PLJAČKA STUDENATA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
drama

#26 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by drama »

grunt wrote:Zbog cega se uopste zove "socijalni rok",mene je to uvijek podsijecalo na neku fukarastinu :D,samo kokuzi izlaze na njega!

ako se bogatstvo mjeri brojem polozenih ispita, onda si upravu :D
madner

#27 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

vjesticanametli wrote:
madner wrote:
grunt wrote:Zbog cega se uopste zove "socijalni rok",mene je to uvijek podsijecalo na neku fukarastinu :D,samo kokuzi izlaze na njega!
Zato sto su rokovi odlicna prilika za kafe i socijalizaciju. Prije, dok niko nije gledao ko dolazi na predavanja nije bas bilo moguce tek tako ostati u kontaktu. :D
stara dobra vremena :lol:
Izadjemo na ispit i dobijem rok. Ja pogledam sa druge strane, okrenem, rotiram i vidim da stvarno pise naslov predmeta na koji izlazim.
Mudro zakljucim da nece biti neke fajde, i spremim se za skok. Medjutim necu da budem prvi i cekam 5 minuta. Niko da odustane, te ja tu izfintiram ostale, udarim stolicu pored kao da ustajem, i tu smo haman svi izasli. :D

Ova Bologna, nije to to :lol:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#28 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by grunt »

Ima jedna pjesma "ja sam socijala i klosar do bola..." :D ,ali nemam pojma ko pjeva :) !
madner

#29 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

C Ya - Socijala :wink:
grunt

#30 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by grunt »

madner wrote:C Ya - Socijala :wink:
:thumbup: :D
Odoh sad traziti po internetu da je skinem!
madner

#31 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

Gdjes to rec pred pravnicima :D
grunt

#32 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by grunt »

madner wrote:Gdjes to rec pred pravnicima :D
Neka me tuze :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#33 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by ladyblue18 »

IceQueen wrote: Ne prigovaram ja studentima (mada mnogi zasluzuju prigovor) nego fakultetu koji ne zna napraviti selekciju i osigurati onima koji stvarno zele studirati pravo najbolje uslove. Primi sve i svasta, a onda ne mogu svima osigurati mjesto za sjedenje u amfiteatru. Jad i cemer!... a prije svega sramota onih koji na takav nacin pune svoje dzepove
ma znam, shvatam.
Sjecam se ja prvi dan na faxu, ulazimo u kabinet, ja mislila bice amfiteatar ( :mrgreen: ) kad unutra 1000 dusha i ja mrtva hladna pa zar prva smjena nije zavrsila :? :-)
Kad mi rekose da je to sve druga smjena sve mi je bilo jasno...

Nego ljudi gdje to vi studirate pa 4 predmeta na socijali polazete..kod nas moRe samo je'an
madner

#34 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

Ma to je bilo prije, u dobra stara vremena. :D
Nisam 4 polozio na socijali, nego zadnji rok + socijala. Sve u roku 2 hefte.

Mi smo imali razne varijante, ali samo jednom se moglo izaci na samo jedan ispit. (ETF prije)
Miki123

#35 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by Miki123 »

Na PF-u u Sarajevu, stari sistem, nema komisijskih ispita. Možeš na jedan ispiti izlaziti do sudnjeg dana i ništa ne plaćati :D
vjesticanametli

#36 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by vjesticanametli »

malo sutra.nego raja nije prijavljivala ispite a izlazi po milion puta...kad poloze prijave ......... a bilo je komisija samo u njima isti dunĐŽeri ko i na ispitu sto te obaraju............ :D stara dobra vremena
madner

#37 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

vjesticanametli wrote:malo sutra.nego raja nije prijavljivala ispite a izlazi po milion puta...kad poloze prijave ......... a bilo je komisija samo u njima isti dunĐŽeri ko i na ispitu sto te obaraju............ :D stara dobra vremena
To me podsjeca na jos jedan skec, polozio ja usmeni ispit i trazi profesor prijavu. Pita koji put izlazim, ja: drugi.
I nadje on jednu prijavu, kad nije to ta, pa jos jednu pa jos jednu.
Gleda me a ja: Drugi put da sam izasao, prijavio sam jos koji put. :lol:
vjesticanametli

#38 Re: PLJAČKA STUDENATA

:lol: :lol: :lol: ma znalo se da studentska to izgubi pa smo uvijek svaljivali na njih :lol: :lol: :lol:
madner

#39 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

vjesticanametli wrote::lol: :lol: :lol: ma znalo se da studentska to izgubi pa smo uvijek svaljivali na njih :lol: :lol: :lol:
Nasi su imali sve redovno evidentirano. Jednom je lola pologao jedno 2004 usmeni i pita ga profa kad je polozio pismeni i ovaj mrtav hladan: 1999. :D
vjesticanametli

#40 Re: PLJAČKA STUDENATA

eeeeeeeee to je na filozofiji bio slucaj kod jahica ........... raja godinama polagala usmeni :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#41 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by madner »

Stara dobra vremena. :lol:
connected

#42 Re: PLJAČKA STUDENATA

Post by connected »

Zna li neko koliko ove godine košta vanredni studij na DIF-u...dobio sam informaciju da je 1800 KM (900 po semestru)
a prošle godine je bilo 900 ukupno..i ako je ovo istina koliko košta godina (vanredna) na ostalim studijima?
Post Reply