe da slucajno: nije zaboravljena mjesecna u drugoj torbi da ne bi bilo razgovora sa revizorima; drzis torbu i ne popustas - nikad ne znas ko moze zavuci ruku i malo procackati po njoj; drzis se prozora da se neko ne bi "primakao i prislonio"; uglavnom ne dises - jer nema zraka (ni ljeti ni zimi);
- u koju god javnu ustanovu da udjes i trazis neko od svojih prava - moras se prihofizicki pripremati bar 7 dana ranije

i tako dalje. da nastavim nabrajati - rasplakacu se. jedva cekam nedelju, ali jadna ja ne promijeni li se ista...

sarajeva ima - na mapi. sve ostalo su samo pred-izborne lazi i post-izborne stvarnosti...
Banksy

#37 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Banksy »

Ne razumijem temu ...
Tuzla prije 20, 30 godina nije ova današanja. Zagreb je danas prepun svakodnevnog, policijski neriješenog nasilja, prepun došljaka, ni traga više miru i purgerskoj gospoštini. Beograd postao leglo balkanskog papanluka i mafije, a umjesto u Skadarliju ide se na splavove. Vjerujem da se i stari Parižani s nostalgijom sjećaju boljih vremena.
Svi ovi gradovi su nekad, nekome, bili bolji. Tako ni Sarajevo ne može ostati zamrznuto u '68.

Ako mislite da može biti bolje - eto vam u nedjelju prilike da ga napravite boljim.
Angažujte se, umjesto što se sklanjate i prepuštate 'papcima' da ga vode.
Ako je, kako kažete, 'u penisu', upitajte se kolika je vaša zasluga što je to tako.
Popustite malo tastaturu, pravi je svijet je vani, borite se za njega i svoje mjesto u njemu.
Loreley

#38 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Loreley »

Ovako ...

kao prvo - nemam namjeru osporavati nikome pravo na njegovo misljenje niti se nadmetati u disciplini "ko je u pravu"

kao drugo - normalno je da se percepcije jednog grada u ocima njegovih stanovnika razlikuju, da neko ko se rodio u Brixtonu i neko ko se rodio na Hampsteadu drugacije vide grad u kojem zive cijeli zivot. Esej na temu "Moj Paris" bi drugacije izgledao kada bi ga pisao neko ko je rodjen u Passyju i neko ko je doselio iz Lyona. Cak i da ga doseljenici pisu drugacije bi izgledao Paris u ocima Karla Lagerfelda doseljenog iz Hamburga, a drugacije u ocima Alija iz Casa Blance.

Dakle, ovo Sarajevo o kojem pise stochar nije moje Sarajevo i ja ga nigdje ne vidim mada upravo sjedim u njemu. Imam dojam da je forum prepun autisticne djece kojoj su roditelji kupili kompjuter, prikljucili ih na net i pustaju ih da pisu o cemu im se cefne, koji, dakle, nemaju nikakve veze sa realnim svijetom. Moje Sarajevo je na ulicama, na Carsiji, po gradu, medju obicnim i neobicnim ljudima. Moja replika na ovu temu bi se zapravo mogla zvati Forum Sarajevo-x - mitovi i zablude.

Prva od tih zabluda koju nam djeca koja su predozirana Avazom, Hayatom i lokalnim radio-stanicama plasiraju je podjela po nacionalnoj matrici. Nigdje se u Sarajevu ljudi ne dijele po nacionalnoj pripadnosti po kojoj je podjeljena ova zemlja vec po karakteru, interesima, zanimljivosti ... Nema Sarajevo nikakvu potrebu pricati o nekakvoj multikulturalnost kad ono svoj mix kultura zivi svakog dana. Cijeli ramazan sam hodala od iftara do iftara mada nemam ni kapi muslimanske krvi. Juce sam cijeli dan provela kod raznih prijatelja koji su me bukvalno tovili a isti program nastavljam danas poslije podne. Svi znaju kako se zovem, ko sam i sta sam, nemam se potrebu nikome pravdati niti se meni iko pravda. Zivimo zajedno jedni s drugima, neko uci, a neko se moli i to je tako na nas sarajevski nacin svidjao se taj nacin ili ne raznim"stocharima".

Ova ista zabluda koja nam se na jedan drugi nacin plasira na ovom forumu je o ljudima koji zive u RS-u. Ljudi koji su iselili iz Sarajeva i naselili rubne dijelove grada koji se danas zovu Istocno Sarajevo su istog mentalnog sklopa kao i mi i jednako su zeljni normalnog zivota kao i mi. Normalno je da sam i ja imala rezerve kada sam prvi put posjetila prijateljicu koja je tamo silom prilika odselila. U medjuvremenu smo svi skontali da smo ostali isti, da volimo i dalje iste stvari i da nas puno toga veze, da idemo na iste koncerte, gledamo iste filmove, uzivamo u istim stvarima.

Predrasude je imao i moj prijatelj Marko iz Beograda zbog onoga sto su "njegovi" ucinili "nasima". Marko se odusevio, ali do jaja, kad je na Carsiji trebao uraditi jednu popravku pa isao od radnje do radnje gdje su ga ljudi ljubazno docekivali i davali mu savjete. Covjek je ostao zabezeknut, jer "u Beogradu nisu takvi". Upoznao je Marko i Sarajke djevojke i ostao frapiran kad se nasao u drustvu nekoliko superzgodnih i napucanih riba koje nisu pricale o lovu na lovatore vec o Borgesu i Nerudi. Pao je skoro sa stolice kad su cure otvorile uzgrednu diskusiju o Carlosu Castanedi i kad je skontao da su ga citale vise nego on. Nema ni toga u Beogradu valjda. A koliko moji Skopjanci lude za Sarajevom ne trebam ni pricati. Pitam ja njih zasto se toliko lozite na Sarajevo, a oni meni kazu "Grad, jebote, ovo je GRAD, Skopje je u poredjenju s ovim zadnje selo".

Zabluda je i da folk hara po gradu, vrti se on na radio-stanicama i na TV, ali to ne znaci da ga neko namjerno slusa. Na jednom vjencanju nedavno dovedem Kaliopi kao specijalnog gosta, a niko od prisutnih pojma nema ni ko je ona ni sta pjeva. Nije Seka, nije Dara Bubamara, nije folk. Na pjesme iz "Kose" koje je neko trazio je ekipa otkacila skroz, a kad su skontali pjesme i tekstove 10-ak puta je 200 ljudi a capella pjevalo "Daj probudi me". Na kraju je nastupila totalna loziona i na stvari na makedonskom, Oboi me i 1000 divlji cvetovi. Rece na kraju Kaliopa kako su ljudi u Sarajevu "ljudskiji" nego na drugim mjestima i kako bi voljela zivjeti ovdje ...
Judge_Dread

#39 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:18, edited 2 times in total.
Loreley

#40 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Loreley »

Je li to meni kao nesto repliciras? Covjek napisa kako je multi-kulti fol laza-paralaza, a ja nisam nikada u zivotu bila u jednonacionalnom drustvu, pa cak ni u svojoj familiji na rucku. Sta se mi imamo nekakvom stocharu pravdati jesmo li ili nismo multi-kulti kad nas je vecina rodjena u multi kulti brakovima, kad su i nase majke pa cak i bake rodjene u takvim brakovima. Cime to mi trebamo pokazivati nasu multi-kulturalnost da stochari kazu u dure je? ;-)
Judge_Dread

#41 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:17, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#42 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by chuchumbamayumbe »

Sarajevo je prnulo u fenjer, sta god to znacilo.
Preplavljeni smo nekulturom, sundom, papanlukom, kriminalom, prljavstinom, nekulturom svake vrste, jednom rjecju, odron.
Ne znam da li smo dosli do dna, ali smo blizu.
Na stranu multi-kulti folovi-golovi, *ebo to sada, ovdje se dovodi u pitanje opstanak grada kao grada;ili daljnje, ne znam kako da se izrazim, "poseljacivanje" grada i pretvaranje u jednu kasabu "oliti" mahalu.
Da se razumijemo, seljaci su predivni ljudi, sa njima nemam problem.
Ali seljacine, njih treba Raidom drito u nos naspricati, nema druge.
A vecina ovih na vlasti su seljacine kockastih i kruskolikih glava, kao stvoreni za planinskih predjela i pasnjaka, a shljeglo u grad i ono ti sada kapu kroji, a prije rata bili skretnichari i lozionicari.
Odron - odronova.
Judge_Dread

#43 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:17, edited 1 time in total.
Loreley

#44 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Loreley »

Judge_Dread wrote:Da tebi! Sto jel zabranjeno ? :-D nekako mi se cinilo logicno da ces shvatit jer je odmah iza tvog posta!?
Ako je tebi vrhunac multi kulti, tolerantnosti i slicnog zderanje po ruckovima za praznike sa rodbinom i prijateljima aferim !!! Tvoje pravo.
Ja to kontam pod genetiku dakle haman ko bogom dano :))) Multi kulti je nesto malo vise od "fildzana viska" posebno implicirana joj komponenta tolerancije.
Have fun i lakse sa baklavama :thumbup:
Gdje pise da je to neki vrhunac? Navodim samo jedan primjer koji je aktuelan ovih dana. Reci ti meni sta je tebi vrhunac a je li multi-drustvo po stocharovskim kriterijima Paris u kojem Francuzi zive u jednom dijelu grada, Arapi u drugom, i niti se poznaju, niti se posjecuju, niti se interesuju jedini za druge. Ako ti Paris ne odgovara uzmi London. :-D
Bušman

#45 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Bušman »

To sto je drustvo u kome se ti Loreley kreces pozitivno, blago tebi. Cinjenica je da je ono sto ti pricas mnoogo drugacije. Osim onoga na Bascarsiji, tamo su oduvijek gostoprimljivi.

Moja drugarica iz Nisa je, u poznatom sarajevskom klubu, dobila ogromnu kolicinu uvreda jer, zaboga, ona govori ekavicom. A i ja sam zbog imena u ratu svakojakih uvreda dozivio. Roditelji posebno.

Na svakom vjencanju na kom sam bio, a brojim ih barem 6-7, pustan je mrtvi turbo. Kad kazem mrtvi, mislim na onaj najnizeg moguceg kvaliteta.
Judge_Dread

#46 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:16, edited 2 times in total.
mIRCerka

#47 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by mIRCerka »

Loreley wrote:
Judge_Dread wrote:Da tebi! Sto jel zabranjeno ? :-D nekako mi se cinilo logicno da ces shvatit jer je odmah iza tvog posta!?
Ako je tebi vrhunac multi kulti, tolerantnosti i slicnog zderanje po ruckovima za praznike sa rodbinom i prijateljima aferim !!! Tvoje pravo.
Ja to kontam pod genetiku dakle haman ko bogom dano :))) Multi kulti je nesto malo vise od "fildzana viska" posebno implicirana joj komponenta tolerancije.
Have fun i lakse sa baklavama :thumbup:
Gdje pise da je to neki vrhunac? Navodim samo jedan primjer koji je aktuelan ovih dana. Reci ti meni sta je tebi vrhunac a je li multi-drustvo po stocharovskim kriterijima Paris u kojem Francuzi zive u jednom dijelu grada, Arapi u drugom, i niti se poznaju, niti se posjecuju, niti se interesuju jedini za druge. Ako ti Paris ne odgovara uzmi London. :-D
u stochara mi ne diraj!
Ali_G

#48 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Ali_G »

Ma Tuzla je ono drama. Medju glavnim mjestima za izlazak Roma, skroz urbano, problemisa nekulturom na Jali? Ma jooook. Kriminalne grupe? Mora da je to u Sa.
Svuda je to isto, svi gradovi u koje je slilo stanovnistvo ima isti problem. Kad ce se rijesiti? Nekad.
Loreley

#49 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by Loreley »

chuchumbamayumbe wrote:Sarajevo je prnulo u fenjer, sta god to znacilo.
Preplavljeni smo nekulturom, sundom, papanlukom, kriminalom, prljavstinom, nekulturom svake vrste, jednom rjecju, odron.
Ne znam da li smo dosli do dna, ali smo blizu.
Na stranu multi-kulti folovi-golovi, *ebo to sada, ovdje se dovodi u pitanje opstanak grada kao grada;ili daljnje, ne znam kako da se izrazim, "poseljacivanje" grada i pretvaranje u jednu kasabu "oliti" mahalu.
Da se razumijemo, seljaci su predivni ljudi, sa njima nemam problem.
Ali seljacine, njih treba Raidom drito u nos naspricati, nema druge.
A vecina ovih na vlasti su seljacine kockastih i kruskolikih glava, kao stvoreni za planinskih predjela i pasnjaka, a shljeglo u grad i ono ti sada kapu kroji, a prije rata bili skretnichari i lozionicari.
Odron - odronova.
Niko tebe ne tjera da citas Avaz, gledas Hayat i budes preplavljen necim cim ne zelis. Ja se druzim sa ljudima sa kojima sam se druzila i prije rata ciji su roditelji, djedovi, pradjedovi vjerovatno nekada dosli u Sarajevo i bili seljacine jer valjda niko osim tebe nije u vrijeme ameba bio ovdje.
šega

#50 Re: Sarajevo - mitovi i zablude

Post by šega »

Loreley wrote:Ovako ...

kao prvo - nemam namjeru osporavati nikome pravo na njegovo misljenje niti se nadmetati u disciplini "ko je u pravu"

kao drugo - normalno je da se percepcije jednog grada u ocima njegovih stanovnika razlikuju, da neko ko se rodio u Brixtonu i neko ko se rodio na Hampsteadu drugacije vide grad u kojem zive cijeli zivot. Esej na temu "Moj Paris" bi drugacije izgledao kada bi ga pisao neko ko je rodjen u Passyju i neko ko je doselio iz Lyona. Cak i da ga doseljenici pisu drugacije bi izgledao Paris u ocima Karla Lagerfelda doseljenog iz Hamburga, a drugacije u ocima Alija iz Casa Blance.

Dakle, ovo Sarajevo o kojem pise stochar nije moje Sarajevo i ja ga nigdje ne vidim mada upravo sjedim u njemu. Imam dojam da je forum prepun autisticne djece kojoj su roditelji kupili kompjuter, prikljucili ih na net i pustaju ih da pisu o cemu im se cefne, koji, dakle, nemaju nikakve veze sa realnim svijetom. Moje Sarajevo je na ulicama, na Carsiji, po gradu, medju obicnim i neobicnim ljudima. Moja replika na ovu temu bi se zapravo mogla zvati Forum Sarajevo-x - mitovi i zablude.

Prva od tih zabluda koju nam djeca koja su predozirana Avazom, Hayatom i lokalnim radio-stanicama plasiraju je podjela po nacionalnoj matrici. Nigdje se u Sarajevu ljudi ne dijele po nacionalnoj pripadnosti po kojoj je podjeljena ova zemlja vec po karakteru, interesima, zanimljivosti ... Nema Sarajevo nikakvu potrebu pricati o nekakvoj multikulturalnost kad ono svoj mix kultura zivi svakog dana. Cijeli ramazan sam hodala od iftara do iftara mada nemam ni kapi muslimanske krvi. Juce sam cijeli dan provela kod raznih prijatelja koji su me bukvalno tovili a isti program nastavljam danas poslije podne. Svi znaju kako se zovem, ko sam i sta sam, nemam se potrebu nikome pravdati niti se meni iko pravda. Zivimo zajedno jedni s drugima, neko uci, a neko se moli i to je tako na nas sarajevski nacin svidjao se taj nacin ili ne raznim"stocharima".

Ova ista zabluda koja nam se na jedan drugi nacin plasira na ovom forumu je o ljudima koji zive u RS-u. Ljudi koji su iselili iz Sarajeva i naselili rubne dijelove grada koji se danas zovu Istocno Sarajevo su istog mentalnog sklopa kao i mi i jednako su zeljni normalnog zivota kao i mi. Normalno je da sam i ja imala rezerve kada sam prvi put posjetila prijateljicu koja je tamo silom prilika odselila. U medjuvremenu smo svi skontali da smo ostali isti, da volimo i dalje iste stvari i da nas puno toga veze, da idemo na iste koncerte, gledamo iste filmove, uzivamo u istim stvarima.

Predrasude je imao i moj prijatelj Marko iz Beograda zbog onoga sto su "njegovi" ucinili "nasima". Marko se odusevio, ali do jaja, kad je na Carsiji trebao uraditi jednu popravku pa isao od radnje do radnje gdje su ga ljudi ljubazno docekivali i davali mu savjete. Covjek je ostao zabezeknut, jer "u Beogradu nisu takvi". Upoznao je Marko i Sarajke djevojke i ostao frapiran kad se nasao u drustvu nekoliko superzgodnih i napucanih riba koje nisu pricale o lovu na lovatore vec o Borgesu i Nerudi. Pao je skoro sa stolice kad su cure otvorile uzgrednu diskusiju o Carlosu Castanedi i kad je skontao da su ga citale vise nego on. Nema ni toga u Beogradu valjda. A koliko moji Skopjanci lude za Sarajevom ne trebam ni pricati. Pitam ja njih zasto se toliko lozite na Sarajevo, a oni meni kazu "Grad, jebote, ovo je GRAD, Skopje je u poredjenju s ovim zadnje selo".

Zabluda je i da folk hara po gradu, vrti se on na radio-stanicama i na TV, ali to ne znaci da ga neko namjerno slusa. Na jednom vjencanju nedavno dovedem Kaliopi kao specijalnog gosta, a niko od prisutnih pojma nema ni ko je ona ni sta pjeva. Nije Seka, nije Dara Bubamara, nije folk. Na pjesme iz "Kose" koje je neko trazio je ekipa otkacila skroz, a kad su skontali pjesme i tekstove 10-ak puta je 200 ljudi a capella pjevalo "Daj probudi me". Na kraju je nastupila totalna loziona i na stvari na makedonskom, Oboi me i 1000 divlji cvetovi. Rece na kraju Kaliopa kako su ljudi u Sarajevu "ljudskiji" nego na drugim mjestima i kako bi voljela zivjeti ovdje ...
Loreley i sama si shvatila da na ovom bubuljičavom forumu pametne priče ne prolaze.Ovo ti je pubert-mazohizam čisti
Post Reply