Ne znam ni ja, ali znam da jer Magnifico klasično smeće od muzičara!CVIKERASH wrote:ne znam koji ku++c dovode magnifica ..ko je on *???sto je on bitan pa da stalno svira po sarajevu???
papci sa akreditacijama fuj bljak ....imam jednu prijateljicu koja redovno radi na sff a nije pogledala nijedan film u zivotu pa cak ni glup i gluplji ,,a hvali se kako je ona dio filmskog festivala
ubjedljivo mi je najgori meeting point u vrijeme festivala..papci all star na jednom mjestu
seljakluk,,primitivizam .....samo tako nastavite svaka cast..jos malo pa ce rile biti glavna zvijezda sff-a
SFF
- Better Man
#26 Re: SFF 2008
-
Phobius
#27 Re: SFF 2008
Na ovoj temi ste raspravljali o svemu, samo ne o filmovima i programu ovogodisnjeg SFF-a. Svi imaju neku primjedbu i svima ide nesto na zivce. Kako vas nije stid Sarajlije. Budite ponosno sto imate takav festival i hvalite ga na svakom koraku. A naroda cudnog.
- rumenige_brajtner
#28 Re: SFF 2008
auf jezi zajeban, ti fol maiden, jos u nedjelju. ja odo vec u cetvrtak da malo raskiselim jajca prije, ne valja nervozan na koncert icBetter Man wrote:A da li to ti smatraš da su to zaista koncerti, a ne obične tezge gdje se ne zna ko pije, a ko plaća?! Dok se u nedelju bude stvarala gužva na box ofiice-u za karte, a ja ću biti na drumu za Split da pogledam spektakl veći od kompletnog SFF-a, a to je Iron Maiden! Koncert na kojem se zna red i gdje nema kašnjenja od par sati.rumenige_brajtner wrote:jel tebe neko tjera da ides na te koncerte, matere ti?Better Man wrote:Više su dosadni sa jednim te istim muzičarima svake godine, uz 1 do 2 nova. A da ne govorim o terminu svirki . Nijedan koncert neće početi prije pola 2 iza ponoći ili još kasnije. To je klasično maltretiranje ljudi od strane debilnog organizatora svirki Nedima Lipe koji misli da je neko i nešta, jer nam svake godine za vrijeme SFF-a oraganizuje svirke, a u stvari nam ne nudi ništa novo do reprizu od prošle godine, kao što nam i Miro Purivatra dovodi jedne te iste goste na SFF i naziva nas provincijom i provincijalcima, jer želimo da vidimo najveće filmske zvijezde (Al Pachino, Robert De Niro itd.), a ne po hiljaditi put Mike Leigha i slične koji su postali inventar SFF-a.
- Joey Tribbiani
#29 Re: SFF 2008
a sto se tice sff, postao je to dobar festival sto se tice promocije Sarajeva i BiH, neka ga, ja bih nesto mijenjao, al ne moze, malo se je otiso gdje ne treba jer svi hoce da odu, vide i hvale se jer nazalost nemamo dovoljno zanimvljih desavanja u toku godine.
dobro momci, ne morate se i oko toga svadjat, bolje nemamo ni mi,a ni niko u regionu.
@b@tto ajd mi ti matere ti prevedi na bosanski ovo "SARAJEVO FILM FESTIVAL"
-
drama
#30 Re: SFF 2008
je li to znaci da nece bit' elektrike u domu mladih ?

- J.P.Montoya
#31 Re: SFF 2008
jojjj vala nek nece biti makar jedna pozitivna stvardrama wrote:je li to znaci da nece bit' elektrike u domu mladih ?![]()
-
drama
#32 Re: SFF 2008
J.P.Montoya wrote:jojjj vala nek nece biti makar jedna pozitivna stvardrama wrote:je li to znaci da nece bit' elektrike u domu mladih ?![]()
nek ce jinxi biti, jos jedna pozitivna stvar
- rumenige_brajtner
#33 Re: SFF 2008
pa to je taj sarajevski duhkurt cobain wrote:Kad su ljudi ovakva govna ne treba Sarajevu dati ni festival, ni Iggyja ni Jamesa. Ako ce ovako ljudi razmisljati i ne treva nam nista. Kad dode neko u Hratsku ili Srbiju idemo. SARAJEVU NIKO NE TREBA, MI SMO NAJBOLJI NA SVIJETU.
- campa_xxx
#34 Re: SFF 2008
Ma takvi smo ti mi...pljuj po svemu sto je nasePhobius wrote:Na ovoj temi ste raspravljali o svemu, samo ne o filmovima i programu ovogodisnjeg SFF-a. Svi imaju neku primjedbu i svima ide nesto na zivce. Kako vas nije stid Sarajlije. Budite ponosno sto imate takav festival i hvalite ga na svakom koraku. A naroda cudnog.
JA SE PONOSIM STO MOJ GRAD IMA JEDNU TAKVU SVJETSKU MANIFESTACIJU...ALI SVJETSKU !!!
- J.P.Montoya
#35 Re: SFF 2008
drama wrote:J.P.Montoya wrote:jojjj vala nek nece biti makar jedna pozitivna stvardrama wrote:je li to znaci da nece bit' elektrike u domu mladih ?![]()
nek ce jinxi biti, jos jedna pozitivna stvar
bolje i jinxi neg elektronika, Dom mladih otkad je napravljen 95 posto manifestacija su bili parti. Na prste mozes izbrojati prave koncerte sto su bili u DM. Zato neka eletronike nek malo odmori
- Better Man
#36 Re: SFF 2008
Ja već bio 8 dana na jadranu i dobro se odmorio i prikupio energije za koncert. A dan poslije svirke će se negdje svratiti da se još iskupam, tako da godišnji bude maksimalno iskorišten i onda pun elana u nove radne pobjede na poslu.rumenige_brajtner wrote:auf jezi zajeban, ti fol maiden, jos u nedjelju. ja odo vec u cetvrtak da malo raskiselim jajca prije, ne valja nervozan na koncert icBetter Man wrote:A da li to ti smatraš da su to zaista koncerti, a ne obične tezge gdje se ne zna ko pije, a ko plaća?! Dok se u nedelju bude stvarala gužva na box ofiice-u za karte, a ja ću biti na drumu za Split da pogledam spektakl veći od kompletnog SFF-a, a to je Iron Maiden! Koncert na kojem se zna red i gdje nema kašnjenja od par sati.rumenige_brajtner wrote: jel tebe neko tjera da ides na te koncerte, matere ti?
-
drama
#37 Re: SFF 2008
u cetvrtak funk d'void u domu mladih al' nebitno...
sff bez popratnih desavanja ne bi bio ono sto jeste
a neizostavan dio su partiji tako da sam siguran da ako vec ne budu u dm da ce bit' negdje drugo..
a nadam se da ces se lijepo provest' na jinx-ima i na ostalim sranjima...
sff bez popratnih desavanja ne bi bio ono sto jeste
a neizostavan dio su partiji tako da sam siguran da ako vec ne budu u dm da ce bit' negdje drugo..
a nadam se da ces se lijepo provest' na jinx-ima i na ostalim sranjima...
- J.P.Montoya
#38 Re: SFF 2008
neka budu gdje hoce, al neka malo odmore od DM, nije obnovljen da bi elektronika svirala non stop
-
La_Forge
#39 Re: SFF 2008
zna li se šta je sa programom festivala ...
ne mogu da vjerujem da ga još nisu objavili ... pa fakat nema smisla ... šta rade likovi godinu dana ??? a sad. 7 dana pred festival nema programa ...
kriza...
ne mogu da vjerujem da ga još nisu objavili ... pa fakat nema smisla ... šta rade likovi godinu dana ??? a sad. 7 dana pred festival nema programa ...
kriza...
- J.P.Montoya
#40 Re: SFF 2008
nema jos programa, barem tako pise na oficijelnoj stranici festa
-
gurabija78
#41 Re: SFF 2008
morebit bidneJ.P.Montoya wrote:nema jos programa, barem tako pise na oficijelnoj stranici festa
dobri su, sutra pocinje rezervacija karata, a program ce objaviti prekosutra
-
Nabildana_Baba
- Better Man
#43 Re: SFF 2008
Pogledah program i uz par izuzetaka mogu reči da je izbor filmova totalna kriza!
-
La_Forge
#44 Re: SFF 2008
zna li se barem neki sinopsis filmova ...
imate li neke favorite... ovako na pamet bubam šta bih kupio ...
imate li neke favorite... ovako na pamet bubam šta bih kupio ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: SFF 2008
volim odvajat umetnika i delo mu
stoga gledam prvo radnju filma pa tek ime
ili u drugom slučaju kad je riječ o kalibrima Kubrika Hičkoka Trufe Kurosawe Vigoa... i tome slično (ali oni su mrtvi) pa onda gledam sve što izbace
stoga ne zanima me postavljanje pitanja režiseru poslije filma... odem pogledam film koji mi se sviđa pa kući
na gledanje filma
ne volim kad mase gledaju filmove
volim kad film gleda manje ljudi u još manjem kinu
ima manje izlazaka
brojim izlaske
najviše ih je bilo na onom AD VITAM
ne volim ni Kan ni SFF
volim slovenački festival vina i horrora
http://www.grossmann.si/
stoga gledam prvo radnju filma pa tek ime
ili u drugom slučaju kad je riječ o kalibrima Kubrika Hičkoka Trufe Kurosawe Vigoa... i tome slično (ali oni su mrtvi) pa onda gledam sve što izbace
stoga ne zanima me postavljanje pitanja režiseru poslije filma... odem pogledam film koji mi se sviđa pa kući
ne volim kad mase gledaju filmove
volim kad film gleda manje ljudi u još manjem kinu
ima manje izlazaka
brojim izlaske
ne volim ni Kan ni SFF
volim slovenački festival vina i horrora
http://www.grossmann.si/
- arijan@
#46 SFF
eo' pocinje nam jos jedan SFF 15.08.
Vele da nam doLJazi Kevin Spacey.
Koliko uopste posjecujete SFF i kako vam se cini cijela frka koja bude u gradu u danima kad je SFF.
http://www.sff.ba/
Vele da nam doLJazi Kevin Spacey.
Koliko uopste posjecujete SFF i kako vam se cini cijela frka koja bude u gradu u danima kad je SFF.
http://www.sff.ba/
- uvjek dobar gost
#47 SFF
Slabo idem zadnje dvije il tri godine, nekako šta ja znam. Drago mi je da se nešto takvo sešava u mom gradu, isto tako drago mi je vidjeti da je u regionalnim okvirima "naš" festival lider na neki način, lijepo je vidjeti da nas neki ljudi posjećuju i da sa sobom nose lijepe utiske. Konačno vidim neke pomake što se tiče produkcije i nekih novih autora, ovo govorim jer mislim da svako od nas treba da snimi film, da napiše knjigu, pjesmu... roman, svako treba da slika, crta ,vaja jer svako od nas nosi jedinstvenu priču koja se ne bi smjela zaboraviti.
No pored svega toga nervira me SFF, nervira me crveni tepih, kvazi jet set , nervira me gungula koju prave ljudi koji inače tokom godine ne idu u kino, koji gledaju filmove na svojim TV-ima visoke HD rezolucije... koji su kao sa Marsa pali.. no neka i toga... to i to valjda vazda idu skupa.., pored toga ne vidim rezultate SFF-a tokom ostatka godine, gdje su nova kina (multiplex Dubrovnik npr.), kids festival je sjajan ili proekcije u drugim gradovima BiH ali nekako meni je to nedovoljno.
Krivo mi je što nemamo alternativni Sarajevo film festival, dane amaterskog filma odnosno niskobudžetnog-filma..., ali valjda za koju godinu kad SFF nam to priredi kao nus pojavu svog postojanja...
Možda sam ja prezahtjevan ali štaš.
No pored svega toga nervira me SFF, nervira me crveni tepih, kvazi jet set , nervira me gungula koju prave ljudi koji inače tokom godine ne idu u kino, koji gledaju filmove na svojim TV-ima visoke HD rezolucije... koji su kao sa Marsa pali.. no neka i toga... to i to valjda vazda idu skupa.., pored toga ne vidim rezultate SFF-a tokom ostatka godine, gdje su nova kina (multiplex Dubrovnik npr.), kids festival je sjajan ili proekcije u drugim gradovima BiH ali nekako meni je to nedovoljno.
Krivo mi je što nemamo alternativni Sarajevo film festival, dane amaterskog filma odnosno niskobudžetnog-filma..., ali valjda za koju godinu kad SFF nam to priredi kao nus pojavu svog postojanja...
Možda sam ja prezahtjevan ali štaš.
- nedimaha
#48 Re: SFF 2008
[quote="J.P.Montoya"]a zna li neko program svirki na sff, koga ce dovesti ove godine, cuo sam da dolaze standardne musterije - boban markovic i jinxi. Zna li neko raspored kad je sta
P.S Ove godine su to prebacili u dom maldih dobro su se sjetili[/quote]
sada se otvara neki info centar ljudi imaju sve, izmedju ostalog imace sve info oko festivala na broj 090 230 610,
valjda imaju i web stranicu infodesk.ba, nisam jos stigo pogledati
cuo sam da otvaraju 15. augusta isto kad i festival pocinje
P.S Ove godine su to prebacili u dom maldih dobro su se sjetili[/quote]
sada se otvara neki info centar ljudi imaju sve, izmedju ostalog imace sve info oko festivala na broj 090 230 610,
valjda imaju i web stranicu infodesk.ba, nisam jos stigo pogledati
cuo sam da otvaraju 15. augusta isto kad i festival pocinje
- Topla voda
#49 Re: SFF
otkud onaj orlando bloom sinoc u carsiji ..u global foodu i hacijendi..jel ima veze s festivalom?
- DiplomataSaSela
#50 Re: SFF 2008
Jesu li papci i oni sto nose akreditacije na festivalima u Hrvatskoj,Berlinu,Veneciji...ili su samo kod nas "papci"...Karabaja wrote:hoće li i ove godine biti papaka sa akreditacijama po gradu, a i šire?