Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meshtar wrote:Ne znam idemo li svi, ali znam da sam u Zvjezdanim stazama vidio da je Federacija strašno napredovala, ima zajebane svemirske brodove i samo jednog telefonskog operatora, i nekog ćelavog tipa što stalno govori "on screen" i "engaged". Republika srpska se nigdje ne pominje.
Napomena: Ćelavi tip nije Haris Silajdžić.
mi ako udjemo u tu dimenziju zajebali smo i Ferengije po lopovluku
Oni imaju neke principe, mi neamo.
Ferengiji su trebali biti zlikovci (kao klingonci u orginalu) ali raja ih nije gotivila.
Meshtar wrote:Ne znam idemo li svi, ali znam da sam u Zvjezdanim stazama vidio da je Federacija strašno napredovala, ima zajebane svemirske brodove i samo jednog telefonskog operatora, i nekog ćelavog tipa što stalno govori "on screen" i "engaged". Republika srpska se nigdje ne pominje.
Napomena: Ćelavi tip nije Haris Silajdžić.
mi ako udjemo u tu dimenziju zajebali smo i Ferengije po lopovluku
Oni imaju neke principe, mi neamo.
Ferengiji su trebali biti zlikovci (kao klingonci u orginalu) ali raja ih nije gotivila.
mah ja jedva cekam taj eksperiment
nekako osjecam da sam predodredjena da budem Q
a za koliko vremena, ukoliko se kreira, bi nas ta crna rupa progutala? bi li to bilo odmah ili bi postepeno rasla i gutala? nije mi jasno kako bi gutala, jeli kao usisivac gdje bi gutala sve sto nije pricvrsceno ili bi sve progutala odjednom ukljucujuci i cijelu planetu?
karanana wrote:a za koliko vremena, ukoliko se kreira, bi nas ta crna rupa progutala? bi li to bilo odmah ili bi postepeno rasla i gutala? nije mi jasno kako bi gutala, jeli kao usisivac gdje bi gutala sve sto nije pricvrsceno ili bi sve progutala odjednom ukljucujuci i cijelu planetu?
Moj laicki mozak to konta ovako. Mini crna rupa privlaci sve sto se nalazi oko nje i tako raste. Rast se po nekoj logici ubrzava porastom mase crne rupe.
Nesto kao Travian...u pocetku ide sve sporo, a onda se zahukta.
@mostarac
Naucnici idu iskljucivo za novim saznanjima. Kada to sve dospije u ruke politicara i ekonoma onda motivi postaju drugaciji. Uporediti npr sa atomskom bombom i Nashovom "game theory". Mene licno interesuje da se konacno dobije neki eksperimentalni dokaz za tacnost (tacnije da se dokazu neka od predvidjanja) teorije struna sto bi predskazalo "kraj" kvantne mehanike i teorije relativiteta.
@karanana
zbog kvantne mehanike danas imamo televizore i tranzistore (citaj kompjutere i forume). Tesko je predvidjeti kakvu korist bi imali od ovoga ali cemo sigurno nesto dobiti. Sta znas, mozda zvog svega ovoga mozda pocnemo baratati i sa fuzijom prije 2050.